• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Arkadaşım spinalle sezeryan oldu. Bebeğe hemen temas etmek çok güzel bir duyguydu diyor. Çoğu kişi öyle yapıyor artık genel tercih edenler azaldı. Sen bilirsin tabi yinede
olabilir istiyorum aslinda keske doktor bana birakmasaydi da spinal ol deseydi galiba spinali tercih edebilirim ama bazilari da sakin spinal isteme diyor kafam karisiyo

benim pek ayaklari cok yukari cikmiyo hep asagida cok nasir yukari cikiyo simdikik cnm
bugun kontrkldeydik bi tarafta topanmasjji sordum govdesidir dedi.
benim kizim yuzunu artik gosteriyo ama ben tam goremiyorum renkli olmadigi icin gozleri agzi falan karanlik cikiyo ama olsun gormek beni yine de cok rahatlatiyo :-)
yine idrar ve kanima bakilcak haftaya tekrar kizimla buluscaz :-) 3 hafta sonra gel demedi neyseki :-)
gobegimde cok sertlik oluyo dedim magnezyum verdi.kan hapi verdi.ekstra.
hastane cikisinda da eksikleri tamamlayalim dedik biraz.ebebege gittik
depend in hasta bezini
pratik alt acma bezini
minik suluk ( evde bulunsun ne olur ne olmaz dedim )
silikon mama kaşıgı (ne olur ne olmaz bi kac gun sutum olmazsa ve ilac icirmek icin gerke kalirsa diye aldim )
bebekle kisin her yere rahat gidemem diye aldim ne olur ne olmaz boyle seyleri.
baby me sampuan
baby me gogus pedi
baby me leke cikarici
goon bebek bezi 68 li 26 tlydi.son kalmisti sldim.sleppy alcaktim vazgectim.fiyat olarak goon biraz daha uygundu.
sampuan bebek bezi islak mendilde muhendisinoglunu takip ediyodum ona gore aldim.
banyo icin file klasik olanlardan
bebedor burun aspiratorü aldim icinde 4 tane yedek ucu var.21 tlydi
gogus koruyucu ates olcer dolap bavul icin kese kaldi.
keseyi de madam coconun buzgulu keseleri var hic gordun mi cnm bilmiyorum ondan alicam.bende 2 tane kucuk vardi bulursam 4 5 tane daha alicam.
smilac marka mama süt yapici icecekler vs.bunlari ihtiyaca gore o gun esime aldircam resmini cektim hastaneye de yakin ebebek zaten.simdiden almadim.insallah da gerek kalmaz.
bi cok eksik bitti ama hic indirim yoktu emzirme haftasina ozel %15 indirim vardi o da ise yaramaz.
İyi günlerde kullan cnm hepsini iyi yapmışsın eksikler bitmiyor aldıkça çıkıyor valla haklısın ben kapı süsü pijama filan kaldı arabayı da henüz karar verdim ona da sonradan da bakarım diye acele etmiyorum bulursam uygun istediğim gibi alırım...senin dediğin keseleri bilmiyorum kiyafetleri koymak için mi o ben kilitli poşetlere koydum küçük hurç bulursam alırım demiştim

Cnm dr dediği gibi bunları hiç düşünme ben biliyorum olabilecek durumları ama yine de spinal epidural istiyorum geneli hiç düşünmedim aşırı korkuyorsan hafif bi sedasyon verirler sana 5 dk sonra ayılırsın isteğe bağlı bunlar ve anestezici uyumlu olup olmadığına bakacak ona göre de karar vereceksiniz ben şuanlık benim için hangisi sağlıklı iyi olacaksa onu nasip et Allah’ım diyorum sen de akışına bırak gün al derse alırsın benim dr henüz birşey demedi hakkımız da hayırlısı olur inş :dua:
cnm peki sen bilirsin genel mi spinal mi daha riskli
ona gore secicem.doktorum doguma normal gozukuyo simdikik dedi ama ben seseryan istedigimi soyledim.
spinalde hemen bebegin kucagina verilmesi cok guzel bi duygu sirf bu yuzden isterim.ama spinalden sonra agri sizi cok olmuyor mu
bi de ameliyat airasinda bi aksilik olursa o ani yasicam uyurulmicam icin telas yaoarim korkarik diye cekiniyorim.aklima bin turlu sey geliyo.uyanik halde ameliyat olmak da cesaret istiyo
ama benim de agir basan spinal anestezi.cunku en cok korktugum uyusukluk giderdr ya aciyi hissedersem oluyordu.doktor oype bisey yok deyince spinale biraz daha fazla yoneldim.ve acik acik anlatmadi korkutmamak icin genelin riski daha fazla dedi.ama simdiye kadar bi sorun yasamadik dedi.istedigini secebilirsin dedi.ben de bilemedim.

Kasım annelerinden birine dru ağrı olursa gel demiş, dikiş patlayabiliyomuş ilkez duydummo_O
Onu bende duydum çok korkuyorum:KK17:

geçmiş olsun canım
canım benim de uzun zamandır sezaryen yerim ağrıyor hem de yırtınacak gibi doktor normal dedi orası esnek olmadığı için öyleymiş
İnşallah öyledir canım bu konuda endişeliyim birazda olsa içimi rahatlattın ameliyat yerim kaşınıyo bildigin agrı var korkuyorum doktorum da ameliyatın tam iyileşmemiş diyince iyice panik yaptım korkuyorum inşallah saglıcakla kucaklarımıza alırız evlatlarımızı:dua:

ona gore secicem.doktorum doguma normal gozukuyo simdikik dedi ama ben seseryan istedigimi soyledim.
spinalde hemen bebegin kucagina verilmesi cok guzel bi duygu sirf bu yuzden isterim.ama spinalden sonra agri sizi cok olmuyor mu
bi de ameliyat airasinda bi aksilik olursa o ani yasicam uyurulmicam icin telas yaoarim korkarik diye cekiniyorim.aklima bin turlu sey geliyo.uyanik halde ameliyat olmak da cesaret istiyo
ama benim de agir basan spinal anestezi.cunku en cok korktugum uyusukluk giderdr ya aciyi hissedersem oluyordu.doktor oype bisey yok deyince spinale biraz daha fazla yoneldim.ve acik acik anlatmadi korkutmamak icin genelin riski daha fazla dedi.ama simdiye kadar bi sorun yasamadik dedi.istedigini secebilirsin dedi.ben de bilemedim.
Bende senin gibiyim canım kafam allak bullak allahım hayırlı dogumlar nasip etsin benim doktorum spinal olmam için resemn yalavardı spinal ol o anı yaşa bebegini rahatca kucagına al emzirebil dedi genel anestezi ayıldıgın gibi agrı hissediyorsun ama spinalde uyuşukluk gidene kadar oluyosun tabi agrı oluyo oda sürekli agrı kesici igne yapıyolar zaten

maşaAllah canım benim kız da ocakta girecek 3e. inşaAllah kardeşine kıskanıpta beşik arabaya felan oturmak istemez oğlun. peki bezi bıraktı mı oğlun?
Maşallah senin prensesine inşallah istemez isterse çok zorlanicaz kıyafetlerini giymeye çalışıyor simdilik yazın biraktirdim canım sen bezliyomusun

İyi günlerde kullan cnm hepsini iyi yapmışsın eksikler bitmiyor aldıkça çıkıyor valla haklısın ben kapı süsü pijama filan kaldı arabayı da henüz karar verdim ona da sonradan da bakarım diye acele etmiyorum bulursam uygun istediğim gibi alırım...senin dediğin keseleri bilmiyorum kiyafetleri koymak için mi o ben kilitli poşetlere koydum küçük hurç bulursam alırım demiştim
Screenshot_20180928-192520.webp
cnm dedigim bu.ama eger bulamazsam bende kucuk hurc alcam bende.madam coconun hurclari cok kaiteli lekr falsn birakmiyo hic.ben kendimde kullaniyorum iki tane kucuk hurcunu cok guzel kslip gibi duruyor.ve leke tutmaysn bi kumasi var.3 4 tane de boyle kucuk buzgulu torbalari vardi bendr ama orta boyu da lazim.memlekete annemin yanina gidince camasirlarimi falan koyarim cok kullanisli oluyo diye almistim.sindi de bebek icin tavsiye ederim cnm.
gecem baktim goremedim baska bi yere dahs bakicam ordan bukursam alicam yojsa bende kucuk hurcunu alicam.nasilsa kullanirim yine bebegin dolabinda
cnm istesek eksik cok da bazi seyleri almak istemiyoruk anca yer kaplar.oldum olasi fazla esya sevmem.

Cnm genel herzaman için daha tehlikelidir ama bu %1 ihtimal gibi birşey ama ihtimalleri göze almak zorunda her dr kesinlikle birşey olmaz diyen dr yoktur sana söyler sen ona göre kararını verirsin bana kalırsa spinal yaptır ama ben aşırı paniğim dersen bunu anesteziciyle konuş derim o sana uygunu anlatır ben de senin gibiyim emin ol ama uyuşmadan ameliyat başlanmaz sana soracak o sırada birşeyler batıracak hissediyor musun diyecek bunu sormadan kesmez merak etme :) ağrın her halükarda olacak bunu bil genel de olsa spinal de olsa sonuçta vücut anatomisini bozacak bir kesi olacak illa ki ağrı duyarsın ama öyle inanılmaz derecede ağrı dayanılmaz bir ağrı değil ağrı kesicilerle yatışacak zaten korkma ve senin yerinde olsam sezaryan olmuş kişilerin postlarını okumam her vücut farklıdır sen bi günde ayaklanırsın bi başkası 10 gün sonra bence bunları düşünme güzel düşün güzel şeyler olacak hiçççç merak etme :)

Maşallah senin prensesine inşallah istemez isterse çok zorlanicaz kıyafetlerini giymeye çalışıyor simdilik yazın biraktirdim canım sen bezliyomusun
evet bezi bırakamadık daha birde kardeş gelecek o takıyor bende takacam diye başlamadım eğitime arada istemiyorum bezi lazımlığa yapıyor sonra oynarkene unutuyor salıveriyor =) "anne çiş yaptım" diyor =) bende tekrar bağlıyorum zorlamıyorum kızmıyorum da. inşaAllah abla oldum takmicam büyüdüm der de öylesi bırakır diye ümid ediyorum =) bakalım hayırlısı

evet bezi bırakamadık daha birde kardeş gelecek o takıyor bende takacam diye başlamadım eğitime arada istemiyorum bezi lazımlığa yapıyor sonra oynarkene unutuyor salıveriyor =) "anne çiş yaptım" diyor =) bende tekrar bağlıyorum zorlamıyorum kızmıyorum da. inşaAllah abla oldum takmicam büyüdüm der de öylesi bırakır diye ümid ediyorum =) bakalım hayırlısı
Birkaç hafta üzerinde dursan alışır aslında canım ne güzel kendi diyormuş bizim kaç ay oldu hala oyuna dalıp kaçırıyor . inşallah kendi isteğiyle hızlı bi şekilde çıkartır canım ben iki çocuk iki çocuğun bezi zor olur diye biraktirdim

Birkaç hafta üzerinde dursan alışır aslında canım ne güzel kendi diyormuş bizim kaç ay oldu hala oyuna dalıp kaçırıyor . inşallah kendi isteğiyle hızlı bi şekilde çıkartır canım ben iki çocuk iki çocuğun bezi zor olur diye biraktirdim
biliyorum aklımdaydı ama sürekli birşey girdi araya hastalık felan aslında bıraksa iyi olur evet ama benim korkum tekrar başlamak isterse kardeşi geldiğinde. o zaman bırakması daha zor olur gibime geliyor. aklı ersin kendinden bıraksın istiyorum zorla etkisinde kalır diye düşünüyorum birde benim kız oğlak çok inatçı =) nasıl olacak bilmiyorum hayırlısı bakalım

Bende senin gibiyim canım kafam allak bullak allahım hayırlı dogumlar nasip etsin benim doktorum spinal olmam için resemn yalavardı spinal ol o anı yaşa bebegini rahatca kucagına al emzirebil dedi genel anestezi ayıldıgın gibi agrı hissediyorsun ama spinalde uyuşukluk gidene kadar oluyosun tabi agrı oluyo oda sürekli agrı kesici igne yapıyolar zaten
genelde de agri icin zaten igne serum yapmiyolar mi cnm ?
cnm zaten spinale yoneliyorum gibi ama keske biraz daha spinali ovseydi doktorum :-) insan korkuyor ya uyanik olcam icin.
tecrubeli olsaydim korkmazdim da yasamayinca karar vermesi de zor
spinaldr ameliyat sirasindaki aciyi hissetme durumu yok o zmn dimi

kizlar bebislerinizin burcu ne olcak :-)
benim kizim yay burcu olcak insallah cok yaramaz oluyolarmis hic baktinizmi bebeklerin burclarinin ozelliklerine :-)

biliyorum aklımdaydı ama sürekli birşey girdi araya hastalık felan aslında bıraksa iyi olur evet ama benim korkum tekrar başlamak isterse kardeşi geldiğinde. o zaman bırakması daha zor olur gibime geliyor. aklı ersin kendinden bıraksın istiyorum zorla etkisinde kalır diye düşünüyorum birde benim kız oğlak çok inatçı =) nasıl olacak bilmiyorum hayırlısı bakalım
En iyisini sen bilirsin canım annesi olarak benim oğlumda çok inat terazi ama epeyce cekiyorum

kizlar bebislerinizin burcu ne olcak :-)
benim kizim yay burcu olcak insallah cok yaramaz oluyolarmis hic baktinizmi bebeklerin burclarinin ozelliklerine :-)
Canım benim oğlumda yay olucak eşim yay ve çok inat dik kafalı oluyorlar maalesef kara kara düşünüyorum 4inat napicaz diye:D

Cnm genel herzaman için daha tehlikelidir ama bu %1 ihtimal gibi birşey ama ihtimalleri göze almak zorunda her dr kesinlikle birşey olmaz diyen dr yoktur sana söyler sen ona göre kararını verirsin bana kalırsa spinal yaptır ama ben aşırı paniğim dersen bunu anesteziciyle konuş derim o sana uygunu anlatır ben de senin gibiyim emin ol ama uyuşmadan ameliyat başlanmaz sana soracak o sırada birşeyler batıracak hissediyor musun diyecek bunu sormadan kesmez merak etme :) ağrın her halükarda olacak bunu bil genel de olsa spinal de olsa sonuçta vücut anatomisini bozacak bir kesi olacak illa ki ağrı duyarsın ama öyle inanılmaz derecede ağrı dayanılmaz bir ağrı değil ağrı kesicilerle yatışacak zaten korkma ve senin yerinde olsam sezaryan olmuş kişilerin postlarını okumam her vücut farklıdır sen bi günde ayaklanırsın bi başkası 10 gün sonra bence bunları düşünme güzel düşün güzel şeyler olacak hiçççç merak etme :)
cnm hic okumuyorum cidden ams etrsfimakiler anlatiyor hemen basliyo biri ben hemen ayaklandim diyo biri haftalarca yattim diyo :-)ona takilmiyorum cunku kafama koymusum sezeryani normali dusunmuyorum bile.
uyusma durumu ameliyat sirasinda etkisini ytitir de aciyi hissetme durumu olur mu cnm ?
biseyler batirip test etmeleri iyi bisey hic alima gelmedi direk basliyolar saniyosum nedense daha sıcak baktim simdi spinale :-)
bebeginkucagima o an hemen almak istedigim icin o anki merakim heyecanim korkumun onune gecer ben zaten buyuk ihtinal odaya ilk girip uyusturuduklari zmn yasarim.sonra baktim hissetmiyorum aciyi sonrasi benim icin kolay.ilk alisma sureci onemli benim icjn.
mesela bi arkadasim uyustururken sirttan yaptiklari igneden irkilmis doktor bi daha oyle yapma felc kalirsin demis onda da etkilenmistim.oyle bi durum var mi cidden.sonucta her gun sirtimizdan igne yemiyoruz insan bi irkiledebilir yani.

genelde de agri icin zaten igne serum yapmiyolar mi cnm ?
cnm zaten spinale yoneliyorum gibi ama keske biraz daha spinali ovseydi doktorum :-) insan korkuyor ya uyanik olcam icin.
tecrubeli olsaydim korkmazdim da yasamayinca karar vermesi de zor
spinaldr ameliyat sirasindaki aciyi hissetme durumu yok o zmn dimi
Canım ben çok istiyorum spinali ama diş çektirirken bile kendimden geciyorum eşim senin piskolojin mahfolur bence genel olsun diyor çok kararsizim

Canım benim oğlumda yay olucak eşim yay ve çok inat dik kafalı oluyorlar maalesef kara kara düşünüyorum 4inat napicaz diye:KK70:
ay evet benim esim balik ama o da cok inatci yapma dedigimi inadina yapar.
bi de cok patavatsiz oluyorlarmis oyle mi pat pat soylerlermis :-) ozgurluklerine duskun olurlarmis falan
ay hic yay tanidigim yok ama inat ve patavatsizlik younden ayni baba olcak galiba :-)

ay evet benim esim balik ama o da cok inatci yapma dedigimi inadina yapar.
bi de cok patavatsiz oluyorlarmis oyle mi pat pat soylerlermis :-) ozgurluklerine duskun olurlarmis falan
ay hic yay tanidigim yok ama inat ve patavatsizlik younden ayni baba olcak galiba :-)
Aynen öyle canım çok patavatsizlar :D özgürlük düşkünü değil ama eşim yani benle evliyse olamaz zaten:D

Back
X