2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bu arada lohusasepetinden aldigim gecelik takimlarini merak edenler olmustu. Ikisinden de memnun kaldim ama birini boyu düşündüğümden daha kisa oldugu icin iade edecegim. Ama kalitesi gayet iyi. Biri pamuklu biri de polarliydi takımlarımın .

Kizlar bebek alt acma minderi aldiniz mi? Nasil birsey aldiniz? Ya da alacak misiniz? Bu kullan atlari demiyorum pofuduk minder gibi olanlari diyorum.
Bir de biberon fircasi? Sterilazatör? =)
Benim kizimdan kalma ikeadan aldigim sismeli alt acmam var. Cok uzun sure kullandim cok rahat bisey tavsiye ederim. Ayrica pofuduk olmayan alti alez seklinde uzeri yumusak dokulu havlu gibi olan bir alt acmam var onuda doktor kontrolunde yada avmlerin alt degistirme yerlerinde kullaniyorum

Bu arada lohusasepetinden aldigim gecelik takimlarini merak edenler olmustu. Ikisinden de memnun kaldim ama birini boyu düşündüğümden daha kisa oldugu icin iade edecegim. Ama kalitesi gayet iyi. Biri pamuklu biri de polarliydi takımlarımın .
Canim bende bakiyorum o siteye hangi markanindi kisa gelen bi bakim ona gore aliyim bende . Digeri hangi marka.

Gumus dezenfekte edilemedigi icin 2.el olayina sicak bakmıyorum pek. Fiyatı da tuzlu evet. Krem ve gogus kalkanına da karar verebilirim her an.
anladım canım kızımda kullanmadım hiç ilk haftası baya acı çekmiştim başkada öyle yara olmamıştı şükür ama işte bunda nasıl olur bilmiyorum

Ben minder aldım canım. Minderle yastık takım. Pusetin ana kucağının bebek arabasının altına misafirliğe gittin yatıracağın yerin altına her yere seriyorsun. Çok kullanışlı dediler civilde 35 tl ye vardı aldım gitti :)

ben evde kullan atlardan kullanmıştım hep ve epey gidiyordu. bebek bakım çantasından çıkanlar iyi yıkayabiliyorsun naylonsu (benimki lässig markadan) ince değil. bu havlu veya kumaşdan olanı gördüğümden beri sevmiyorum ve saçma geliyor bi kirlendimi nolacak makinaya at eee kurudu etti derken nolacak. ben onu tercih etmedim canım.

Tatlim ben ilk oglumda 3 tane biberon aldim oglum bibebiberon da emzik de kullanmadi. Bence bi dogsun duruma gore sterizator ya da biberon temizleyici al derim

Canm minder gibi olanlardan almayacağım. Pofuduk tek kullanımlıklardan kullanacağım. Ama zaten onlar tek kullanımlık olmuyor. Kaka falan bulaşmadığı sürece epey kullanıyorsun. Biberon fırçası aldım e-bebekten. Strilizatör almayacağın. Biberon, emzik ve süt sağma makinasının aparatlarını 10 dk kaynattım. Baya steril oldu:) bundan sonra da öyle yaparım.

Benim kizimdan kalma ikeadan aldigim sismeli alt acmam var. Cok uzun sure kullandim cok rahat bisey tavsiye ederim. Ayrica pofuduk olmayan alti alez seklinde uzeri yumusak dokulu havlu gibi olan bir alt acmam var onuda doktor kontrolunde yada avmlerin alt degistirme yerlerinde kullaniyorum

Canim bende bakiyorum o siteye hangi markanindi kisa gelen bi bakim ona gore aliyim bende . Digeri hangi marka.
Tesekkurler cevaplar icin:KK68: netten alisveris yapiyordum yazamadim. Artik son ihtiyaclari da aliyorum yavas yavas.
Simdilik almadim alt acma minderi. Digerlerinden var zaten duruma gore alirim.
Biberon fircasi is gorur, kaynatinca da dezenfekte edilir emzik biberon falan tamamdir, sterilazatorden de vazgectim:KK48:

Canm hamilelikte gidilemiyor tabii ki. Rahim gevşemesine sebep oluyor. Erken doğuma neden olur. O yüzden gitmedim hiç. Ama son hafta hamam öneriliyor zaten. Doğumu kolaylaştırıyor. Benim arkadaşlarımın hepsi gitti son hafta. Çok uzun kalmam zaten çabukca yıkanır çıkarım.
Çok kalma evet canım sende. hamamda tansiyon oynayabiliyor

Tesekkurler cevaplar icin:KK68: netten alisveris yapiyordum yazamadim. Artik son ihtiyaclari da aliyorum yavas yavas.
Simdilik almadim alt acma minderi. Digerlerinden var zaten duruma gore alirim.
Biberon fircasi is gorur, kaynatinca da dezenfekte edilir emzik biberon falan tamamdir, sterilazatorden de vazgectim:KK48:
Minder tarzı değilde naylon olanlardan iki tane aldım kafa kısımlarında yumuşak bir alan var dışarda kalan kısmı da havlumsu. Aynı aleze benziyor

Daha ne bebegin çamaşırlarını yikadim ne kendi cantami hazırladım. Allah korusun acil bsy olursa bomboş gidicem herhalde :KK70: izne cikinca baslicam yavas yavas. Calisirken aksam bsy yapmaya mecalim kalmıyor
yalnız değilsin canım ben de hazırlamadım alışverişimi de daha cumartesi yaptım zaten

Ikinciside sezaryan olcak heralde cnm o kotu normal dogum olamiyorsun sezaryan oldgnda bende icmiym o zaman zaten icmek istemyrdm bahane oldu:)
aslında normal de yaptıran doktorlar var ben de düşündüm ikinciyi normal doğum olarak.ama burda yaptıran doktor olmadığı için mecbur sezaryen yine
Ay istediği kadar karşılasın ben o an kaza olcak diye korkudan ıkınamabilirim bile. çok korkuyoruummmm :KK70:
canım hem normal doğumda hem de sezaryen de öncesinde lavman yapıyorlar .zaten o an çok güçlü bir ıkınma isteği oluyormuş tutamıyorsun diyorlar

sana katılıyorum benim kızım da ne emzik ne de biberon aldı midesi bulanırdı ikisinden de kullanmadım o yüzden
Eğer benim kızım da seninki gibi biberon falan almazsa ben biterim yaa:( 3 aylıkken işe başlayacağım mecburen sağıp bıraktığım sütleri annem biberonla verecek. Almazsa ne yaparız hiç düşünmek bile istemiyorum.

Kızlar bugun çarşıya çıktım eksikleri tamamlıyım diye ama yine eksik kaldı :)
Taç yaptırdım gecelik ,emzirme atleti ,lohusa külodu aldım
Hediyelik yaptıgım lavanta keselerinin eksik malzemelerini aldım baya gezdim çok yoruldum belim agrıyo karnım çok sertleşti ama ogluşumun keyfi gayet yerinde maşallah:anneadayı:

Arkasinda tekerlekleri var canim o kadar agir degil ama bir deli cesareti geldi iste:)
30. Haftaya girdigimden beri kasik agrilari ve kasilmalar artti. Onun disinda bir problem yok:)
tekerlekliyse iyiymis cnm ama yine de dikkat et aman yuzduk yuzduk kuyruguna geldik :-)
benim de temizlik sonrasi artiyor
ben de 33.haftamda ilk kez nts ye gircem bakalim

Ben de ayni durumdayim. 2.5 yasinda oglum var. Zaten gece 50 kere uyaniyorum karnımdaki de masalllah sabaha kadar uyumuyor tekmeliyor. Bir yandan refluden mudem yaniyor bi yandan bacagima kramplar giriyor belim agriyir. Bi yandan da oglusum annem diye agliyor uyku haram yani
Allah yardimcin olsun cnm ben tekken boyle zorlaniyorum reflü kusmalar bacak diz agrilari.sabah 4 5 e kadar uyuyamiyorum.uyusamda bölük pörçük. uyku arasinda da tuvalete gidiyorum 3 4 kere.bi de agrilar zaten uyutmuyo.
hele ki senin bi tanede evladin var cok zor cok.Allah sabir versin.
esim simdiden 2.diyo bana bi de.

KıZlar iyi akşamlar 3 gündür baya kötüyüm bi temizlik yaptım ondan mı anlamadım belim sürekli ağrıyor halsizlik çok var iştahımda kesildi birden ve karnım ağrıyor gibi sanki miğdeme baskı yapıyor bu aralar hiç iyi değilim nazar mı değişi anlamadım hiç enerjim YÖK zaten akşamları başlayan bacak sendromu iyice arttı resmen gece ağlıyorum bu yüzden

aslında normal de yaptıran doktorlar var ben de düşündüm ikinciyi normal doğum olarak.ama burda yaptıran doktor olmadığı için mecbur sezaryen yine
Sezarynnda en iyi yani dogumun olcagi gunu biliyosn ama sonra agrisi oluyor iste bakalm benm dogm nasl olcak gonlum normalden yana ama gelmezse en son care sezaryan

Daha ne bebegin çamaşırlarını yikadim ne kendi cantami hazırladım. Allah korusun acil bsy olursa bomboş gidicem herhalde :KK70: izne cikinca baslicam yavas yavas. Calisirken aksam bsy yapmaya mecalim kalmıyor
yalniz degilsin cnm bende daha baslayamadim :-)
dolap alicam onu bekliyorum onu almadan yikayip utulemek istemedim.
zaten hayatimda ilk kez severek ütü yapicam :-)
hem zaten 1 gunumuzu bile almaz cnm hallederiz merak etme

bende de kasık agrisi arti gogsumun altinda fena sislik sanki mideme bisey oturmus gibi.
magnezyum aliyorim her gun ama faydasi yok sanki

Back
X