2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ben de isterdim ama şimdi 32 yi iple çekiyorum. 1 verdikleri için maalesef kurallarda sürekli sorun çıkıyor. Her gün sürekli aynı şeyleri tekrar ediyorum. Sınıfta da hiçbir teknolojik alet yok. Harflerin yazımını falan hep ben göstereceğim. o yüzden 22 ekimde izne ayrılmayı düşünüyorum her ne kadar eşim istemese de. Ya da rapor alacağım. Rapor alınca aktarılabiliyor mu bunu da bilmiyorum
Canım 32 den sonrakılerı aktarabilmek için bir fiil çalışman gerekıyor hastane izinleri ve idare edildiğini günler hariç onun dışında yıllık izinde kullansan raporda kullansan o gunlerı aktaramazsın amaç zaten durumunun iyi olup calısabılmen rapor hiç olmuyor yanı

Bence oyle olmuyor ister 37de dogur ister 40ta dogum sonrasi iznin 13 haftadir. 37de dogum doptim 3 haftami da dogum sonrasina aktaracagim diyemezsin sayet ben diyemedim
Ben kızımı gelısımıne göre 36+ 3 de sata göre 35 de Doğum yaptım raporlarda son adet tatıhı gecerlıdır önden gıdıyorya bır avantajdır ve 35-40 hafta arasındakı 5 haftayıda dogumdqn sonrakı 8 haftaya ekleyıp 13 hafta analık izni kullandım tam bilmediklerinden kullandırmamışlardır keşke kanunu araştırıp itiraz etseydın canım ne kadar erken dohuejrsan sonrasına ekleyebılıyorsun

Ben de ocak annesi olacakmisim gibi geliyor bana ama herkes erken dogurursun diyor aralik 15 gibi falan bekliyorlar nedense :) seninki ocağı beklemez en hareketlilerden oo:-)
Hayırlı hayırlı gelsinler iinşallah☺️
ç

Benim annem ictenlikten gecelik almis, renkleri varmis ama kirmizi tercih etmis. 50liraya...

Ben 37ye kadar giderim insallah. Hem evde sıkılıyorum yalnız yalnız hem hafiften bel agrim falan olsa da ciddi bir sey yok. Asil dogum sonrasi lazim bana...

Bende kabizlik da var basur da, doktora gitmekten baska pek bir caresi yok zannediyorum :/

Canim 32den sonra aldigin her rapor dogum izninden gidiyor. 1. Siniflar zor ozellikle ilk 2 ayi. Dogum sonrasicalismayacaksan problem yok da geri doneceksen bence dayanmaya calis.

Sizinki yaza falan mi geldi acaba, tatile denk gelmedikce aktariliyor cunku benim arkadaslarim hep o sekilde aktardi.

Ben ilk oglumu temmuz 2 de dogurdum. Ogretmenim ben temmuz 1de tatile ciktk ben de temmuz 1 de tam 37 haftalik oldum ve calisamaz kagidi alip mudure vermem gerekiyor diye dr gittim dr beni sezeryana aldi. Malum bütün izinler tatile gitti
Millet eylul basinda seminere gittiler bir hafta sonrasinda da bayram tatuli vardi bir hafta. Sonraki hafta ben de herkesle goreve basladim dogum iznim bitti. Yani benden fazla sadece 1 hafta seminere gittiler.
Ayyy lutfen senin dedigin gibi olsun o zaman bebeğim 3.5 degil 4 aylikken birakirim
canım senin izin süren yaz tatiline denk geldiği için aktaramadın çünkü yönetmelikte yaz tatili ve 15 tatildeki izinler aktarılamaz yazıyor. yaz tatili olmasaydı aktarırdın

ben de ayni sekilde uyuyum uyanayim hersey bitmis olsun istiyorum.epidural ya da spinal anestezi konusunda malesef guvenmiyorum hic bi doktora o konuda her doktorun tecrubeli oldugunu dusunmuyorum cunku.e 2 can emanet ediyorum sonucta o yuzden kendimce en risksizi genel anestezi diye dusunuyorum.
bi de yasim daha erken olsaydi belki cesaretim olurdu ama 27 yasinda ilk bebegimi kucagima alcam icin riske girmek istemiyorum.bebegime bisey olursa kendimi suclarim perisan olurum.ben zaten saglik sorunlarindan dolayi psikolojim cok bozuldu turlu senaryolar yazmakta ustume yok.bi an once son 3 ay gecsin de saglikla kucagimiza alalim insallah hayirli saglikli dogumlar yapalim insallah.ben ta hamile kalmadan endekslemistim kendimi sezeryane hamile kalirsam sezeryan istiyorum derdim nasip kismet cnm
Aynen canım sana katılıyorum için ferahlasın biraz ben 32 yaşındayım ve ilk bebiş :))

Amin canım inşallah. Saol canım yinede bilgilerin için. En azından böyle şeyler duyunca biraz olsun rahatlıyorum. İnşallah benim oğluşumda iyidir ve sağlıkla doğar.. rabbim uzun ömrüler versin yavrunuza ve bebeğinize..
Amin CNm hepimizin yavrusuna inşallah

çok da araştırmamak lazım işte yoksa insanın ici içini yiyor ben hiç nette araştırmadım çünkü biliyorum ki hep kötü senaryo..doktorum da kalbinde bir anomali oluşturmadığı için bunun önemsiz bir şey olduğunu söyledi ki alanında uzman çocuk kalp kardiyoloji uzmanı da dahil 3 ayrı doktor bunu söyledi ben o yüzden çok takilmadim ama tabiki de aklımın bir köşesinde hep inşallah sağlığını etkilemez düşüncesi var.tevekkül ettim sen de öyle yap dua et içini ferah tut Allahın izniyle sağ salim alacağız kucağımiza..
Ayrıca down sendromunun en önemli belirtisi bütün kemiği ve ense kalınlığı ölçümü bunlar normalse korkmayın
Dogrı söylüyorsunuz. Bugün başka bir kadın doğumcuua gidip detaylı için randevu aldım. O kadındoğumcu benm ekranımda kalbnde bi skntk görünmüyor ki down falan dedilerse bu bebeğin burnu var hemde görmezden gelinmicek gibi dedi:) takip ettir ama çokta endişelenme dedi. Detaylıya girdim. Öncelikle bn birşey söylemedim kendisi görücekmi diye ve bana herşeyin iyi oldugunu söyleyip göndericekti. Snradan söyledim be tekrar bakayım falan dedi inceledi bi süre sonra evet belli belirsiz bir parlaklık var dedi. Birde kalınlaşma var dedi. Yani her doktor başka birley söylüyor ve işin gerçeği ben kalbine özellikle bikez daha bakın demeseydim parlaklık varmış demeseydim hiç bakıp söylemeyecekti. Dmekki çoğu hastayı bu şekilde gönderiyolar ve belkide birçok gebede vardır bu durum. O yüzden ordan çıksr çıkmaz içime bi eahatlık geldi. Birtek fetal eko çektiricem emin olmak için. Sanırım dediğiniz gibi herşeyin en iyisini rabbim bilir.. sağlıkla gelsin yavrularımız..

Canım hiç üzülme bizim ayrıntılıda da parlama çıktı doktor hiç korkmamıza gerek olmadığını kendi kendine geçeceğini söyledi. Tek başına parlama bir şey ifade etmiyormuş. İlla içim rahat olmazsa fetal eko çektirebileceğimi söyledi. Çektirdik ve hiçbir sorun olmadığını söylediler. Fazla kalsiyum birikmesinden oluyormuş parlama yani sonra eriyip gidiyo o kalsiyumlar bence :)
Şuan bebeği 8 aylık olan bir arkadaşım var ona sormuştum doğana kadar geçmiş hem parlama hem de sağ böbrekte büyümesi varmış. Şuan çok sağlıklı ve tatlı bir bebeği var. Sakın kendini üzme inşallah sağ salim kucağına alırsın bebişini.
Saol canım yazdıgın için. Evet dün çok üzüldüm hatta bu sabahta öyle. Ama bugün başka bir hastanede kdn dogumcuya göründüm ve bu bebeğim herşeyi iyi burnuda var down olması çok dşk bi ihtimal ki o ihtimal her hamilede vardır dedi. Detaylıdada doktor herşeyi iyi deyip göndericekti beni ben söylediğim için özellikle bakıp snradan evet böyle böyle sorunlar var dedi ama hiç takmadm. Anladımki normalde bukdr önemseyip bu bulgular varmı diye bakmıyorlar. Belkide birçok gebede bu durumlar var ama söylemiyorlar bile. Ben yinede eko çektiricem. Ama Allahıma emanet benm oğluşumda iyi ben inanıyorum. :) maşallah arkadaşının bebeğinede inşallah bizimkilerde sağ salim doğarda rahatlsrız:) fetal ekoyu nasıl çekiyorlar tam olarak canım ?

Saol canım yazdıgın için. Evet dün çok üzüldüm hatta bu sabahta öyle. Ama bugün başka bir hastanede kdn dogumcuya göründüm ve bu bebeğim herşeyi iyi burnuda var down olması çok dşk bi ihtimal ki o ihtimal her hamilede vardır dedi. Detaylıdada doktor herşeyi iyi deyip göndericekti beni ben söylediğim için özellikle bakıp snradan evet böyle böyle sorunlar var dedi ama hiç takmadm. Anladımki normalde bukdr önemseyip bu bulgular varmı diye bakmıyorlar. Belkide birçok gebede bu durumlar var ama söylemiyorlar bile. Ben yinede eko çektiricem. Ama Allahıma emanet benm oğluşumda iyi ben inanıyorum. :) maşallah arkadaşının bebeğinede inşallah bizimkilerde sağ salim doğarda rahatlsrız:) fetal ekoyu nasıl çekiyorlar tam olarak canım ?
aynen bence çok önemli bir şey değil ilk öğrendiğimde ben de çok takmıştım kafama. Renkli ultrasonla bakıyolar canım. ayrıntılı ultrason gibi

Back
X