Canım ben o konuyu araştırdım.. Hatta insan kaynakları anlaşmalı olduğumuz avukattan konu ile ilgili yazıyı aldı. Yazı aynen aşağıdaki gibi...
Hamile ve emziren kadınlar için günlük çalışma saati 7.5 saat olarak belirtilmiştir. Bu 7.5 saat dışında anne adayları doktor kontrolleri için sınırsız izin hakkına da sahiptirler. Bu tedavi ve kontroller ne kadar sürüyorsa anne adayı o kadar ücretli izin kullanmaktadır. Ayrıca hamile ya da değil bir işçi haftalık en fazla 45 saat çalıştırılabilir.
Hamile olunması nedeniyle haftalık 45 saatten daha az süreli çalışma hakkı tanınmamıştır.
Bu durumda çalışana cumartesi günü çalışarak eksik kalan sürenin tamamlanması imkanı sunulabilecektir.
Sonuç ben sadece haftaiçi 08.00-18.00 arası çalışıyorum, hafta sonu çalışmamız yok. 45 saatlik full çalışma süremi dolduruyorum. Dolayısı ile erken çıkmaya hakkım yok. Eğer istersem günde 1.5 saat erken çıkarım ama bu sefer haftasonu 45 saatten geriye kalan eksik saatlerimi doldurmak zorunda kalıyorum ki, kim haftasonu çalışmak ister?...