2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar biberon almak gerekli mi sizce doğumdan önce?
Ben avent düşünmüştüm ama Medela Calma'nın anne sütü akışıyla süt sağladığı bu sebeple bebeklerin emmeyi bırakmadığı falan söyleniyor, fikrimi bu biberondan yana değiştirdim. Sadece doğum öncesi alsam mı yoksa bebeğin emme durumuna göre mi alsam bilemedim ama her halükarda mart ayında işe başlayacağım için bir biberon er ya da geç lazım olacak.
Ben oğlumun Doğum çantasına biberon koymuştum canım iyiki koymuşum o gün sütüm gelmedi bebek ciyak ciyak hemşireler biberon verin dedi hemen verdik mama içirdiler arada beni emzirdiler diğer sabaha sütüm gelmişti mama verildiği için bebeğim aç kalmadı bu sayede sarılıkta olmadı

Ben oğlumun Doğum çantasına biberon koymuştum canım iyiki koymuşum o gün sütüm gelmedi bebek ciyak ciyak hemşireler biberon verin dedi hemen verdik mama içirdiler arada beni emzirdiler diğer sabaha sütüm gelmişti mama verildiği için bebeğim aç kalmadı bu sayede sarılıkta olmadı
Değil mi bir de bu durum var o zaman ben indirimde yakalayınca alayım erken geç demeden

Ben çalıştığım için mecbur kullanırım ama evde olduğum süreçte belki kullanmam da illa ki ihtiyaç olur. Bir de onu biberona alıştırma evresi var, belki beğenmeyecek başkasını almak durumunda kalabilirim. Bilemedim herhalde sona bırakırım biberon işini ben de
Aynen birde öyle bir durum var beğenip begenmeme insallah güzelce emerlerse zaten evde olanlar için 6 ay biberona gerek olmayacak inşallah hepimizin bebisleri kolayca tutar emerler ek birşeye gerek kalmaz

Değil mi bir de bu durum var o zaman ben indirimde yakalayınca alayım erken geç demeden
Canım bide kulak iltihabı oldum Doğumdan sonra doktor antibiyotik ten iki saat sonra sağıp öyle emzir diyordu bende antibiyotik içmeden bebeği emziriyordum kalanıda sağıp biberona koyuyordum çocuğum hiç aç kalmıyordu bence biberona mutlaka alışmalı bebeğim uyurken bazen anneme bırakırdım biberonada tazecik süt sağıp çıkardım çarşıda işime bakardım rahat rahat

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz?
1 tane alayım dursun diyorum ama hangi marka ve model damaklı damaksız bi sürü seçenek var siz ne dusunuyosunuz
Ben ilk hamileligimde aventin emzigini almistim ikili satiliyordu kiraz uclu demisti galiba yardimci olan kiz anne memesine en yakini bu tavsiye ederim fln deyince oyle almistim ama emzik tutmadi benim oglum ilk zamanlar vermedim ama ben iyi degil diye sonradan verdim baska emzikte denedim onu da almadi arada ogurdu midesi bulanmis gibi bi kac kere de emdi sut gelmiyo diye agladi kiyamadim ben de simdi emzik almayi dusunmuyorum biberon konusunda da baya arastirmistim gaz yapmayan vs diye en son dr browns almistim onu da hic kullanmadik cop oldular. Zaten biborunu ilk etapta tavsiye etmedi bize hemsireler mama vermek zorinda kaldik ilk 10 gun arada onu da siringayla vermislerdi hastanede biz de o sekilde verdik eve cikinca bazi bebekler biberonun rahatligina alisinca anne memesi yorucu gelip emmiyormus o yuzden

Kizlar gogus pompasi almayi dusunuyorsaniz zaten onun icerisinde 1 tane biberon oluyor. Ben ilk 10 gun mama da verdim arada sarilik fln olmasin diye siringayla.ilk zamanlar doymuyo gibiydi cunku sonrasinda hep emdi gerek kalmadi ama gece arada sagiyordum ben cok sertlesiyordu sut dolunca agri yapiyordu rahatsiz oluyordum sagdigim sutu de dolaba koyup disari ciktigimda kullaniyordum rahat oluyordu.

Kızlar e bebekten bu havluyu aldım ve coraplaro bu çantayı da alacaktım kararsız kaldım cantauada çok para vermek istemiyorum 50 TL mis bunlar indirime girer mi bitmeden almalimiyim çorabıda bir huykb bir küçük aldım hangisi olur bilemedim küçük gelirse eldiven niyetine takar dedim:)
Çanta normal fiyattaysa bence indirime girmesini bekle, girmezse de istediğin zaman aynı fiyata alırsın zaten

Bende oğlumdan çok tecrübeliyim o yüzden olabildiğince uyarıyorum vakti gelince lazım olunca alın önce alınanların hepsi kalıyor diye benim oğlum 6 aylıktı 12-18 ay kıyafet alırdım şuan 6 yaşında 8-9 yaş giyiniyor
Aynen öyle bende 3yasindaki oğlumda 5yaş alıyorum

Bende çok kalına alıştırmayi düşünmüyorum canım e bebekte gittim ama nette beğendiklerim yoktu başka şubesine gideceğim buradan sadece havlu ve çorap aldım havluyu çok beğendim yumuşacık ti birde çorap aldım
Güle güle kullanın canım ben bamboo almıştım çokta memnundum yine onu kullanicam inşallah

Kızlar çantada neye dikkat etmek lazım?
ben hiç bilmiyorum lütfen yardım :(

Eklentiler

• upload_2018-8-9_13-22-39.webp
    upload_2018-8-9_13-22-39.webp
    27 KB · Görüntüleme: 56
  • upload_2018-8-9_13-25-7.webp
    upload_2018-8-9_13-25-7.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 51
  • upload_2018-8-9_13-27-11.webp
    upload_2018-8-9_13-27-11.webp
    32,7 KB · Görüntüleme: 56
Anlamadım gerçekten, daha aylar var, son haftalar bak ona görüş yine neyse...

canım şimdiden 6-9 ay yazlıkları alınabilir belki, gerçi kıyafeti çok olur muhtemelen ama ben istediğim gibi badi bulamayınca 6 ay falan aldım hep.
çok küçük oldukları için yandan çıtçıtlı badi istiyordum, kafasından kolundan geçirmek zor olur diye düşündüm ama bulamadım maalesef.
ben de 0 3 ay bi kac parca aldim.genelde 6 9 aylik aldim kisligi.bebeklerimizi de kac kilo olcak bilmiyoruz ben o yuzden yazlik hic bisey almicam ama beyaz badiler aldim ay ay onlar nasilsa yaz kis fark etmiyo

Kızlar emzik konusunda ne düşünüyorsunuz?
1 tane alayım dursun diyorum ama hangi marka ve model damaklı damaksız bi sürü seçenek var siz ne dusunuyosunuz
ben nuk un aldim indirimli 12 tl falandi yumusacik ucu.fiyatinin cok ucuk olmamasina dikat et derim her bebek her emzigi tutmuyormus bazi bebekler kaliteli seviyo bazilari dandik :-)

Aventin plastiklerinin daha kalın, chicco daha ince daha kibar oldugunu farkettim.şuan bebeklerimiz kullanmadığı için sadece görsel ve rahatlık olarak inceleyebiliyoruz.ben chicco tekli emzik aldım, deneyelim kullanmazsa başka alırız diye düşündüm.
biberonda bir avent bir chicco aldım.ateş ölçerimi de bugün aldım :) mikrolife temazsız herşeyi ölçen cinsten inş iyi çıkar.
94 tl ye aldım gayette uygun oldu.Allahım güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inş..
ben de chicconun yenidogan anne gogsune benzeyen biberonundan aldik umarim bebeklerimiz kullanir cnm
ates olcer bende dusunuyorum sen uyguna almissin bayagi ebebekte bayagi pahaliydi nerden aldin ve markasi mi mikrolife cnm

Back
X