2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Canım bir muddet sonra gaz yada kakasi için hangi ilaç vs kullanırsanız kullanın alışıyor ve etkisiz hale geliyor dedi doktorum. Tabi sizin babirsak sorunu icin birsey diyemrm. Cok cok gecmis olsun. I sllh duzene girer iyi olur kuzucugun

Doktorda onh demek istedi heralde alışkanlık olur kullanma dedi mamayı bıraktık sade anne sütü alıyor dedim 10 güne kadar normal dedi bakalım ugraşmıcam ne zaman kendiliginden yapcak

benim babam benim emziğimi bantlıyor muş ağzıma ve öylede gezdirirmiş beni herkes bu ne diyip gülermiş. çok ağlarmışım daaaa =))
Mantıklı ama ne inat benim bebeğim neler yapıyorum tutsun diye hastanede yatarken şekerli suya batırıp veriyordum çünkü ağladığında solunumu düşüyordu diye mecburen öyle yapıyordum alıştı o duruma şimdi batırsam da almıyor hatta biberonu çok severdi onu da almıyor emziğe alışsa en azından ağladığında sakinleşir bende mi yapıştırsam napsam

canım huy edinmiş ağlayan bebek senin ki de. başka doktora götürdün mü?
Yok cnm gidemedik nasipse yarın götürecem özel hastaneye bi dr var eşimin kuzeni çok memnun kalmış bizde bi gidelim dedik bakalım bu ağlama huy mu edindi yoksa ağrısı var ondan mı ağlıyor anlıyacaz çünkü böyle değildi evet çok uslu bir bebek olmadı hiç ağlardı geceleri ama böyle saatlerce değil kucakta bile ağlıyor ayağı kalkıyorum yine sakinleşmiyor Boğaz’ı kuruyana kadar ağlıyor ya testiste fıtığı var o ağrı yapmaz demişti dr ama anlayamıyorum neden böyle olduğunu

iki gündür

iki gündür beslenme sonrası kusması başladı kusma idrar yolu enf belirtisi olabilir deyince burdan arkadslar acaba uykuda yapiyormu dedim
Beslenme sonrası 15 dk falan yatırma yatay pozisyonda tutmadan dene bakalım canımm doktor bana öyle dedi ve kusması nasıl sulu mu peynir kesiği gibi mi? Gazı iyi çıkmayıncada kusarmış sen hepsini takip et aklında soru işareti olursada doktorunla bi görüş

Sana katiliyorum bir kardeşimden 8 yaş diğerinden 15 yaş buyugum hiç beraber oyun oynayamadik anneme hep kızardım böyle yaptığı icin,ben az aralıklarla çocuk dogurucam inşallah derdim, şimdi 5 yaşında, 3 yaşında ve 2 aylık olmak üzere 3 tane oğlum var tamam buyukler çok didisiyorlar tamam bazen kısmen ilgisiz kalabiliyorlar ama onlari beraber oynarken beraber büyürken gordugumde bu günler gecici, ileride her şey güzel ve kolay olacak diyorum. Ayrıca çocukların gelişimleri için anne-baba sevgisi dahil her şeyi paylasabilmeyi öğrenmeleri gerekli, çocuklarla ilgileniyor olmak için tüm gün onunla vakit geçirmeye gerek yok, çocuk başına kaliteli ve sevgi dolu bir yarım saat bile çocuğun ihtiyaçları için yeterli olabiliyor. Zaten kardeşler büyüdüğünde ortak aktiviteler sayesinde birlikte gecirilen vakit de artıyor. Firsatim olsa 4-5 vs çocuğum olsun da isterdim şahsen.
Allah bağışlasın canım. aynen birlikte büyüyorlar. annelik kolay değil ki. benim çocuk gelişimin de ki öğretmenim "çocuk yapmayan bencildir" demişti =) yok o kadar çocuk benim kafa kaldırmaz canım annelik çok ama çok sabır istiyor. Herkesin fikri görüşü yaşantısı hayatı farklı ama evlat hele kardeş bambaşka. Rabbim tüm evlatlarımızı korusun iyi insanlar ile karşılaştırsın bahtları zihinleri daima açık olsun inşaAllah

Beslenme sonrası 15 dk falan yatırma yatay pozisyonda tutmadan dene bakalım canımm doktor bana öyle dedi ve kusması nasıl sulu mu peynir kesiği gibi mi? Gazı iyi çıkmayıncada kusarmış sen hepsini takip et aklında soru işareti olursada doktorunla bi görüş
evet canım direk emdiği süt çıkıyor genelde ve yatinca çok oluyo.kendi gaz icin ıkınıp sıkışınca filan direk kusuyor sanırım gaz,ini ben çıkaramıyorum saol arkadaşım takip edicem

selam hanımlar uzun zamandır göremiyorum gelen giden yoğundu..size bir sorum var benim gibi kanaması devam eden var mi..geçen çarşamba yani 40. gün çok yoğun ve pihtili kanama başladı onu. öncesinde lekeleme şeklinde hep devam ediyordu hiç kesilmemişti.çarşambadan beri de aktif kanama şeklinde hemen o gün doktora gittim ultrasonla baktı bir şey yok dedi doğum kontrol hapı verdi kesilsin diye ama hala kesilmedi resmen adet oluyor gibi kanamam var sanki yeni doğum yapmışım gibi
Benimkide aynı canım 38. Güne kadar lekelenmeydi. Ondan sonra adet kanaması gibi geliyor 43 günlüğüz biz de. Günlük 3-4 ped gidiyo dolu dolu

evet canım direk emdiği süt çıkıyor genelde ve yatinca çok oluyo.kendi gaz icin ıkınıp sıkışınca filan direk kusuyor sanırım gaz,ini ben çıkaramıyorum saol arkadaşım takip edicem
Aynı benimkide öyle canım doktorunla görüştüğündede durumu anlatırsın bana başta takip et dedi sonra reflü ilaçları verdi emin olduktan sonra

Çok da kolay büyüdükleri söylenemez 3u de evde iken ev tımarhaneye dönüyor bazen emin olabilirsin. Ama zaten birden fazla küçük çocuğu olan bunu göze almistir göze alınca da Allah güç kuvvet veriyor. Arada zorlanmalar olsa da bir yolu bulunuyor. Doğumlardan onceki-sonraki bir ay hariç hiçbir çocuğumu ihmal ettiğimi düşünmüyorum üstelik calisan bir insanım da. Tiyatro,sinema, gezi,piknik,beraber kitap okuma-etkinlik vs geri kaldigimiz bir konu olmadı acikcasi.ayrica Saatlerce oynamaya gerek yok çocuklarla, az ama kaliteli zaman da yeterli. Yeni bebek döneminde herkes bocalar tabii ki bir miktar, fakat ne kadar olumlu düşünürsek sonucu da o kadar olumlu olur. Çocuklarin da olumsuzluklar karsisindaki tavirlarimizi görmesi onların stresle baş etme becerilerini geliştirmesine destek olur.
Maşallah sana bende senin gibi düşünüp hep 4-5 çocuk isterdim ama hem çalışıp hem çocukları nasıl büyüttün kim baktı sen yokken

Mantıklı ama ne inat benim bebeğim neler yapıyorum tutsun diye hastanede yatarken şekerli suya batırıp veriyordum çünkü ağladığında solunumu düşüyordu diye mecburen öyle yapıyordum alıştı o duruma şimdi batırsam da almıyor hatta biberonu çok severdi onu da almıyor emziğe alışsa en azından ağladığında sakinleşir bende mi yapıştırsam napsam
haha yok kız yapma =) benim bebeğime yapsam kusar =) öğünüyor zaten pek emmiyor emziği. evet senin için kolaylaştırıcı kurtarıcı olur emzik ama zorlama bazıları almıyor emziği.

Yok cnm gidemedik nasipse yarın götürecem özel hastaneye bi dr var eşimin kuzeni çok memnun kalmış bizde bi gidelim dedik bakalım bu ağlama huy mu edindi yoksa ağrısı var ondan mı ağlıyor anlıyacaz çünkü böyle değildi evet çok uslu bir bebek olmadı hiç ağlardı geceleri ama böyle saatlerce değil kucakta bile ağlıyor ayağı kalkıyorum yine sakinleşmiyor Boğaz’ı kuruyana kadar ağlıyor ya testiste fıtığı var o ağrı yapmaz demişti dr ama anlayamıyorum neden böyle olduğunu
tamam canım başka doktordan da bir fikir alırsın. Yarın yazarsın canım

Gittim şükür sıkıntı çıkmadı ilaç da vermedi ilaca alıştırma dedi bu seferde kendiliginden yapamaz dedi masaj yap karnına dedi bacaklarına yaptırmaya çalışma kendi yapsın 10 güne kadar normal dedi. Kalça çıkıklıgı bakıldı onda da problem çıkmadı
10 gün bekliceksin yani öylemi canım sonuçta ilaç fitil kulak çubuğu hep aynı alışır diyorlar ama bizim şurup düzenleyiciymiş bekle bakalım yapacakmı doktorlar yapar diyor ama

Back
X