2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bende bebek kıyafetlerinin etiketine baktim birazında 40 birazında 30 derece yazıyordu. 40 fazla geldi minicik şeyler için 30 a attım.
Evet bendeki aziz bebenin ürünlerinde 49 yazıyor diğerleri 30 deterjanın üzerinde 40 yazınca etkileşim açısından öyle yazmışlardır diye düşündüm 40 ta yıkarım kuzenim 60 da yıka dezenfekte olması için dedi ama oda çeker minicik kıyafetler 40 derece ortalama iyi olur galiba zaten ütü de yapacağız iyice dezenfekte olur diye düşündüm

Canım ben hazırlayalı kaç hafta oldu. Aslında erkendi ama ağırlaşırsam gözümde büyür diye yapıp poşetledim. Bir çantaya yerleştirmesi kaldı. Şu an o bile gözümde büyüyor, bir aksilik yoksa başla bence sen de.

Canım çalışıyorum sabah 6.30 aksam 7. Evde bebek 13 aylık, Zor idare ediyorum valla. Allah yardımcım olsun artık eşimle hazırlarız

Fazla sıkıntım olmamasına rağmen hamilelik gerçekten zormuş diyorum ben de . Sizin ikimciymiş bir de tecrübe vardır illaki ama zorluğu daha fazladır. Ben bu aralar aşırı duygusalım gözlerim doluyor sürekli ağlamaklıyım tutuyorum kendimi. Son ay a yaklaştık artık ağırlık basıyor git gide. Eşim ev işi yapma artık diyor burda yaşanan hadiseleri de anlatınca bir de. Evi süpür diyorum üç dört gündür tamam tamam diyor yapmadı hala. Ben yapıyım o zaman diyorum sakın yapma diyor. Allah razı olsun her işi yapar ama tayinle yeni geldik iki buçuk saat işe gitmek için yol gidiyor geliyor. İş yerinde yorulmuyor çoğu zaman ama yol mahvediyor. Vakti de kalmıyor yapmaya bişey diyemiyorum o yüzden. Çocuk olunca nasıl olacak bilmem. Hareket kısıtlaması kalkacak ama çocuğu bırakamıcaz bu sefer de fırsat olmayacak. Rabbim verir kolaylığını elimizden geleni yapalım tevekkül edelim
Normalde bizimkide düşünür yapma yorma kendini der ama öyle dediyse birinden birini yapmalı die düşünüyorum çünkü hem çocuk hem yemek ev işi gebelik derken gerçekten zorlanıyorum. hani ağrım falan çok olmasa tamam diyicem ama bari haftasonu bigün sadece süpürmesi bile beni çok rahatlatacak. ki agrilarim gerçekten ciddi boyutta dün artık ağlayacaktım yürümem bile yamuk yumuk ki o ağrılarla çocuğu ben götürüp getiriyorum.kendi çocuğum die katlaniyorum yoksa kimse durduk yere ağrılarla okadar sıkıntıya girmez. dün rica ettim beni AVM ye bırak eve gel yine çalışmana devam et gerekirse ben otobüsle dönerim dedim, ben dururken ne otobüsü dedi ama ona bile mızırdandı nie bebek kiyafwtleri suyunumu çekti die, zaten dün hassastim öylede diyince kırıldım peki haftaiçi ben kendim giderim dedim sabahta 9.30 da oğlumu kreşe bırakıp bebek için ufak tefek alışveriş yapmaya çıktım, ben tekken daha rahat oluyorum hadi hadi die başımın etini yiyen olmuyo enazından bu bakımdan iyi;) senin ilk bebek herhalde canım, emin ol ilk çocukta eşin çok yardım edemese bile Allahın izniyle baş edebilirsin ama çokta elini ayağının çekmesin tabi, sonuçta biz annelerinde dinlenmeye ihtiyacı var.

Ben çok hastayım kızlar doktordaydık agumentin 1000 başlamıştım dün o az gelir dediler bıraktırdılar bir üstünü verdiler birtane de öksürük şurubu yazdı dahiliyeci kullan bişey olmaz dedi kadın Doğum doktorum da bişey olmaz dedi ama şurubun içinde plesantadan bebeğe geçer diyor asla kullanılmaz diyor internette baktım heryer aynı diyor çok korktum kullanamadım artık öksürük ten karnım acıyor kasıklarım göğsüm sırtım ağrıyor napcam ya
Geçmiş olsun canım inşallah düzelir

Öksürüğe değilde canım Boğaz acısına bulmuştum sirkeli su ile gargarayı ama öksürüğe naptıysam olmadı amin canım rabbim hepimize şifa versin inşallah ben çok kötüyüm öksürükten konuşamaz haldeyim ileri derece
Şimdi şal aldım belimi isıtan bişeyle uyumazsam bu elli gün iyleşmem ben tşörtle uyuyorum içim yanıyor ama üşüyorumda demekki, artık çare arıycam kendime napim☺️

Şaka gibi geceler yaşıyorum ağlıycam artık sinirimden denemediğim bişey kalmadı bütün millet uyur ben reflü denen illetten otur bütün gece otobüs yolculuğu gibi oturarak uyuyorum yoksa bir saat istifra ettiriyor o ağıza gelen acı su bıktım yaaa aptal gibi dolaşıyorum evde uyu uyan yapmaktan
Aynıyız cnm uyku kalmadı birsey yemekten korkar oldum yemedikce kilo alıyorum o da garip ben sabah 7 de işe gidiyorum uykusuz uykusuz bir de gaviscon şurup aldım bakalım nolcak

Merhaba kızlar nasılsınız hasta olanlara rabbim acil şifalar versin tam mevsim geçişi ve bende gribe yakalanan kardan oldum burnum tıkalı ve boğazım açıyor ilerletmeden atabilirim insallah
Kızlar ben bugün başladım kıyafetlerin etiketlerini kestim ilk makineye battaniyeleri atarak başladım yıkama işlemine 50 dereceye attım ama kimisi 60 diyor kimisi 30 battaniyeyi riske alıp attimda kıyafetleri kaç derece de yikasam kafam hala karışık sizler kaç derecede yikadiniz
Canım kirli değillerki 30 da yıkadım ilk yıkama için uygun diye düşünüyorum??

Canım çalışıyorum sabah 6.30 aksam 7. Evde bebek 13 aylık, Zor idare ediyorum valla. Allah yardımcım olsun artık eşimle hazırlarız
Uzunmuş çalışma saatlerin valla senin çocuktan kalanlar vardır zaten, alacakların da lazım olacaklardır. Ben şaşkın gbi ne alacağımı bilemediğim için eksik mi fazla mı hiç bilemiyorum. İhtiyaç kadar alırsın daha vakit de var zaten, şimdiden kolay gelsin.

benim bulantim hic gecmedi ama hap alinca kusmuyorum.kusunca benim yuzumdeki nokta nokta kan toplamalari hep oluyo alistim resmen aynaya bakmayi unuttum ben :-)
esimden de disardaki merakli gozlerden de utanmiyorum hamileyiz biz napalim Allah beterinde korusun.keske mide sorunlari yasamasaydik da kirmizi noktalar gelio geciyo nasilsa.
benim bulantidan ziyade tiksinmelerim bazi koku hassasiyetlerim bitmedi.ama hapi kullanmazsam direk kusuyorum saat fark etmiyo.
bende keske klasik sabah kusmasi olsa da gecse diyorum ama nafile.senin sabah kusman olup oglene geciyorsa yine iyi.benim hap almasam gun icinde hep bulaniyo.yemek yedikten sonra kusunca hem bulanti daha cok artiyo hem de kendimi cok zorluyorum o yuzden kan topluyo yuzumuz.
ya beni reflü bitiriyo o benim midemi daha cok bulandiriyo malesef.
Yok şükür seninki gibi değil cnm hatta bugün daha iyiydim, hamileliğimin başında çok oldu hatta çok geç toparlandım ama 4gun üst üste bulanınca eski günler aklıma geldi gözüm korktu çünkü ilgilenmem gereken oğlum var onu boşlamaktan korkuyorum zaten 1.5 aydır yavrum habire hasta düzelemedi kreşe götürürken bile içim el vermio ama soğumamasi için bikaç gün dinlenme süresinden snra mecbur götürdüm. Artık öyle yada böyle hamileliğimiz geçecek inş yeterki Rabbim dermansiz dert vermesin, hayirlisiyla kucağımıza alalimda inanki doğum sancılarıda dahil bütün çektiklerini unutuyo insan.

Peki sadece ped mi alacaksın depend de alacakmısin bende kararsızım da
ped alıcam sadece canım. Ben depend külot kullanamam çok rahatsız edici. Zaten başka bir yerde okudum doğum yapıp depend kullananlardan hiç kimse memnun kalmamış. Çok zorlanmışlar giyip çıkarırken. Bir de sızma yapıyormuş. En güzel uzun lohusa pedi diye düşünüyorum.

Evet bendeki aziz bebenin ürünlerinde 49 yazıyor diğerleri 30 deterjanın üzerinde 40 yazınca etkileşim açısından öyle yazmışlardır diye düşündüm 40 ta yıkarım kuzenim 60 da yıka dezenfekte olması için dedi ama oda çeker minicik kıyafetler 40 derece ortalama iyi olur galiba zaten ütü de yapacağız iyice dezenfekte olur diye düşündüm
Kirli değilki öyle dezenfekte olacak kadar. Millet alırken ederken elini sürüyor sadece diye düşünüyorum.

İnsallah canim bir gun bile dursa kardir o kadar korktumki dedigin gibi iyiki bunlari fark ettik ve onlemimizi aliyoruz. Allah hepimizin yardimcisi olsun dua etmekten baska care yok.
aynen cnm iyi ki gitmissiniz.
amin insallah cnm bu haftalardan itibaren hepimiz tetikteyiz Allah yardimcjmiz olsun.

ped alıcam sadece canım. Ben depend külot kullanamam çok rahatsız edici. Zaten başka bir yerde okudum doğum yapıp depend kullananlardan hiç kimse memnun kalmamış. Çok zorlanmışlar giyip çıkarırken. Bir de sızma yapıyormuş. En güzel uzun lohusa pedi diye düşünüyorum.
Himm anladım canım kanamamiz nasıl olur neyle karşılarız bilmedigimiz için bende düşünüyordum hangisi daha iyi olur diye bende baby me ped alım o zaman oda baya kalın zaten

geçmiş olsun canım. benim bulantı geçmiyor malesef ve çıkaramıyorum da bu benim yapım da var malesef ve bu daha da kötü oluyor çıkartsam rahatlarım belki. aynen başım da dönüyor zor da nefes alıyorum daralıyorum. bu hafta doktora gideceğim soracam zaten vajim de çok ağrıyor hergün progestan alıyorum anlamadım. bu bulantı için acaba kan ilacını mı değiştirsem diye düşünüyorum. kasım annelerinde okıdum da bulantı geçmiş gynoferon alıyorum oda alıyormuş ve değiştirmiş bende olmazsa deneyim diyorum çünkü yiyemiyorum birşey
Sanada çok geçmiş olsun cnm, bende katılıyorum sana cikaramamak en kötüsü. Bende kendimi bildim bileli mideden yana çok çektim ama yinede halime şükürler olsun eminim daha zor durumda olanlar vardır. İnş hayirlisiyla güzel sona ulaşırız, annelik böyle bişey işte daha çocuğunu kucağına almadan sıkıntılara göğüs germeye çalışmak, Rabbim kolaylığını versin inş.

Back
X