2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Selam kızlar. Bir şey danışmak istiyorum. Gece bebeklerinizi bac kez ve hangi saatlerde emziriyorsunuz. Benim uykum cook agir ve uyanamiyorum. Vicdan azabi cekiyorum. Esim de bebek uyuyorsa sorun yok uyandirma bosuna diyor. Mesela 11de uyudu bebegim 2.30 da emzirdim ama cook cook uykuluydum. Sonra 4te emzirdim. Aslinda guzel bir duzenimiz vardi ama bir kac gundur gunduz uyumayip beni cok fazla yoruyor. Ben de cok uzuluyorum 3 gundur boyle dogru duzgun emziremiyorum. Gece de onu zorla aglatip uyandiriyorum yoksa uyanmiyor...ne yapsam bilemedim. Bir fikri olan var mi
Gece emzirmenin daha faydali oldugunu okudum. Cok arayi acmadan 3 4 saate bir emzirmekten bisey olmaz. Bizimki duzenli kendi kalkar.

Canım öğretmen misin? Bir sekilde rapor almaya çalışacağım ben. Biz de aynı ev borcu ödüyoruz ve bitmesine 1.5 yıl var. Olmazsa 5er gün raporla 40 günü doldurabiliriz ama bunun icin de biriyle anlasmak gerek. 2 ay yapar bu sekilde
Evet canım öğretmenim ablam da rapor al diyor ama Bursa da gerçekten hastayken bile zor veriyorlar raporu. Sınıfçıyım başlama yapıp da rapor almaya kalksam çocuklara yazık dedim, ablam da öncelik senin çocuğun seni kimse düşünmez sen evladını düşün dedi. Eşim de ya Nisan'da güzelce başla ya da Haziran'da dedi.

Benimki kendi uyanıyor 2 saatte bir, mama versem de 2.5 saatte uyanıyor hiç 4 saati bulmadı keşke uyusa :(

Eger kilo alimi iyi ve herhangi bir problem yoksa 4 saate kadar uyandirma geceleri gündüz bol bol emzirmeye bak
Kilo alımı normaldi ama gece emziriyordum gece sütü farklı besleyici oluyor diyorlar kilo alımı azalacak besleyemeyecek diye korkuyorum. Uyanmak bilmiyor malesef ugrasiyorum

Benimki kendi uyanıyor 2 saatte bir, mama versem de 2.5 saatte uyanıyor hiç 4 saati bulmadı keşke uyusa :KK43:
Olsun canım ne güzel besleniyor elini yüzünü yıkadım burnunu sıktım altını açtım benimkinde tık yok uyuyor hala ben ayaktayım beslense keske

Evet canım öğretmenim ablam da rapor al diyor ama Bursa da gerçekten hastayken bile zor veriyorlar raporu. Sınıfçıyım başlama yapıp da rapor almaya kalksam çocuklara yazık dedim, ablam da öncelik senin çocuğun seni kimse düşünmez sen evladını düşün dedi. Eşim de ya Nisan'da güzelce başla ya da Haziran'da dedi.
Bir günlük değil koca bir dönem. Önemli olan senin bebeğin. Ben de her türlü yolu deneyeceğim yani kimse kusura bakmasın psikiyatriye gidip yalvaricam en son. Yoksa kafayı yerim cidden. Benim 16 saat dersim var ona rağmen bırakamam gibi geliyor

Bir günlük değil koca bir dönem. Önemli olan senin bebeğin. Ben de her türlü yolu deneyeceğim yani kimse kusura bakmasın psikiyatriye gidip yalvaricam en son. Yoksa kafayı yerim cidden. Benim 16 saat dersim var ona rağmen bırakamam gibi geliyor
16 saat iyiymiş canım, bizim 30 saat okul idaresi de süt izni vermiyormuş yeni atandım sorun yaşamak da istemiyorum, kafam karışık baya :KK43:

Kızlar bizim minik geceleri hiç uyumuyor mızmızlanıyodu. Sıkıntısızken uyumuyo diyodum ama gazı varmış. Son gün bayağı kötü oldu çok ıkındı. Çözüm buldum paylaşmak istedim. Gece uyumayan bebeğim. 4 saat uykudan uyanmaz oldu. Huzurlu ağlamıyo, nazlanmıyoe.
Demiştim burda tavsiye üzerine kiraz çekirdekli reflü yatağı aldık diye. Hep kullanmaya başladık. Her yatacağında ısıttı eşim. Uykusu daha ağır, uzun ve huzurlu olmaya başladı. O uyuyunca bende biraz uyudum kafamı toparladım ve araştırma yaptım. Ayşe önerin videolarını izledim. Onu da burda duymuştum. Neyse bizimki uyandı. Altını aldım biraz gazı çıktı. Sonra emzirdim omzumda 10-15 dakika sıvazladım sırtını gazını çıkardım. Onu da youtubeda hemşirebianne de ilemiştim ( tabii onun kadar sert yapmadım kıyamam ) bayağı çıkardı ama hala ıkınıyordu. Bu sefer yatırdım açtım karnını. Mustela bebe yağıyla masaj yapmaya başladım. İlk başlarda çok kasıldı ağladı ama zamanla kendiliğinden sakinleşti. İyice masajını yapıp altını tekrardan açtım. Çişini yapmıştı yine. Temizlerken ufak sesler duydum, dikkat kesildiğimde bebeğimin gaszını sessiz çıkardığını farkettim. :) sevinçten havalara uçtum tabii :) ben bezini bağlarken normalde ağlayan bebek hiç ağlamadı. Baktıydım uyumuş :) biraz daha omzuma aldım okşadım. Yine kiraz çekirdeğine yatırdım ve tam 4 saat uyudu. Diyeceksiniz belki çok fazla diye ama kıyamadım çok uykusuzdu kaç gündür çünkü. Aç olsa uyanır diye kendimi teselli ettim. O uyurkende temizlik bulaşık yemek çamaşır bütün işimi hallettim. Hatta eşim dışarıdan gelince şaşrdı, kim temizlik yaptı diye :)
Neyse bizimki Baktım uyanmıyo :) konuşa konuşa zor uyandırdım. Dakikalarca gerindi :) altına bakınca tamamen uyandı. O zamandan beri 3-4 saat uyuyup kalkıp emiyo. Biraz durup yine uyuyor. Şu an yine uyudu :) bu gece rahat uyıcam. :) allah hepimize kolaylık versin. İnşallah hiç birimizin bebeği gaz sancısı çekmez.
Canım istediği kadar uyusun elleme ben ağlamadığı sürece emzirmiyorum gerekirse 5-6 saat uyuyor uykuda bir gıda ihtiyaçtır bende karnına sıcak torba koyuyorum dediğin gibi mis gibi uyuyor bide masajlar biogaia damla

Çalışacak olan arkadaşlar bebeklerinizi kaçıncı ayda bırakacaksınız?
Ben ücretsiz izin kullanmak istedim 4 ay ama şimdi bile eşim eksi 5binde, kartlara da borç var. Arabayi satacağız borçları ödemek için. Kredi borcu ve ev kirası da var onları da ödeyecek daha düşük bir araba alacağız . Haziranda başlama yapacaktım ama sanki yetiştiremiyoruz bebeğimizin de masrafları eklendi. Nisan'da başlama yaparsam daha rahat olacağız 4 aylık olacak oğlum sabah 8den 3 e kadar bensiz kalacak :KK43: içim üzülüyor şimdiden. Garip hissediyorum...
Ben de subat 25te basliycam canim. Bizde de ev kredisi var araba kredisi var iki bebegin kredi kadar bez masrafi var var da var. Ben 3 ile 7.30arasi calisacagim. 3 aylik bile olmamisken birakmak zorundayim 3 aralikta dogum yaptim. Senin bebise bakacak biri var mi bakiciya mi birakacaksin
Yanlis hatirlamiyorsam ogretmendin degil mi. Bransin ne sut iznini kullanmayacak misin

Hamileliğimde olduğu gibi yine hastayım Boğazım çok kötü sirke falan yaptım ama geçecek gibi değil baktım bezyazlamış antibiyotik içen oldumu emzirme döneminde

Ben de subat 25te basliycam canim. Bizde de ev kredisi var araba kredisi var iki bebegin kredi kadar bez masrafi var var da var. Ben 3 ile 7.30arasi calisacagim. 3 aylik bile olmamisken birakmak zorundayim 3 aralikta dogum yaptim. Senin bebise bakacak biri var mi bakiciya mi birakacaksin
Yanlis hatirlamiyorsam ogretmendin degil mi. Bransin ne sut iznini kullanmayacak misin
Canım benim kızımın emerken yaptığı gaz sancıları bitti şükür egzersiz masaj biogaia damla ve fön sesi ile bebeği emzirmeden telefondan fön sesi aç öyle emzir emzirme bitince bebeğinin gazını çıkar sonra yatır bacaklarını ov bisiklet çevirttir yürüme hareketleri yaptır karnına doğru çek günde 3-4 kez 10 ar dk yapıyorum kan dolaşımı hareketlilik bebeğin bağırsaklarını çalıştırıyor zaten bu egzersizler den sonra alttan sesler çıkmaya başlıyor hiç ıkınmadan ağlamadan gaz çıkıyor ha bide küçük sıcak su torbası aldık hep o var karnında

Canım fışkırmasını iyi olarak hiç görmedim. Eşim deme öle diyo ama bn bundan rahatsızım. Eve gelenler soruyo sağıyorum diyorum tuhaflarına gidiyo. Eşim onlar nazar etti diyo. Zaten burda kimseden öyle bişey beklemediğim için yazdım. Fışkırmasından rahatsızım. Ağrı yapıyo, bebeğim ememiyo. Memnun olduğum bi durum değil yani :)
Biraz sagip oyle ver canim .benim bebegim dde tazyikli olunca ememiyor azicik sagip oyle veriyorum memeyi. Ancak o zaman emebiliyor. Ama devamli dda sagip verme önsüt de susuzlugunu gideriyor ona da ihtiyaci var
Bir de 3 ay gecince gecince memeler terbiye oluyor o zaman rahatlarsin biraz bebegin ihtiyaci kadar sut uretirsin

Canıım bebeğe göre üretiyo diyorum ama bi taraf fazla diğer taraf tam bebeğe göre. Benim 3. Gün göğüslerim şişti sütten. Bebeğim alamadı sarılık oldu hastanede yattı. Doktor sağ dedi. O zamandan beri mecbur sağdım ağrıdan duramıyodum çünkü. Eğer öyle bişey varsa bende de aynısı olmuş olabilir. Çünkü o aralar şimdi azalan göğsümü çok sağmıştım. Onda çok oluyodu o zaman da. Sağmamalı mıyım o zaman
Sag canim sen devam et. At buzluga lazim olur 3 ay gecsin rahatlayacaksin. Sutum aazaliyor diye de düşünme. Ohhhh bebegim mutlu ben mutlu sutum yyeterli diye düşün

Canım öğretmen misin? Bir sekilde rapor almaya çalışacağım ben. Biz de aynı ev borcu ödüyoruz ve bitmesine 1.5 yıl var. Olmazsa 5er gün raporla 40 günü doldurabiliriz ama bunun icin de biriyle anlasmak gerek. 2 ay yapar bu sekilde
Canim 40 gunu tam doldurma 2 3 gun birak bence. Sonucta ocak ayina kadar da bebekle ilgili bisey olur rapor hakkimiz kalsin biraz. Yoksa kurul raporu almamiz gerekir. Dusunsene grip oldun cok kotusun ama rapor alamiyorsun. Bebegini sunnet ettirdin rapor alamiyorsun. Kurulla ugras dur

Back
X