- 12 Ocak 2015
- 1.388
- 3.057
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
- #36.941
Hayirli olsun gözün aydın. Insallah darisi bizlere :)Ben doğum yaptım, kızıma kavustum. Darısı sizlerin başına![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayirli olsun gözün aydın. Insallah darisi bizlere :)Ben doğum yaptım, kızıma kavustum. Darısı sizlerin başına![]()
Maşallah canım. Benim doktorum hiç böyle şeyler söylemiyor. 3600 gr çıkınca doktor hala notmal olabilir ama biraz zorlayabilir dedi. Ama bunu anca doğum esnasında anlayabiliriz dedi. Bende inşallah daha çok kilo almazda rahave sağlıkla kucağıma alırım diyorum. Ve tüm herkes içinde dileğim bu. İnşallah herkes gönlünden geçtiği gibi doğumları olsun bebişlerimizi sağlıkla kucaklarımıza alalımArkadaşlar merhaba bugün kontrolüm vardı herşey yolunda paşam 3400 gr olmuş. Cati muayenesi yaptı doktorum rahat gecti korkacak bisey yokmuş ama üst kemikte bir basıklık var dedi doktor normal doğum yapabilirsin ama biraz zorlayabilir dedi karar senin ister sezeryan ister normal doğum karar senin dedi. Var mı böyle bir durumla karşılaşan
Iyimis gorumcen yannda olms ahh bu esler nye boleler anlamyrm iyi kurtldn cnm :) kaynanadan tek bile bakarsn illa birinn bakmasna gerek yok b3nce arkdsm 3 gunden snrs tek basna bakms bakan bakyr ya :)Ay bide eşim diyoki dogduktan sonra annesi geceleride kalirmis bizde Allahtan görümcem dediki ben doğum yaptigimda altini bile silemedi yataktan kalkip ben sildim sizde kalsa ne faydasi olcak dedi. Öyle diyince esim vazgecti yoksa benim sözümü dinleyen yok :)
Ayyy sinir hic birşey yedirmiycen ona geldiğinde aaa yeni yedik bitti diycen dışarda yiycen yapsın yesin utanmazAy bide bugun bi yere gittik oturmaya onlarda altli ustlu oturuyolar ama yeme icme falan ayri kadın dediki bugun gelinim yapcak biz yicez sagolsun yapiyo arada falan dedi benim kv diyoki ay ne güzel gelinin yapiyosa demezmi dedimki bizde kim yapiyo dedim biz beraber yiyoruz diyo sözde kendi yapiyo gibi gösteriyo delirdim sinirimden
Hickirik bizdede ayni karnimdada oyleydi☺Benimki karnımda çok hareketliydi şuan çok sakin bir çocuk. Sürekli uyuyor. Ama karnımda sürekli hıçkırık tutardı şimdi de öyleyiz:)
Hayirli olsun canim darisi saglikla bizlere=)Ben doğum yaptım, kızıma kavustum. Darısı sizlerin başına![]()
Ya çocugu tutsa ya da yardim etse tamam ama yapcagini söyliyim cocugu alcak sen isini yap dicek 2 dk sonra bu kustu bu altina yapti bilmem ne vercek cocugu sonra ben evime cikiym dicek gece kalmaya gelcek ondada amaç dogalgaz yanmaması :) he bu arada butun misafirlerini evde bebek var demeden bana cagircak ben kafayi yicemIyimis gorumcen yannda olms ahh bu esler nye boleler anlamyrm iyi kurtldn cnm :) kaynanadan tek bile bakarsn illa birinn bakmasna gerek yok b3nce arkdsm 3 gunden snrs tek basna bakms bakan bakyr ya :)
3 boynunda 1 de bacaklarda folanikti doktorum cok rahatti 3 haftayi o sekil gecirdik.Hemen sezeryana almiyorlar kan akiminda sorun yoksaTek mi iki mi canım eger tekse problem olmuyormuş ama 2 kere dolanmış olması hemen sezeryan ile alıyorlar diye biliyorum doktorum söylemişti dogum kursunda
Ayy maalesef eşim isten gelir gelmez geliyo direk mutfaga geciyo. Bide diyoki oglum açmisin hemen isitiyim ben yemegi diyo ben ya sabır çekiyorumAyyy sinir hic birşey yedirmiycen ona geldiğinde aaa yeni yedik bitti diycen dışarda yiycen yapsın yesin utanmaz
Seninkide fır fır dönüyor demek içerde baya eğleniyor belli. Doktorun en iyisini bilir canım sıkma canını hareketleride iyi diyorsun zaten eminim doktorunda hareketleri azalırsa hemen gel demiştir ki bizede aynısını diyor. Çok düşünüp canını sıkma Ne kadar eğlenceli hareketli bebişin var onu düşün bence3 boynunda 1 de bacaklarda folanikti doktorum cok rahatti 3 haftayi o sekil gecirdik.Hemen sezeryana almiyorlar kan akiminda sorun yoksa
Tam sac bas yoldurmalik kaynana kayınpederin yokmu canım benim yok kocamda ilk çocuğu ilk evlendigimizde bildiğin kumam gibiydi sağolsun kocam çok dahil etmedi evimizeAyy maalesef eşim isten gelir gelmez geliyo direk mutfaga geciyo. Bide diyoki oglum açmisin hemen isitiyim ben yemegi diyo ben ya sabır çekiyorum![]()
Hayırlı olsun canım gözün aydınGünaydın arkadaşlar nasılsınız bebisine yeni kavuşanlar hayırlı olsun darısı bekleyenlerin basına insallah .bizde doğduk teyzelerim annemi uyutmuyorum :) Doğum yaptım bende ancak yazabildim zor gecti ameliyat sonrası![]()
120 hatta son çalışmalar 110 160 arası normal diyor dedi doktorum. Bebek hareket ettiğinde daha yüksek çıkar genelde dedi. Benim ortalama 130-150 arası çıkıyor. Ama hareket ettiğinde 160 oluyor.Nst de bebişleriniz kalp atımı nasıl? Benimki 160 sınırında atıyor. Doktor bence bir sıkıntı yok ama için rahat etmiyorsa perinatolojiye gidebilirsin dedi. Konu ile bilgisi tecrübesi olan var mı?
Hayirli olsun canım gözün aydınBen doğum yaptım, kızıma kavustum. Darısı sizlerin başına![]()
Sennde zormus ya rabbim sabir versin hepimizin kaynanasinda var birsy şu ilk zamanlari bi stlatsak rahatlarz arrk kaynanamla tartsmaktn skldm cnm ya benimde bole iste . Sennkide gosters merklisi sabir sabir sabir hepimizze:)Ya çocugu tutsa ya da yardim etse tamam ama yapcagini söyliyim cocugu alcak sen isini yap dicek 2 dk sonra bu kustu bu altina yapti bilmem ne vercek cocugu sonra ben evime cikiym dicek gece kalmaya gelcek ondada amaç dogalgaz yanmaması :) he bu arada butun misafirlerini evde bebek var demeden bana cagircak ben kafayi yicem
maşallah canım nasıl mutlusun belliBen doğum yaptım, kızıma kavustum. Darısı sizlerin başına![]()
Cnm gelsin artık bu stres bitsin istiyorum valla kadın gıcıklık yapacak belli ama benim tahammülüm yok birde uykusuz olursam hiç susmam çıkarırım acısını yeter diye anneme bile kızıyorum şuan çünkü her kafadan bir ses çıkıyor annem ordan şunu yap bi başkası burdan bunu yap kızdım anneme karışma diye kv yaparsa ona da kızarım isterse defolsun gitsin gerçekten lohusalık başka birşey kimseyi çekemiyorsun kendi anneni bile kv kim oluyor boğasn gelir herhalde :)cnm humana çayı tadı çok güzel aldım 47 tl ama iyi geldi gibi içince çok fazla bitki var süt için rezene içtim kuzum ama bende pek işe yatamadı gibi ama yine içmekte fayda var işe yarayan da olmuş kesinlikle tahin pekmez ye bir çok kişiye süt yapmış hemde çok fazla ona bugün başladım göğüs ucu için lansinoh almıştım ben onu bir iki kere sürdüm soğan suyunu sürdüm kantaron yağı sürdüm yani acıyor tabi ama olacak elbet okadar yara olursa eğer kalkan alacam bende çünkü daha yeni yeni emiyor bebek yara olur illa ki sarı kantaron vardı ben de hamileyken çok sürdüm şimdi de sürüyorum silmiyorum emzirirken çünkü zeytin yağı be kantaron çiçeği çok iyi geliyor herşeye bebeğe zarar vermez ben bebeğin her altını değiştiğimde kantaron yağı sürüyorum ilk iki gün biraz tahriş olmuştu bezden şuan yok çok iyi geliyor ben mustela seti almıştım onda pişik kremi var ama onu gezmeye gidersem çantama atarım diye evde sadece kantaron yağı sürüyorum onu da Ceyda Düvenci sürmüştü o anlatıyordu evde vardı bir kaç kişide sürüyorum iyi diyince dr sür dedi sürüyoruminsallah cnm insallah valla umut oluyosun bana cok sagol.yoksa ben de cidden sanki bu mide sıkıntılarim hic gecmicek saniyorum.
cnm kendini kasma dikkat et yarana.zaten kardesin sana yardima geldi cekinme kimseden.yaran enfeksiyon kapmasin.esin de uyanirsa uyansin oyle alistirma cnm.
kv n gelince sinirini bebekten esinden cikartma cnm kvne soyle.kadin acik acik sana herseyi soyluyor hic kirilir mi uzulurmu dusunmuyor.napcan cnm bu yastan sonra kv huyu degismez.sen de sus sus nereye kadar dayanamazsin.her seye degil de seni cok sinirlendirdigi zmn cevabini verirsin.yoksa herseyine laf soylesen bu sefer hic huzur kalmaz.en iyisi bazi seyleri duymazdan gelmek takmamak.ama bazi seylere de ses cikartmamazlik yapma cnm.acik acik aeni rahatszi eden seyleri soyle.
reflü yuzunden uyuyamiyordun simdi de bebis uyutmuyorinsallah tez zmnda bebisin uykulari duzene girer sen de uykunu alirsin cnm.
cnm sütün icin bol su ic.3 litre falan.rezene ictin mi hic.icmediysen dene derim.herkes rezene diyor bana.ve gaz icim de kimyon koy her yemegine.belki bebegine senin yedigim bisey dokunuyo olabilir gaz yaoan seyler yeme cnm.bakalim benim bebegim nasil olcak.ben normalde hic yemeklere kimyon atmam ama aldim artik aticam kendi tabagima.ve simdiden rezene aliyim diyorum bende.humana cayinin tadi nasil cnm ben her cayi icemiyorum iceriginde neler var tadi kotu mu ?
simdiden rezene alip icsem erken mi olur acaba.doktora sorcaktim unuttum yine
ben de ayva cekirdegini sulandirdim jel kivamina getirdim onu surucem.ama ekstra gogus ucu kremi aldim ama kucucuk.hastaneye de onu gotircem once bi denicem onunla gogus ucu yara olursa gogus kalkani alicam.senin de yaram varsa al derim cnm herkes cok memnun.ben son care alirim simdilik almadim
kantaron yagi iyi geldimi bayagi olmazsa ondan da aliyim dursun.krem cok kucuk zaten hemen biter.
ve sari kantaronu kirmizi kantaron yagi mi aldin cnm ?
bebek emmeden once siliyormusun yagi ?
mide bulantisi kesin bende yasicam dogum gunu.hatta kuscama cok eminim ac karnina ameliyat olcam icin ama olsun o gune geliyim de kusuyum yeterki son olsun benim de bicak gibi kesilsin insalah.
genel anesteziyle bebegine kavustun dimi cnm spinal degildi
Yok canim maalesef zaten onu kullanıyo. Bi yere götürmeyelim hemen kocam olsaydi o götürürdü. O yapardı falan eşimde kıyamıyor. Ilk evlendigimiz sene eşimle başbasa hiç bi yere gidemiyoduk her yere 3 kisi gidiyoduk. Bide cimri bi kerede bi çay parasini sen ode dimi yok onuda yapmiyodu. Bide eve gelince ondan memnun kalmadim bu böyle falan memnuniyetsizlikler. En son eşim dayanamadı artik hiç bi yere cagırmıyo. Arada ben çagiriyorum iyi oluyo kendi düzenimiz oluştu.Tam sac bas yoldurmalik kaynana kayınpederin yokmu canım benim yok kocamda ilk çocuğu ilk evlendigimizde bildiğin kumam gibiydi sağolsun kocam çok dahil etmedi evimize
Maalesef beni istemeye geldiklerinde kendi dedi benim eşim yok ben yapiyim aksam yemeklerini beraber yiyelim benim tek istegim o dedi. Bende calısınca mantikli geldi kabul ettim. Ama evlendik 4 ay falan yapti. Yemegi onda yiyoduk bemde her gün ayıp olmasin diye kek pogaca falan yapip misafirleri ben agirliyodum. Ya da haftasonlari kahvaltiyi bende yapiyoduk. Sonra bi ramazan günü ben oruçluydum. Kendi tutmuyo yemegi yapcak nasil olsa diye bende yattim cok basim agriyodu. Sadece tam 3 kaselik corba yapmiş. Ben artik yemek yapmicam hep ben yapiyorum arada sen yap dedi. O arada hergüne dönüştü. Bazen görümcem kiziyo annesine sen yap kiz hamile falan diye o zaman yapiyo ondada yaptigi sadece makarna. Ya da benim gebelik şekerim çikmisti o zaman tatlilar yapmis beni cagiriyo. Tansiyonum cikti dr kontrol et dedi. Bende yiyin çorba yaptim dedi içine basmiş tuzu. Sırf istemeyelim ondan diyeSennde zormus ya rabbim sabir versin hepimizin kaynanasinda var birsy şu ilk zamanlari bi stlatsak rahatlarz arrk kaynanamla tartsmaktn skldm cnm ya benimde bole iste . Sennkide gosters merklisi sabir sabir sabir hepimizze:)
Bir ara düşecek gibi oldu biraz bastırdım aleti o etkilemiş olabilir dedi doktor.Sancin duzenli mi cikti canim bide kaca kadar cikti benimde hafiften cikti da korktum.
Benim minnosun dogdu canim 10 gunluguz su an.Gecirdij o stresli gunleri darisi basiniza.☺Seninkide fır fır dönüyor demek içerde baya eğleniyor belli. Doktorun en iyisini bilir canım sıkma canını hareketleride iyi diyorsun zaten eminim doktorunda hareketleri azalırsa hemen gel demiştir ki bizede aynısını diyor. Çok düşünüp canını sıkma Ne kadar eğlenceli hareketli bebişin var onu düşün bence![]()
3 boynunda 1 de bacaklarda folanikti doktorum cok rahatti 3 haftayi o sekil gecirdik.Hemen sezeryana almiyorlar kan akiminda sorun yoksa