2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Akıntı durumunuz nasıl kızlar benim biraz çok arttı rengi sarı kaşıntı falan Yok ama korkuyorum Perşembe kontrol var bakalım

Akıntı durumunuz nasıl kızlar benim biraz çok arttı rengi sarı kaşıntı falan Yok ama korkuyorum Perşembe kontrol var bakalım
Ben de ayni durumdayim biktim enfeksiyondan 2 kerr yasadim zaten.
En azindan artik mantar olmuyorum intim jel cok ise yaradi.

Kiskanacagini sanmiyorum pek bizimki özgür takiliyor:KK48: ama kiskansa da hic zarar vermez masallah cok uysal kuzum, eve gelen misafir cocuklari minciklasa da hic tepki gostermiyor:nazar: kademeli yaklastiracagiz insallah bakalim:)

Iyi geceler canim:KK68:
masallah cnm daha iyi alisirlar birbirlerine o zmn :-)

Canim spinal ve epidural farkli seyler. Epidural dedigimiz sey dogum ani uyusturma degil. Spinal anestezi eger lokal istiyorsan yapilan sey burda ben epidural tercih ediyorum demiyorsun zaten. belden uyusturmanin adi spinaldir. Eger sezeryan olup genel istemiyorsan spinal yapicaklar. Epidural dedigimiz sey istege bagli. Dogum aninda degil dogum sonrasinda ise yarar. Agri kesicidir agrin oldukca butona basarsin sana ayarli bir doz seklinde vucuduna agri kesici salgilar. O yuzden spinal tabiki tek doz olucak surekli belimize igne vurup uyusturmiycaklar tek seferlik bisey.
nasil yani epidural anestezi de bi dogum sekli degil mi.
ben soyle biliyorum epidural anestezi h normal dogumda hem de sezeryande tercih ediliyo diye biliyorum.ama spinal sadece sezeryande.
ve spinal ve epiduralde ikisinde de belin biraz yukarisi ortadan igne yapiliyo ugusturuluyo diye biliyorum.
yani sadece agri kesici gorevimi goruyor epidural yanlis mi anliyorum cnm

Canm spinal yada epiduralden birini tercih etmiyorsun ki. Sezeryan doğum yapacaksan genel anestezi yada spinal arasında tercih yapman lazım. Spinal tercih edersen onunla birlikte aynı zamanda epidural de isteyip istemediğin karar verirsin. Epidurali normal doğumda da isteyebiliyorsun. Yani epidural ağrıyı azaltan bişey. Bir nevi ağrı kesici gibi düşün.
aa ben epidurali de hem sezeryande hem spinalde tercih ediliyo saniyodum yani tek basina epidural.
peki hem spinal hem epidural tercih edebildigimiz gibi hem genel hem epidural de olabiliyo mu.hani madem agri kesici gorevi goruyor.genelden sonra agrimiz olunca epidural de tercih edilebiliyor mu

nasil yani epidural anestezi de bi dogum sekli degil mi.
ben soyle biliyorum epidural anestezi h normal dogumda hem de sezeryande tercih ediliyo diye biliyorum.ama spinal sadece sezeryande.
ve spinal ve epiduralde ikisinde de belin biraz yukarisi ortadan igne yapiliyo ugusturuluyo diye biliyorum.
yani sadece agri kesici gorevimi goruyor epidural yanlis mi anliyorum cnm
Evet canim belden ikiside spinalle uyusturulurken epidural istiyorsan onuda takiyolar belden.

Evet canim belden ikiside spinalle uyusturulurken epidural istiyorsan onuda takiyolar belden.
e o zmn hem spinal hem epidural istersem bayagi tuzlu oluyor dimi fiyat :-)
yani zaten mantiken ikisini istemek daha dogru olmaz mi.sonucta madem agri kesici gorevi goruyosa epidural.
genel anestezi istersem epidural de isteyebiliyomuyum peki

e o zmn hem spinal hem epidural istersem bayagi tuzlu oluyor dimi fiyat :-)
yani zaten mantiken ikisini istemek daha dogru olmaz mi.sonucta madem agri kesici gorevi goruyosa epidural.
genel anestezi istersem epidural de isteyebiliyomuyum peki
Canim ilk dogumumda ben ikisini de yaptirmistim. Genellikle epidural yaptirmiyorlar gerek yok diyorlar bilemiyorum. Hadtaneye gore degisir epidural fiyati benim hastane ek 400tl ıstiyor bilmiyorum yine yaptircakmiyim doktorumla konusurum. Genel de oluyor mu bilmiyorum ama hic de duymadim.

Cnm aynen o benim:)valla sen hangisiyle iyi hissediyorsan kendini o ilacı kullan ben dramine asla alamıyorum onun tadı kusmama sebep oluyor ben zencefilli takviyeden memnunum ama mide yanması artık sabah akşam hep var eskiden sadece sabahları olurdu şimdi her öğünde oluyor bu Arada rahim yumuşaması var denildi bana başka Dr gittim oda normal artık rahim yumuşaması dedi ben de anlamadım gitti kasık ağırlarım vardı magnezyum verdi onu kullanıyorum arada kan değerlerim çok düşük ilaca rağmen yükselmedi dua ediyorum rabbim bize gününde Doğumu nasip etsin diye son aylarımız bana henüz Doğum zamanıyla ilgili birşey denilmedi ben sezeyan istiyorum Kasım sonu yada Aralık ilk haftası olur diye düşünüyorum hayırlısıyla sağlıklı zamanında doğumumuz olsun da dua edelim bir birimize bol bol :dua: senin ne zaman görünüyor Doğum
evet ya dramaminenin tadi bi tuhaf cidden bi de ben decavitin tadini hic begenmedim ama iciyprum mecbur cok eksik cikto benim b12 ve demirim.b12 vuruluyorum haftada 1 gun.ekstra bi vitamin ilacim daha var bi de imom omega 3 aliyorum.
cnm ben de bi gun zofer bi gun dramamine almayi denicem bu sefer.
mide yanmasi konusunda panref cok iyi bence cnm.benim en buyuk sikayetim bogazimdaki yumru ve agzimdaki acı tat.me yersem yiyim tadini tuzunu alamiyorum hic biseyin.midem de agriyo gun icinde bi cok kez.
benim sanki gaviscon remni falan midemi dahs cok yakiyodu ve bulandiriyodu bende onlari kullanamadim hic.cigneme tableti de kullanamadim.
cnm sen kac haftalik hamilesin.benim de normal dogum olursa 22 aralik gosteriyo.ama ben de sezeryan istedigim icin 38.haftada alirsa bebegi 2 ayim var insallah.
aynen birnirimize dua edelim ki hamileler gücü adina dularimiz hemencik kabul olsun :-)
Allah hepimize saglikli sihhatli dogumlar nasip etsin.sagligimiza kavusalim.bebisleride saglikla kucagimiza alalim insallah.
bizim ve bebislerin sagligi iyi olsun da hersey olur insallah
ben de daha dogumu konusmadim.bi yandan da cekiniyorum.simdi normal gozukuyo en son randevuda doktor dogum 22 aralik dedi bende sesimi cikarmadim.beni normal doguma ikna etmesini istemiyorum acikcasi

Canim ilk dogumumda ben ikisini de yaptirmistim. Genellikle epidural yaptirmiyorlar gerek yok diyorlar bilemiyorum. Hadtaneye gore degisir epidural fiyati benim hastane ek 400tl ıstiyor bilmiyorum yine yaptircakmiyim doktorumla konusurum. Genel de oluyor mu bilmiyorum ama hic de duymadim.
benim de artik konusmam gerek sanirim.doktor simdilik normal dogum diyor ama ben daha tercihimi soylemedim.
acikcasi genel oluyum bi cirpida bitsin istiyorum.
ama fiyati uygun olsaydi hem spinal hem epidural daha mantikli tabi.
genele 3500 diyo.bi soruyum ben de 1 haftam kaldi randevuya.
sezeryan mecburi kilsaydi doktor 2000 ydi o zmn spinal arti epidural isterdim heralde.ama kendi istegimle sezeryan olunca tuzlu oluyo biraz.

KIZLAR lohusa pijamanızı nerden aldınız . Resim ve fiyat bilgisi de paylaşır mısınız . Bakıyorumda 150 den aşağı yok daha uygun bişeyler arıyorum bigün için o kadar para vermek zoruma gitmiyo değil:)

evet ya dramaminenin tadi bi tuhaf cidden bi de ben decavitin tadini hic begenmedim ama iciyprum mecbur cok eksik cikto benim b12 ve demirim.b12 vuruluyorum haftada 1 gun.ekstra bi vitamin ilacim daha var bi de imom omega 3 aliyorum.
cnm ben de bi gun zofer bi gun dramamine almayi denicem bu sefer.
mide yanmasi konusunda panref cok iyi bence cnm.benim en buyuk sikayetim bogazimdaki yumru ve agzimdaki acı tat.me yersem yiyim tadini tuzunu alamiyorum hic biseyin.midem de agriyo gun icinde bi cok kez.
benim sanki gaviscon remni falan midemi dahs cok yakiyodu ve bulandiriyodu bende onlari kullanamadim hic.cigneme tableti de kullanamadim.
cnm sen kac haftalik hamilesin.benim de normal dogum olursa 22 aralik gosteriyo.ama ben de sezeryan istedigim icin 38.haftada alirsa bebegi 2 ayim var insallah.
aynen birnirimize dua edelim ki hamileler gücü adina dularimiz hemencik kabul olsun :-)
Allah hepimize saglikli sihhatli dogumlar nasip etsin.sagligimiza kavusalim.bebisleride saglikla kucagimiza alalim insallah.
bizim ve bebislerin sagligi iyi olsun da hersey olur insallah
ben de daha dogumu konusmadim.bi yandan da cekiniyorum.simdi normal gozukuyo en son randevuda doktor dogum 22 aralik dedi bende sesimi cikarmadim.beni normal doguma ikna etmesini istemiyorum acikcasi
Valla ben hiç bir vitamin ilacı kullanmıyorum aslında dr yazdı da üşengeç ben nedense hiç başlamadım bile eksiklik bir d vitami var oda her hamilede olur diye birşey vermedi dr kan ilacı kullanıyorum işte birde rennie mide yanmama iyi geliyor benim kutu kutu içiyorum 30 haftalık olduk şükür rabbim 38 haftayı da nasip etsin hepimize ben de birşey demedim zamanı gelsin ona göre konuşurum dedim bugün yine kasık ağrım başladı bu rahim yumuşaması sinirimi bozdu sürekli korku içindeyim rabbim bize günün de doğmayı nasip etsin :dua: onun dışında bebeğin kıyafetleri hazır yıkadım ütüledim kilitli poşetlere koydum kendim için lohusa pijaması almadım almayı da düşünmüyorum çok gereksiz pahallı normal penye pijama aldım bir tane de evde var hiç kullanmadığım bir tane daha alırsam yeter diye düşünüyorum araba almadım daha onu Doğum sonrası da alabilirim diye acele etmedim çünkü şuan fiyatlar çok uçuk uyku seti alayım diyorum yatağı için ona bakıyorum şimdilik bizde durum bu sen kaç haftalıksın?

cnm dolar olayindan once hic bakmadim malesef erken diye.onumde Allah nasip ederse 2 ay var bakalim.2 ay icinde inmezse alicam mecbur cnm
58 de iyiymis cidden.ama chicco muydu.ondam memnun olmayanlar cok da philips aventten herkes memnun cnm onu alicam ben de
Ben gecen ay hepsiburadadan almıştım. Lansinoh 40ml krem 34tl philips avent göğüs kalkanı 49 tl idi. Hatta ozaman yazmıştım buraya indirim var diye. Sürekli takip et belki denk gelirsin yine canım.

Valla ben hiç bir vitamin ilacı kullanmıyorum aslında dr yazdı da üşengeç ben nedense hiç başlamadım bile eksiklik bir d vitami var oda her hamilede olur diye birşey vermedi dr kan ilacı kullanıyorum işte birde rennie mide yanmama iyi geliyor benim kutu kutu içiyorum 30 haftalık olduk şükür rabbim 38 haftayı da nasip etsin hepimize ben de birşey demedim zamanı gelsin ona göre konuşurum dedim bugün yine kasık ağrım başladı bu rahim yumuşaması sinirimi bozdu sürekli korku içindeyim rabbim bize günün de doğmayı nasip etsin :dua: onun dışında bebeğin kıyafetleri hazır yıkadım ütüledim kilitli poşetlere koydum kendim için lohusa pijaması almadım almayı da düşünmüyorum çok gereksiz pahallı normal penye pijama aldım bir tane de evde var hiç kullanmadığım bir tane daha alırsam yeter diye düşünüyorum araba almadım daha onu Doğum sonrası da alabilirim diye acele etmedim çünkü şuan fiyatlar çok uçuk uyku seti alayım diyorum yatağı için ona bakıyorum şimdilik bizde durum bu sen kaç haftalıksın?
ben 29+1 im cnm
valla cnm acikcasi bana da bi tane vitamin hapi verdi ama kocaman yutmakta zorlaniyorum hatta 2 ye cikardi dusuk diye de ara sira yutuyorum.randevuma 1 hafta kaldi degistirtcem onu.
vitaminleri de yarim yamalak alirdim almasina da simdi bulanti hapi kullaninca psikolojikmen kotu hissediyorum zaten.en azindam bi e vitamin kaybi olmasin bebege olumlu etki etsin diye iciyorum.e bi de tabi saglikli beslenemiyorum bari vitaminlerle besleniyim diye aliyorum.yoksa vitamin olayina ben de cok takilmiyorum.cunku zatem bebek bizdeki vitamini emiyomus biz asil vitaminsiz kaliyomusuz.bebek her halukarda besleniyomus.ama iste ne olur ne olmaz.
cnm ben de resim cekinmek istedigim icin ve sezeryan sonrasi dikislerden dolayi agri sizi yapmasin diye boydan gecelik alcam.bi de eve gelen giden olur bizim bebek gormeye babamlar kayinbabamlar falan da olue e bi de kiş ayi sabahlik alicam.gecelik benim de var almistim hamile geceligi onu giyerim.
ben daha dolap almadim.almayinca da giysilerini yikayip utulemek istemedim.bi de zatem zor degil 1 gunumu bile almaz.ben cok giysi almadim.kaynanam annem aldilar.bi de getiren olur.
ben arabayi 2.el aldim icime sinen modeli temize aldigim icin acele ettim biraz 6.ayimda falsn aldim.besigi de ayni sekilde.zaten oda yapmicam ben.tasinmayi istedigimiz icin insallah yavas yavas yapicam.o yuzden kucuk bi dolap dusunuyorum simdilik modalife in cok amacli dolaplari hosuma gidiyo arica yarin istedigim model ellerinde kalmissa getittricem
Screenshot_20181003-152103.webp Screenshot_20181003-151505.webp
bu ikisindn birini akicam.aslinda ilki cok guzel ama siteden kaldirmislar stokta yok galiba getirtirlerse onu alicam.
giysileri biberonu biberon temizleme fircasi emzigi battaniyes falan haricinde reflu yatagi sut pompasi kanguru benek bakim cantasi falan aldim.
bu ay dolap alamazsam ates olcer tirnak makasi leke cikarici falan alicam.
gogus kalkani alicam ama onunicin indirimi beklicem ya cok pahali 70 kusur falan 50 kusur olsa iyi olur.doguma iki hafta falan kalaya kadar beklicem onu.
ha bi de kuveti kovasi var.onun icjnde plastik sonucta gidip sirf adi var diye ebebekten almak istemiyorum 80 90 a.bim a101 i falan takip ediyorum.
terlik alicam kendime.bi de bime panduf patikler gelmis 10 tlmiydi neydi kaldiysa onu almak istiyorim yarin bakicam.uzanirken falsn giyerim.benim ayaklarim cok usuyo cunku kisin.bi de gelen giden olur şık olsun :-)
ya ben bi de her ihtimale karsi mama da alicam istemeyerek.ama sezeryan olunca bi de bilmiyorumki sutum nasil olcak.1 2 gun gelmezse cocuk ac ac beklemesin.yine saat basi denicem.zaten pompayi da onun icin aldim.pompaylada denicem surekli gece gunduz ugrascam.beklerken de bebek sarilik olmasin diye vericem mama.hastane veriyo diyenler var.ama ben kendim alicam yinede.bi de yoksa.o en son alicam sey.insallah da gerek kalmaz.zaten bol bol su icicem o gun.rezene falsn alir gotirurum
cnm ben uyku seti gerek gormedim.ben yan korumaligini yaptirdim.kaynanam da yorgan yaptirmis.nevresim takimi almis.yeter bence.zaten ilk 3 4 ay reflü yataginda yatircam.onun altinda da yatagi var ona nevresim sericem ciplak durmasin diye.reflu yatagina da battaniye sericem kusmalara alttan kacirmalara karsi.cunku reflu yatagi bildigin dandik sunger.bi kussa ya da altina kacirsa kumastan sungere gecer bence.battaniye sercem o yuzden.kumasini yikadim yumusacik yastik da kullanmicam ama kaymasin diye ayaklarina koyucam.kaynanam yastik da yaptirmis kullanmasam olmaz :-)
normal yatakta yatmaya baslayinca ektra nevresim alirim yine alez alirim.tmmdir.
gogus ucu kremini de bekletiyorim once bi kalkan aliyim zeytinyagilarla idare ediyim baktim ise yariyo almam krem

KIZLAR lohusa pijamanızı nerden aldınız . Resim ve fiyat bilgisi de paylaşır mısınız . Bakıyorumda 150 den aşağı yok daha uygun bişeyler arıyorum bigün için o kadar para vermek zoruma gitmiyo değil:)
20180929_190809-1.webp

Benimkiler boyleydi. Pijama takimi 100, gecelik ve sabahlik 60 liraydi indirimden aldim. Sonra da giyilebilir bence 1 gun diye dusunme.

Ben gecen ay hepsiburadadan almıştım. Lansinoh 40ml krem 34tl philips avent göğüs kalkanı 49 tl idi. Hatta ozaman yazmıştım buraya indirim var diye. Sürekli takip et belki denk gelirsin yine canım.
ya cok iyiymis surekli de ediyorum neden gormedim ki ben :(
bende hepsi buradadan reflu yatagi aldim 47 tlydi.
yine bakiyim ben sık sık

Kizlar gobegim oturunca bacaklarima degiyor ya iyice düştü cok sinir bozucu.

Back
X