2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Hahhhh geçmiş olsun canım nasıl uyutuyorsun bilmiyorum ama mesela ben bacağımda sallıyorum ve inatla hatta uyanmasın diye bacağımdan indirmiyorum çünkü uykusuz kalınca daha bi huysuz oluyor hiç uykuya dalamıyor tabiki bebeden bebeye değişir ama fikir olsun bugün benim oğlan uyudu 3 saat bende uyumuş oldum bi oh çektim biraz beynim sulanmıştı uykusuzluktan darısı başınıza böyle böyle düzene girecekler inşallah
Genelde emerek uyuyor canım , uykuya dalınca bırakıyor emmeyi yerine koyuyorum eğer gazına veya kakasına uyanamazsa uyuyor güzelce . 1 gün iyi 1 gün kötü babası varken iyi ben evde Tekken çok zorluyor beni. Tam daldı yerine koydum uyandı gaz çıkardı kendi kendine, uyur ne güzel dedim kaka yaptı. Kakası olunca aldım değiştirdim eşim kalsın uyusun dedi ama poposu pişik olursa daha kötü olur bence.

Cnm ergonomikmiydi aldigin kanguru.
Ben instadan aldim babalinbabydi .yenidogan aparati var poposuna denk gelen kisima takiliuo.yumusak minik bi yastik.poposu onun uzerine gelecek sekilde yerlstiriyosun anne karni pozisyonuna geciyo kendiliginden bebek.bacaklarni ayaklarini icine sokuyosun.
Iste benden kaynakli bi sirt agrisi yasiyorum malesef kanguruda.uoksa buyuk kolaykik bence cnm

Sizin kangurunun yeni doğan aparatı varmıydı bende almayı düşünüyordum aparatları oluyormuş ama görmedim netten bi firmayla yazışmıştım eğer kullanılamıyorsa bende vazgeçeyim almaktan şimdilik

Benimkinin yenidoğan aparatı yok kızlar. İlk defa duyuyorum bunu. Chicco benim kanguru.

Kizi olan anneler. Kuzenimin kizi var her alt acmada aglardi. Bi turlu niye agladigini bulamamislardi. Bebekten vajinal akinti geliyirdu. Dr kiz bebeklerinde olabilir demis. 2 ay ugrastilar durmuyor agliyor bebbebek. Sonuc bebek idrar yolu enfeksiyonu geciriyormus
Burdan bazi arkadaslar da diyordu her alt acmamda agliyor diye. Bir de bu durumu düşünün drunuza danisin diye psylasmak istedim

Saol canim annem olucak yanimda zaten. Basinctan etkilendimi? Iniste ve kalkista emzir diyolar o sira emmek istemesse diye cok korkuyorum
Yok cnm ya alakası yok basınc normal araçta bile var uçakta biraz daha fazlası var ama etkilemedi uyudu hatta emzirmedim valla ben tek başıma gittim çok kolaydı sadece eşyaları almak zor gelmişti ama bunlar biraz daha büyürse asıl ozmaan zor olacak şimdi kucakta duruyor hiç endişe etme emzirmek zorunda değilsin baktın uyuyor uyandırma uykusu bölünürse huysuzluk eder pişman eder seni rahat ol inş güzel geçer

Kizlar ben bu kk ya yazarken cok zorlaniyorum. İkide bir yazdigim kelimeyi degistiriyor tekrarliyor duzeltme tusuna basinca daha bi garip kelime cikiyor. Bu durum sadece bende mi sizde karsilasiyor musunuz

Canım pırasa felaket gaz yapıyor. Eşime yaptım biraz önce kendim yemedim. Kek falan yapıyorum. Atıştırıveriyorum. Hamur işine sarıyorum. Simit, poğaça falan yapıyorum
Ana onlarda da süt yumurta var yiyiyor musun gerçi sorduğuma bakma ben de bir kaç kez yedim tutamadım kendimi ama şu bir kesin süt içmeyince çok etki oldu süt içince çok artmıştı kızarıklığı kesince gitti zaten süt ben de gaz yapıyor dr sordu gaz yapıyor mu diye evet dedim işte bebeğede yapıyor allerjisi var daha çok etkileniyor dedi

Kizi olan anneler. Kuzenimin kizi var her alt acmada aglardi. Bi turlu niye agladigini bulamamislardi. Bebekten vajinal akinti geliyirdu. Dr kiz bebeklerinde olabilir demis. 2 ay ugrastilar durmuyor agliyor bebbebek. Sonuc bebek idrar yolu enfeksiyonu geciriyormus
Burdan bazi arkadaslar da diyordu her alt acmamda agliyor diye. Bir de bu durumu düşünün drunuza danisin diye psylasmak istedim
Benim kız ağlıyor her alt açmada ama vajinal akıntısı yok. Acaba yine de enfeksiyon olabilir mi? Doktorumuza söyledim ağladığını olabilir normal dedi. Hiç böyle bir durumdan bahsetmedi.

Gögüs yaraları kabusum oldu parçalanmıştı iki gögüs ucumda hiç abartmıyorum kanla iltihap süzülüyordu elimi ısırark süt sagıyodum acıdan bebegimi emziremedim sagıp biberonla verdim bütün evi sesim alıyodu sanki dogum yapıyorum o kadr inliyodum aglıyodum acıdan gözüm oglumu görmüyodu aglayınca sinirleniyodum
Memelerim taş gibi olmuştu çok üşüdüm ateşimi ölçtük 39 40 çıkıyo hemen acile gittik mastit olmuşum yatırdılar serum taktılar biraz kendime geldim çok iyi bir doktordu o bile nasıl bu hale gelene kadr dayandın dedi çok kötüydüm çünkü
Antibiyotik yazdı 12 saatte bir içiyorum
Madecassol diye bir krem yazdı 8 saatte bir sürüyorum gögüs kalkanı aldım onu takıyorum çok şükür bir mememi kurtardık o krem süper birşey lansinoh falan hiç işe yaramadı bende
Oglum biberona alışmıştı maf oldum iyileşen mememi tutturana kadar savaşıyoruz halada öyleyiz gerçi :)
Ama olsun çok şüküt emiyor
Diger gögüs ucumda iyileşmek üzere oda iyileşirse süper olucak
Allahım kimseye yaşatmasın çok zor acı rabbi ssanada şifa versin inşallah o kremi al kalkan al kullan mutlaka inşallah işe yarar
Tahin de iyi gelmedi bana işe yaramadı yani tek çözümüm madecassol krem oldu inşallah sende de işe yarar sürekli sag sütünü
Saol canim cevabın için. .. o krem emzirirken yıkanıyor di mi

Kizlar benim sutum yetmiyor oglana :/ 4 kilo doğdu zaten. Göğüs uclarim da kucuk. Elektrikli pompa alicam kullanan var mi? Hangisini tavsiye edersiniz? Sutu arttırıyor mu gerçekten sağmak?
Cnm pompayı duydum ama sütü en çok su artırır bol bol iç humana çayını dene ben çok içtim ve çok önemli olan psikolojidir inş artar oğlun maşallah iyi doğmuş sen kilo kaybettirmeden devam etmeye çalış inş gelirde sıkıntı yaşamazsın

Kızlar bebeğimin kafasında konak varmışş? Evet saçın bolluğundan fark edememişim oysa hep okşar severim elimede gelmedi hiç görünce iyiki saçı kestim zeytinyağıyla yağlar daha kötü olmasını engellerim inşallah sizde kontrol edin bence varmı yokmu die
Cnm benim de var dernatit oldu oğlum o kafasına da attı zeytin yağı sürüp beklettim öyle yıkadım ama hala var sanırım zamanla geçecek

Ayy aynı bende düşerim diye kaç defa eşimi kaldırdım. Şimdi gece uyku düzenini biraz daha oturttuk ama bu sefer gündüz full ayakta :) oturunca bile mızmızlanıyo. Allahıma şükür hişç öyle bangır bangır ağlamadı şimdiye kadar, ben mızmızlansa bile kıyamayıp kucaklıyorum. Ağlamasına fırsat vermiyorum.öyle olunca da hep kucakta

Ayy aynı bende düşerim diye kaç defa eşimi kaldırdım. Şimdi gece uyku düzenini biraz daha oturttuk ama bu sefer gündüz full ayakta :) oturunca bile mızmızlanıyo. Allahıma şükür hişç öyle bangır bangır ağlamadı şimdiye kadar, ben mızmızlansa bile kıyamayıp kucaklıyorum. Ağlamasına fırsat vermiyorum.öyle olunca da hep canim bana 3 cocuk buyuten bir arkadasim tavsiye vermisti bebegini aglat diye..cok sacma gelmisti ozaman...sebebide cigerleri sesi acilsin nefes kontrolunu saglasin demisti..onun ilk 2 cocugu astim olmus cunku gik demeden almis susturmus cocuklari..3. cocukta hic oyle yapmadim gauet rahat buyudu demisti.bilmiyirum bana mantikli geldi.hem bebekler agladikca syres atarmis kendine gelirlermis baska bir yerdede oyle okudum.

Bizim bugun 41 bitiyo. 1 aylik kontrolde 1200 gram almisti cok sukur. Genelde fazlayi kusar diyolar. Aksam arkadasim geldi kakadan sonra rahatladigini farkettim kusmasi bitti. O da barsaklar mideye basinc yapiyor o yuzden kusuyo dedi bana mantikli geldi.
Güzel kilo almış maşallah kuzum. İnşallah bizimkisi de almıştır o kadar. Kakasını yaptıktan sonrada kusuyo canım. Demek ki fazlası

Back
X