2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Benim de tek tük beyazlarım var. İlk zamanlar boyatırım diye düşünüyordum doktorumdan izin de almıştım. Ama sonra düşündüm niye riske atıyorum ki dedim. Şuan saçımın yarısı kahverengi yarısı siyah. Kestirmedim bile hiç. Ama doğumdan birkaç hafta önce boyatıp uçlarından aldırmayı düşünüyorum. Çünkü doğumdan sonra da uzun bir süre kuaföre gidemem sanırım.

Benim sezeryan da ertesi gün sütüm gelmişti. Dogum sekliyle ilgisi yok bebegi sık sık memeye tutarsanız süt gelir. Kendinizi bu şekilde şartlandirmayin şimdiden. Pozitif düşünün.
Kesinlikle canim benimde sezeryan oldu epidural ameliyattan cikinca hemen geldi sutum masallah kizimda hevesliydi emmeye hic bir sıkıntım olmadi. Sutum gelcek mi diye dusunmek bile etkiler sut gelmesini.

tinyrose tinyrose canim dogum yapicagin hastaneyle hemsireleriyle konus ben oyle yapmistim mesela ped bile gorurmemistim onlar veriyorlarmis o yuzden pompa mama falan hic yuk etme veriyolarsa. Gogus ucuda emme olayinda cok da etkili degil onemli olan halka kismini almasi bebegin yani meme ucu verilmiyor bebege buda yanlis bilinen bisey aslinda. Ama tabi hic yok dumduz olan yada ice donuk olan varsa onlar ayri.

Benim sezeryan da ertesi gün sütüm gelmişti. Dogum sekliyle ilgisi yok bebegi sık sık memeye tutarsanız süt gelir. Kendinizi bu şekilde şartlandirmayin şimdiden. Pozitif düşünün.
Siz de mi epidural oldunuz. Ben genel anestezi ile oldum 3. Gun geldi sutum. Tabi gelmedi diye emzirmekten vazgecmemek gerekiyor ben devamli emzirdim sut gelmese bile

Siz de mi epidural oldunuz. Ben genel anestezi ile oldum 3. Gun geldi sutum. Tabi gelmedi diye emzirmekten vazgecmemek gerekiyor ben devamli emzirdim sut gelmese bile
Ben hem spinal hemde genel anestezi aldım sütüm çıkınca geldi şükür her zman pozitif düşünelim bol sütlerimiz olsun inşallah

hic isim olmaz cnm onu da hastane degistirsin bi zahmet :-)
peki kizlar bebek icin yaniniza ne olur ne olmaz mama alcakmisiniz insallah gerek kalmaz ama ben alicam ya.sutum gelmezse denicem her saat basi emsin geksin diye gogus pompasi da aldim onu da goturcem onunla da cekim yapicam belki gelir diye ama ona ragmen gelmezse mecbur mama vermek zorunda kalirim ac kalir bebek diye akicam yanima.
bir de gogus pompasi aldim gogus ucum cok yok ekstra gogus ucu cikarici almak zorundamiyim pompayla cikartamazmiyim
canım gerekirse hastane mama veriyor.

bence düzenli kullanmak daha iyi yoksa etkisi olmaz onu fark ettim sadece yanmada içiyordum ama içtikten sonra etkisi olasıya kadar da zaman alıyor o yüzden günde üç kes iyi bence canım ama herkesin bünyesi farklı debemen gerekir canım
Canim kac olcek icilecek 1 kasik mi 2 mi icinde 2 yaziyo.

Hastaneye mama götürmeyin, sut gelmezse ordan beslerler bebisi, zaten anne karnında beslendigi de bir müddet idare ediyor. Ben son haftalarda süt arttıran çaylardan icmeye başlayacağım, hastane çantamda da götüreceğim.
rezene falan zararli olmaz mi ben de duaundum onu da erken doguma sebep olur bisey falan olursa diye icmek iatemiyorum acikcasi bitki cayi.ama dogumdan hemen sonra su aldircam esime bol bol su icicem.
ben hamileligimin ilk zmnlari hastanede bi gun yattigimda yanida yeni dogum yapan bi kadin vardi sutu gelmiyordu hic bebek de ac malasin diye doktor mama ver dedi sarilik olmasin diye.
o yuzden hastane olmazsa bi de sarilik tehlikesine karsi yanimda goturcem cnm.o halde esime git al desem bilemez.en kotu ihtimale karsi.yok ben de istemiyorum insallah sutumuz bol bol gelir.onu icin gogus pompasi aldim onunla da sıkıcam sut gelsin diye.insallah gelir.
ama nedense kendimden hic sutum gelcek gibi hissetmiyorum.bazi hamileleri goruyorum masallah gogusler sismis bayagi benim hala eski sutyenlerim oluyo.bi de hamileyken bu zamanlarda gogustem bi sıvı gelirmis o da yok.Allah yardik eder de gelir insallah

Yani ben de hic goturmeyi dusunmedim. Ama bana soyleyen kisi temizliginden ziyade suslu puslu bir takimi kasdetti sanirim. Hani su lohusa takimlarindan:KK48:
Bir de onunla ugrasamam ben de:olamaz:
tinyrose tinyrose canim ben gogus ucu cikarici aldim benim de pek yok. Pompayla da cikar bence ama daha pratik bisey olsun dedim elimde.
ben de pompa cikarir belki diye ekstra para vermek istemiyorum acikcasi insallah cikarir ya.
valls cnm suslu puslu dogum icin hazirlik yapanlara bi yandan imreniyorum bi yandan sacma geliyo. :-)
suslu puslu nevresimi hic dusunmedim bile :-) hele o cicekli tokali terlikler komigime gidiyo benim :-) ama yapana saygim var tabi ki kendileri bilir ama iyi ugrasiyolar ya diyorum o kadar agriyi siziyi cekip de.gecen bi disari ciktim cikmaz olaydim dizlerim tutmuyo eve geldim uyudum.:-)
yok suslu imramliklar suslu nevresimler terlikler hele o gelinlik gibi lohusa pijamalari yok mu vay anasini :-)
e tabi bunlarin hepsi parayla.nettem baktim elbise tarzi şık bi gecelik oyle normal tüllu falan degil pembe bi de sabahlık 200 kusur yuh dedim.hele ki tüllü süslüleri nasil acaba bi de ozel tasarim yaptiranlar var
benim aklimda bi kapi susu yapiyorum keçeden bi de tül alip kapiya baglicaz.onunde resim cekinmek icin anı olsun diye.bi de evde giydigim madam coco terligim var ici eskimis ama disi iyi :-) iki gun kulkanip hastanede cikista aticam :-) ustume de pembe elbise tarzi gecelik ve sabahlik alicam.esime de dicem şık giyin kizimizla taniscaz :-)
acık renk bi ruj bi de hafif goz makyaji yapabikirsem yapicam guzel cikiyim resimlerde diye tabi yapabilirsem :-)
ama kizimin mevludune çok şık olmak istiyorum insallah.o zmn tabi neyi gosterir bilemem.

Back
X