- 8 Kasım 2017
- 2.042
- 1.482
- 83
- Konu Sahibi Sezerbusra21
- #37.521
Bu arada evet ilk gebeliğim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
anladım canım. seni çok iyi anlıyorum en azından doktorun bir fırsat vermiş normal doğum için sende içinde kalmasın diye bu fırsatı değerlendirmek istiyorsun doğal olarak. bana bu fırsat verilmemişti malesef yinede şanlısın.Bu arada evet ilk gebeliğim
Canım cok dikkat et. Doktorunu dinle bence. Evde fazla hareket etme ve en ufak bir suphede hemen hastaneye git. Onemli olan sen ve bebeğin sağlığı unutma.Doktorun pek hoşuna gitmedi kızlar kanamam birazda fazla olunca yüzde 50 lik bir sezaryen durumundan bahsetti. Hatta ben olsam hiç riske atmam sezaryene girerdim dedi. Bende normal doğum istediğimi belirttim o zaman kanaman devam eder yada çoğalırsa mutlaka gel dedi. Açılma olmayıp kanama olması normal değilmiş. Yırtılmalardan bahsetti rahimde. Suyum plesentam bebek iyi belki iç servikste açıkma olabilir ama onuda göremeyiz suyu patlatabiliriz dedi. Öyle nadir bir durum yani. Ben açılma için yürüyüş hareket yapayım mı dedim mesela izin vermedi dinlen dedi hatta. Dua edin kızlar hep böyle istisnalar beni bulur zaten![]()
Canim iki cevabin icinde tesekkür ederim epidurali bende sorcam bu hafta :) digerindede içimi rahatlattin :)Bana muayeneler zamanında iç çamaşırının sürekli ıslaksa olabilir demişti. Benim bugünkü yaşadığım boşalma şeklindeydi. Durduramıyorsun peçeteler yetmedi. Valizimde hasta bezi vardı ama araba kalmıştı o da. Bebek bezi koydum bende. Burda da değiştiriyorlar zaten açılmaya baktıkça vs.
Bilerek yazıyorum canım ki benim gibi nasıl olacak acaba sıkıntısı yaşayanların merakı gitsin diye. Sancılandık düzenli şiddetli sık gelmeye başladı. Duramıyordum artık yerimde. Bizim sıpa da yukardan baskı yapıyormuş ben de biraz kasıyorum açılmayı göremedi ebe uğraştı bayağı. En son gördü 5 cm olmuş. Epidural takıldı nasıl rahatladım anlatamam. İmkanınız varsa kesinlikle isteyin. Zararı var mı diye sordum felç yapar kalıcı baş ağrısı yapar diyorlar dedim. Spinal de var o. O da çok nadir dediler. Ben yüzlerce yapmışımdır belki hiç olmadı dedi
Doktor öyle dedikten sonra ben hayatta riske atamazdım.Doktorun pek hoşuna gitmedi kızlar kanamam birazda fazla olunca yüzde 50 lik bir sezaryen durumundan bahsetti. Hatta ben olsam hiç riske atmam sezaryene girerdim dedi. Bende normal doğum istediğimi belirttim o zaman kanaman devam eder yada çoğalırsa mutlaka gel dedi. Açılma olmayıp kanama olması normal değilmiş. Yırtılmalardan bahsetti rahimde. Suyum plesentam bebek iyi belki iç servikste açıkma olabilir ama onuda göremeyiz suyu patlatabiliriz dedi. Öyle nadir bir durum yani. Ben açılma için yürüyüş hareket yapayım mı dedim mesela izin vermedi dinlen dedi hatta. Dua edin kızlar hep böyle istisnalar beni bulur zaten![]()
Suyumda azalma vardi ama cumartesi gittim salı tekrar gel dedi eger bitme tehlikesi olsa ya dogumu baslatir ya da bugun cagirirdi diye dusunuyorum ama bilemedimdecnm o su gibi akinti bende de var ve normal.
su gelmesi cok farkli bi olay birden bardaktan bosalircasina geliyor ve birden oluyor sen alayamiyorsun altina isedin gibi oluyor alt giysin batiyor.
ben bu sekilde duydum hep cnm
bende bazen birden bire ic camasirim islak oluyo hissediyorum bakiyorum acana su mu geliyo falan diye ama yok.akinti degisiyor.
yalniz bi arkadas vardi burda su kacirma olayi yasamasti salı gunu doktorun sana ayrintili bilgiyi verir bunu soylersin suyuna falan bakiyodur zaten her muayenede.
benim de kontrol carsamba bakalim son kontrolumuz insallah ve benim de kac haftadir o sekilde aksi bi durum oksaydi doktorum soylerdi diye dusunuyorum
Yok eve gidebilirsin dedi. Evdeyim şimdi kanama yok denecek kadar azaldı takip et sıkça dedianladım canım. seni çok iyi anlıyorum en azından doktorun bir fırsat vermiş normal doğum için sende içinde kalmasın diye bu fırsatı değerlendirmek istiyorsun doğal olarak. bana bu fırsat verilmemişti malesef yinede şanlısın.
hastanedesin değil mi yani göndermedi seni? kontrol altındasın kanaman için
Dört dörtlük bir sezaryen durumu yok dedi bende biraz beklemek istedim hayırlısı en ufak bir şüphede hiç durmam zaten artıkDoktor öyle dedikten sonra ben hayatta riske atamazdım.
Hayırlı haberlerini bekliyoruz. Allah kolay doğumlar versin, sağlıkla kucağına al bebeğini canım.Hastanedeyim kızlar. Kanamam oldu geldik nst de 92 ye çıktı bi kere sancım. Açılma yok henüz. Bebekte iyi kalp atışları 135 civarı. Nişandır dediler ama hala devam ediyor. Azalması lazım çoğalırsa gelin dediler.
Canım aklına kötü şeyler getirme. En pozitifimiz sendin burada. Hrtley güzel olacak inşallah önemli olan bebeğin ve senin sağlığınız.Doktorun pek hoşuna gitmedi kızlar kanamam birazda fazla olunca yüzde 50 lik bir sezaryen durumundan bahsetti. Hatta ben olsam hiç riske atmam sezaryene girerdim dedi. Bende normal doğum istediğimi belirttim o zaman kanaman devam eder yada çoğalırsa mutlaka gel dedi. Açılma olmayıp kanama olması normal değilmiş. Yırtılmalardan bahsetti rahimde. Suyum plesentam bebek iyi belki iç servikste açıkma olabilir ama onuda göremeyiz suyu patlatabiliriz dedi. Öyle nadir bir durum yani. Ben açılma için yürüyüş hareket yapayım mı dedim mesela izin vermedi dinlen dedi hatta. Dua edin kızlar hep böyle istisnalar beni bulur zaten![]()
tamam canım dikkat et artık Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı neyse o olsunYok eve gidebilirsin dedi. Evdeyim şimdi kanama yok denecek kadar azaldı takip et sıkça dedi
Canım benimde senin gibi ilk bebek ilk olunca haliyle normali denemek istiyorum bende. Hak veriyorum sana ama istirahat et aman kalkma yerinden sık sık kontrol et kanamanı Allahın izniyle insallah gönlünce alırsın bebisini kucagina :)Çok sağolun kızlar iyi geliyorsunuz![]()
İnşallah canım. Hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımızaCanım benimde senin gibi ilk bebek ilk olunca haliyle normali denemek istiyorum bende. Hak veriyorum sana ama istirahat et aman kalkma yerinden sık sık kontrol et kanamanı Allahın izniyle insallah gönlünce alırsın bebisini kucagina :)
Geçmiş olsun çok. Bebeğin ve senin için hangisi hayırlıysa o olsun inşallahDoktorun pek hoşuna gitmedi kızlar kanamam birazda fazla olunca yüzde 50 lik bir sezaryen durumundan bahsetti. Hatta ben olsam hiç riske atmam sezaryene girerdim dedi. Bende normal doğum istediğimi belirttim o zaman kanaman devam eder yada çoğalırsa mutlaka gel dedi. Açılma olmayıp kanama olması normal değilmiş. Yırtılmalardan bahsetti rahimde. Suyum plesentam bebek iyi belki iç servikste açıkma olabilir ama onuda göremeyiz suyu patlatabiliriz dedi. Öyle nadir bir durum yani. Ben açılma için yürüyüş hareket yapayım mı dedim mesela izin vermedi dinlen dedi hatta. Dua edin kızlar hep böyle istisnalar beni bulur zaten![]()
Sadece okuduğum ve duydugum kadarıyla sonda takılıyormuş onun dışında alttan bir muayene olmuyor diye biliyorum ama tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir tabi. Sizin tercihiniz miydi sezeryan yoksa haftanız bitmiş neredeyse bebek kanala falan mı girmedi ondan mı?Kızlar muayeneden çıktım doktor sezeryan dedi perşembeye gün verdi. Çok heyecanlıyım. Sezeryan sırasında alttan kontrol falan ediyorlar mı ?
Amin inşallah Allah bütün hamilelere kolaylık versin bakalım bizim beyfendi gayet cool bi şekilde takılıyo iyiyim rahatım diyo artık bende bi kıpırtı bekliyorumBen de öyleydim nstde de sancı yoktu 7 gün kala gece ani sancıyla hastaneye gittim 9 cm açıklıkla doğurdum. Allah kolay doğum nasip etsin inşallah
Tabi cnm yazarim ben ilk dogumda da spinal olmustum tecrubem var aslinda neler yapiliyor ne olacak biliyorum o yuzden daha rahatim.Benimde spinal olacak tecrübelerini paylaşırsan sevinirim canım.