2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Grip aşısı yaptıracak mısınız kızlar? Benim doktorum önerdi hem bebek doğduktan sonra bebeği de bir süre korur dedi. Yaptıracağım ben. Ama henüz eczanelere gelmemiş. Bir haftaya falan gelmiş olurmuş.

Ben normalde 10yıldır her kış yaptırırım. Baya nezle grip olurum çünkü. Suanda hastayım zaten yatiyorum. Persembe günü kontrol var doktora sorucam yaptirmak isterim ben.

Bu durum sehirden sehire degisiyor sanirim. Benim memleketimde boyle seyler yok hatta kimse hastaneye gelmez. 40 i ciktiktan sonra eve gelirler cok cok yakinlar da 40'ı çıkmadan gelebilirler.
Istanbul'da ise yapmasan ayıp:KK70: ben de hiç süslü bir tip değilim ama bir cikolata bir kapı süsü de bizi o an ugrastiracak seyler degil.
ben de aynen oyle süslü bi tio hic olmadim hele ki ameliyattan sonra olurmuyum bilmem ama resimlerde bitkin cikmayim diye ruj falan surucem.kalem de surebilirsem artik o sira aklima gelirse.kapi susu ben de yapicam.
ben de istanbuldayim kimse gelmez kaynanamlar annemler haric o yuzden gerek duymuyorum hastane süsüne zaten yapmazdim gelen olsada ne hevesim var ne halim.bi an once 2.5 ay gecsin istiyorum.ama gelen oksaydi cikolata falan tutardi esim gelene gidene.
bizde de eve gelen cok olur hemde daha 1 hafta gecmeden gelen olur o gun bile olsa sasmam esimin akrabalari komsular merakli tipler hamikemisin diye sorup dueuyolardi sindide hamikeyim meraktan gelirler artik :-) kendi akrabalarim uzakta zaten onlar arar.gekene de borek kurabiye yapip ikram eder annen kaynanam falan.

Mrb arkadaslar hangi hastanede dogum yapacaksiniz dogum fiyatlari nedir.Ben medipol esenleri aradim simdi fiyat almak icin uzmn dr 1675 yardm doc 2150 dediler tabi ben sezeryan dogum yapacagim icin direk sezeryan fiyatini sordum normal dogum daha uygun oluyor .
Medipol megada da sezeryan dogum 2950den basliyor 4100 arasi degisiyor.
Ben persembe gunune esenler medipolden randevu aldim ilk defa gidecem bakalim ins memnun kalirsam dogumu da orda dusunuyorum.Artik hastane ve dr karar vermem lazim
Ben Ankara'dayım, doktorum da bir hastenede çalışmıyor özel muaynehanesi var. Doğum yapacağım hastane sezeryan için tek gece kalırsam 2.550 , 2 gece kalırsam 3.000 istedi. 3000-3500 arası da doktor alır. 6.000'i buluruz diye düşünüyorum.

Grip aşısı yaptıracak mısınız kızlar? Benim doktorum önerdi hem bebek doğduktan sonra bebeği de bir süre korur dedi. Yaptıracağım ben. Ama henüz eczanelere gelmemiş. Bir haftaya falan gelmiş olurmuş.

bende yaptırmak istedim doktora sordum yok yaptırma dedi... :skandal:

kizlar sabah ard arda 3 kere kustum yedim kustum anlamadim.
zaten bulanti hapi aliyorum dramamine.
ilk safra kustum sabah sonra hapi aldim alir almaz kustum ilacin aciligi da cikti kusarken ilac etki mi etmedi acaba bi kez daha alsam bisey olur mu uygar eymen uygar eymen cnm sen hemsireydin cevaplarmisin
Yok bitanem hemsire değilim ogrettmenim ben. Ben gunde 3 tane aliyordum ama sen bi ddra danis canim. Bu aralar kusmalar geri geliyormus ben de her sabah safra cikarmaya basladim

kizlar bi sakin olun az kaldi birbirimize destek olmamiz gereken zamandayiz
isteyen istedigini yapsin.
bana süs pus sacma gelmiyo ama dugun salonu gibi asiri suslemek sacma geliyo ama bazilarina da sacma gelmiyo
hepimizin bebegi kiymetli can tasiyoruz kizlar kolay degil sinirlerimiz yipranabilir.zatem disaridaki akraba es doat yeteri kadar canımızı sıkiyor bi de burda birbirimizi kirmayalim

Yok bitanem hemsire değilim ogrettmenim ben. Ben gunde 3 tane aliyordum ama sen bi ddra danis canim. Bu aralar kusmalar geri geliyormus ben de her sabah safra cikarmaya basladim
pardon cnm napsam ki bi daha alsammi kustum icer icmez de bilemedim bi yarim saat daha gecsin aliyim bari.12 de kalktim.daha midem bombos yiyemiyorim bisey.hapsiz yasayamiyorum resmen bagimli oldum.insallah dogumdan sonra biter bulanti kusmalar yeminle yıldım

Evet tatlim moral depolamaya calisiyor herkes. Baksana kimse agrilarindan kramplarindan isteki evdeki sikintilarindan maddi sikintilardan bahsetmiyor degil mi. Burda herkes aaaaaa cok guzel bir hamilelik geciriyorum ayyyy ne mutluyum saglikliyim modunda mi. Gormuyor musunuz yoksa ben yanlis biseyler mi okuyorum. Herkes agrilarindan korkularindan bahsediyor. Rica ediyorum bir daha beni duzeltmeye calismayin. Eger benim soylediklerim korkunc geliyorsa lutfen okumayin. Bizler burda birbirimize korkularimizi sikintilarimizi da anlatarak cozumler buluyoruz
Ama bazilari uzgunum sizin gibi ne soylesek amannnn susun modundasiniz. Ben diyorum ki o suslemeler falan cok ugrastirici bence gereksiz hemen atliyorsunuz istemiyorsan sen yapma diye.
Yeter yaa dogum hakkinda da herkesin bunyesi farkli ama hepimiz de hamilelik ve dogum surecinin zorlu oldugunu biliyoruz. Dogumhane hikayemizi anlatmiyoruz sonucta.
Bu size son mesajim lutfen artik yazdigim mesajlara cevap yazmayin. Eger bir sey soylemek isterseniz ozelden yazin biz de bu sekilde kirilmayalim
hele biz gibi 9 ay kusanin gozü ne süs goruyo ne püs :-)
amaaaan saglikla alalim da kucagimiza bilantilarimiz reflumuz bitsin de vallahi baska bisey istemiyorum.bi resim cekinme istiyodum onu da bizimkiler halledecek artik amatörce :-) bi ruj bi kalem tamamdir :-) bi de o kapi susu yapilacak onunde resim cekilecek insallah ahtim var :-) :-)
bulanti hapi etki etmesin de bebislerimize saglikla kucagimiza alalim da insallah.
dogum korkusunu yasamayan olamaz ki zaten ister okuma ister duyma o masaya yatilacak eninde sonunda.kacari var mi yok o yuzden korkular boşa.ben bikmisim artik hemen gelsin o gun 2.5 ay su gibi gecsin gulerek girecem ameliyathaneye :-)

Gereksiz birbirimizi kirmasak kizlar valla uzuldum gerginlige bende cogu kisiye soyle yapsan daga iyi diyorum ama sadece tecrube oldugu icin karsi tarafi uzmek yada yargilamak icin degil sonucta ben ne desemde kisi bildigini yada icine sineni yapacak biz sadece fikir alisverisi yapiyoruz. Ilk dogumumda suslenirim diye goturdugum makyaj cantasinin yuzune bakamamistim malesef yada aldigim guzel pijama takimimi orda giyemedim kandan batacak diye. Ama bunda kararliyim makyaj yapip guzel takimimla fotograf cektirmeye allah saglik versin herkes istedigini yapsin fikirlerimizide ozgurce soyleyelim.
hadi ya normal dogummu yaptin cnm ilk.
sezeryande de cok kanama oluyo mu
bende gecelik alcam da boydan kanama col olursa kiyamam o zmn giymeye.ama hasta bezi falan da mi ise yaramamisti

yok cmm farkindayim cok karamsarim.bu da hamileligimin basindam beri zor hastanelerde serumlarla gecmesinden kaynakliyo buyuk cogunlukla.psikolojim yerlerdeydi.yine iyiyim artik eskisi gibi degilim aglayip sizlamiyorum.
hamileligim hic umdufum gibi gecmiyo o yuzden ustumdeki karamsarligi atamadim cnm.insallah dogumdan sonra sag salim bebegimi kucagima alirim da bi oh cekerim kurtulurum refluden bulantidan.o gunu iple cekiyorum.inan ki saglik olmayinca psikolji de olmuyor Rabbim tum hastalara acil sifalar versin.sagligin kiymetini cok iyi anladim.bundan sonra eskisi gibi abur cubur cok tuketmicem mesela.abur cubursuz bi gunum gecmezdi benim cok sagliksiz beslenirdim.hele 6 ay oldu kana kana su ictigimi bilmem suyun kiymetini de cok iyi anladim.
Allah yardımcın olsun canım işin gerçekten zor ama o mis kokuya değiyor inanki..rabbim kolay doğumlar sağlıklı doğumlar nasip etsin sütü hiç düşünme doğumdan sonra her şey güzel olacak hele iştahın hepten açılacak minine süt yapmak için

Allah yardımcın olsun canım işin gerçekten zor ama o mis kokuya değiyor inanki..rabbim kolay doğumlar sağlıklı doğumlar nasip etsin sütü hiç düşünme doğumdan sonra her şey güzel olacak hele iştahın hepten açılacak minine süt yapmak için
amin amin cnm insallah hepimziin dogumu kolay gecer sutumuz dolar tasar

Kızlar adet sancısı gibi sancım var bu haftalarda normalmidir sizce
benim de oluyor geçen hafta doktora gittiğimde sordum düzenli olmayan yalancı sancı onlar korkma dedi yorgunluktan oluyormuş ki ayakta çok kalıyorum öğretmen olduğum için..normal yani canım ama düzenli değilse tabi yani 5dakikada bir gelen sancı değilse

Ben Ankara'dayım, doktorum da bir hastenede çalışmıyor özel muaynehanesi var. Doğum yapacağım hastane sezeryan için tek gece kalırsam 2.550 , 2 gece kalırsam 3.000 istedi. 3000-3500 arası da doktor alır. 6.000'i buluruz diye düşünüyorum.
Canım bende istanbulda özel bir doktora gidiyorum muanehanesine. Aklıma birşey takıldı belki bilgin vardır. Son zamanlarda nst olayı var ya onu ne yapicaz? Muayenehanede oluyor mu nst? Bir dahaki kontrolde sorucamda belki sen biliyorsundur.

Eki Görüntüle 2193657

Beşikt bu canım . Normalde besik 890 tl araba 1000 tl idi . Pazarlıkla ikisini 1700 e kapaattık :)
Aynı beşikten bizde aldık az önce :) ne zaman gelir bilmiyorum kargoyla :) montajını da kendimiz yapıcaz bakalım :)
arabayı da aldım az önce
chicco-duo-kwik.one-travel-sistem-bebek-arabasi-98256.png

Ben kapı süsü ve cikolata düşünüyorum. Fazla süslemeye falan girmeyeceğim. Doğum fotoğrafçısı istiyordum malesef ondan da vazgeçtim ekonomik nedenlerden dolayı. Kendimiz çekeceğiz fotoğrafları. Eşim zaten hiç sevmiyor böyle şeyleri boşa masraf ona göre. Ben fazla detayciyim , bu işlere girersem gerilirim, kendimden sıkılırım.

Hepimizin bebesi kiymetli topikte gördüğüm kadariyla herkeste kaybetme korkusu erken dogum korkusu oluyor zaman zaman, ağrımız sizimiz olsa ödümüz patlıyor, herkes bebegini sağlıkla bekliyor. Süsleme işine pek girmesem de benim kızım da cok kiymetli ve beklenen bir bebek. Bu süs püs işleri tamamen bizim heveslerimiz ile alakali bebeklerle ilgili değil ki süse göre kıymet derecesi mi olur? :anneadayı::anne:

Kızlar vitamin olarak ne kullanıyorsunuz . Ben aylardır decavit kullanıyorum ama doktorum mom vital plus önderdi ? Devlette karşılamıyor gerek var mı acaba düşünüyorum

hadi ya normal dogummu yaptin cnm ilk.
sezeryande de cok kanama oluyo mu
bende gecelik alcam da boydan kanama col olursa kiyamam o zmn giymeye.ama hasta bezi falan da mi ise yaramamisti
Yok sezeryan oldum canimda ozellikle ilk gun kanama oluyo kisiye gore degisir tabi ama benimde baya bi olmustu. Ilk hasta bezi yataga sermislerdi ped falan takmadan oraya aksin diye kalin bisey zaten sık sık onu degistirdik tabi altima bisey giymeden sonra yurume saati gelince giydim pedi hatirlamiyorum ne takmistim. Ama pijamami dogumdan sonra atmistim kan oldu diye yine ucuz yollu pijama takimi alicam.

Back
X