2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
benim doktorum da kesinlikle önermedi. Omega haplarını da önermedi. Yine doktorların farklı düşündüğü bir konu daha :) Ben haftada 1 kez taze balık yiyorum.
Canim aslinda soyle dedi ben kucuk bi yerde oldugum icin balik yiyemiyorum balik yok burda balik hapi da vermiyor ben biraz da usteleyince o haplari icecegine dardanel ton ye dedi. Tabi ki taze balik yendigi surece konserveyi kimse onermez ama ben hic bi sekilde omega3 alamiyorum zaten internettende arastirdim haftada 2 kez tonbaligi yenebilirmis bende en sagliklisini civa icermeyenini yiyorum haftada 1 anca.

Canim aslinda soyle dedi ben kucuk bi yerde oldugum icin balik yiyemiyorum balik yok burda balik hapi da vermiyor ben biraz da usteleyince o haplari icecegine dardanel ton ye dedi. Tabi ki taze balik yendigi surece konserveyi kimse onermez ama ben hic bi sekilde omega3 alamiyorum zaten internettende arastirdim haftada 2 kez tonbaligi yenebilirmis bende en sagliklisini civa icermeyenini yiyorum haftada 1 anca.
evet canm haklısın taze balığa ulaşımın zorsa mecburen yiyeceksin. Yarasın bebişine bolca :)

Ben geldim kızlar ayrıntılı ultrason iyi geçti çok şükür 20+ 6 günlük 22 cm 380 gr mış yüzünüde yandan gördük zorla elini kapattı hep hareket hissetmiyorum yine deyince artık kendide korktu doktor artık hissetmen lazım dedi 15 güne kadar hareketlerini belirgin hissedemezsem aynı hastanede oğlumda gittiğim profesör var muanesi 350 tl bu hamileliğimde de ilk 3 ay ona gittim ona gideceksin dedi inşallah gerek kalmaz benim kızımda oynar kıpır kıpır olur artık

Ben geldim kızlar ayrıntılı ultrason iyi geçti çok şükür 20+ 6 günlük 22 cm 380 gr mış yüzünüde yandan gördük zorla elini kapattı hep hareket hissetmiyorum yine deyince artık kendide korktu doktor artık hissetmen lazım dedi 15 güne kadar hareketlerini belirgin hissedemezsem aynı hastanede oğlumda gittiğim profesör var muanesi 350 tl bu hamileliğimde de ilk 3 ay ona gittim ona gideceksin dedi inşallah gerek kalmaz benim kızımda oynar kıpır kıpır olur artık
Hadi gözünaydın canım. Hareket hissrtmeyince niye o doktora git dedi. Ne oluyormuş ki?

Doktorlar soranlara ay olarak değilde oldugunuz haftayı söyleyin hiç hesap işine girmeyin diolar ama bizim milletimiz biz haftadan alamayız direk kaç aylık die soruyo bende ortalama 1hafta snra 5.ayımı doldurucam diyrm mesela. buarada söylediğin gibi doğumumuza 4 ay var, e şuanda 5 aylık olduğun için aralık ortası gibi 9 ay dolmuş olacak, ama 40 haftani doldurursan 9ay 10gün tamamlanmış olur.
Mesela benim ilki sezaryen olduğu için büyük bi ihtimalle buda sezaryen olcak ozaman 40 haftayı beklemiyolar genelde 38-39. haftalarda aliyolar oyüzden benimde ortalama aralık ortasında alırlar die düşünüyorum. Doğum işi nasip işi canım artık biraz önden yada sonradan olur bilemeyiz, hayırlı zamanda sağlıcakla gelsinler inş.
aynen ben haftami soyluyorum illa kac aylik diye soruyolar bende 5 aylik derim artik o zmn
insallah saglikli sihhatli sorunsuz bi sekilde kucagimiza alalim bebisler saglikla gelsin insallah

2 gün sonra tam 5aylık oluyorsun, 6ya adım atıyorsun canım , onuda genelde günden hsaplaman gerekıyor hafta hafta baktıgında eksık kalıyor 4 hafta 28 gün ediyor ama bir ayda ort 30 gun oldugu ıcın atıcak hep boyle haftalar. 21 haftalık dıyorsun 21*7=147 oluyor 147/30=4,9 oluyor tam 150 gün oldugunda tam 5 aylık oluyorsun canım
tesekkur ederim cnm bu sekilde hesap yaparim artik

Ben sanki 2 gündür birseyler hissediyorum yani bu hissettiğim bebek hareketimi onu bilmiyorum. Böyle sanki kasiklarimda pit pıt gibi birşeyler oldu. Ama elimle karnima dokundugumda nerde olduğunu falan hiç anlamiyorum.

Bende anlamadım bakılsın bi dedi ya sanki az önce bişeyler hissettim bugün çok yoruldum hiç oturmadım nerdeyse yatınca sağımda bişeyler oldu derinden derinden
canım ben bile yeni yeni artık hissetmeye başladım geçen haftadan beri hiç korkma çok normalmiş profa da gitmene gerek yok sonuçta ultrasonda herşey yolunda ise bebişin sağlıklı iyi ise varsın hissetme bişey olmaz

canım hayırlı olsun iyi çıkmasına çok sevindim. Ben doktoruma bu hareket hissetmeme konusunu söylediğimde hiç önemsemiyor bu konuyu. Bebeğin sağlıklı ve hareketli, elbet bir gün hissedersin çok önemli değil diyor. Sen de rahat ol, sırf bunun için prof a falan gitmeye gerek yok bence.

Kizlar bugun detayli ultrasona girdim. 19+3 uz normalde ama 20+2 cikti ölçüme gore. 22cm boy 326 gram oglusum. Her sey yolunda cikti cok sukur. Artik o devamli diken ustundeki ruh halinden kurtulabilirim ins. Yalniz perinatolog kilolu olusumdan dem vurdu surekli ;( simdiden 4 kilo alman cok fazla. Max 4 veya 5 kilo alarak hamileliği tamamlamalisin dedi ama bana cok mumkun gozukmuyor :(( 92 kiloyla hamile kaldim su an 96yim. Boy 1.73. Esim kilomu uzun zmndr bilmiyordu duyunca sok oldu ama caktirmadi oscarlik oynadı:)))

canım hayırlı olsun iyi çıkmasına çok sevindim. Ben doktoruma bu hareket hissetmeme konusunu söylediğimde hiç önemsemiyor bu konuyu. Bebeğin sağlıklı ve hareketli, elbet bir gün hissedersin çok önemli değil diyor. Sen de rahat ol, sırf bunun için prof a falan gitmeye gerek yok bence.
Sağol canım ya bende İstemiyorum gitmek boşa stres yani bekliyorum bakalım hanımefendi oynar inşallah

Hepimizde olduğu gibi sendede kaybetme korkusu olması çok normal canım ama bak şükür hepimiz ilk ayları atlatıp buzamana kadar geldik artık birazda rahatlayıp keyfini çıkarma vakti :KK66: yavrularımız Rabbime emanet inş.
Evet benim hem kaybetme korkusu hemde anne olamama korkusu falan hep tereddütlüyüm işte ama doğru söylüyorsun herşey rabbimin istediği gibi olucak ona bırakıp rahat olmak lazım :)

Kizlar bugun detayli ultrasona girdim. 19+3 uz normalde ama 20+2 cikti ölçüme gore. 22cm boy 326 gram oglusum. Her sey yolunda cikti cok sukur. Artik o devamli diken ustundeki ruh halinden kurtulabilirim ins. Yalniz perinatolog kilolu olusumdan dem vurdu surekli ;( simdiden 4 kilo alman cok fazla. Max 4 veya 5 kilo alarak hamileliği tamamlamalisin dedi ama bana cok mumkun gozukmuyor :KK43:( 92 kiloyla hamile kaldim su an 96yim. Boy 1.73. Esim kilomu uzun zmndr bilmiyordu duyunca sok oldu ama caktirmadi oscarlik oynadı:)))
kilo konusunda canını sıkma canım. bende hemen hemen aynıyım seninle, sadece abur cubura dikkat et sağlıklı beslenmeye bak. kızımda 13 kilo aldım doğumdan 10 gün sonra 15 kilo verdim. yeterki meleklerimiz sağlıklı olsun canım :KK68:

Back
X