cnm bence sen nasil istiyorsan oyle dogum yap illa normal dogum yapmak zorumda degiliz.ben taa en basindan dedim sezeryam istiyorum yasim 27 kendimi de bebegi de riske atamam.3 yildir ugrastik bebek icin.ilk bebegim olcak bi de nasipse 2 catlatma 3 asilama yasadim tutmadi asilamalarim güya universite hastanesinde oldu ama doktorlarin beceriksizligi yuzunden acı cektim.kimseye guvemim yok o konuda malesef.simdiki doktoruma guvensem de sonucta o an ne getircek bilemiyorum.doktordan kaynakli olmayan sebeplerle de dogumum zor gecebilir sonucta.
gonul rahatligiyla planli bi sekilde dogum yapmak istiyorum.bi de stresli zor bi hamilelik geciriyorum zaten dogumu da dusunup ekstra strese girmek istemiyorum.
yani ben illaki normal dogum olmali diyenlerden degilim.baktin korkularin bitmiyor icin rahat degil kalbinde hep bi kusku sezeryan ol derim.kendini em iyi sen tanirsin.mesela ben kendimi biliyorum yapamam.ya bi de soyle bi durum var onu yasamaktan da korkarim.mesela normal istiyorsun suni sanci veriliyor sanci cekiyosun ama bebek normal yolla gelmiyor mecburen sezeryane aliniyosun cektigin sanci da bosa oluyor.cok kisa surede normal dogum yapan da var ama ya anne adayi cok iyi spor yapmistir yuruyusunu ihmal etmemistir.ya da doktoru muthis iyidir anneyi rahatlatir sozleriyle anne de kendini hazir hisseder.yani cok kisa surede normal dogum yapan da cok yok.sezeryanin de en kotu yani dikisli yerinin sizlamasi soguk havalarda.o da herkeste olmuyor.sahsen ben yine de sezeryan diyorum riske girmektense agriyi cekerim daha iyi sanki simdi 7 24 agri cekiyorum zaten.hamile degilken de zaten kasik agrilari yasardim kisin ayaklarima 3 4 corap giyerdim.artik ekstra kisin belimi sararim guzelce otururum yapacak bisey yok.iki dogum seklinin de riski olacaktir birini secicez mecbur.hangisi agir basiyo ona gore karar verirsin.