• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
zaten hafif verilmiyomu uyusturan madde spinal anestezide ?
Aslında soruyu anlamadım ama bana verilen genel anestezi hafifti. Spinal anestezide karın ve bacaklar (Allah korusun) felçliymiş gibi hissetmeyeceğiniz dozda anestezik madde belinizden omurganın içine veriliyor. İkisi birbirinden çok çok farklı. Bende spinal anesteziyi verdikten sonra tamamen felçli gibi olmadı. Hafif ağrı hissetmeye devam ettiğim için uyutacak dozda hafif genel anestezi verdiler.

Aslında soruyu anlamadım ama bana verilen genel anestezi hafifti. Spinal anestezide karın ve bacaklar (Allah korusun) felçliymiş gibi hissetmeyeceğiniz dozda anestezik madde belinizden omurganın içine veriliyor. İkisi birbirinden çok çok farklı. Bende spinal anesteziyi verdikten sonra tamamen felçli gibi olmadı. Hafif ağrı hissetmeye devam ettiğim için uyutacak dozda hafif genel anestezi verdiler.
cnm spinalde sirttan igneyle uyustururken doktorlar hep ayni dozu vermiyormu herkese
yani yoksa size az mi verdiler dozu yanlislikla falan yoksa sizde mi etki etmedi verilen doz.
aciyi hissettim dedinizya cok mu hissettiniz.hissetmenize gerek kalmadan hemen genek anestezi verebildiler mi ?

Benim yaşadığımı yazmışsın resmen.nst ye girmedim sadece. Ben mi yazdım acaba diye okudum :) cumartesi benimde kontrolüm var çok meraktayım
:) bende ne sordugumu bilmiyorum ama kendime ayni seyi yasiyan arkadas ariyorum iste:)eger adet sancisi gibi agri varsa dr soylemekte fayda var. Ben orda sanciyi hissetmedim dr sormayi da akil etmemisim artik cumartesi sorariz insallah guzel haberler aliriz ya :dua:

:) bende ne sordugumu bilmiyorum ama kendime ayni seyi yasiyan arkadas ariyorum iste:)eger adet sancisi gibi agri varsa dr soylemekte fayda var. Ben orda sanciyi hissetmedim dr sormayi da akil etmemisim artik cumartesi sorariz insallah guzel haberler aliriz ya :dua:
İnşallah canım. Çok endişeleniyor insan maalesef. Ben 32+5 im sen kaçsın peki ?

Bana doktor doğum için 26 kasım dedi ama bir aksilik olmazsa 39 u tamamlamak istediğimi söyledim o zaman 2 aralık dedi, bebeğim 1 hafta önde çıktı suyu falan hareketleri azalmazsa ben 39 u devireyim diyorum. Bir dahaki kontrole 2 kasım da çağırdı sonrasında da haftada bir görüşecekmişiz doğuma kadar.

Son düzenleme:
Bana doktor doğum için 26 kasım dedi ama bir aksilik olmazsa 39 u tamamlamak istediğimi söyledim o zaman 2 aralık dedi, bebeğim 1 hafta önde çıktı suyu falan hareketleri azalmazsa ben 39 u devireyim diyorum. Bir dahaki kontrole 2 kasım da çağırdı sonrasında da haftada bir görüşecekmişiz doğuma kadar.
sen mi istedın sezeryan dogumu yoksa oylemı gerekıyor

Gerçekten seninde dediğin gibi ck ince oluyor cnm ya, ilk bebeğim Ekim basındaydı bide böle değildi havalar. Bende kalınlardan alayım diye bakınıyorum bakalım. İnsan tereddüt ediyor, çünkü üşüseler hele ki ayakları üşüşe gaz sancısı fln çekip sağlayacaklar yani
ya canım hep isim koymuşlar ve üstüne fiyat bindirmişler bütün ürünlerde öyle yok hastane çıkış yok puset örtü yok montessori yatak ama düşünsen hiç ederi değil ve aynısını isimsiz yani hastane çıkışı değil de normal kıyafetlere baksan daha uyguna alırsın diğer saydıklarım da aynı normal büyük boy müslin al sana puset örtü yani bi kurdale bir süs ekliyorlar ona da fiyata bindiriyorlar onu da kendin yapabilirsin bu benim fikrim ama tabiiki ilk bebeği olan veya ikinci fark etmez heves eden alan oluyor olacakta illaki ama şuda var ki artık devir hesap deviri oldu ve ilerisi için yavrularımızın gelecekleri için de düşünmek gerekir

Günaydın kızlar. Benimde 1 haftadır kasıklarımda ağrı oluyor. Canımı acıtacak derecede genellikle akşamları oluyor. Acaba ayakta durmaktan mı diyorum. Benim gibi yaşayan var mı? Doktoruma gitmem gerekiyor mu bilemedim.

cnm spinalde sirttan igneyle uyustururken doktorlar hep ayni dozu vermiyormu herkese
yani yoksa size az mi verdiler dozu yanlislikla falan yoksa sizde mi etki etmedi verilen doz.
aciyi hissettim dedinizya cok mu hissettiniz.hissetmenize gerek kalmadan hemen genek anestezi verebildiler mi ?
Tabiki herkese kilosuna göre doz veriyorlar. Bana da tam doz verildi. Sonra ayaklardan başlayıp yukarı doğru dokunarak, hareket ettirip hissedip hissetmediğini soruyorlar. Hissedersen tutmadı demektir. Ama derin duyular diye bişey var. Ben dokununca hissetmedim, hareket ettiremedim ama kesmeye başlayınca çok hafif ağrıhissettim. Riske atmamak için, ben de tedirgin olmayayım diye hafif sedasyonla (aslında genel anestezi değil bu) beni uyuttular. Genel anestezide boğaza tüp takılır,kişinin solunumu cihaza bağlanır, kaslar gevşetilir makinadan kişinin ayrılması,solunumun normale dönmesi zor olur. Aslında anestezistler de istemez genel anesteziyi, çünkü daha risklidir.Hafif sedasyonda ise farklı bir anestezik madde verilir, kişi uyutulur, ağrıyı hissetmez.

Cevap veren arkadaslarim tesekkur ederim yalniz degilmisim :)) biran once karar veririz umarim bzide isme. Bir de su lohusa pijamasi sorunsali var bende bitmedi dertlerim :KK51: fiyatlar bayagi yuksek 200lu rakamlardan bahsediyor mağazalar. Internetten vs mi alsam diyorum guvenilir olur mu insta butikler falan

Ben yumuşatıcı kullanm
Tabiki herkese kilosuna göre doz veriyorlar. Bana da tam doz verildi. Sonra ayaklardan başlayıp yukarı doğru dokunarak, hareket ettirip hissedip hissetmediğini soruyorlar. Hissedersen tutmadı demektir. Ama derin duyular diye bişey var. Ben dokununca hissetmedim, hareket ettiremedim ama kesmeye başlayınca çok hafif ağrıhissettim. Riske atmamak için, ben de tedirgin olmayayım diye hafif sedasyonla (aslında genel anestezi değil bu) beni uyuttular. Genel anestezide boğaza tüp takılır,kişinin solunumu cihaza bağlanır, kaslar gevşetilir makinadan kişinin ayrılması,solunumun normale dönmesi zor olur. Aslında anestezistler de istemez genel anesteziyi, çünkü daha risklidir.Hafif sedasyonda ise farklı bir anestezik madde verilir, kişi uyutulur, ağrıyı hissetmez.
Bende spinal oldum agri hissetmemistim ama cok yatmaktan falan belim agrimisti ayni seyi bana da demislerdi seni azcik uyutalim mi diye ama gerek kalmamisti islem bitti dediginiz gibi genel anestezi olmuyor o hasta biraz rahat etsin diye hafif uyku hali oluyor.

Cevap veren arkadaslarim tesekkur ederim yalniz degilmisim :)) biran once karar veririz umarim bzide isme. Bir de su lohusa pijamasi sorunsali var bende bitmedi dertlerim :KK51: fiyatlar bayagi yuksek 200lu rakamlardan bahsediyor mağazalar. Internetten vs mi alsam diyorum guvenilir olur mu insta butikler falan
Ay canim beni anlatiyosun resmen ne isim bulduk ogluma ne pijama alabildim dahasi hastane cikisi bile hazir degil uykum kaciyor resmen.

Canim bir sey sorucam ben nst ye girdigimde mesela hic sanci hissetmiyodum ama sanci cikti. Sende de oyle oldu mu hic.Bugun biraz sancim oldu dr gitmedim gecti cunku acaba hissettigime gore daha da mi cok olmustur sanci. Karnim tas gibi oluyor zaten ama bebekte hareketli ayni zamanda. Korkuyorum ya cumartesi olsunda dr gideyim hemen.
Canım ben de anlamadım önce ama farklıydı hani bir iki kez olup da geçen bir şey değildi akşam 7 buçuktan 10 buçuğa kadar devam etmişti bendeki . Tabi o kadar beklememek gerekiyormuş. Ben braxton yalancı sancı falandır dedim önce ama bu kısa olurmuş ve mesela sonra tekrar rahatlarsın. Ben nst de sancı çıkacağını düşünmemiştim hatta ama bi rahatsızlık var demiştim bende. Hani yarım saat falan karnım felaket sertti meğersem o rahim kasılması mış ve kasıklarımda da acı ve ağrı çok oluyordu.

Kızlar bir de hastaneye kontrole gidince nst ye girmek bir şey ifade etmiyor ha denk gelirse çıkıyor sancı. Ama misal iyiysen zaten bir şey çıkmaz. Ben mesela ona güvendim farklı doktor rapor alman gerek dinlen dedi dedim nst de sancı çıkmadı. Ama ne zaman olacağını bilemeyiz ki dedi.
Maalesef ilk hamilelik benim için zorlu geçiyor ama şunu öğrendim beni cidden bedenen zorlayan bir durum varsa bir şeyler ters gidiyor demek. Tabi bu bende öyle oldu. Ve ardına gittiğim kontrollerde de gerçekten sorunları farkettik.
Şu kalan zaman da hayırlı bir şekilde geçer inşallah...

Canım ben de anlamadım önce ama farklıydı hani bir iki kez olup da geçen bir şey değildi akşam 7 buçuktan 10 buçuğa kadar devam etmişti bendeki . Tabi o kadar beklememek gerekiyormuş. Ben braxton yalancı sancı falandır dedim önce ama bu kısa olurmuş ve mesela sonra tekrar rahatlarsın. Ben nst de sancı çıkacağını düşünmemiştim hatta ama bi rahatsızlık var demiştim bende. Hani yarım saat falan karnım felaket sertti meğersem o rahim kasılması mış ve kasıklarımda da acı ve ağrı çok oluyordu.
Bende aynı durumdayım. Sonra dinlendim geçti sanki ama genel olarak hergün tekrarlıyor

Back
X