2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ah bi bilsem yapmadığım kalmadı rahat batıyor :))) doktora söyledim bugün 3 aylık olana kadar normalmiş olurmuş herşey normal bizim doktora zaten sinir bozucu bir sakinliği var kadın doğumcumada kızardım sakin diye insanlar napacaksa benim için artık nasıl bir beklentiye girdiysem :))
Bize illa sıkıntılı bi durum demeleri gerekiyo herhalde :) 3 ay nedirr, nasıl dayanıcaz. Aman o kadar uzun sürmesin :) bebişlerimiz bizden ayrılıp uyumak istemiyolar sanırım. Sırf bizi çok sevdikleri için :) ( böyle bari kandıralım kendimizi :))

Yüksek değil canım
Aaaa değil mi. Ya bugün banyo yaptırdık misafir geldi ay eviniz çok sıcak ay bu çocuk çok giyinmiş bu ne böyle bu kadar sıcağa alıştırmayın dedi. Evin derecesini düşürdük biz de. Banyolu olduğu için hiç rahat etmedi içim ama burda da bu konuyu konuşmuştuk kime sorsam çok kalın giydiriyorsun diyo. 26 dereceydi 24 e çektik. Evet ev olması gerekenden sıcak biliyorum ama çocuk isilik falan olmadı hiç. Sadece emerken kafası terliyodu .normalde hep evin içinde battaniyesiyle tutuyodum. Emerken battaniyeye sarmamaya başladım o terlemesi de kalmadı.Şimdi sadece uykuya daldığı zaman beline kadar örtüyorum. Banyolu banyolu dereceyi azaltınca psikolojik olarak evham yaptım. Braun un kulaktan ölçerli Makinesi var bende. Onunla ölçtüğümde kırmızı yandı ateşi var demek ekran kırmızı olunca çok korktum. Ama şimdi 37.2 düştü. Bi anlık neden ateşi çıkar ki çocuğun. Emzirmek için yatırdım kafasından kolum yandı öyle anladım

Kuzum nereden aldın kiraz çekirdeği torbasını? Bir arkadaşım faydasını görmedik deyince almadım ben. Nerede ısıtıyorsun? Mikrodalga fln mı?
canım almanyada kiraz çekirdekli torbabın üstünde 1 yaş itibaren yazıyor. üzüm çekirdekli torba var o bir yaşa kadar hem daga hafif kiraz çekirdekten bebeklerin karnına koyunca tam ebatında. kullanma kılavuzunda yazar nasıl ısıtacağına ama ben hep fırında ısıtıyorum 110 derece 3-4 dakika. rossmann da satılıyor. veya aktardan üzüm çekirdeğini alıp bir beze dikebikirsin ektim öyle yapmıştı. faydasını görüyorum canım.

Valla sabah kahvaltısına patates ekledim cnm sen de dene haşlanmış doyurucu da oluyor ara öğünlerde de havuç yiyiyorum ceviz de yiyiyorum ama akşam tatlı krizi tutuyor hemen tahin pekmez yiyiyorum bıktım da aynı şeyi yemekten ama napalım elimiz mahkum en kötüsü de dediğin gibi herşeyin için de süt var :KK43: ya ben bir yerde okudum 2 3 aylıkken allerji testi yapılıyor diye onu bir araştıralım ona göre hareket ederiz
Evet 2 aylıkken yapılıyormuş ama ben haftaya çocuk alerjiye götürmeyi düşünüyorum. En azından detaylı bilgi alırız iki ayı dolaba kadar. Patatesi deneyeceğim iyi ki söyledin. Bu arada tahin çok gaz yapıyor bebekte az yemeye çalışıyorum o yüzden.

Valla sabah kahvaltısına patates ekledim cnm sen de dene haşlanmış doyurucu da oluyor ara öğünlerde de havuç yiyiyorum ceviz de yiyiyorum ama akşam tatlı krizi tutuyor hemen tahin pekmez yiyiyorum bıktım da aynı şeyi yemekten ama napalım elimiz mahkum en kötüsü de dediğin gibi herşeyin için de süt var :KK43: ya ben bir yerde okudum 2 3 aylıkken allerji testi yapılıyor diye onu bir araştıralım ona göre hareket ederiz
Canim nette okufym biraz 4 yaşından önce alerji çıkmayabiliyormuş testlerde. Biz bebrklerimizdeki durumlardan yola çıkıp teşhis konuyor muş

Ya bu bebekler neden uyumaz. Delirmek üzereyim 1 haftadır gece uykusu yok. Gündüz uyuyo o yüzden diyodum bugun gündüzde hic uyumadı halada uyumuyo saat aksam 8den beridir memede. Gazı var diye gaz damlasi kullandik 2 gündür çok guzel cıkariyo karni yumusacik oldu. Karni tok altı temiz ne istiyo anlamadim uyumuyo. Gündüzde ben uyuyamiyorum zombi gibi dolaaiyorum

Aaaa değil mi. Ya bugün banyo yaptırdık misafir geldi ay eviniz çok sıcak ay bu çocuk çok giyinmiş bu ne böyle bu kadar sıcağa alıştırmayın dedi. Evin derecesini düşürdük biz de. Banyolu olduğu için hiç rahat etmedi içim ama burda da bu konuyu konuşmuştuk kime sorsam çok kalın giydiriyorsun diyo. 26 dereceydi 24 e çektik. Evet ev olması gerekenden sıcak biliyorum ama çocuk isilik falan olmadı hiç. Sadece emerken kafası terliyodu .normalde hep evin içinde battaniyesiyle tutuyodum. Emerken battaniyeye sarmamaya başladım o terlemesi de kalmadı.Şimdi sadece uykuya daldığı zaman beline kadar örtüyorum. Banyolu banyolu dereceyi azaltınca psikolojik olarak evham yaptım. Braun un kulaktan ölçerli Makinesi var bende. Onunla ölçtüğümde kırmızı yandı ateşi var demek ekran kırmızı olunca çok korktum. Ama şimdi 37.2 düştü. Bi anlık neden ateşi çıkar ki çocuğun. Emzirmek için yatırdım kafasından kolum yandı öyle anladım
Canım aynı olayı biz yaşadık bugün. Bizim ev de 26-27 derece oluyor. Altına zıbın üzerine bir takım giydirip öyle durduruyorum odada. Eşimle dereceye taktık. Her yerde 22 yazıyo. Neyse düşürelim dedik ama 24 e düşünce ben kendim bile üşüdüm. Yok olmaz dedimm. Yine çıkardık 26 ya. Ani ısı değişikliğinden etkilenmiş olabilir. Sen boşver milleti. Ben hiç sallamıyom valla. Teyzemde bana dedi çok sıcak hasta olacak diye hatta eşimi korkuttu ama dinlemedim. Benim vücuduma 26 derece tam iyi geliyo, kızıma sıcak gelecek değil ya. Hem sıcak olsa kızarır isilik olurdu. 22 dercede kendim üşüyosam bebeğim nasıl üşümesin. Ben sarıp sarmalamıyorum bu iyi geliyo. Senin kuzucun bi de banyo yapmışmış. Bebeklerde 37.4 ten sonrası ateş başlamış kabul ediyor yenidoğanda ama ben kendiminkinden biliyorum o derecede vücudu aşırı sıcak olmuyo. 38 den yukarısı aşırı ateş oluyo. 3 aydan sonra 38.5 ten yukarısı ateş kabul ediyor. Sen sakin ol bişey olmazs boşver takma milleti bence

Bende tahin pekmez zeytin yiyorum sadece canım. Süt ürünleri benim vazgeçilmezimdi sma iyi olsunlar da yemeyiz artık. bizim gözleri dışında tüm yüz kafa içi boyun kısmında var egzama. Hurma, incir, kuru dut un helvası tahin helvası balık, et tüketiyorum bolca portakal gibi yiyecekler, hazır gıdalarda tetikliyor alerjiyi.
Bebegin kakasi nasil cnm normalmi

Canım aynı olayı biz yaşadık bugün. Bizim ev de 26-27 derece oluyor. Altına zıbın üzerine bir takım giydirip öyle durduruyorum odada. Eşimle dereceye taktık. Her yerde 22 yazıyo. Neyse düşürelim dedik ama 24 e düşünce ben kendim bile üşüdüm. Yok olmaz dedimm. Yine çıkardık 26 ya. Ani ısı değişikliğinden etkilenmiş olabilir. Sen boşver milleti. Ben hiç sallamıyom valla. Teyzemde bana dedi çok sıcak hasta olacak diye hatta eşimi korkuttu ama dinlemedim. Benim vücuduma 26 derece tam iyi geliyo, kızıma sıcak gelecek değil ya. Hem sıcak olsa kızarır isilik olurdu. 22 dercede kendim üşüyosam bebeğim nasıl üşümesin. Ben sarıp sarmalamıyorum bu iyi geliyo. Senin kuzucun bi de banyo yapmışmış. Bebeklerde 37.4 ten sonrası ateş başlamış kabul ediyor yenidoğanda ama ben kendiminkinden biliyorum o derecede vücudu aşırı sıcak olmuyo. 38 den yukarısı aşırı ateş oluyo. 3 aydan sonra 38.5 ten yukarısı ateş kabul ediyor. Sen sakin ol bişey olmazs boşver takma milleti bence
Aynen öyle bi daha mı asla. Benimkinin ateşi vardı kuzum ya. Ben herkesin vücut sıcaklığı farklı olur yarın öbür gün ateşi çıktığında bileyim normal ısısı kaç diye 3-4 gün üst üste ölçmüştüm ateşini 36.5 larda normalde benim kuzunun vücut sıcaklığı. Zaten ateşini koluma bi yatırdım kafasından kolum yandı o an anladım ateşi var bi baktım 37.6 . Ya her bebek farklı başka bi bebeği getir bizim evlerimizde isilik olur belki ama benim çocuğum doğduğu günden beri böyle alıştı ve vücut ısısını ona göre dengeliyo. Bi başka çocuk 23 derecede yaşamıştır doğduğu günden beri onu bu eve getir isilik de olur terler de. Bi daha hiç kimseyi dinlemicem. İsterse 10 çocuk doğursun .çok çocuk doğurmuş bakmış olmak benim çocuğumun herşeyini benden daha iyi bileceği anlamına gelmiyor. Her çocuk farklı benden iyi bilemez kimse Benim çocuğumu

20190111_104918.webp kizlar bebegimin yanagi boyle kizardi neden olmus olabilir?

Dolven de aldım ama Dolveni ateşi çıkarda düşüremezsen o zaman ver dedi doktor şimdilik calpol kullan dedi şükür ne ateş oldu ne bir sıkıntı biraz akiam huysuxşandı uyudu sabaha kadar sıkıntımız olmadı
Canım dolven 3 yaşından Sonra ancak verdim ben oğluma dr hep calpol verdi bize bence dolven için çok erken

Eki Görüntüle 2223852 kizlar bebegimin yanagi boyle kizardi neden olmus olabilir?
Canım hafif bir kızarıklığa benzemiyor bence en yakın bir yere danış. Hava da soğuk gerçi saglık ocağı yakınsa danış bence. Ben tecrübesizim bilemeyeceğim nedenini de biz banyo yaptırdık hafif kızardı gözleri burnu başının yanı dalin kkullanıyorduk degistirdik ama bu kadar degildi

Kızlar bebeğini yüzüstü yatıran var mı? Bir kaç gündür uyuyamıyor bebegim gazdan göğsümde uyuyor sadece yataga yatınca uyanıyor artık uykusuzluktan evde yürümekten perişan olmuşken dün yüzüstü yatırdım uyudu. Başında bekledim tabi korktum bir şey olur diye. Uyutan var mı acaba?

Back
X