2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Hemen veriyorlar gebeler icin heyete tek tek gidip sorulmuyor ya da imzalanmıyor. Ben 24 günlük aldım. Direk bilgisayardan cıkardı sadece doktor imzaladı. Dışardan kolay görünüyor insanlara ama okul işi zor. Sürekli merdiven inip çıkıyorsun fotokopi makinasının başında bekliyorsun. Derste oturamıyorsun sürekli sonra arkandan da konuşuluyor. Ben doğum izninde olanların yerine çok çalıştım da ordan biliyorum.
Benim zaten yaşamadığım kalmadı hocam. en başta müdür 1 verdi, veliler ilk hafta hamilesiniz niye 1 aldınız dedi. Yani ben nereye gideceğimi şaşırdım. Müdür bi ara saçma sapan konuştu. Hadi her şeye tamam adapte olayım dedim. Bu sefer de veliler dilekçeler yazmışlar yalan dolan. Müdür çağırdı dikkat et dedi. Neye dikkat edeyim ki. Dikkat edeceğim bir şey yok dedim. Ben her zaman nasıl öğretmenlik yaptımsa aynısını yapıyorum dedim. Yani 3 haftadır yoğun bi stres yaşadım maalesef. Zaten bebeğimin kasılması da o haftalarda başladı. Doktor o zaman rapor vereyim demişti ben de iyi hissediyorum diye almadım. Şimdi ağırlığı arttıkça baskı arttı, serviks uzunluğunu karından göremeyecek derecede kafası aşağıda bebeğimin. Yani ben de doldum bittim artık :(

Ben de regenesise gectim.
Doktorum decavit artik cok eskide kaldi diyerek verdi.
D vitamini, demir ilaci, multivitamin,tiroid ilaci, progestan derken haplarla doyuyorum artik :D
Bugun de tetanoz asimin 2. Dozunu oldum, ben istemeden kan ve idrar tahlili yaptilar. Daha 2 hafta once yaptirmistim oysa ki. 2 haftada bir bir sey icin kan veriyorum :D

Ben usudugumu hatirlamadim cnm hastane sicakti zaten. Sabahligim ilk pijama takimimdan var onu giyerim. Ben bide fotografci tutmak istedigimden guzel bi de pijama takimi alicam ama sabahlikli almam heralde zaten o takimi da dogumun ertesi gunu giyip foto cektircem. 2 tane geceligim var ilk hamileligimden birini lcw den almistim.
ben de sabahlik alicam mutlaka cnm eve gelenler olcak sabahligimi giyerim hastanede de babam kayinpederim falan da gelir
lcw baktim dizlere kadardi ben de uzun istiyorum kisliklar cikinca belki gekir o zmn bakicam cnm lcw yine.hatta bakim belki gelmistir.
dogumun ertesi gunu resim cektirmek de mantikli cidden o bitkinlikle zor olurdu.benim de en cok istegim bebegi benim kucagima verdiklerindeki halimin cekilmesini istiyordum.bir de esim alirken ki yuz ifadesinin cekilmesini cok istiyordum.artik annem gorumcemi tembihledim her halimizi cekin videoya alin diye bakar bakar hem guleriz hem aglariz :-)

Bu arada dun aksam kasilmanin yaninda kasiklarimda ciddi bir agri hissettim. Hemen progestan aldim ama ben bebek hareketleri yavaslar diye beklerken daha da fildir fildir oldu. Bugun de hic durmadi desem yalan olmaz, gorunur bir problem yok. Rahim agzi, suyu, pozisyonu falan her sey normal ama bu neyin nesidir anlayamadim. En son doguracaklardan biri benim ama en erken ben dogurcam galiba :D

Ben onceden gorsem bunlardan alirdim. 54 lira lcw pijama takimlari, gecelik dusunmuyor spor seviyorsaniz bence gayet guzeller.
Screenshot_2018-10-01-18-20-34.webp
Screenshot_2018-10-01-18-20-14.webp

Benim daha cook eksigim var ama hepinizden kucuk sayılırız daha kendimi iyle avutayim bari :)

Chicco liteway plus 2 bebek arabasi hakkinda ne dusunuyosunuz kizlar?
ben aldim cnm simdilik cok hosuma gitti
yalnizca alt sepeti kullanissiz.surüsu bence cok keyifli ben evde arada süruyorum :-)
tekerleklerini ben netten bakinca bayagi dayaniksiz kucuk olarak gormustum.ama iyi bence tekerlekleri de.
bi de hani hafif olsun hantal olmasin istiyorsan bence iyi bi araba.daha hafifi vardir mutlaka ama beni hafifligi tatmin etti.
bi de kumasi kaliteli.ben 2.el aldim.cok kullanamamis bebegi sevmemis ama bi kac leke vardi illaki.butun parcalarini cikarttim yikadim citiledim gorse 2.el demezsin :-) o ozelligini de sevdim ben sahsen.her araba oyle mi bilmiyorum ama kumaslaeinin heosinim cikmasi ve kolay takilmasi nenim icin arti olmustu.
araba cift yonlu degil.bu yuzden yeni dogan icin pusetini kullanmak sart oluyo.pusetini kendine donuk takabiliyosun.
doger travellerin icinde chicco liteway kucucuk duruyo :-) ozellikle koca tekerlekli arabalari hic sevmiyorum.hem agir hem surmesi de cok zor geldi bana.
arabanin kapanip acilmasi da bayagi kolay.kapandiginda az yer kaplamasi da arti bence evi kucuk olanlar icin.
bu arabayla rahatlikla otobise minibuse binebilirsin.ama travellerle asla bence.
hani araban varsa evin asansorluyse travel alinabilir ama surusu bile cok agir gelmisti bana.

aymem cnm doktor al deyince mecbur aliyoruz seninki de omega galiba dimi isimler benziyo benimde imom
Bebim doktorun Omegayı ayrı verdi canım , mom vital probiyotik ağırlıklı bir vitaminmiş bide onu verdi . Omega içermiyormuş. Bende içim rahat etmedi alacağım sanırım . Decavit bırakacağım

Ben de regenesise gectim.
Doktorum decavit artik cok eskide kaldi diyerek verdi.
D vitamini, demir ilaci, multivitamin,tiroid ilaci, progestan derken haplarla doyuyorum artik :KK70:
Bugun de tetanoz asimin 2. Dozunu oldum, ben istemeden kan ve idrar tahlili yaptilar. Daha 2 hafta once yaptirmistim oysa ki. 2 haftada bir bir sey icin kan veriyorum :KK70:
cnm tetanoz asisini neden bu kadar gec yaptirdi doktor.ya da bize mi erken dedi bilemiyorum.ben 25.haftamda tetanoz oldum.

Bebim doktorun Omegayı ayrı verdi canım , mom vital probiyotik ağırlıklı bir vitaminmiş bide onu verdi . Omega içermiyormuş. Bende içim rahat etmedi alacağım sanırım . Decavit bırakacağım
sen bilirsin cnm doktorun al diyosa al istersen.decaviti ben daha yeni yeni kullaniyorum

cnm tetanoz asisini neden bu kadar gec yaptirdi doktor.ya da bize mi erken dedi bilemiyorum.ben 25.haftamda tetanoz oldum.
Ilk dozu 1 ay once yapilmisti canim, bu ikinci doz oldu.
3.dozu da nisan ayinda dedi yani dogumdan sonra. 5 doz yaptirirsam dogurganligim boyunca koruyuculugu olacakmis ama daha gitmem sanirim.

ben de sabahlik alicam mutlaka cnm eve gelenler olcak sabahligimi giyerim hastanede de babam kayinpederim falan da gelir
lcw baktim dizlere kadardi ben de uzun istiyorum kisliklar cikinca belki gekir o zmn bakicam cnm lcw yine.hatta bakim belki gelmistir.
dogumun ertesi gunu resim cektirmek de mantikli cidden o bitkinlikle zor olurdu.benim de en cok istegim bebegi benim kucagima verdiklerindeki halimin cekilmesini istiyordum.bir de esim alirken ki yuz ifadesinin cekilmesini cok istiyordum.artik annem gorumcemi tembihledim her halimizi cekin videoya alin diye bakar bakar hem guleriz hem aglariz :-)
Benim ilkinde esim giremeyince doguma fotoyu hemsirelerden rica etmistik dogum anini ilk bulusmayi hep onlar cektiler sagolsunlar. Seninde ozelde olcaksa aklinda bulunsun dogumhaneden birine ver telefonu cekerler

Kızlar terleme sorunu yasayaniniz var mi?

Ben terliyorum bu aralar, özellikle gece boynum sırılsıklam oluyor. Ustumu ortmesem üşüyorum örtsem terliyorum, kisa kollu gezsem üşüyorum uzun kollu olsam terliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

Kızlar terleme sorunu yasayaniniz var mi?

Ben terliyorum bu aralar, özellikle gece boynum sırılsıklam oluyor. Ustumu ortmesem üşüyorum örtsem terliyorum, kisa kollu gezsem üşüyorum uzun kollu olsam terliyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bende hiç terleme bilmem genelde üşürüm aynı dediğin gibi oldum üstüm açık uyuyorum uzun kollu pijama takımı ile ne yapsam olmuyor

Benim ilkinde esim giremeyince doguma fotoyu hemsirelerden rica etmistik dogum anini ilk bulusmayi hep onlar cektiler sagolsunlar. Seninde ozelde olcaksa aklinda bulunsun dogumhaneden birine ver telefonu cekerler
Esi neden almadilar acaba genel anestezi mi oldu?

kızlar doktor ne kadar aralıklı çağırıyor sizi artık? benimki bir ay sonra dedi ama bundan sonra biraz daha sıklaşması gerekmiyor mu?
ayda bir çağırıyor son haftalarda sadece sıklasmışti kızımda 35 gibi falandı

Hemen veriyorlar gebeler icin heyete tek tek gidip sorulmuyor ya da imzalanmıyor. Ben 24 günlük aldım. Direk bilgisayardan cıkardı sadece doktor imzaladı. Dışardan kolay görünüyor insanlara ama okul işi zor. Sürekli merdiven inip çıkıyorsun fotokopi makinasının başında bekliyorsun. Derste oturamıyorsun sürekli sonra arkandan da konuşuluyor. Ben doğum izninde olanların yerine çok çalıştım da ordan biliyorum.
ne konuşuyorlar canım merak ettim şimdi derste kendimi paralıyorum hamileyim de o yüzden dersleri bosveriyor gibi olmasın diye daha çok çaba sarf ediyorum

Ben onceden gorsem bunlardan alirdim. 54 lira lcw pijama takimlari, gecelik dusunmuyor spor seviyorsaniz bence gayet guzeller.
Eki Görüntüle 2193968 Eki Görüntüle 2193969
bunlar çok güzelmiş yeni gelmiş demekki ben görmemiştim önce ben de bu tarz spor bir şey düşünüyorum

Back
X