2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Belimin belli bir yeri agridigi icin gitmedim. Dokununca agri hissediliyor. Sag tarafta belin biraz ust kismi agriyor.hafifledi biraz gecmezse gidicem artik. Agriyla oturmak ne zormus. Agrisi olan herkese Rabbim sifa versin insallah
24 hafta 3 günlükken bır anda açılmış bır oncekı gece belım agrıyordu bıraz bu durumu bilmedıgımden onemsememıstım ertesı gün kontrolde çıktı 25 haftalıkken de nasıl olsa Doğum olacak şansımızı deneyelım deyıp dikiş atıldı ondan sonrası dikkatlı bişekılde atlattık şükür benı 24 haftalıkken nst yede bağlıyorlardı sancı varmı dıye en azından o sekılde bakılırdı ınsallah geçer ama allah korusun bi sıkıntı olduysa bayramdan sonrası acil dikiş için bile geç olur kusura bakma telaşlandırıyorum ama tedbır iyidir en kötü bişey yoktur inşallah Benin’i görmüş olursun

Kızlar bu rahim agzı ölçümü falan konuşulmş benim adet sancım oluyo arada sırada bazen geçmiyo agrı sol kasıgıma belime vuruyodu doktorum ölçtü 4.5 çıktı galiba gayet iyi dedi ama bir anda kısalıyorsa korktm bende.şmdi hala adet snacısı sol kasık agrım var çokda hareketli bir hayatım var malesef korkuyorum bende ultrasonda doktorum baya baktı sıkıntı yok dedi ama progestana tekrar başlattı.
Bayramdan sonra ayrıntılı ultrasonum var karından ultrasonla ölçüm yapıla biliyormu doktorum alttan bakmştı bir öncekin de.
Off benimde içime kurt düştü zaten evhamlıyım

Kızlar bu rahim agzı ölçümü falan konuşulmş benim adet sancım oluyo arada sırada bazen geçmiyo agrı sol kasıgıma belime vuruyodu doktorum ölçtü 4.5 çıktı galiba gayet iyi dedi ama bir anda kısalıyorsa korktm bende.şmdi hala adet snacısı sol kasık agrım var çokda hareketli bir hayatım var malesef korkuyorum bende ultrasonda doktorum baya baktı sıkıntı yok dedi ama progestana tekrar başlattı.
Bayramdan sonra ayrıntılı ultrasonum var karından ultrasonla ölçüm yapıla biliyormu doktorum alttan bakmştı bir öncekin de.
Off benimde içime kurt düştü zaten evhamlıyım
serviks ölçümü vajinal yapılıyor canım

Rahim ağzı yetmezliği dediğiniz karindan ultrasonla da anlaşılıyor yanılmıyorsam. Daha önce burada okumuştum 12. Haftada bakılan vardi yanılmıyorsam. Hatta serklaj olanlar vardı. Zaten böyle bir durum varsa alttan muayene edilmesi açıklığı daha da arttırmaz mı?

24 hafta 3 günlükken bır anda açılmış bır oncekı gece belım agrıyordu bıraz bu durumu bilmedıgımden onemsememıstım ertesı gün kontrolde çıktı 25 haftalıkken de nasıl olsa Doğum olacak şansımızı deneyelım deyıp dikiş atıldı ondan sonrası dikkatlı bişekılde atlattık şükür benı 24 haftalıkken nst yede bağlıyorlardı sancı varmı dıye en azından o sekılde bakılırdı ınsallah geçer ama allah korusun bi sıkıntı olduysa bayramdan sonrası acil dikiş için bile geç olur kusura bakma telaşlandırıyorum ama tedbır iyidir en kötü bişey yoktur inşallah Benin’i görmüş olursun
Evet haklısın. Ağrı epey bi azaldı ama yine de yatınca sağ tarafta hissediyorum. Nöbetci doktor filan vardır heralde eşim gelince hastaneye gideyim. Rahim ağzıma bakarlar belki nstye bağlarlar. Buarada ben rahim ağzını alttan olcturmuyorum. Senin alttan mı bakmışlardı. Bir sakıncası var mı? Kesin teklif edecekler bana alttan bakmak icin

Bir de şöyle bir doktor yazısı okudum:

KİMLERE SERKLAJ YAPILIR?

"Hastanın geçmişinde kanama ve su gelişi olmadan 14'üncü hafta sonrasında ağrısız bir şekilde rahim ağzının açılması ve gebelik kaybı yaşandığını anlatır. Bu şekilde gebelik kaybı olan kadınlara gebeliğin 13-14'üncü haftasında önlem amaçlı serklaj operasyonu yapılır" diyen Op. Dr. Alay, "14'üncü hafta sonrasında rahim ağzının ağrısız olarak açılması acil serklaj olarak isimlendirilir. Yararı konusunda ek çalışmalara ihtiyaç vardır. Erken doğum öyküsü olan bir kadında gebeliğin 24'üncü hafta öncesinde rahim ağzının kısaldığı durumlarda serklaj önerilebilir. Serklaj, ikiz gebelikte rahim ağzının kısalması durumunda önerilmez. Öyküsünde 14'üncü hafta sonrasında gebelik kaybı olan kadınlara yaklaşımda bu kadınlar özellikle 12'inci haftadan başlayarak yakın takip edilmeli, seri ultrason kontrollerinden geçmelidir. Şüpheli durumlarda operasyon açısından değerlendirilmelidir.

Tamamı burada;
https://www.haberturk.com/saglik/haber/1236799-rahim-agzi-yetmezligi-hangi-kadinlari-tehdit-ediyor

Rahim ağzı yetmezliği dediğiniz karindan ultrasonla da anlaşılıyor yanılmıyorsam. Daha önce burada okumuştum 12. Haftada bakılan vardi yanılmıyorsam. Hatta serklaj olanlar vardı. Zaten böyle bir durum varsa alttan muayene edilmesi açıklığı daha da arttırmaz mı?
bende de rahim ağzı yetmezliği şüphesi var. ayda bir rahim ağzı uzunluğum ölçülüyor ve vajinal yolla ölçülüyor. Alttan muayeneyle açılmanın pek alakası yok çünkü açılma rahim ağzında meydana geliyor ve baya geride. Progestan kullanıyorum açılmayı engellemek için.

bende de rahim ağzı yetmezliği şüphesi var. ayda bir rahim ağzı uzunluğum ölçülüyor ve vajinal yolla ölçülüyor. Alttan muayeneyle açılmanın pek alakası yok çünkü açılma rahim ağzında meydana geliyor ve baya geride. Progestan kullanıyorum açılmayı engellemek için.

Peki o şüphe nasıl anlaşılıyor? Çünkü genelde vajinal muayene yapılmıyor ya gebelik kontrollerinde, doktorlar nasil anlıyor merak ettim.

Rahim ağzı yetmezliği bende de var.Hamile kalmadan önceki kontrollerde söylemişlerdi banada. Ayrıca çift rahim ve septum vardı.Histeroskopiyle septum alındı.O zaman söylemişlerdi hamile kaldığımda 12. haftada dikiş atılması gerektiğini.6 ay sonrada hamile kaldım.12. haftada dikiş atıldı Şu anda herşey normal gidiyor. Ama hiç ölçüm yapmadı doktorum. Benimde kafama takıldı şimdi :(

Ayrıntılı ultrosonun raporunda şöyle birşey yazıyor anlayan var mı kızlar.
"Serviks kalınlığı 28 mm ve normal olup , değerler servikal yetmezlik yönünden anlam taşımamaktadır.Servikal kanal çapı 3 mm normal , internal ve eksternal os kapalıdır"

Canım çalıştığım için aylık kontrol günümü ayın 7 sinde kullandım, mecburen iş çıkışında 18,30 gibi gitmeliyim kontrole.
bu aylık da özgüre gideyim daha da gitmiycem.geçen ay gittiğimde 290 gram falandı bakalım bu ay kaç gram oldu?
ayrıntılıya geçen ay girdim bu ayın 7 sinde çocuk kardiyolojisi baktı baya ilgileniyor cbü ya.bizim taramalar bitti sadece kontroller var artık.hakkımızda hayırlısı inş.
öncede varmıydı gerilik cnm ilk defa mı söyledi.
Önce bi kaç gündü şimdi bi hafta çıktı. Hayırlısı inşallah sağlıkla gelsinler.

Peki o şüphe nasıl anlaşılıyor? Çünkü genelde vajinal muayene yapılmıyor ya gebelik kontrollerinde, doktorlar nasil anlıyor merak ettim.
Benim bir arkadaşım 24.haftada servikal yetmezlikten bebeğini kaybetmişti. Ben de 12.haftadan beri kendi ısrarımla doktoruma serviksimi ölçtürüyorum. Normalde ölçmüyorlar çünkü. Ölçümlerde 35 mm çıkıyor. Bu aslında iyi bir uzunluk ama onun gerisinde 5mm açılma alanı var. Şimdiye kadar büyümedi o alan. Ama büyürse sıkıntı yaratabileceği için serklaj yapılacak. Her gittiğimde vajinal ölçüm yapıyor doktorum.

Kızlar serviks karından ölçülüyor demişsiniz ama sırf bu sebeple 3 ayrı doktora gittim 2si perinotolog hepsi vajinal ölçtü. Detaylı için gittiğim radyologa ise serviksimi sordum rahim ağzın kapalı dedi. Boyutu nedir dedim? Karından ölçüm yapılmaz dedi. Belki benim şüpheli ve riskli bir durumum olduğu için garantiye almak için vajinal ölçüyorlardır bilemedim.

Evet haklısın. Ağrı epey bi azaldı ama yine de yatınca sağ tarafta hissediyorum. Nöbetci doktor filan vardır heralde eşim gelince hastaneye gideyim. Rahim ağzıma bakarlar belki nstye bağlarlar. Buarada ben rahim ağzını alttan olcturmuyorum. Senin alttan mı bakmışlardı. Bir sakıncası var mı? Kesin teklif edecekler bana alttan bakmak icin
Alttan ölçüm daha kesın sonuç verıyor alttan muayenenin normalde bır sakıncası yok işinin ehli biri yaparsa ben spekumle bile Ünye’ne oldum bu hamılelıgımde en son 13 haftalıkken serklaj sonrasıda su çubuklar varya onla dikişlere bakmak için oldum kızımda da 24 haftadan 30 a kadar hep alttan bakıldı dikişlerin durumuna dedıgım gibi herkese degılde kendı doktoruna falan yaptırabılırsın yada işinin ehli doktorlara bir sıkıntı olmaz açılma olup olmadığını karından da gorebılırler ama senın doktorun alttan bakmadan nasıl dikişe karar vermedı anlamadım daha oncelıkle kaybın kaç haftalıkken

Back
X