2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar bi arkadaşımız komposto tarifi vermişti. Kuru dut. Kuru katısı, hurma, incirli falan. Malzemeleri yıkadım su koydum, ocağa aldım. Bunlar kaynayınca mı olmuş olacak. Birde şeker koyuluyo mu? Koyuluyosa ne zaman
Ben berdim cnm tarifi. Iyice kaynat yarim saat kadar. Sonra suyunu ic
Meyveleride yiyebilirsin. Bn bazen rondodan gecirip oylede iciorum.

Kızlar bi arkadaşımız komposto tarifi vermişti. Kuru dut. Kuru katısı, hurma, incirli falan. Malzemeleri yıkadım su koydum, ocağa aldım. Bunlar kaynayınca mı olmuş olacak. Birde şeker koyuluyo mu? Koyuluyosa ne zaman
Seker koymuyorim. Kuru meyveler sekerli zaten. Cubuk tarcin dut incir uzum gun kurusu ksyisi hurma koyuyorum

kizlar bana bir akil verin napicam bilmiyorum. benim kizim bugun tam 1 aylık mememde 5 dakika emip uyyakaliyor.haliyle goguslerim boşalamıyor süt üretimi az oluyor.ondan da geçtim kilo alımı çok az dr mama basla dedi.emse belki kilo alacak ama emmiyor maalesef ki mama başladım mamayı biberonla veriyorum memeyi bırakacak diye korkuyorum ne yapsam ne etsem varmi benle aynı durumda olan.tavsiyeleriniz nedir
Canim sag goguslerini. Mama vericegine sagdigin sutu verirsin

Bizimde merkezi isitmali ve asiri sicak dedigin gibi vucutta isilik oldu bisey yapmadim ben krem bile surmuyorun korkma olabailir boyle seyler banyo yaptikca sampuanla falan kuruyup gecerler.
Sennde mi ole cnm gectimi sonradan bepantel suruyrdum surmym o zaman . Gctmi peki

mamayı neyle veriyorsun cnm memeni bırakmıyor mu biberon kullanıyorsan.

Avent biberon la veriyorum o fazla akmiyor, bu aralar memede ağlıyor 5 dakika emip bırakıyor ama biberonda da yapiyor aynısını, doğduğundan beri ara ara yapıyor meme reddini bu sefer biberondan mi bilemiyorum, 1 ay biberon degmedi ağzına mamayi da kasikla basladik şırıngayla verdim zor oldu hep döktü, boğulur gibi oldu, biberonu icerken bile döküyor birazini su an emzirme sonrasi 60 cc yiyor 30 cc de kalsaydi ben yine kaşıkla siringayla denerdim. Mama miktarini arttirmadik su an kilo alimi iyi. Mama durumu asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik durumu ama bebeklerin kilo alimi da cok önemli zaten ilk aylar kilo aliyorlar sonrasinda kilo alimlari azalıyor. Bir de bebeğine mama vermedigi halde bebegi meme reddi yapan da var doğduğundan beri sütünü biberonla ya da mama takviyesi yaptığı halde meme reddi yasamayan da var. Emme durumu bebekle alakali bir durum.

Senin yerinde olsam bebegin sınırda kilo almış yine, madem 5 dakika emip bırakıyor o emdikten sonra kalan sütünü sağıp ver 1 hafta bu şekilde dene sonra bebeğini tarttır kilo alimi iyiyse sütün yetiyordur bebeğin ememedigi icin kilo almiyor demektir. Doktorunuzla konuş 1 hafta boyle denemek istediğini söyle. Bir de mama takviyesini ne kadar vermeni söyledi? Benim kilo alamadığı için her emzirme sonrasi vermemi söyledi. Günde 2 3 kez takviye yapacaksan kaşıkla ya da siringayla denersin.

Benim de 36 da bitti 41de yine geldi biraz. 1 hafta sonra küçük leke geldi geçti ertesi gün. En son 57. Gün regl oldum . Niye bu kadar çabuk oldum diye biraz üzüldüm :KK43:
kız ben resmen regl oldum bildiğin regl kanamam var şuan :( doğumdan sonra hiç böyle kanamam olmamıştı

Mama mideye baskı yaptığı için agır gelir ve uyku yapar. Bazen ac olduğu zaman ağlar evet ama bu durumda ilk 40 gün kakaya sonraki günlerde çişe bakılır. Direk aç uyumuyo demek yanlıs bence. Bende sadece anne sütüyle besliyorum benim oğlumda uyumuyo ama haftada 350 -500 gram aliyo aç olan cocuk nasıl kilo alsın. Gaz sancısi olabilir başka ağrısı olabilir uyku düzeni oturmadığı için olabilir ama aç bu cocuk demek çok moral bozucu bence özellikle lohusa veya lohusalıktan yeni çıkmiş anneler için
Amacım gruptaki annelerin morallerini bozmak değil asla naçizane fikrimi söyledim. Tabi ki de uyumaması sadece açlıkla yorumlanamaz gaz vs sorunlar yoksa açtır diye düşündüm. Maşallah sütün yeterli ise ne mutlu sana. Sütü yeterli olmayan anneler beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

Kizlar haftaya hepatit asimiz var asi oncesi drunuz sunu yapin dedimi bi de banyoyu bi gun once mi yaptırdınız kac gun yaptirilmio asi sonrasi banyo
Aşı öncesi sonrası bir şeye gerek yok dedi doktor, asıl 2. Ay aşıları sıkıntı...

Bebegini sunnet ettiren varmi anestezu almadan mi oldu
Ben doğduktan sonraki gün yaptırdım lokal yapıldı. 1 haftada iyileşti bitti gitti şükür

Avent biberon la veriyorum o fazla akmiyor, bu aralar memede ağlıyor 5 dakika emip bırakıyor ama biberonda da yapiyor aynısını, doğduğundan beri ara ara yapıyor meme reddini bu sefer biberondan mi bilemiyorum, 1 ay biberon degmedi ağzına mamayi da kasikla basladik şırıngayla verdim zor oldu hep döktü, boğulur gibi oldu, biberonu icerken bile döküyor birazini su an emzirme sonrasi 60 cc yiyor 30 cc de kalsaydi ben yine kaşıkla siringayla denerdim. Mama miktarini arttirmadik su an kilo alimi iyi. Mama durumu asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik durumu ama bebeklerin kilo alimi da cok önemli zaten ilk aylar kilo aliyorlar sonrasinda kilo alimlari azalıyor. Bir de bebeğine mama vermedigi halde bebegi meme reddi yapan da var doğduğundan beri sütünü biberonla ya da mama takviyesi yaptığı halde meme reddi yasamayan da var. Emme durumu bebekle alakali bir durum.

Senin yerinde olsam bebegin sınırda kilo almış yine, madem 5 dakika emip bırakıyor o emdikten sonra kalan sütünü sağıp ver 1 hafta bu şekilde dene sonra bebeğini tarttır kilo alimi iyiyse sütün yetiyordur bebeğin ememedigi icin kilo almiyor demektir. Doktorunuzla konuş 1 hafta boyle denemek istediğini söyle. Bir de mama takviyesini ne kadar vermeni söyledi? Benim kilo alamadığı için her emzirme sonrasi vermemi söyledi. Günde 2 3 kez takviye yapacaksan kaşıkla ya da siringayla denersin.
bizimkide 450 gr almış şimdi geldik kontrolden.bende aventin biberonunu kullanıyorum insallah memeyi birakmazlar

Yok canım Allah a şükür sütüm yeterli gibi tombalak oldu bizim oğlan bir de çok yediği zaman da kusuyor ondan yana şüphem yok. Biz küçükken annem bize de yapardı karnımız ağrıyor deyince ılık şerbet verirdi rahatlardık
Sevindim canım maşallah sütlerimize nazar değmesin

Kızlar benim gibi olan var mı
Çikolata bisküvi kek börek çay ne buldum yiyorum iştahım açılfı hiçbirşey yemiyordum şimdi birşeyler oldu bana :kk77:

Back
X