• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar acil yardım bu sabah uyandm bildiginiz ayaktayken su gbi baya yogun akınti geldi sizce nedendir dr gitmelimiyim ve sol tarafmda hafif sanci agrisi oldu erken dogum belirrisi degildr deme
progestan kullanıyor muydun canım. Benim de sürekli akıntım oluyor ama progestan fitille alakalı.

Canm nasl desem sulu krem seklinde ilk defa geldi basima ayaktaydim akti birden sasrdm bende zaten bu aralar akinti yogunlgum vardi ama bole ilk defa basima geldi korktum biraz acıkcasi
Benim hep öyle canım uyandığımda krem gibi akıyor ve sarı sabahları çok oluyor sonra azalıyor akıntı bende bugün gidicem bakalım

aleykum selam canım..daha hicbir şeyi hazır değil bu ay sonuna doğru hazırlarım inşallah

güzelmiş bence modeli ve kullanışlı duruyor
canım be ek iri bir bebek olursa bitmeyebilir 4 kilo civarı doğarsa elinde kalır o bezler. kızım 3700gr doğmuştu mesela sadece 1 paket 1 numara kullandım sonra hemen 2ye geçtik çünkü ilk ay çok hızlı büyüyorlar
Anladm canım ozaman kalsın şimdi ya bitince alırız kilosuna uygun olanı ☺️

Kızlar bacak agrılarım bitirdi artık beni
Magosit magnezyum kullanıyordum günde 2 defa hiç işe yaramadı doktorum magnorm yazdı onu içiyorum ama aynıyım gece bacak agrısından uyku yok bana bildiginiz damarlarım şişiyo agrıyo bacagımı sıkıyorum etim agrıyo çürümüş sanki bacaklarım ya
Maden suyu iç dediler içtim muz ye dediler yiyorum yürüyüşte yapıyorum ama çok fenayım ne yapıcam ben bir yol gösterin

demekki saglik ocagindakiler genelde ayni bana da aile hekimi kansizligin var tiroitin var dedi korkuttu beni.kadin dogumcum hic bisey demedi bile.ben de gynoferon kullaniyorum
Tsh yüksekliği önemli kanda 10nun altında olmamalıymış benim altında sabah akşam feramat içiyorum yükselmezse bu şekilde damardan kan verecekmiş

Kızlar benim kuzenim kadın doğumcu hatta kendisi de 2 ay önce doğum yaptı. Ayrı şehirlerde olduğumuz için ona kontrole gidemiyorum ama dün telefonda konuşurken bu haftaki kontrolde nst'ye girdiğimi söyledim. Nst için çok erken olduığunu ve nstnin çok güvenilir olmadığını gereksiz olduğunu söyledi. O anki sancıları ölçüyormuş. Nstden çıktıktan 1 saat sonra da olabilir sancın dedi. Belirleyici değilmiş yani sancı açısından. Son haftalarda girersin dedi. Size de bilgi vereyim dedim. Sezeryan doğum için de normal şartlarda 39.haftanın tamamlandığı haftanın yani 39 artıların en ideali olduğunu söyledi. Benim doktorum da zaten 39+2 olarak planlıyor. 18.12.2018 yani :ıslık:
cnm çok doğru çünkü bizzat doğru olmadığını gereksiz olduğunu kendim yaşadım. sancıdan ölüyorum doğum yapıcam nst de sancı çıkmadı inan ebe bile söyledi nst lere güvenmiyorum diye ölçtü sancı çıkmadı sancıdan öolüyorum yarım saat sonra bebeğimi dünyay getirdim

Canm nasl desem sulu krem seklinde ilk defa geldi basima ayaktaydim akti birden sasrdm bende zaten bu aralar akinti yogunlgum vardi ama bole ilk defa basima geldi korktum biraz acıkcasi
Benimde dün gece oldu bugün randevum var ağrım sızım yok ama bana pijama değiştirtti baya çok geldi akıntı gibi geldi bana suyun gelmeside nasıl oluyor gerçi bilmiyorum ama bugün belli olur bakalım

Kızlar benim kuzenim kadın doğumcu hatta kendisi de 2 ay önce doğum yaptı. Ayrı şehirlerde olduğumuz için ona kontrole gidemiyorum ama dün telefonda konuşurken bu haftaki kontrolde nst'ye girdiğimi söyledim. Nst için çok erken olduığunu ve nstnin çok güvenilir olmadığını gereksiz olduğunu söyledi. O anki sancıları ölçüyormuş. Nstden çıktıktan 1 saat sonra da olabilir sancın dedi. Belirleyici değilmiş yani sancı açısından. Son haftalarda girersin dedi. Size de bilgi vereyim dedim. Sezeryan doğum için de normal şartlarda 39.haftanın tamamlandığı haftanın yani 39 artıların en ideali olduğunu söyledi. Benim doktorum da zaten 39+2 olarak planlıyor. 18.12.2018 yani :ıslık:
Merhaba canım ben de doktorum sorduğum da 37. Haftada başlıcam nts ye demişti daha çok erkenmiş

cnm çok doğru çünkü bizzat doğru olmadığını gereksiz olduğunu kendim yaşadım. sancıdan ölüyorum doğum yapıcam nst de sancı çıkmadı inan ebe bile söyledi nst lere güvenmiyorum diye ölçtü sancı çıkmadı sancıdan öolüyorum yarım saat sonra bebeğimi dünyay getirdim
Kuzenin hangi doğumu seçti bir doktor olarak çok merak ettim :)

Ben hemen yaptırıcam sonra kıyamazsın muhtemelen. Bir de ilk zamanlar bebek daha çok uyuyormuş, artık 5-6 ay olunca eli kolu da durmaz kaşır, oynar falan iyileşme süreci yavaşlar diye düşündüm.
Biz 4 aylıkken yaptırdık onda bile geç kalmıştık herşeyi anlıyorlar çünkü ne kadar erken o kadar iyi 1 haftada düzene girdi iyi ki yaptırmışız

Kızlar bacak agrılarım bitirdi artık beni
Magosit magnezyum kullanıyordum günde 2 defa hiç işe yaramadı doktorum magnorm yazdı onu içiyorum ama aynıyım gece bacak agrısından uyku yok bana bildiginiz damarlarım şişiyo agrıyo bacagımı sıkıyorum etim agrıyo çürümüş sanki bacaklarım ya
Maden suyu iç dediler içtim muz ye dediler yiyorum yürüyüşte yapıyorum ama çok fenayım ne yapıcam ben bir yol gösterin
Canım varis olabilir mi? hiç o yönde bir muayene yapıldı mı?

canım gerek olmamasına rağmen sezeryanla doğum yaptı. Bana da asla normal yapma dedi. Normal doğumun riskli olduğunu söylüyor. Ama tabi doktordan doktora değişir bu tutum.
Hadi canım çok şaşırdım ne doktoru peki ? Bende ilaç firmasında kadın doğumculara çalışmıştım biraz bilgili sayılırım açıkcası banada riskli geliyor normal doğum annenin psikolojisi ve ebe büyük rol oynuyor bence normal doğumda bende korkuyorum sanki sezeryana meyilli gibiyim ama araştırıyorum işte benim annemde normal olsun diye çok baskı yapıyor sinir oluyorum

Hadi canım çok şaşırdım ne doktoru peki ? Bende ilaç firmasında kadın doğumculara çalışmıştım biraz bilgili sayılırım açıkcası banada riskli geliyor normal doğum annenin psikolojisi ve ebe büyük rol oynuyor bence normal doğumda bende korkuyorum sanki sezeryana meyilli gibiyim ama araştırıyorum işte benim annemde normal olsun diye çok baskı yapıyor sinir oluyorum
Kadın doğum uzmanı canım. Daha önce Ankara zekai tahir buraktaydı evlenip Çanakkaleye gitti. Devlet hastanesinde. Benim tüp bebek olduğu için doktorum normal doğumcu olmasına rağmen başından beri sezeryan yapacağız diyor. Ben de doktorum ne derse onu yapıcam valla:)

Bunlara bayildim canim nerden aldin kaca aldin. Ben nevsehirdeyim bulamadim burda instagramda da 100cm e 40 lira dedi sanki biraz pahali gibi geldi
teşekkür ederim cnm keşke yakınımda olsan ben sana hediye alsam :)
ben manisadayım cnm bunları kumaşçıdan aldım.
müslin kumaş çift en 20 tl metresi.
pazen kumaş tek en 8 tl metresi.
çift en tek enden kastım tek yönüne yetiyor, çift yönüne yetiyor diye düşünebilirsin kuzulu yeşilin arkasına aynı yeşilin düz pazenini aldım cnm.
evet çok pahalı demişler.
kuzulunun kenar oyası 9 metre top halde kenarlık 15 tl, müslinlerin kenarlığı o renkli olan metresi 4 tl.kenarlıklı olunca biraz pahalıya geliyor ama hoşuma gidiyor cnm :)
kumaşçılara git bulursun orda da.

Back
X