- 19 Mayıs 2015
- 1.851
- 2.044
- 63
- 38
er: 777965"]Doğru söylüyorlar canım ama yine de lazım. Çünkü bebekler kusuyolar, çok sulu kaka yaptıkları için bellerine filan çıkıyor o yüzden 4-5 takım lazım, zaten sık sık yıkanır çamaşırlar. Bir de hergün yıkanır bebekler yaz da olduğu için, her yikandiginda temiz kıyafet giydircez..uzun kollu kirklari çıkana kadar giydirilir, ama uzun kollu badi alma bence, kolsuz ya da kısa kollu badinin üstüne ince uzun kollu giydirilir.uzun kollu badi giydirmek zor küçük bebeğe. Zaten yaz olacağı için gerek yok.Gerci ablam kışın da uzun kollu badi giydirmedi, kısa kollunun üzerine giydirdi kiyafetlerini.
Akşam hepimizin aglayasi gelmis:) Benim eşim de Özür diliyo ama ben üzülüp agladiktan sonra kıymeti yok.Bizi uzmemeleri lazım bu halimizde.onlar malesef bizim hormonlardan anlamiyorlar.Günaydın kızlarrrrr güzel haftalarımız olsun...akşam bende çok ağladım, ilk defa böyle oldum.. eşimin sesi yükseldi bana karşı bende salya sümük ağladım saatlerce :)) adam binlerce kez özür diledi ama ben kafamda senaryolar kurdum da kurdum... bu hamilelik hormonları ne kötü yaaa insanı manyak bişey yapıyor
Canim 0 3 ve 3 6 ay aldım ben ama abartmadan hem kısa hem uzun kol aldım bodyleri ama alt giyimi ayaksız almaya özen gösterdim sen izmir desin orası çok sıcak oluyor kısa kol tercihin olur ama uyurken uzun kol da ihtiyaç olabilir ben aldıklarımı liste yaptım herseyi aynı olmasın diye ilk ayi önemli sonra zaten çıkar alışveriş yaparız havalar güzel olacakKizlar ya ne zormus alisveris yapmak yenidogan cok alma hemen buyuyor diyorlar,Yaz da olsa ince uzun kol giyer diyorlar. Kafam corba oldu ne alsam nasil alsam diye yanimda tecrubeli kimsede yok gerci hos tecrubesizde yok
Canim 0 3 ve 3 6 ay aldım ben ama abartmadan hem kısa hem uzun kol aldım bodyleri ama alt giyimi ayaksız almaya özen gösterdim sen izmir desin orası çok sıcak oluyor kısa kol tercihin olur ama uyurken uzun kol da ihtiyaç olabilir ben aldıklarımı liste yaptım herseyi aynı olmasın diye ilk ayi önemli sonra zaten çıkar alışveriş yaparız havalar güzel olacak
Simdi boyatmayla dogumdan sonra boyatmanin hic farki yok diyorlar dun bir suru arastirma yaptim bebege sutten de geciyormus emzirme sürecinde boyatmayin diyorlar ne ara boyatacagiz :)) Diplere degdirmeden boyasalar en azindan diger yerler boyanmis olur :)
Hamilelikte hormonlarda devreye girince iyice kendimizi cirkin hissediyoruz sanirim ama benim sacim cok cabuk uzuyordu bir ay gecmiyordu dip boya yapiyordum simdi ise 6 ay oldu hala cok az uzadi :)
Hastane ya da drunuzdan da izin almak gerekiyormuş.Ben hastaneyi aradım iki fotocuyla çalışıyorlarmış,bunun dışında istersem hastane yönetimine yazmalıymışım.Benim anlaşmaya yaklaştığım fotoğrafçı Acıbadem'in fotocusu.İzin alabilirsem tabi.Çok da kısıtlayıcı davranırlarsa hastaneyi bırakırım,tek hastane orası değil.ay onun da adını versene :) ben bulamıyorum ya bulduklarım da hep cok yuksek fıyat verıyo
benim bildiği saç boyatmanın kanıtlanmış bir sakıncası yok. doktorunuz da bir şey demiyorsa boyatabilirsiniz. çok içiniz rahat etmeyecekse kına falan kullanabilirsiniz. Ben uçları biraz açık kalmıştı oraları boyadım ama zaten diplerine değmediği için çok sorun etmedim..Eeee ne yapcazzzzzz ??? Benim saclarimda cabuk uzar, hamileliktede aldı başını gitti şuan belime geldi... bu kadar uzun saçıda sevmem.. beyazlarımda sırıtıyor.. yani anlayacağın pasaklı pasaklı ortalıklarda dolaşıyorum..
Ben de o durumdayım,bütün çevremden uzaktayım.Ünv de bile ayrılmamışken zor geldi ama kendi seçimim.Farklı aileler,kültürler aynı olsa bile farklılıklar oluyor.Bir de erkek ailesi ve eşi arasında hep kalıyor.Ben eşimin ailesiyle bir problem olduğunda verebileceğim cvb toplumsal sınırlar içindeyse veriyorum yoksa eşimle konuşuyorum.O arayı bulan biri ama bu noktaya gelene kadar benim dışımda yaşamış olduğu durumlar da var.Sanırım mesafeli olmak da bir seçim olabiliyor.Tez muhabbet tez ayrılık getirir derler ya.Ev içindeki durumu,konuşmaları,tartışmaları,anlaşmazlıkları hiç yansıtmamak lazım.Ben mesafeliyim daha samimi olmak isterdim ama normal yapım alıngan ve klasik evime ve yaşamıma müdahale beni geriyorŞu an çok hassasız.İlgiye,ruhumuzun okşanmasına ne kadar da ihtiyacımız var.Eşini en iyi sen tanıyorsun.Kimseye onun duygularını yönetme şansı verme bence.İşven cilven yeter ya hem bebişinin de annesisin.Senin üstünde kimse olamaz,kışkırtmadan yola getirirsin ama tersleşme.Tersleşince en melek erkek bile canavar oluyor.Günaydın kızlar..Dün geceden beri ben de doğru düzgün uyumadim, gece sinirlerim bozuldu, ağladım. .Kaynım olacak ve kaynanam olacak yüzünden eşimle geriliyoruz.Onlarin amacı bizim huzurumuzu bozmak zaten, malesef eşim bunu göremiyor..Bebeğim etkilenmesin diye kendimi üzmek istemiyorum ama elimde değil. Zaten ailem, arkadaşlarım, akrabalarimdan uzak bir yerde yaşıyorum, eşimle aram bozulunca kendimi çok yalnız hissediyorum. .Size içimi dökmek istedim, uzun oldu kusura bakmayın.
Hastane ya da drunuzdan da izin almak gerekiyormuş.Ben hastaneyi aradım iki fotocuyla çalışıyorlarmış,bunun dışında istersem hastane yönetimine yazmalıymışım.Benim anlaşmaya yaklaştığım fotoğrafçı Acıbadem'in fotocusu.İzin alabilirsem tabi.Çok da kısıtlayıcı davranırlarsa hastaneyi bırakırım,tek hastane orası değil.
Çok iyiymiş bu :)Begumsuarphotography :) sende konuş bakalım ne dicek. Bana çalıştığı doktorun takibindeyim diye uygun fiyat vermiş olabilir ama önden söyliyim canım. Doğum paketine 700 yenidoğan istersen 400dedi :)
Ayy ne güzel ben uzun saçı çok severim ama uçları kırıldığı için kestiririm uzamaz.İlk defa bu kadar uzadı kürek kemiklerimi geçiyor.Boya da olmayınca daha sağlıklı oldu,uçları kırılmadı.Benim sorunum kiloyla kalçayı ölçtüm sabah 100 olmuş evlenirken 91,hamile kalmadan önce 93 tü.Aldı başını gidiyor.Sadece kilo olsa iyi bir de selüit var.Kalça ve bacağa toplandığı için çatlak da olabilir.Mustela kullanıyordum,bitmek üzere lierac a gececegim.Bebe yağı da sürüyorum duştan sonra.Uyumadan önce de kantoron yağı ama annem,kardeşim hamilelikte çatır çatır çatladılar,bunlar da hep genetikmiş.Eeee ne yapcazzzzzz ??? Benim saclarimda cabuk uzar, hamileliktede aldı başını gitti şuan belime geldi... bu kadar uzun saçıda sevmem.. beyazlarımda sırıtıyor.. yani anlayacağın pasaklı pasaklı ortalıklarda dolaşıyorum..
Ben nişanlılık dahil 10 senedir her yolu denedim ama benim eşimin ailesi gibi insanlarla anlaşmak imkansız. Ben çok sabırlı sakin uysal bir insanım, beni bile delirttiler.simdi abisi ve annesiyle gorusmuyorum. Çünkü hasta oldum artık gerçek anlamda, sürekli biyerler im agriyor ve uyuşuyor dr.a gidiyorum bişey yok psikoloğa git diyolar.ona da gittim Eşim de malesef arayı bulamıyor, o tarafa fazla kayıyor, benim tek isteğim gerçek yüzlerini görmesi, çünkü bize o kadar çok zarar verdilerki boşanma noktasına bile geldik.Bile bile devam ediyolar, amaçları belli.ben onları artık Allaha havale ettim.Ben de o durumdayım,bütün çevremden uzaktayım.Ünv de bile ayrılmamışken zor geldi ama kendi seçimim.Farklı aileler,kültürler aynı olsa bile farklılıklar oluyor.Bir de erkek ailesi ve eşi arasında hep kalıyor.Ben eşimin ailesiyle bir problem olduğunda verebileceğim cvb toplumsal sınırlar içindeyse veriyorum yoksa eşimle konuşuyorum.O arayı bulan biri ama bu noktaya gelene kadar benim dışımda yaşamış olduğu durumlar da var.Sanırım mesafeli olmak da bir seçim olabiliyor.Tez muhabbet tez ayrılık getirir derler ya.Ev içindeki durumu,konuşmaları,tartışmaları,anlaşmazlıkları hiç yansıtmamak lazım.Ben mesafeliyim daha samimi olmak isterdim ama normal yapım alıngan ve klasik evime ve yaşamıma müdahale beni geriyorŞu an çok hassasız.İlgiye,ruhumuzun okşanmasına ne kadar da ihtiyacımız var.Eşini en iyi sen tanıyorsun.Kimseye onun duygularını yönetme şansı verme bence.İşven cilven yeter ya hem bebişinin de annesisin.Senin üstünde kimse olamaz,kışkırtmadan yola getirirsin ama tersleşme.Tersleşince en melek erkek bile canavar oluyor.
Ben nişanlılık dahil 10 senedir her yolu denedim ama benim eşimin ailesi gibi insanlarla anlaşmak imkansız. Ben çok sabırlı sakin uysal bir insanım, beni bile delirttiler.simdi abisi ve annesiyle gorusmuyorum. Çünkü hasta oldum artık gerçek anlamda, sürekli biyerler im agriyor ve uyuşuyor dr.a gidiyorum bişey yok psikoloğa git diyolar.ona da gittim Eşim de malesef arayı bulamıyor, o tarafa fazla kayıyor, benim tek isteğim gerçek yüzlerini görmesi, çünkü bize o kadar çok zarar verdilerki boşanma noktasına bile geldik.Bile bile devam ediyolar, amaçları belli.ben onları artık Allaha havale ettim.
Ayakli iki tane alt aldim iki kisa kol citcitli aldim birde uzun kol ust aldim simdilik bu kadar :)) Karar verirsem alacaklarima bisiler daha alirim :)Canim 0 3 ve 3 6 ay aldım ben ama abartmadan hem kısa hem uzun kol aldım bodyleri ama alt giyimi ayaksız almaya özen gösterdim sen izmir desin orası çok sıcak oluyor kısa kol tercihin olur ama uyurken uzun kol da ihtiyaç olabilir ben aldıklarımı liste yaptım herseyi aynı olmasın diye ilk ayi önemli sonra zaten çıkar alışveriş yaparız havalar güzel olacak
Ben kestirdim ya o yuzden gozume batmiyor sacimin boyasi :) Kestirmemis olsaydim hersey batardi gozume beyazlarim bile guzel geliyor su an birde maşa yaparim dogum da resimler icin beyazlarda kaybolur sonrasi Allah buyuk :)Eeee ne yapcazzzzzz ??? Benim saclarimda cabuk uzar, hamileliktede aldı başını gitti şuan belime geldi... bu kadar uzun saçıda sevmem.. beyazlarımda sırıtıyor.. yani anlayacağın pasaklı pasaklı ortalıklarda dolaşıyorum..
Masallah canim sen doguma hazirsin :)) Ben hastane cikisi almayi dusunmuyorum yani takim olarak iki ayri takim olarak dusunuyorum en azindan ayni renk olmasin gitecegi kiyafetler icinde ayni seyler var hepside kullanilmiyor bari kullancagimi alayim diyorum. Ama sen iyi alis veris yapmissin zaten eksik yok gibi :) Gule gule giysin hepside cok guzelİki tane 10lu hastane çıkışımız var. Birde tek penye battaniye aldik. E bebekte hellobabynin indirimdeyken 5 tane 0-3 ay sıfır kol body 3 tanede yarım kol body aldik. Annemde birkac tane 0-3 5-6 tanede sonraki aylar icin almis. Ben kendim genelde kucukken giydirilcek seyleri alma taraftariyim cunku buyuk hediye cok gelir. Hem cocugun kilo durumuna gore gider aliriz yani sonucta onca para verip bebek arabasi aldik gezcez diye :) yine annem hastane cikislarindan sonra giymelik 0-3 ay takım almış bunlar uzun kollu akşamları yada dısari cikarken giydirmeye iyi olur. Gunduzleri muhtemelen citcitli bodylerle durur kafaya sapka ele eldiven ayaklarada patik giydiririz üşümez diye düşünüyorum. Birkaç tanede yazlık ince takım alırım ilk etapta giydirmelik. Yine birkaç tanede tulum dusunuyorum ben henuz almadim ama
Canım ne yaptın inşallah bi problem yokturKızlar giremiyorum kaç gündür, herkes iyidir inşAllah
Bizim keyfimiz iyiydi ama bu sabah sağlık ocağına kan&idrar tahliline gittim, idrarda protein gözüküyor, daha önce gebelik zehirlenmesi yaşadığım için çok riskli olabilir dendi, sakin kalayım desem de yüreğim yerinden çıkacak gibi,
acil olarak kadın doğumcuma geçiyoruz şimdi,
Dua edin lütfen hastanede temiz çıksın sonuçlarım
Gecmis olsun canım dikkatli ol . bende 63 ile hamile kaldim simdi 68 im son 2 kiloyu 2 haftada aldim fena bi istah var ayni senin gibi aninda acıkıyorumMeraba enfeksiyon olabilir bence mutlaka idrar testi yaptirin.
Ben cumartesi akşamından dün akşama kadar karın ağrısı yaşadım. En sonunda dün akşam acile gittik. Cuma gecesi eşim perde asarken düşecek diye bende uzandım yardım ettim.. doktor bebekle alakalı bir sıkıntı yok rahim ağzı kapalı dedi. Ama sancı devam ederse yine gel dedi. Biraz korktum doğrusu. Siz siz olunca elinizi hiçbirşeye sürmeyin.. daha da böyle bir hata yapmıcam, gorunce dayanamiyordum işte.. ama sonrasınıda düşünmek gerektiğini öğrendim..
Ve şuan inanılmaz acıktım sanki akşam hiçbirşey yememişim gibi kilo almayan arkadaşlarda durumlar nasıl çok merak ediyorum. Ben böyle giderse epey kg almış olacağım anlaşılan....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?