2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Başka belirti var mıydı canım. Bizimkisi de iki gündür doğru düzgün uyumuyo. Uyusada 10-15 dakika sürmüyo, gözleri kıpkırmızı ama

Huzursuzluk, karın ağrısı, çişini yaparken zorlanma gibi belirtileri varmış. Biz karın ağrısını yaşamıştık gaz sancısı sanmıştık. Bir de cok ağlıyordu hic durmuyordu sürekli huzursuzdu. Gece gündüz uyumadığı bile oluyordu. Tabi süt de yetmiyormuş ikisi birlikte çok çekti kuzum. :(

Zorunlu asi degil cnm istege bagli ben kizimda yaptirmadim hakkinda bir suru soylenti cikmisti korktum sukur hasta olmadi. Bunda da yaptirmam heralde bi doktorada danisicam.
7 gun sonra dr gitcez o zaman sorym bende sagol cnm
Bugun 18 günlük olduk biz daha küçügüz ama kızarıklık oluyor sızdırmada oluyor sırtına çıkmıştı bugun kakası:KK48:
2 kere yasadm ama benim kizin kilosu 4 kiloya anca ulasmstr zatrn bez buyuk geliyor bende degistrmym diyrm:D bizde 24 gunluk olduk zaman su gbi akıp geciyor dahs dün hamileydik konusuyrduk simdi az kaldi 1 aylik olmalarna;)

ahah ben 12 saat uçacağım o da en az, 2 kerede 1,5 saat uçacağım. Bunlar hep peşpeşe olacak.. kabus gibi..
Oo sennki uzunmus hos benimkide 8 saate yakin surdu ama uyanfi 1 saate yakin emzrdm hemen uykuya dalmyor benimki sonra uyudu 4 saate yakn sükur kaldrmyrm:)

Ya kızlar bebeğim kokulu ve mukuslu kaka yapıyordu bir de bugün sindirilmeden çıkan süt vardı kakada. Doktor inek sütü alerjisi ne benziyor süt diyeti yap dedi. Bunu yaşayan var mıydı :(

Huzursuzluk, karın ağrısı, çişini yaparken zorlanma gibi belirtileri varmış. Biz karın ağrısını yaşamıştık gaz sancısı sanmıştık. Bir de cok ağlıyordu hic durmuyordu sürekli huzursuzdu. Gece gündüz uyumadığı bile oluyordu. Tabi süt de yetmiyormuş ikisi birlikte çok çekti kuzum. :KK43:
Geçmiş olsun kuzum. Anlayamıyoruz ki çok normal. Dertlerini anlatamıyo kuzucuklar.

Ya kızlar bebeğim kokulu ve mukuslu kaka yapıyordu bir de bugün sindirilmeden çıkan süt vardı kakada. Doktor inek sütü alerjisi ne benziyor süt diyeti yap dedi. Bunu yaşayan var mıydı :KK43:
Ben canım bizde süt alerjisine bağlı egzama da var bir haftadır içinde süt olan hiçbirşeyi yemiyorum. Bununka birlikte yumurtayı, çikolatayı, kuruyemişi, asitli meyveleri de kestim.

Huzursuzluk, karın ağrısı, çişini yaparken zorlanma gibi belirtileri varmış. Biz karın ağrısını yaşamıştık gaz sancısı sanmıştık. Bir de cok ağlıyordu hic durmuyordu sürekli huzursuzdu. Gece gündüz uyumadığı bile oluyordu. Tabi süt de yetmiyormuş ikisi birlikte çok çekti kuzum. :KK43:

Canım idrar kültürü verirken idrarın ortasını vermek lazımmıs böyle mi yapmıştınız . Valla örnği zor aldım bide idrar ortasını nasıl alıyım kız bebekte

Canım benimk dde aynı çok ıkınıyor, masaj denedin mi hiç? Bir de mama veriyor musun?
Mama arada bir veriyorum 15 günde en fazla 5 kere filan vermişimdir masajda yapıyorum hatta havluyu ısıtıp karnına koyuyorum ama yok okadar ıkınıyor ki sinir oluyorum ıkınmasına artık geçen hafta dr gaz için şurup vermişti 80 tl aldım verdiğim günden beri ıkınması çoğaldı kestim şurubu

Ben canım bizde süt alerjisine bağlı egzama da var bir haftadır içinde süt olan hiçbirşeyi yemiyorum. Bununka birlikte yumurtayı, çikolatayı, kuruyemişi, asitli meyveleri de kestim.
Aynı durumu yaşıyoruz ben de 14 gün oldu süt süt ürünlerini ve yumurtayı keseli egzamada var bizde kulak arkası başında ve kaşlarında oldu kesince sanki eskisi gibi kızarık değil isilik de oluyordu demekki allerjidenmiş sütü kesince sen nasıl yapıyorsun ne yiyorsun mesela kahvaltı da şaştım ben de ya ne yiyeceğimi tahin pekmez yiyiyorum ve zeytin

Demek ki sütünün çoğu kendisine yarıyor canım :) arada geç yapınca baya kilo alıyorlar
Annemde senin gibi düşünüyor eskiler öyle dermiş yarıyorsa kaka yapmaz diye ama varya fitili attığımızdan bu yana sadece uyuyor emmiyor bile çocuk resmen perişan oldu bir rahatladı maşallah artık 5 gün beklemicem baktım yapmıyor 4. Gün sabahı mutlaka fitil koyucam

Canım hastalık mevsimi kış günü ben aşı olmadığı sürece kesinlikle götürmeyi düşünmüyorum evde anlıyorum kıyafetlerinden bezinden gelişimini bide tartıya ben çıkıyorum sonra bebekle çıkıyorum kilosunuda öyle anlıyorum bu ay tartıyla sağlık ocağı aynı oldu şüphesiz doğru 1 aylık aşısında sağlık ocağı takip yaptı zaten diğer ay yine çağırdı aşıya yine bakarlar
Doğru aslında bende sardım sarmaladım kalabalıktan uzak tutmaya çalıştım hep rutin kontrol dedi yani bi kilosuna bakıyor kulak burun boğaza bakıyor okadar

Biz aylık doktor kontrolne doğum yaptığım özel hastaneye götürcez canım. Zaten içim içimi yer, nasıl bi sıkıntısı var mı diye
Siz hemşireydiniz değilmi sağlıkçı gözüyle götürmek gerekirmi yani rutin kontrolün önemi büyükmü kilosuna bakıyor muayene ediyor kulağı boğazlarına falan öyle

Nasıl muayene ediyor peki nelere bakıyor
Her şeyini detaylıca inceliyor. Tamamen soyuyor saç tiplerinden tut tırnaklarına kadar bakıyor. Mesela geçen ay gittiğimizde saç dibinde ufak bir kızarıklık gördü bunu takip edin pullanma olursa haberleşelim dedi. Bize her gittiğimizde yarım saat bilgiler veriyor. Neler yapmamız neler yapmamız gerektiği konusunda. İstediğimiz anda arayıp soru sorabiliyoruz. 4 gün kaka yapamadığımızda aradım geçen gün. Ayrıca aşılarla ilgili bilgi veriyor. Boy kilo takibi yapıyor. Mama ve süt miktarlarımızı belirliyor. Ne şekilde vereceğimizi söylüyor. Daha bir dolu şey canm. Aklıma gelenler bunlar

Back
X