• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
8403BHC 8403BHC
Peki vucudunda isilik gbi kizariklikkar yara filan var mi. Bunun gibi dokuntuler yoksa ve cok fazla kasiniyorsa mutlaka doktora gorun derim. Karaciger kolestazi diye bir hastalik var ve de Allah korusun bebegi etkileyebilir. Ins seninki oyle bir sey de degildir belki. Tahlil filan yapsin ama yine de. Sadece geceleri mi kasiniyor
cnm kızarıklık yara döküntü hiç bir şey yok sadece kuru kuru kaşıntı.gündüzleri de kaşınıyor ama gece çok fena , beni uykudan uyandıracak şekilde :( inşallah kötü bir durum yoktur.çok korkuyorum bebeğime bişi olmasın :(

Kizlar cocuk doktorunun yazisini okudum ilk bir ay emzik onermiyor. Memeye alissin diye ben zaten kizimda da kullanmamistim hep emzirdim agladikca. Hani en azindan hastane cantasina koyacak kadar acele etmeseniz mi sizinle bagi daha cok kuvvetlenir 1 ay beklemeseniz bile 1 hafta bekleseniz daha iyi olur diye dusundum.
Aynen canım ben hastane çantama koymadım emziklerimi önce beni emmeye alışsın zaten çok minikler azıcık emseler yoruluyorlar gücünü bana versin oğlum 20 günlük ken alıştı

Kızlar daha önce başka bir topikte okumuştum. 2-3 hafta önce doğum yapan bir anne, hamileyken mutlaka bebeğinizi götüreceğiniz çocuk doktorunu araştırın ve kararını verin demişti. Doğumdan sonra onu araştırmaya vaktin olmuyormuş. kendisi hala bebeğini götürecek doktor bulamamıştı. Bu yönde araştırma yapan var mı? Ben hiç araştırmadım hala.

Kızlar daha önce başka bir topikte okumuştum. 2-3 hafta önce doğum yapan bir anne, hamileyken mutlaka bebeğinizi götüreceğiniz çocuk doktorunu araştırın ve kararını verin demişti. Doğumdan sonra onu araştırmaya vaktin olmuyormuş. kendisi hala bebeğini götürecek doktor bulamamıştı. Bu yönde araştırma yapan var mı? Ben hiç araştırmadım hala.
Eltimin çocucugunun doktoruna götürücem ben canım banada dogmadan doktora karar ver diyenler oldu ama belli bizim doktor eltim çok memlun sizde araştırıp karar verirseniz daha iyi olur tabi

8403BHC 8403BHC
Canim hic korkma insallah yoktur oyle bir sey. Hamilelikte deri hastaliklari zaten cok oldgu icin direk o hastalik gelmesin aklina. Ben de su yuzden biliyorum canm. Benm de ust uste geldi her sey. Once erken dogum riskimin oldgunu ogrendim. 1 hafta sonra gobegimde dokuntuler isilik gibi kizarikliklar cikmaya basladi. Koluma sicradi. kasiniyordu. Baya bir kizarikti. Netten bakmistim pup hastaligi veya kolestaz oldum sandim. Oyle korkmustum ki. Hemen ertesi gun doktora gttim. Tahlil filan yapmadan dermatologa gonderdi vs. Cok sukur merhemle geciyor gbi simdi. Kolestaz degilsindir dediler. Yani cikmadi bende cok sukur. Korkma sn de o yuzden. Ama tahlil yapsin mutlaka doktorun. Ins yoktur bir sey. Uzulme hic

Kızlar bide size tavsiyem aşılar ve kalça çıkıklığı kontrolü hariç herzaman doktora götürmeye bakmayın çünkü bebekler çok çabuk mikrop alıyor kışın çocuk doktorları çok yoğun öksüren ateşli grip çocuklar dolu oluyor orda bebeğinizden önce başka bir hasta çocuğa bakmış oluyor kilosunu gelişimini evde anlayabilirsiniz gerçekten hiç telaş etmeyin

Günaydın hanımlar, nasılsınız?
Sona yaklaştıkça heyecan artmaya başladı hepimizde. Benim de dün kontrolüm vardı. Bebişim 10 gün geride baştan beri o yüzden kilosu da düşük 1.500 gram dedi doktorum. Minyon bi kızım olacak sanırım. Sağlıkla gelsinler tüm bebişler inşallah.
Bu da benim hazırlıklarımdan malzemeleri alıp netten faydalanıp yaptım hazır almaktansa yarı paraya maletmiş oldum.
Üstteki takı yastığı ve kapı süsü, tülünü de aldım somon ve krem renginde.
Diğerleri de beşik ve yatak ucuna fiyonklar.

Eklentiler

• 816365B7-216B-481E-8B0B-381260268517.webp
    816365B7-216B-481E-8B0B-381260268517.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 74
  • 4834CA58-20B7-461C-A513-A79E01CE8323.webp
    4834CA58-20B7-461C-A513-A79E01CE8323.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 81
Kızlar bide size tavsiyem aşılar ve kalça çıkıklığı kontrolü hariç herzaman doktora götürmeye bakmayın çünkü bebekler çok çabuk mikrop alıyor kışın çocuk doktorları çok yoğun öksüren ateşli grip çocuklar dolu oluyor orda bebeğinizden önce başka bir hasta çocuğa bakmış oluyor kilosunu gelişimini evde anlayabilirsiniz gerçekten hiç telaş etmeyin
aynen bende bir sefer götürmüştüm kızımı oda ishali bir hafta sürdüğü için 10 aylıkkene ondan hariç dediğin gibi götürmedim gerek yok heryer mikrop dolu. düşmeyen ateşi kusma ishal olunca direk acile gidiyorum zaten öyle daha iyi oluyor

Peki kalça çıkıklıgı kontrolü başka kontroller falan bunlara ne zman götürcegimi kim söyliycek bana dogum yaptıktan sonra hastanedemi söyliycekler yoksa saglık ocagımı söyliycek bunları hiç bilmiyorum ne zaman ne yapıcam diye

aynen bende bir sefer götürmüştüm kızımı oda ishali bir hafta sürdüğü için 10 aylıkkene ondan hariç dediğin gibi götürmedim gerek yok heryer mikrop dolu. düşmeyen ateşi kusma ishal olunca direk acile gidiyorum zaten öyle daha iyi oluyor

Peki kızlar bu topuk kanı olayı var. Bir de işitme testi falan yapılması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Belki daha bilmediğim bir sürü şey vardır, bunları nasıl ne zaman yaptırmıştınız?

Peki kalça çıkıklıgı kontrolü başka kontroller falan bunlara ne zman götürcegimi kim söyliycek bana dogum yaptıktan sonra hastanedemi söyliycekler yoksa saglık ocagımı söyliycek bunları hiç bilmiyorum ne zaman ne yapıcam diye
kalça çıkıklığı ve kulak için gidilecek sadece. benim sağlık ocağındaki hemşirem çok iyi ve çok iyi takip ediyor arıyor o söylüyor ne ne zaman yapılacağına birde doğumdan ilk 5 gün sonra gibi topuktan kan alıyorlar bebekte. bu kadar canım

Canım Doğum yapınca sağlık ocağına söylüyorsun sağlık ocağı sana aşı takip kartı veriyor içine hangi tarihlerde geleceğini yazıyor her gittiğinde boy kilo ve baş çevresini ölçüp yazıyorlar gelişim kartına bu kartlardan takip ediyorsun yani normal çocuk doktoruna giderken de gelişim kartını yanına alıyorsun Orasıda oraya ölçümlerini yazıyor çok ciddi bişey olmadığı sürece götürmene gerek yok

8403BHC 8403BHC
Canim hic korkma insallah yoktur oyle bir sey. Hamilelikte deri hastaliklari zaten cok oldgu icin direk o hastalik gelmesin aklina. Ben de su yuzden biliyorum canm. Benm de ust uste geldi her sey. Once erken dogum riskimin oldgunu ogrendim. 1 hafta sonra gobegimde dokuntuler isilik gibi kizarikliklar cikmaya basladi. Koluma sicradi. kasiniyordu. Baya bir kizarikti. Netten bakmistim pup hastaligi veya kolestaz oldum sandim. Oyle korkmustum ki. Hemen ertesi gun doktora gttim. Tahlil filan yapmadan dermatologa gonderdi vs. Cok sukur merhemle geciyor gbi simdi. Kolestaz degilsindir dediler. Yani cikmadi bende cok sukur. Korkma sn de o yuzden. Ama tahlil yapsin mutlaka doktorun. Ins yoktur bir sey. Uzulme hic
Neden erken doğum riskin varmis canım

Peki kızlar bu topuk kanı olayı var. Bir de işitme testi falan yapılması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Belki daha bilmediğim bir sürü şey vardır, bunları nasıl ne zaman yaptırmıştınız?
Hastaneden çıkarken bilgi veriyorlar canım taburcu olurken işitme testi yapılıyor topuk kanı alınıyor

8403BHC 8403BHC
cnm akşamdan beri kolestaz üzerinde baya araştırdım.bir yakınımda bahsetmişti.bütün belirtiler tutuyor, büyük ihtimalle var ama inşallah yoktur demekten başka birşey gelmiyor elimden.yarın sabah gitcem doktora.saç diplerim bile kaşınmaya başladı :( geçen hafta çalışabilir almıştım, böyle bir durum varsa çalışamaz almalıyım.çünkü haftalık usg ve nst olmalıymış, izin sıkıntı olur.

işitme testini direk doğumdan sonra yaptılar kızımda hastanede ama erken geldiği için çıkmadı çünkü sıvı varmış ve ili kere daha gitmiştik anca öyle çıktı. bu hastaneden hastaneye değişir canım. kalça çıkılığı içinde bize 45 gün sonra demişlerdi o zaman gitmiştik birde topuktan kan alınması doğumdan 5 gün sonra felan. benim sağlık ocağındaki hemşirem çok iyi herşeyi takip ediyor ve arıyor beni hatırlatıyor şunu bunu yaptır sonucunu da kayıt ediyor.

Back
X