2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bende o dikisten korkuyorum sonra canm acıcak mı diye ama cogu herkes normal diyorda iste bakalm nasl olcak kendmi sartlandirmakta istemiyorum neye sartlandirirsam o olmuyor en iyisi en hayrlisi
Öyle elbette mesela acı karşılaştırması yapmaya çalışıyorum kolumda dövmem var iki buçuk saat sürmüştü ve sonlara doğru tansiyonum düşmeye başlamıştı acıdan acaba diyorum kendimi cesaretlendirebilirmiyim:)))

Bende aynı şeyleri düşünüyordum. Sancı neysede o kesi atılması sonra oraya dikişin ben ayıkken yapılması falan daha çok korkutuyordu. Ama kiminle bunu paylaştıysam sancı çekip çocuk ordan çıkınca orası zaten uyuşuyor ne kesiği ne dikiş atılırken bişey hissedilmiyor dedi. Bende mantıklı buldum açıkçası.
Evet o an acımıyormuş uyuşuyormuş zaten annemde öyle anlatıyor ama ben sonrası için korkuyorum zaten wcye çıkamamak oturamamak idrar hep yakar vs senaryomu yazıyorum bilmiyorum

Yok cnm okunmadığın sürece birşey olmaz korkma kabız olmamak için uğraş ben 2 ay boyunca duhalac içtim evde var arada kabızlık oluyor ama içmedim şimdi salatalık yiyiyorum aç karnına biraz iyi geliyor enfeksiyon için kaç dr gittim hepsi ayni şeyleri verdi ama yok geçmedi ben de artık saldım napayım üzülünce de birşey değişmiyor biliyorsun belki bana 28 haftada sıvın fazla rahim yumuşaması var demişti bi dangalak doktor 2 hafta ne üzülmüştüm erken olacak diye başka dr girmiştim gayet normal rahim hazırlık yapıyor korkma diyince düzeldi aklıma getirmek istemiyorum erken Doğumu hayırlısı olsun diyorum sıvı fazlalığı hala var ben de dr birşey demiyor ama iki hafta da bir gitmeye başladım şimdi haftaya nst ye girecem nasip olursa Doğum için de normal Doğumu destekliyor dr ve bekletiyor tam bir gün vermedi bana ben sezeryan istediğim halde 39 gibi bakarız dedi belki açılman olur gerek kalmaz sezeryana dedi ben ısrarla yapamam dediğim halde iyi bakarız 39 gibi olur filan diyip geçiştirdi böyle giderse dr değişcem kendi karar veriyor
cnm malesef ikinmadan da hayatta olmuyo ya.ikinmayim diyorum ama kasiklarimi agritiyor.illa ki ikin diyo vucutt sanki.yoksa tobe yaoamiyorum.dun gece cok fazlaydi.netseki hugun aksam rahatladim ayiptir soylemesi dünya varmis ya ne cektim kabizliktan.ilk 3 ay dusecek diye son ay da erken dogum olcak diye korkuyorum.korka korka gecti gidiyo bakalim hamileligimiz.insallah bebisler dogduklarinda azcik rahat ettirirler bizi :-)
cnm her gittigin diktor ayni ikaci vermesine ragmen gecmiyorsa demekki korkulacak bisey yok.Allah korusun bebege kotu bi etki edecegini bilseler kesin yatirirlardi seni hastanede enfeksiyondan.biz anlayamiyoeuz ama demekki usg de bebisin sagkigi iyi cikiyor ki sana hep ayni ilaclari veriyorlar.en azindan var olan enfesiyonun derecesi artmiyordur.artik once Allah a sonra doktorlara emanetiz biz ve bebisler cnm mecbur onlara guvencez.icin rahat olsun.
ben de daha da her gun muz yemem valla gozum korktu iyice bebk kilo alsin derken aksine erken dogum olcak diye korktum cok fazla.
cnm bencede doktorunu degistir.sen sezeryan istedigin halde normal diye israr etmesi benim de hosuma gitmezdi.en son seni gecistirmis gibi geldi bana.
benim doktorum beni biraz tanimis sanirim ben sezeryan istedigimi soyleyince ben zorlamam normal olsun diye.sezeryan isteyen hastalarima vardir bi bildikleri ki istiyorlar diyorum dedi.zaten pimprikli streslibi tip oldugumu anlamis gibi geldi bana.cok stres yapiyosun yapma artik falan dedi.
doguma doktor karar vermemeli bence.demekki sen hazir degilsin en iyi sen kendini tanirsin.10 dk da biten normal dugum da var 10 saat suren de.cok buyuk cesaret istiyo.evet sadece biz dogurmuyoruz ama nen ilk kez dogurcam ve ben normal dogum yaptigimi dusunemiyorum bile. :-)
esim benle dalga geciyo sen saatlerce kabizlik yasiyosun alistin ikinmaya normal de dogurursun diyo :-) aman aman ben istemiyorum diyorum.insallah acilmam olmaz erkenden de 38 bitince sezeryan oluveririm ya.bana doktorum 38 bitince aliyoruz dedi.10 aralik gibi dedi cnm.
bende bu hafta gidicem bende ilk kez nts ye gircem bakalim.dun iki gun incr cok fena kasilma yasadim.ama dun ve bugun kabilziktanmidir nedir Allah tan yasamadim kasilma.

Öyle elbette mesela acı karşılaştırması yapmaya çalışıyorum kolumda dövmem var iki buçuk saat sürmüştü ve sonlara doğru tansiyonum düşmeye başlamıştı acıdan acaba diyorum kendimi cesaretlendirebilirmiyim:)))
Ilginc yontem sana birsey diyimmi zaten o an cocgu cikartmanın rahatligiyla dikis hissini bile hissetmiyormussun dikilmesini kuzenim ole demisti zaten o an agri cekcez cıkarttiktan sonra rahatlariz acisini pek hissetmeyiz

kizlar mihendisinoglunda okudunuz mu cok guzel fikir oldu bana sizle de paylasmak istiyorum.
oglunun mevludunde kolonya ve dezenfektan alip yari yariya karistirip gelene kolanya sıkar gibi sıkmişlar hem millet yanlis anlmaz hem icimiz rahat olur
ben de bana hastaneden sonra benim eve gelen olur.o yuzden annemler dicem lokum aldircam. gelene lokum versinler kolonya arti dezenfektan karisimini sıksınlar ki bebege dokunmak isteyen oluyo dokunma diyemem ben de malesef.
gelenler de anlayissiz olur oyle elimi yikayim da bebege dokunuyum demezler.
öpme konusunda zaten direk derim opmek yok diye zatem opmeye kalkan da olmaz eminim ona.ama dokunurlar kesin

O nasıl oluyor ki hiç duymadım
Doğum kurslarında öğretiyorlar ama internette de var canım izle perine masajı diye geçiyor kendine yapıyorsun ayağının birini yüksekçe biryere koyup elini yağlayıp yapıyorsun yada eşin yapıyor hergün 5 dk yetiyor orası esnek oluyor ozaman bebeğin kafası rahatça çıkıyor bu masajı yapanlar kesik olmadan normal Doğum yapıyor

Normal Doğum düşünenler 37. Haftada perine masajı yapmaya başlayın internete yazın nasıl yapılır hepsi yazıyor maalesef hiçbir doktor bunu söylemiyor normal Doğumda kesmek dikiş atmak kolaylarına geliyor siz kendi doktorunuz olun hazırlıklara başlayın

Evet o an acımıyormuş uyuşuyormuş zaten annemde öyle anlatıyor ama ben sonrası için korkuyorum zaten wcye çıkamamak oturamamak idrar hep yakar vs senaryomu yazıyorum bilmiyorum
Ama dikiş normal şartlarda iç kısımdan oluyorki. Hem siz dövme yaptırmışsınız ohooo :)) çok iyi doğurursunuz ☺️

kizlar mihendisinoglunda okudunuz mu cok guzel fikir oldu bana sizle de paylasmak istiyorum.
oglunun mevludunde kolonya ve dezenfektan alip yari yariya karistirip gelene kolanya sıkar gibi sıkmişlar hem millet yanlis anlmaz hem icimiz rahat olur
ben de bana hastaneden sonra benim eve gelen olur.o yuzden annemler dicem lokum aldircam. gelene lokum versinler kolonya arti dezenfektan karisimini sıksınlar ki bebege dokunmak isteyen oluyo dokunma diyemem ben de malesef.
gelenler de anlayissiz olur oyle elimi yikayim da bebege dokunuyum demezler.
öpme konusunda zaten direk derim opmek yok diye zatem opmeye kalkan da olmaz eminim ona.ama dokunurlar kesin
Evet süper fikir kesinlikle yapılmalı. Öpma konusunda bende biraz katı olucam sanırım ama bebeğimin sağlığı için kimse kusura bakmasın daha önemli bişey yok. İstediklerini söyleyebilirler :)

Normal Doğum düşünenler 37. Haftada perine masajı yapmaya başlayın internete yazın nasıl yapılır hepsi yazıyor maalesef hiçbir doktor bunu söylemiyor normal Doğumda kesmek dikiş atmak kolaylarına geliyor siz kendi doktorunuz olun hazırlıklara başlayın
Ayy öyle şeyleri yapamam gibime geliyor ya :) ama evet çok faydası oluyormuş kesinlikle

Çocuk çıktığında uyuşukluk oluyor evet ama dikişi atan kişi de tecrübeli olması gerekiyor. Acemi olduğunda dikişi atana kadar geçen sürede uyuşukluk gidince acı verebilir. Stajyermiş yeni atamaymış kesinlikle izin vermeyin dikiş için.

Benim oğlumda kansız ve Demir eksikliği vardı kan ilaçları hep iştahsızlık yaptı bu keçiboynuzu pekmezi sayesinde kan ilaçlarını bıraktık tüm depoları doldu çocuğumun çok şükür büyüklerde sabah akşam bir yemek kaşığı içebiliyor kesinlikle kan yapıyor Demir artıyor
Bugün gidip alayım ilaç yan etki yaptığı gibi işede yaramıyor aylardır değerler aynı değişmedi çok saol cnm

cnm malesef ikinmadan da hayatta olmuyo ya.ikinmayim diyorum ama kasiklarimi agritiyor.illa ki ikin diyo vucutt sanki.yoksa tobe yaoamiyorum.dun gece cok fazlaydi.netseki hugun aksam rahatladim ayiptir soylemesi dünya varmis ya ne cektim kabizliktan.ilk 3 ay dusecek diye son ay da erken dogum olcak diye korkuyorum.korka korka gecti gidiyo bakalim hamileligimiz.insallah bebisler dogduklarinda azcik rahat ettirirler bizi :-)
cnm her gittigin diktor ayni ikaci vermesine ragmen gecmiyorsa demekki korkulacak bisey yok.Allah korusun bebege kotu bi etki edecegini bilseler kesin yatirirlardi seni hastanede enfeksiyondan.biz anlayamiyoeuz ama demekki usg de bebisin sagkigi iyi cikiyor ki sana hep ayni ilaclari veriyorlar.en azindan var olan enfesiyonun derecesi artmiyordur.artik once Allah a sonra doktorlara emanetiz biz ve bebisler cnm mecbur onlara guvencez.icin rahat olsun.
ben de daha da her gun muz yemem valla gozum korktu iyice bebk kilo alsin derken aksine erken dogum olcak diye korktum cok fazla.
cnm bencede doktorunu degistir.sen sezeryan istedigin halde normal diye israr etmesi benim de hosuma gitmezdi.en son seni gecistirmis gibi geldi bana.
benim doktorum beni biraz tanimis sanirim ben sezeryan istedigimi soyleyince ben zorlamam normal olsun diye.sezeryan isteyen hastalarima vardir bi bildikleri ki istiyorlar diyorum dedi.zaten pimprikli streslibi tip oldugumu anlamis gibi geldi bana.cok stres yapiyosun yapma artik falan dedi.
doguma doktor karar vermemeli bence.demekki sen hazir degilsin en iyi sen kendini tanirsin.10 dk da biten normal dugum da var 10 saat suren de.cok buyuk cesaret istiyo.evet sadece biz dogurmuyoruz ama nen ilk kez dogurcam ve ben normal dogum yaptigimi dusunemiyorum bile. :-)
esim benle dalga geciyo sen saatlerce kabizlik yasiyosun alistin ikinmaya normal de dogurursun diyo :-) aman aman ben istemiyorum diyorum.insallah acilmam olmaz erkenden de 38 bitince sezeryan oluveririm ya.bana doktorum 38 bitince aliyoruz dedi.10 aralik gibi dedi cnm.
bende bu hafta gidicem bende ilk kez nts ye gircem bakalim.dun iki gun incr cok fena kasilma yasadim.ama dun ve bugun kabilziktanmidir nedir Allah tan yasamadim kasilma.
Aynen sen muza bi ara ver ben de pek yemiyorum bende de aşırı mide yanması yapıyor muz anlamadım gitti ne yesem midem yanıyor ya valla bunaldım dün gece uyuyamadım yine yama yüzümden kalktım kustum öyle uyudum benim bekarken de mide sorunum vardır reflüm vardı ama ben bu kadar yanmayı hiç yaşamadım boş mideyle yanıyor birşey yesem yanıyor üstüne bir de yediklerim ağzıma geri geliyor bana geçen ay balık takviyesi verdi dr Bayada pahallı bir takviyeydi aldım İnan iki kez kullanmadım sürekli ağzıma geri geldiği için tiksindim balık tadından az kaldı diyip avunuyorum rabbim başka şey vermesin geliyor bir şekilde günler dediğin gibi...senin dr ne güzel istediğini yapmakta ısrarcı değil ben de bunu anlamıyorum normal isteyen gider sezeryan destekleyeni bulur ben normali destekleyeni buldum :D Benim gittiğim iki doktorunda Doğum ücreti çok geliyor bana biri sezeryanı 4000 bine yapıyor biri 3000 bine evet iyi olsun verelim diyoruz eşimle ama bu seferde sinir ediyor beni bakalım haftaya tekrar gidecem aynısını yaparsa değişecem

Ca

nım ben bugün aldım raporu benimde tatile geldiği için sonraki ilk iş günü aldım seninde pazartesi Alman gerek sanırım öyle biliyorum
benim 32+0 c.tesiye denk geliyo ya özel hasatneden alıcam ya da 32+2 yani p.tesi günü devletten alıcam..37+2 de p.tesi oluyo..gelmesem bile olur işe raporu taratıp gönderirim sorun olmaz. ama 32 yı halletmem lazım

Kızlar bacaklarınızda varis oluştu mu?
benim sağ bacağımda vardı zaten 4. ayda belirginleşti ve vajinada da cıktı malesef..dr.um doğum için henüz konuşmuyo 32. haftadayım dyie ama ben sordum vajinadaki varis normal doğuma engel olur mu diye olabilir dedi :/

benim sağ bacağımda vardı zaten 4. ayda belirginleşti ve vajinada da cıktı malesef..dr.um doğum için henüz konuşmuyo 32. haftadayım dyie ama ben sordum vajinadaki varis normal doğuma engel olur mu diye olabilir dedi :/
Geçmiş olsun canım. Vajinada varisi ilk kez duydum. Normal doğummu istiyordun

geçmiş olsun çatlak kremi kullanmamış miydin canım.ben lierac kullandım ilk hamileliğinde hiç çatlak olmadi o yüzden bunda da onu kullandım.kızıma hamileyken gityogom doktor yağların çok etkili olmadığını söylemişti özel çatlak kremi kullanmak gerekiyor demişti o yüzden ben hiç yağ kullanmadım direk krem aldım. doktoruna sor belki rahatlatacak bir krem falan verir.geçen gün muayeneye geldiğimde bir kadının bu şekilde çok çatlamıştı doktor cildiyeye yönlendirdi onu
Canım ben de lierac kullanıyorum. çatladı göbeğimin alt kısmı. çatlayacağı varsa ne yaparsan yap çatlıyor

Back
X