2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Aynı durum bendede var bu hafta ben ortam degistirdim ona bagliyorum biraz bide atak haftasinda olabilirmi acaba o zamanda meme reddi olabiliyor ya da emzik biberon silikon uç kullaniyosan oda yapabiliyor. Bide bazen bebekler cevresine bakinmak istiyolar o zamanda emmemek icin direniyo agliyo mesela
Emzik almadı çok istedim ama olmadı. Biberon da aynı almıyor sadece elini emiyor omzumdayken omzumu ama memeye gelince savaşıyor anlayamadım gitti inşallah atak tir ve çabuk geçer. Bide benim bebegim çok sinirli sürekli vuruyor bana kim öpmek istese kolunu kaldırıyor nerelerine denk gelirse bunu doktora sormam gerekirmi acaba.

Benim kizimda 3gunde bir yapmaya başladı bazen çok ıkınıyor. Karnına masaj yapıyorum. Sabahları 10-15 dakika bezsiz bırakıyorum cok daha rahat gaz çıkartıyor. Poposuna zeytinyağı sürüyorum. Çok sancisi varsa mamasina bir iki damla zeytinyağı damlatiyorum. Bende kayısı kompostosu içiyorum.

Canım senin kızın kilo alımı nasıl ne kadar mama veriyorsun? Benim kızım sanki bu ay daha az yiyor gibi geliyor. 6gun sonra 2 ay bitecek kilosunu o zaman öğrenicem.
Canm ilk ay 1100 gram ikinci ay 750 gram almıştı. Bu ay bizim ölçümümüze göre 20 günde 1300 gram falan aldı. 10 gün sonra kontrolümüz var bakalım. Günde yüzde 70 mama yüzde 30 anne sütü veriyorum. Mama verdiğim zamanlarda 2 saatte bir 90 cc yiyor.

Yani benimki gözünğ de açmıyor, gözü kapalı mıkır mıkır. Aç diyorım mama veriyorum yok, pıtır pıtır gaz da çıkardı dün. Kaka yapmadı 2 gündür ondan herhalde dedim ama gerildim yani uyumayınca ister istemez. Sabah 7 buçukta mama verdi annem sustu uyudu sanki gece hiç beslemedim.
Bu ara ben de mama azaltmaya çalışıyorum yine alerji yüzünden rapor çıkartılacak gastroenteroloji ye götürdüm mamayı kes dedi eve geldim 1 saat emzirdikten sonra yerine koydum ellerini ağzına almaya çalışıyor anlamıyorum ben de :( acaba manaya alışkanlık mi yaptı yoksa gerçekten doymuyor mu . Canım sıkıldı kalktım yaptım yine 60 CC mama

Bu ara ben de mama azaltmaya çalışıyorum yine alerji yüzünden rapor çıkartılacak gastroenteroloji ye götürdüm mamayı kes dedi eve geldim 1 saat emzirdikten sonra yerine koydum ellerini ağzına almaya çalışıyor anlamıyorum ben de :KK43: acaba manaya alışkanlık mi yaptı yoksa gerçekten doymuyor mu . Canım sıkıldı kalktım yaptım yine 60 CC mama
Emdikten sonra kalan sütü sağıp biriktirip versen nasıl olur?

Kaynana niye karışıyo ki. Bende bayağı memnunum uniden
Ben memleketteyken biraz kıyafet alırken bu sabun tozunu da almışlar işte doğal falan . Ben sıvı kullanmak istiyordum. Neyse eşime deterjan al diyorum bı türlü almadı annesinden sabun tozunu getirdi . Onu bitirdim işte daha yeni kullanmaya başladım.
Sabun tozu makinede de kalıntı yapıyor camı bembeyaz oluyordu 40 derecede olsa da. Tamam unibaby biraz kimyasal olabilir ama beyaz renkli kıyafetleri daha temiz oldu . Eskiden sabun tozu kullanıyordu annem de ama beyazları kaynatıyordu. Öyle erir ama 40 ta olmuyor bence

Kaynana niye karışıyo ki. Bende bayağı memnunum uniden
Ben memleketteyken biraz kıyafet alırken bu sabun tozunu da almışlar işte doğal falan . Ben sıvı kullanmak istiyordum. Neyse eşime deterjan al diyorum bı türlü almadı annesinden sabun tozunu getirdi . Onu bitirdim işte daha yeni kullanmaya başladım.
Sabun tozu makinede de kalıntı yapıyor camı bembeyaz oluyordu 40 derecede olsa da. Tamam unibaby biraz kimyasal olabilir ama beyaz renkli kıyafetleri daha temiz oldu . Eskiden sabun tozu kullanıyordu annem de ama beyazları kaynatıyordu. Öyle erir ama 40 ta olmuyor bence

Bu ara ben de mama azaltmaya çalışıyorum yine alerji yüzünden rapor çıkartılacak gastroenteroloji ye götürdüm mamayı kes dedi eve geldim 1 saat emzirdikten sonra yerine koydum ellerini ağzına almaya çalışıyor anlamıyorum ben de :KK43: acaba manaya alışkanlık mi yaptı yoksa gerçekten doymuyor mu . Canım sıkıldı kalktım yaptım yine 60 CC mama
Alerji çok zor:( Allah yardımcınız olsun. Bende sürekli doymuyor mu acaba demekten kafayı yedim benimki bu aralar zor alıyor memeyi savaşıyor resmen ama emdikten sonra kalanı sagiyorum ne kadar çıkarsa onu veriyorum kaşıkla seviniyor. O elini ağzına alma sanırım bu aralar tüm bebeklerde var bence aç oldukları için değil galiba

Kızlar ek gıdayı düşünmek için biraz erken ama yarın e bebekte avent buharda pişirici ve blender 530’dan 380’e falan düşüyor. Ben almayı düşünüyorum. 3 ayımız kaldı bizim ek gıdaya. Hatta mama da verdiğimiz için doktorumuz 4-5.ayda bile başlayabileceğimizi söyledi. 4.ay çok erken ama 5.ayda başlatabilirim ben. Çünkü doyuramıyorum kızımı:) ne süt ne mama yetiyor. Pişiriciyle çok kısa sürede çok pratik gıdalar hazırlayabilirim diye düşnüyorum. İşe başlayacağım için çok vaktim olmayacak. Daha önceki bebeklerinde kullanan var mı bu ürünü. Yoksa gereksiz bir ürün mü? alırım da çöp mü olur :)
Canım ben de erken doğum ama ek gıdaya 7.ayda başlayacağım zaten başta tadımlık olacak öyle diye biliyorum. mama çok iyi olmasa da gelişimi için gerekli olduğunu söylüyor bazı doktorlar. Yani hemen kesmeyin yazmıştı Ali Fuat Serpen.

Kızlar idrar tahlilinde lökosit gozuktu fakat kültürde üreme yok temiz . İdrar yolu enfeksiyonu geçirenler kültürünüz nasıl cıkmıstı bosuna mı antibiyotik kullanıyoruz

Hatirlamiyorum ama tahlilden sonra kültür istemislerdi onun sonucuna göre antibiyotik kullanmıştık, antibiyotik sonrasi lökosit sayisi düşmüştü. Tedaviyi bitirdi doktor. Bu ay kontrolümüzde de uyku sorunumuz oldugunu söyledim. Huzursuzlugu devam ederse tekrar bir idrar tahlili testi yaptırın dedi.

Boşuna vermiyordur canım bu kadar küçük bebeklerde bu riski almazlar ama enfeksiyona da müdahale etmek zorundalar. Kiz bebeklerde çok sık görülüyormuş malesef. Internette kafa karıştırıcı yazılar var. Başka bir doktordan fikir al istersen. Aile hekiminize götür istersen sonuçları ona da daniş.

Canm ilk ay 1100 gram ikinci ay 750 gram almıştı. Bu ay bizim ölçümümüze göre 20 günde 1300 gram falan aldı. 10 gün sonra kontrolümüz var bakalım. Günde yüzde 70 mama yüzde 30 anne sütü veriyorum. Mama verdiğim zamanlarda 2 saatte bir 90 cc yiyor.
Kilo alımı çok iyiymiş canım ama mamayı fazla veriyormuşsun benim oğluma günde 4veya 5 kez 60 CC mama veriyorum mama bitince sinirleniyor ağlama sesi çıkarıyor :D 15 günde 500 gram almıştı son kontrolde.
Bı ara arttırsam mı diye düşündüm mamayı sonra sütüm azalır korkusu oldu onun yerine sürekli emziriyorum ne çekerse. 5 aylıkken ise başlayacağım en azından o zamana kadar aktif emsin istiyorum. İnşallah bırakmaz.

Gündüz uykusu gece uykusu gibi olmuyor bana :KK43: 40ı çıkınca dediler bir şey değişmedi. 3 aylık olunca diyorlar bakalım onu bekliyorum. Sonra da 6 aylık olunca diyecekler böyle böyle büyüyecekler galiba :)

Aynen ben de dört gözle kırkını bekledim canim ama ben tecrübeliydim biliyordum öyle hemen düzelmeyeceğim yine de bir umut dedim. Sonuç hüsran uykusuzluktan huniyi takmak üzereyim:deli: tabi ki geçecek bugünler de tatlım bebeğinle keyifli anlar geçirmeye bak bir bakmışsın okula başlamış ve artık öpmene bile izin vermiyor:KK51:

Canım ben de erken doğum ama ek gıdaya 7.ayda başlayacağım zaten başta tadımlık olacak öyle diye biliyorum. mama çok iyi olmasa da gelişimi için gerekli olduğunu söylüyor bazı doktorlar. Yani hemen kesmeyin yazmıştı Ali Fuat Serpen.
Canm mamayı ve sütü kesmeyeceğim zaten. Dediğin gibi tadımlık olacak ek gıda. Bizim doktor düzeltilmiş yaş hesabı yapmıyor. Senin kızının gelişimi normal zamanında doğmuş bir bebek gibi diyor. Normalde sadece anne aütü verseydim 6.ayda başlayacaktık. Ama mama vererek zaten bir şekilde başlamış olmuşuz ek gıdaya. Dolayısıyla 6. Ayı beklememize gerek yok dedi.

Alerji çok zor:KK43: Allah yardımcınız olsun. Bende sürekli doymuyor mu acaba demekten kafayı yedim benimki bu aralar zor alıyor memeyi savaşıyor resmen ama emdikten sonra kalanı sagiyorum ne kadar çıkarsa onu veriyorum kaşıkla seviniyor. O elini ağzına alma sanırım bu aralar tüm bebeklerde var bence aç oldukları için değil galiba
Dün doktor yememem gerekenlerin listesini verdi. Hiçbir şey yiyemiyorum resmen eşim dedi ne yiyebilirsin onu verseler daha iyiydi. Zeytin yumurta helva tahin pekmez kuru meyveler fındık fıstık tabi bunlardan da birine alerjisi olmayacak .
Şimdilik inek sütü alerjisi görünüyor yine bi sürü tahlil istedi doktor iki tüp kan aldılar kuzumdan :(
Ben kendime de hiç dikkat etmedim demir ilacını bitirmesini vitamin takviyesi almadım şimdi akşam olunca başım dönüyor, deprem oluyor sanıyorum oturduğum yerde :( bir de böyle sınırlı yemek zor oluyor. Yarın sağlık ocağı na gidip takviye ilaçlar yazdiracagim kalsiyum için .

Canm mamayı ve sütü kesmeyeceğim zaten. Dediğin gibi tadımlık olacak ek gıda. Bizim doktor düzeltilmiş yaş hesabı yapmıyor. Senin kızının gelişimi normal zamanında doğmuş bir bebek gibi diyor. Normalde sadece anne aütü verseydim 6.ayda başlayacaktık. Ama mama vererek zaten bir şekilde başlamış olmuşuz ek gıdaya. Dolayısıyla 6. Ayı beklememize gerek yok dedi.
Tabi doktorun daha iyi bilir canım. Bizim de gelişimsel sorunumuz yok çok şükür. Sadece ilk ay kilo alımı azdı onun dışında şimdi iyiyiz :)

Back
X