2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
24 günlük olduk, geceleri uyumak istemiyor bi ağlama modunda. Ara ara gün içinde ağlasa da genel olarak gündüzleri daha sakin ama o zamanda Ablası olduğu icin onla ilgilenirken dinlenemiyorum gerçekten uyumayı ck özledm, söyle rahat rahat çoğumuz böyleyiz biliyorum, hepsi geçecek ama insan dayanamıyor ya

o kadar yakın şeyler yaşıyoruz ki canim. Özellikle uyuma fırsatı bulabilirsem ben de yatak döşek sırılsıklam kalkiyorum. Göğüs pedleri beni tahriş etti kullanamadım şimdi bebegimin ağız mendillerini katlayıp koyuyorum onları değiştiriyorum artık sık sık. Nazar filan değildir olumsuz düşünme vücudumuz anneliği ayak uydurmaya çalışıyor işte. İki meme de dengeli olsa ben hiç kafaya takmayacagim az olani. Çünkü o bile rahat rahat yetiyor çocuğu doyurmaya. Bu gün mesela sadece az olan memeyi verdim tek başına yetti. Diğerini de sadece rahatlayacak kadar az az sağdim. Bı şeyler deneyip duruyorum işte. Sen de olumlu gelişme sağlayacak bir yol bulursan yaz bana. İnşallah düzene girer senin ki de yakında.
İnşallah canım. Koyduğumuz şeyler bile aynı :) ped bende yetmedi, peçete tahriş yaptı kabuklandı. Şimdi kızımın ağız bezlerini kullanıyorum.
Bende az olanı sağdım 70 cc çıktı. Diğerini verdim gündüz. Gecede sağdığı verdim uyuyunca süt inmiş. Yetti de arttı bile. İnşallah çözüm buluruz, az olanda kesilmez canım

Ya canim yyanlis anlama ama burdaki kimsenin de kem gozlu kotu niyetli oldugunu dusunmuyirum ama sutum fiskiriyir diye cok dillendiriyorsun sen kendi kendine nazar edeceksin
Canım fışkırmasını iyi olarak hiç görmedim. Eşim deme öle diyo ama bn bundan rahatsızım. Eve gelenler soruyo sağıyorum diyorum tuhaflarına gidiyo. Eşim onlar nazar etti diyo. Zaten burda kimseden öyle bişey beklemediğim için yazdım. Fışkırmasından rahatsızım. Ağrı yapıyo, bebeğim ememiyo. Memnun olduğum bi durum değil yani :)

Canım aslında azalmıyor bebeğe göre süt oluşuyor benimde ilk başlarda hep taşıyordu ama şuan daha normal ama emziriyorum ve var süt yetiyor neden süt sağıyorsunuz benim arkadaşımın göğsü yara olduğu için sağmıştı hep ve gittikçe azalıp bitmişti sütü 3 ay ancak verebildi sizi bilmiyorum tabi
Canıım bebeğe göre üretiyo diyorum ama bi taraf fazla diğer taraf tam bebeğe göre. Benim 3. Gün göğüslerim şişti sütten. Bebeğim alamadı sarılık oldu hastanede yattı. Doktor sağ dedi. O zamandan beri mecbur sağdım ağrıdan duramıyodum çünkü. Eğer öyle bişey varsa bende de aynısı olmuş olabilir. Çünkü o aralar şimdi azalan göğsümü çok sağmıştım. Onda çok oluyodu o zaman da. Sağmamalı mıyım o zaman

Yoo genelde tanıdığım herkesi doktor doğumdan sonra 40 bitince yada 2.ayda çağırıyor. Sonuçta sezeryanda olsa rahimde bir bebek büyüttük. Onu kontrol etmesi lazım. Toparlamış mi diye. Nasıl dogumdan once normal bir zamanda kontrole gidiyoruz tüpler yumurtalar, rahim öyle birşey sanırım. Yanı bende tahmin ediyorum bilmiyorum. 10- 15 güne giderim. Gidince yazarım.
Aynen cnm nirdan bilgilendirirsen sevinirim ya bana hic oyle demedide doktor kafam karisti simdi
Ama gobegim hala inmedi korse alicam

Aynen öyle canım. Sen sustukça azıyo millet. Allahım yardımcın olsun kuzum :KK200:
Aynen cnm senin de hepimizin de Allah yardimcisi olsun.
Bebekten sonra esimin annesi cok degisti.benden eski ben olmami bekledi bakti ben de artik alttan almayinca kustu gelmiyor :-) bi kac kez geldi sadece aman aman keske hep boyle olsak :-)

Kızlar bizim minik geceleri hiç uyumuyor mızmızlanıyodu. Sıkıntısızken uyumuyo diyodum ama gazı varmış. Son gün bayağı kötü oldu çok ıkındı. Çözüm buldum paylaşmak istedim. Gece uyumayan bebeğim. 4 saat uykudan uyanmaz oldu. Huzurlu ağlamıyo, nazlanmıyoe.
Demiştim burda tavsiye üzerine kiraz çekirdekli reflü yatağı aldık diye. Hep kullanmaya başladık. Her yatacağında ısıttı eşim. Uykusu daha ağır, uzun ve huzurlu olmaya başladı. O uyuyunca bende biraz uyudum kafamı toparladım ve araştırma yaptım. Ayşe önerin videolarını izledim. Onu da burda duymuştum. Neyse bizimki uyandı. Altını aldım biraz gazı çıktı. Sonra emzirdim omzumda 10-15 dakika sıvazladım sırtını gazını çıkardım. Onu da youtubeda hemşirebianne de ilemiştim ( tabii onun kadar sert yapmadım kıyamam ) bayağı çıkardı ama hala ıkınıyordu. Bu sefer yatırdım açtım karnını. Mustela bebe yağıyla masaj yapmaya başladım. İlk başlarda çok kasıldı ağladı ama zamanla kendiliğinden sakinleşti. İyice masajını yapıp altını tekrardan açtım. Çişini yapmıştı yine. Temizlerken ufak sesler duydum, dikkat kesildiğimde bebeğimin gaszını sessiz çıkardığını farkettim. :) sevinçten havalara uçtum tabii :) ben bezini bağlarken normalde ağlayan bebek hiç ağlamadı. Baktıydım uyumuş :) biraz daha omzuma aldım okşadım. Yine kiraz çekirdeğine yatırdım ve tam 4 saat uyudu. Diyeceksiniz belki çok fazla diye ama kıyamadım çok uykusuzdu kaç gündür çünkü. Aç olsa uyanır diye kendimi teselli ettim. O uyurkende temizlik bulaşık yemek çamaşır bütün işimi hallettim. Hatta eşim dışarıdan gelince şaşrdı, kim temizlik yaptı diye :)
Neyse bizimki Baktım uyanmıyo :) konuşa konuşa zor uyandırdım. Dakikalarca gerindi :) altına bakınca tamamen uyandı. O zamandan beri 3-4 saat uyuyup kalkıp emiyo. Biraz durup yine uyuyor. Şu an yine uyudu :) bu gece rahat uyıcam. :) allah hepimize kolaylık versin. İnşallah hiç birimizin bebeği gaz sancısı çekmez.

Son düzenleme:
Aynen cnm senin de hepimizin de Allah yardimcisi olsun.
Bebekten sonra esimin annesi cok degisti.benden eski ben olmami bekledi bakti ben de artik alttan almayinca kustu gelmiyor :-) bi kac kez geldi sadece aman aman keske hep boyle olsak :-)
Küserse küssün :) çok önemli mi sanıyo kendini ne? :) keşke keşke :) hiç barışmasa barii :KK70:

Küserse küssün :) çok önemli mi sanıyo kendini ne? :) keşke keşke :) hiç barışmasa barii :KK70:
Geldi bi kac kez torununu gormeye hic bisey olmamis gibi davrandi.misafir gibi geldi gitti.
Ben de diyorum icimden hep boyle olsa keske kussun cok da tın isime gelir :-)
Yalniz 40 i cikinca mecbur biz gitcez bakalim insallah kalin diye ustelemez.askinda sanmiyorum artik kalin diceni :-)

Eğer uyuyorsa kafasını da içine sokuyorum. Eğilip kalkarken filan normal kangurular gibi hareket etmiyor çocuk içinde, güven veriyor insana her işi yapabiliyorsun
Cnm en kisa zamanda ben de sling yapicam.
5metreye 60 cm diye biliyorum sen kaca kac aldin kumasi
Ve hangi tur kumas aldin cnm
Interlok kumas dusunuyorum ama sana da danismak istedim cok guzel duruyor.
Masallah sübhanallah bebegine
Ben de bi kac gun evin icinde kangiruyla is yapmak zorunda kaldim.40 imiz ciksin hemen kumaş alicam rahatlicam insallah bende senim gibi dusunuyorum
Ve sling gaz sancisina da iyi geliyormus

Bugün 1 ay kontrolü vardı. Herşey yolunda güzelmiş bir sorun yok. Ama kalca ultrasonunu 2.ay tekrar çektiricez. Bir tarafta bir değerde sınırın biraz üstünde çıkmışız doktor çok sorun değil ama mutlaka tekrarlayalim dedi. Moralim bozulmadı desem yalan olur. 1 ay nasıl geçer şimdi.

Çalışacak olan arkadaşlar bebeklerinizi kaçıncı ayda bırakacaksınız?
Ben ücretsiz izin kullanmak istedim 4 ay ama şimdi bile eşim eksi 5binde, kartlara da borç var. Arabayi satacağız borçları ödemek için. Kredi borcu ve ev kirası da var onları da ödeyecek daha düşük bir araba alacağız . Haziranda başlama yapacaktım ama sanki yetiştiremiyoruz bebeğimizin de masrafları eklendi. Nisan'da başlama yaparsam daha rahat olacağız 4 aylık olacak oğlum sabah 8den 3 e kadar bensiz kalacak :KK43: içim üzülüyor şimdiden. Garip hissediyorum...
Canım öğretmen misin? Bir sekilde rapor almaya çalışacağım ben. Biz de aynı ev borcu ödüyoruz ve bitmesine 1.5 yıl var. Olmazsa 5er gün raporla 40 günü doldurabiliriz ama bunun icin de biriyle anlasmak gerek. 2 ay yapar bu sekilde

Selam kızlar. Bir şey danışmak istiyorum. Gece bebeklerinizi bac kez ve hangi saatlerde emziriyorsunuz. Benim uykum cook agir ve uyanamiyorum. Vicdan azabi cekiyorum. Esim de bebek uyuyorsa sorun yok uyandirma bosuna diyor. Mesela 11de uyudu bebegim 2.30 da emzirdim ama cook cook uykuluydum. Sonra 4te emzirdim. Aslinda guzel bir duzenimiz vardi ama bir kac gundur gunduz uyumayip beni cok fazla yoruyor. Ben de cok uzuluyorum 3 gundur boyle dogru duzgun emziremiyorum. Gece de onu zorla aglatip uyandiriyorum yoksa uyanmiyor...ne yapsam bilemedim. Bir fikri olan var mi

Benim bebeğim geceleri çok rahatsız ya. Sürekli ıkınır gibi. Gündüzleri rahat uyuyabiliyor Ama geceleri niye öyle oluyor anlamadım.

Hanımlar yardım lütfen .Kızım 15 günlük oldu 3-4 saat aralıksız ağlıyor doktor kolik dedi 3 ay boyle olur dedi.Memeyi agzina almiyor biberonla iciyor .Sut sagmayi yetistiremrdigimde kecisutu mamasi veriyorum ne yapmaliyim caresiz kaldim.bu arada metsil gaz damlasu veriyorum
Biberondan cekim kolay oldugu icin memeyi reddetmistir kaşikla ya da başka alternatif şeylerle ver sonra yavas yavas memeyi dene

Hepinize merhaba arkadaşlar. Ben de Aralık annesi olmayı beklerken Kasım sonunda 37 haftalıkken bebeğimi kucağıma aldım. Hamileligim boyunca ara ara burda sizin yazdıklarınızı okudum ama bi şey yazmamıştım. Şimdi size bi şey danışmak istiyorum. Benim iki memem arasında bariz bir süt üretimi farkı var. benzer bi durum yaşayıp çözüm bulan var mı aranızda? Memelerimi sırayla veriyorum 1.5 2 saatte bir emziriyorum ama sağ memem devamlı taş gibi. Merak edip el pompasıyla sagdim. soldan 75 cc süt çıkarken emzirmenin ardından sağdan 150 cc çıktı. Yani iki katından bile fazla üretiyor. Şekil bozukluğu bı tarafa çocuğum asla huzurla ememiyor. Çok hızlı süt aktığı için boguluyor, yutmayi yetiştiremiyor püskürtüyor,ikimizinde üstü başı yatak döşek yapış yapış süt içinde kalıyor. Çok gelen meme mastit olacak diye ya da az gelenden zamanla kesilecek tek meme kalicam diye çok korkuyorum. İkisini dengelemek için ne yapabilirim sizce?
Az gelen memene emzirdikten sonra düzenli makineyle sağım yap arttirıyor. Digeeide muhtemelen tazyikli geldigi için bogazina kaçiyor onuda önce elle sağim yap tazyikli kısmı ayir sonra emzir makine kullanma tazyigi arttirir

Geldi bi kac kez torununu gormeye hic bisey olmamis gibi davrandi.misafir gibi geldi gitti.
Ben de diyorum icimden hep boyle olsa keske kussun cok da tın isime gelir :-)
Yalniz 40 i cikinca mecbur biz gitcez bakalim insallah kalin diye ustelemez.askinda sanmiyorum artik kalin diceni :-)
40 ı çıkınca niye mecbur gidicen ki canım

Selam kızlar. Bir şey danışmak istiyorum. Gece bebeklerinizi bac kez ve hangi saatlerde emziriyorsunuz. Benim uykum cook agir ve uyanamiyorum. Vicdan azabi cekiyorum. Esim de bebek uyuyorsa sorun yok uyandirma bosuna diyor. Mesela 11de uyudu bebegim 2.30 da emzirdim ama cook cook uykuluydum. Sonra 4te emzirdim. Aslinda guzel bir duzenimiz vardi ama bir kac gundur gunduz uyumayip beni cok fazla yoruyor. Ben de cok uzuluyorum 3 gundur boyle dogru duzgun emziremiyorum. Gece de onu zorla aglatip uyandiriyorum yoksa uyanmiyor...ne yapsam bilemedim. Bir fikri olan var mi
Canım ben hiç uyandırmıyorum , 4 saati geçerse uyandırıyorum ama ona da gerek kalmıyo. Acıksa uyanır, gece uykusu önemli diye düşünüyorum. Zaten bebeklerimiz zor uyuyo. Ben kendi kalkıp ağladıkça altını alıp emziriyorum.

Eger kilo alimi iyi ve herhangi bir problem yoksa 4 saate kadar uyandirma geceleri gündüz bol bol emzirmeye bak

Back
X