2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım kesiliyo dediler korktum sağmaya. Sağdıklarım kesilse bile yeter diyodum. Azalan göğsüm sağmaktan diye kurt düştü içime. Valla bu işler ne zormuş.
Benim göğsüm De sağdıktan sonra çok zor doluyo.sağdığım için böyle oluyo gibi geliyo bana ama kendime saçmalama bütün dünya sütü artsın diye sağıyor bi seninki mi sağınca azalcak senin sütün az diyorum. Bi başkasından ilk defa senden duydum süt sağınca kesildiğini. Doğru olabilir tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum . 5-6 gün sağmıyım göğüslerim ne kadar emzirirsem emzireyim dolu oluyo. Ben de dolu oluşuna güvenip sağayım yarın öbür gün bunlar lazım olcak diyorum sağınca lastik gibi oluyo göğsüm bommmmmboş resmen vıcık vıcık oluyo. Bu sefer de kızım emmek istediği zaman kıyameti koparıyor göğüs yumuşak diye. Sıkıyorum süt geliyo ama yumuşak olduğu için kızıp almıyo.

BAŞKA BU ŞEKİLDE GÖĞÜSÜ YUMUŞAKKEN BEBEĞİ MEMEYİ KABUL ETMEYEN VAR MI

Kizlar oyun halisi aldiniz mi
Benim bebegimi koltuga koyyum hemen agliyo beni istiyo.en azindam yarim saat oyalasa bana cok iyi gelcek.ise yarar mi acaba

Canım araştırdım ilk kullanmadan önce antibiyotik kortizonlu bide. Bildiği vardır dedim doktorun baya iyi geldi kullanmaya devam ettim bende. Zeytinyağını deneyeceğim zaten doğal yapım

Benimki almiyo cnm aslinda aliyo ama yarim yamalak sinirleniyo ve benim de daha cok canim yaniyo.meme bosalip vicik vicik olsa bile icinde sut oluyo deniyo ama ben inanmiyorum ya. cocuk hemen birakiyo gogsumu.ama dolu olunca daha uzun ve rahat emiyo.

Aynı durumdayız canım.seni ilk günlerde okurken ay kıyamam falan diyodum üzülüyordum şimdi kendime bi bakıyorum da senden hiç bi farkım yok. 10 dk emiyo uyuyakalıyo yatırıyorum 1 saat sürmeden ağlayarak meme arayarak uyanıyo. Mama vermiyorum inatla mamaya alıştığı an tek maaşla asla yetemeyiz ve çalışmak zorunda kalırım. Çalışırsam annem de kayınvalidem De zaten kardeşlerimizin çocuklarına bakıyolar. Hangisine verirsem o iki çocuk bakmak zorunda kalır ve öyle bi durumda bırakamam onları çok zor olur. Yani en az iki sene çalışamam. Sütüm yetmiyor düşüncesi beynimi zonklatıyo

Benimki almiyo cnm aslinda aliyo ama yarim yamalak sinirleniyo ve benim de daha cok canim yaniyo.meme bosalip vicik vicik olsa bile icinde sut oluyo deniyo ama ben inanmiyorum ya. cocuk hemen birakiyo gogsumu.ama dolu olunca daha uzun ve rahat emiyo.
Ama gerçekten süt oluyo yavrum içinde ya. Öyle olduğunda ben sıkıyorum baya baya 3-4 delikten çıkıyo süt

Canım öyle diyosun ama bunu da yaşayan bilir. Çocuk gerçekten karnı doyduğunda melek gibi uyuyo gaz sorunumuz da yok şükür. Karnı doyduysa 3 saat uyuyo hiç mıkırdanmadan. Gün içinde sadece bir kez 3 saat kesintisiz uyuyorum uyandığımda göğsüm dolu oluyo. Ve o dolulukta emzirdiğimde verimli bi şekilde aralıksız iştahli emiyo uyuyakalıyo ama bir daha asla göğsüm o kadar dolmuyo ve vıcık vıcık lastik gibi oluyo. Çocuk memeyi ağzına aldığı an iki çekiyo bırakıyo ağlaya ağlaya emiyo sonra yorulup uyuyakalıyo. 10 dk sonra açlıktan uyanıyo ağlıyo. Bu kısır döngü tüm gün bu şekilde ilerliyor dolayısıyla ben hiç dinlenemşyorum beslenemiyorum bir sonraki gün 3 saat uyuyana kadar o açlıktan ben uykusuzluktan bitap düşüyoruz. Sütün neye göre kişiden kişiye değiştiğini anlayabilmiş değilim ama değişiyo kesinlikle. Herşeyi de psikolojiye bağlamak doğru değil.

Ay benim oğlum bugün pert etti beni . En son uyuya kalmıştı yerine koydum sesi geliyor parmağını emiyor kıyamadım aldım bari beni emsin biraz daha. Ama bittim resmen

Biraz daha acili oluyo makineye göre ama dayaniliyo :)
Canım biz de Faruk fidana gidiyoruz ben şimdilik memnunum sadece kontroller kısa sürüyo gibi geliyo acaba ilgisiz mi diyorum. Ama daha ne yapabilir ki kilosuna boyuna baş çevresine bakıyo. Kulaklar gözler boğazları kontrol ediyor. Stetoskopla göğsünü dinliyor. İki kez acil durumum oldu whatsaptan yazdım geç de olsa ikisine de cevap verdi. Yani başka nasıl özellikler aramam gerektiğini bilmediğim için iyi geliyo şu an. Yalnız bir arkadaşım önerdi kent meydanının orada eski bahar hastanesi vardı minibüslerin orda. Şimdi orası full devlet çocuk hastanesi olmuş doktorlar aylık takip de yapıyorlarmış. Eylem şen Dalkıran adı. Çok memnun kız özel gibi ilgileniyor diyor. 22 sinde 1 ayını dolduruyor. Bir sonraki randevusunda hem medicabile hem o hanıma götürcem bir süre ikisiyle de devam edicem sonra memnun kalırsam medicabil i bırakıp eylem Hm a devam ederim diye düşünüyorum.

Canım iyi geldi bilemiyorum ki bilseydim önceden fotosunu buraya yüklerdim doktorumuz hep geçer önemseme dediği için tedirgin oldum şimdi
Tedirgin olma cnm. Drlar isin kolayina kaciyor kesin cozum kortizonlu krem geciriyor diye hemen yaziyorlar. Ama neden boyle olmus bebegin saci kasi kimsenin umrunda degil. Benim ilk oglumda yuzu tamamen kipkirmizi olmustu kulagi dusecek sanmistim. Sivilce gibi akiyor kabuk bagliyordu. Sonra kafasi da oldu. Mustelanin kopuk seklinde konak sampuani var onu kullanmistim. Yuzu icin pembe saci iicin sari corasatin kullandim. Bi araştır dr una sor ona gore bi daha cikarsa kortizonlu krem yerine bunu surersin . Cok gecmis olsun

Hani bende kullandım kendim ıslaklık hissi oluyo bebek huzursuz oluyosa buda neden olabilir, ama yok sızdırma yok huysuzluk yok diyosan bizde ters etki yaptı derim
Ben ikinci bebek gelince biraz tasarruf yapma adina 2.5 yasindaki oglumda denedim. Sleppy pamuk gibi. jellestirmiyor cisi. Oldugu gibi lop lop duruyor cis ve elimi dokununca elim islaniyor sevmedim. Sonra minies denedim komili denedim can bebe denedim yok yok hicbiri prima premium yerine gecemedi bende. Geriye donus yaptik premiuma. Araba kredisi gibi bez parası oduyoruz valla iki cocuga

Kizlar oyun halisi aldiniz mi
Benim bebegimi koltuga koyyum hemen agliyo beni istiyo.en azindam yarim saat oyalasa bana cok iyi gelcek.ise yarar mi acaba
Bence su an ise yaramaz 3 aylikken ilgilerini cekmeye basliyir. Ama nasil olsa alacagim sonra da olsa diyorsan al baktin ise yaramazsa sonra kullanirsin

Dolu olunca birakamiyor çünkü fiskiriyor o da mecburen sadece yutknnmaya calisiyor. Benim oglumda uyanikken tazyikten gazdan ememiyor ben biraz sagip oyle veriyorum. Uyurken sorun yok cikamiyo memeden akil edemiyo kuzum kivrana kivrana yutmak zorunda kaliyor

Cnm kesinlikle karnini saat yonunde bastirmadan ov.bende bebek yagiyla ovuyorum.ve ardindan bebegin bacaklarini bebege dogru it indir kaldir.bisiklete biner gibi de yap.you tubedan bak derim.hic korkma korkuyosan.nazikce yaparsin zaten cnm.
Ve bebegi sirta yatirmaktan ziyade sen kemdi bacaklarina ters yatirip sirtini ovalayip poposuna vurursan airtina vurursan daha iyi sonuc alirsun cnm.tabi ki sirtina da yatirip da yap
Ve tabiki gunde 3 4 fincan rezene ic kesin.
Sabah aksam isin gucun masaj olsun cnm.inanki o ilaca gerek duymicaksin.biz simdilik ilac almiyoruz ama isticem ne olur ne olmaz diye tabi.
Bizde de masaji yaparken degilde masajdn sonra biraz zmn geciyo oyle gaz cikariyo ve gaz cikarirken agliyo bazen

Uyurken nasil emzirebiliyosunuz benim kizim hayatta emmiyo agzini kitliyo resmen

Başta sevmedim bende daha tel nosunu dahi almadim 1 ay lkontrollerinde daha ilgiliydi. Ben zaten çocugu sevip duran doktor istemiyodum bu biraz öyle soğuk iyi aslimda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…