- 12 Ocak 2015
- 1.388
- 3.057
- 133
- Konu Sahibi Sezerbusra21
- #43.841
Benim oğlanda ayni illa gözü açik olcak memede kapancakUyurken nasil emzirebiliyosunuz benim kizim hayatta emmiyo agzini kitliyo resmen
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim oğlanda ayni illa gözü açik olcak memede kapancakUyurken nasil emzirebiliyosunuz benim kizim hayatta emmiyo agzini kitliyo resmen
Hiç ötle kullanmak aklıma gelmemişti canım :) mantıklıBizim bitti öyle başlamıştık 2 ye ama son 20 kala baya sıkmaya başlamıştı. Elimde kalsaydı reglin ilk günü kullanırdım pedlerden daha sağlıklı olur
Hiç öyle yumuşak diye almamazlık yapmadu canım bizimki. Sert diye alamadığı oldu sadece.Benim göğsüm De sağdıktan sonra çok zor doluyo.sağdığım için böyle oluyo gibi geliyo bana ama kendime saçmalama bütün dünya sütü artsın diye sağıyor bi seninki mi sağınca azalcak senin sütün az diyorum. Bi başkasından ilk defa senden duydum süt sağınca kesildiğini. Doğru olabilir tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum . 5-6 gün sağmıyım göğüslerim ne kadar emzirirsem emzireyim dolu oluyo. Ben de dolu oluşuna güvenip sağayım yarın öbür gün bunlar lazım olcak diyorum sağınca lastik gibi oluyo göğsüm bommmmmboş resmen vıcık vıcık oluyo. Bu sefer de kızım emmek istediği zaman kıyameti koparıyor göğüs yumuşak diye. Sıkıyorum süt geliyo ama yumuşak olduğu için kızıp almıyo.
BAŞKA BU ŞEKİLDE GÖĞÜSÜ YUMUŞAKKEN BEBEĞİ MEMEYİ KABUL ETMEYEN VAR MI
Hiç sırt ağrısı filan yapmıyor merak etme. Kanguruda bebek ağırlığıyla aşağıya asiliyor bunda tamamen bedenine yapışık olduğu için sanki senin bedeninin bı parçası gibi oluyor. İnşallah biraz sıkıntılarına çare olur senin deKesinlikle haklisin ben de kumas alicam alicam diyorum nasip olmamisti bi turlu.alicam insallah resmen eziyet boylr komtuga bi 2 dk birakmaya gelmyo hemem agkamaya basliyo napim mecbur iskerimi de yaomak zorundayim onu sakinlestirip geri isime donuyorum ama nafile aglamasina da dayanamiyorum.slinngi alinca rahat etcez insallah.
Yalniz sirt agrim cok fazka benim insallah sirt agrimi arttirmaz.kanguruda tasirken cok agriyo.emzirirken hep one egildim gogus ucu yaralarimdan dolayi simdi sirt ve boyun agrisi cok yasiyorum.
Kangurunun agirligi da var tabi.sling benim son umudum insallah.
İşte bunların hepsi geçici bı süreç canım. Yenidogan bı bebeğin cok kısa kısa uyumasi, sık beslenmek istemesi, devamlı ağlaması normal olan şeyler. Yani bunları yaşayıp da bı şeyler yanlış gidiyo çözüm bulmak lazım diye panik olmamak gerekiyor. Tek yapman gereken normal gelişimin bir parçası olduğunu kabul Edip sabırla geçeceği günü beklemek. Benim bebeğim 1.5 aylık ve bu güne kadar daha hiç 3 saat kesintisiz uyumadım. Bu sütünün yetmediğinin göstergesi değildir ki. Gorselde de zaten onu anlatıyor. Ağlayan bir bebek boş memeler hiç biri göstergesi değil. Bedenin şuanda uyum surecinde. O çocuk acikacak ağlayacak devamlı memede duracak doymayacak ki beyne sütün yetmiyor daha fazla süt lazim mesajı gitsin daha da fazla üretsin. Bu şekilde mamayla doydugunda böyle de yeterli daha fazla süt uretmene gerek yok mesajı gidiyor. Sütün gercekten az olabilir ama bunu arttırmak sabrederek senin elinde.Canım öyle diyosun ama bunu da yaşayan bilir. Çocuk gerçekten karnı doyduğunda melek gibi uyuyo gaz sorunumuz da yok şükür. Karnı doyduysa 3 saat uyuyo hiç mıkırdanmadan. Gün içinde sadece bir kez 3 saat kesintisiz uyuyorum uyandığımda göğsüm dolu oluyo. Ve o dolulukta emzirdiğimde verimli bi şekilde aralıksız iştahli emiyo uyuyakalıyo ama bir daha asla göğsüm o kadar dolmuyo ve vıcık vıcık lastik gibi oluyo. Çocuk memeyi ağzına aldığı an iki çekiyo bırakıyo ağlaya ağlaya emiyo sonra yorulup uyuyakalıyo. 10 dk sonra açlıktan uyanıyo ağlıyo. Bu kısır döngü tüm gün bu şekilde ilerliyor dolayısıyla ben hiç dinlenemşyorum beslenemiyorum bir sonraki gün 3 saat uyuyana kadar o açlıktan ben uykusuzluktan bitap düşüyoruz. Sütün neye göre kişiden kişiye değiştiğini anlayabilmiş değilim ama değişiyo kesinlikle. Herşeyi de psikolojiye bağlamak doğru değil.
Ben bunun farkındayım ve mamaya başvurmuyorum hala inatla sadece emziriyorum ama ben sadece şunu söylemek istedim ‘günde 3 litre su iç sürekli emzir bak nasıl sütün oluyor’ cular var. Öyle olmuyo işte kiminin sütü kimine göre az olabiliyor. Ben burada 100 kişi varsa 80 inden iyi bakılıyorumdur. Başımda manyak Kaynana yok annem kv eşim pervane oluyorlar etrafımda .emzirip veriyorum anneme ya da kv gazını onlar çıkarıyor altını onlar alıyo ben uykusuzsam. 20 günlük bebeğim bugüne kadar iş namına birşey yapmadım .ne yemek ne temizlik. Gıda konusunda süt yapıyor denilen ne varsa söylediğim an pişirilip önüme getiriliyor.hoşaflar bulgurlar helvalar..eşim her an yanımda destekçi . Bu şartların onda birini sağlayamayan kızlar vardır ama benden çoktur sütleri. Demem o ki bütün şartları yerine getirsen de fiziksel ve duygusal olarak , süt olmayınca olmuyo. Bu biraz da bünyeyle mi ilgili acaba . Benim vücudum çok süt üretmiyor belkiİşte bunların hepsi geçici bı süreç canım. Yenidogan bı bebeğin cok kısa kısa uyumasi, sık beslenmek istemesi, devamlı ağlaması normal olan şeyler. Yani bunları yaşayıp da bı şeyler yanlış gidiyo çözüm bulmak lazım diye panik olmamak gerekiyor. Tek yapman gereken normal gelişimin bir parçası olduğunu kabul Edip sabırla geçeceği günü beklemek. Benim bebeğim 1.5 aylık ve bu güne kadar daha hiç 3 saat kesintisiz uyumadım. Bu sütünün yetmediğinin göstergesi değildir ki. Gorselde de zaten onu anlatıyor. Ağlayan bir bebek boş memeler hiç biri göstergesi değil. Bedenin şuanda uyum surecinde. O çocuk acikacak ağlayacak devamlı memede duracak doymayacak ki beyne sütün yetmiyor daha fazla süt lazim mesajı gitsin daha da fazla üretsin. Bu şekilde mamayla doydugunda böyle de yeterli daha fazla süt uretmene gerek yok mesajı gidiyor. Sütün gercekten az olabilir ama bunu arttırmak sabrederek senin elinde.
Mama içince huzurla uyuyor dediğin de bebeğin mamanin ağirligindan sızıp kalması. Şu anda daha anne sütünü bile tam anlamıyla sindirmeye hazır değilken sistemleri mamayı içince oturup kalıyor midelerine. Ayrıca merak etme açlık uykusuzluk filan da o kadar etkilemiyor süt üretimini. Ben sanmıyorum zaten dünyada doğru dürüst beslenebilen uyuyabilen bı lohusa olsun. Hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz. Benim iki tane haşlanmış yumurtayla günü bitirdiğim çok oldu hiç de bı etkisini görmedim. Süt üretimini arttıran en etkili yol bebek her talep ettiğin de emzirmek.
Ben de seninle aynı durumdayım ve sabırla bekliyorum bu durum be zaman rayına oturcak diye benim ki de 23 günlük ve aynı seyleri yasıyorumBen bunun farkındayım ve mamaya başvurmuyorum hala inatla sadece emziriyorum ama ben sadece şunu söylemek istedim ‘günde 3 litre su iç sürekli emzir bak nasıl sütün oluyor’ cular var. Öyle olmuyo işte kiminin sütü kimine göre az olabiliyor. Ben burada 100 kişi varsa 80 inden iyi bakılıyorumdur. Başımda manyak Kaynana yok annem kv eşim pervane oluyorlar etrafımda .emzirip veriyorum anneme ya da kv gazını onlar çıkarıyor altını onlar alıyo ben uykusuzsam. 20 günlük bebeğim bugüne kadar iş namına birşey yapmadım .ne yemek ne temizlik. Gıda konusunda süt yapıyor denilen ne varsa söylediğim an pişirilip önüme getiriliyor.hoşaflar bulgurlar helvalar..eşim her an yanımda destekçi . Bu şartların onda birini sağlayamayan kızlar vardır ama benden çoktur sütleri. Demem o ki bütün şartları yerine getirsen de fiziksel ve duygusal olarak , süt olmayınca olmuyo. Bu biraz da bünyeyle mi ilgili acaba . Benim vücudum çok süt üretmiyor belki
Canım Aptamil den Bebelac pepti junior a. Doktor süt alerjisi olabilir dedi . Sümüklü kaka yapıyordu oğlum bir de aşırı beyaz sindirilmeden gelen süt vardı.
Ben multi vitamin tarzı bişey kullanıyorum bi koku yok canım. İçeriğinde balık yağıda varKızlar yedip içtiklerinin kokusunun sütüne geçtiğini farkeden var mi? Ben önceden de düzenli olarak OMEGA 3 takviyesi kullanıyordum. Hamileligimde de şimdi de devam ediyorum. Hep araştırmalarım doğrultusunda çok iyi bı şey yaptığımı düşünüyordum. Ama şimdi sütumden buram buram balık kokusu alıyorum ve sorgulamaya başladım acaba doğru bı şey mi yapıyorum diye. Demek ki direk süte geciyor. Siz hiç bı takviye kullanıyor musunuz emzirme döneminde.?
Bacaklarının iç kısımlarında iz oluyor kızımın,iki numaraya geçtim yine oluyor. Oraları etkendi yavrumun ondan bence ve acıttığımı düşünmüyorum sıkmıyor çünküKızlar. Bezin lastikli kısımları sizde de kızarıklık ve iz ypıyo mu? 2 numara zamanı mı geldi acaba? Önce kızarmıyo iz yapmıyodu
Son çarem e bebekteki malt içeceklerinden alıcak eşim yarın. Sen denedin mi malt içmeyiBen de seninle aynı durumdayım ve sabırla bekliyorum bu durum be zaman rayına oturcak diye benim ki de 23 günlük ve aynı seyleri yasıyorum
İnşallah mama ya başlamazsın canım sen yine de olumlu düşün. Ben şu an pişmanım başka bir doktora gidip de öneri almadığıma. Ne kadar üzüldüm bilsen . O kadar emziriyorum ağlıyor AA doymadı deyip mama yapıp mamayı içince gaz veya kaka yapıyordu derdi doymak değilmiş diyordum ama tabi mamayı da içmiş oluyordu yarısına kadar. Kendimi yetersiz gördüm kaç kez ağladım . Ben de yersem oluyor süt cidden kendime diyorum yediklerin çok önemli değil ama hafif dolu olsun bebeğim emip uyuyor 1 saat bile olsa ama boşsa göğüsler sabırla emiyor oğlum yine fakat o damlaları içeceğim diye yoruluyor cidden.Ben bunun farkındayım ve mamaya başvurmuyorum hala inatla sadece emziriyorum ama ben sadece şunu söylemek istedim ‘günde 3 litre su iç sürekli emzir bak nasıl sütün oluyor’ cular var. Öyle olmuyo işte kiminin sütü kimine göre az olabiliyor. Ben burada 100 kişi varsa 80 inden iyi bakılıyorumdur. Başımda manyak Kaynana yok annem kv eşim pervane oluyorlar etrafımda .emzirip veriyorum anneme ya da kv gazını onlar çıkarıyor altını onlar alıyo ben uykusuzsam. 20 günlük bebeğim bugüne kadar iş namına birşey yapmadım .ne yemek ne temizlik. Gıda konusunda süt yapıyor denilen ne varsa söylediğim an pişirilip önüme getiriliyor.hoşaflar bulgurlar helvalar..eşim her an yanımda destekçi . Bu şartların onda birini sağlayamayan kızlar vardır ama benden çoktur sütleri. Demem o ki bütün şartları yerine getirsen de fiziksel ve duygusal olarak , süt olmayınca olmuyo. Bu biraz da bünyeyle mi ilgili acaba . Benim vücudum çok süt üretmiyor belki
Canım son ana kadar direnicem mama vermemek için. İnşallah sen de sadece memeye dönersin canım .Emen bebek gerçekten her yönden kolaylıkİnşallah mama ya başlamazsın canım sen yine de olumlu düşün. Ben şu an pişmanım başka bir doktora gidip de öneri almadığıma. Ne kadar üzüldüm bilsen . O kadar emziriyorum ağlıyor AA doymadı deyip mama yapıp mamayı içince gaz veya kaka yapıyordu derdi doymak değilmiş diyordum ama tabi mamayı da içmiş oluyordu yarısına kadar. Kendimi yetersiz gördüm kaç kez ağladım . Ben de yersem oluyor süt cidden kendime diyorum yediklerin çok önemli değil ama hafif dolu olsun bebeğim emip uyuyor 1 saat bile olsa ama boşsa göğüsler sabırla emiyor oğlum yine fakat o damlaları içeceğim diye yoruluyor cidden.
Kesinlikle canım biberon kaynat su kaynat bir de hazırlama esnasında ağlıyor yavrumCanım son ana kadar direnicem mama vermemek için. İnşallah sen de sadece memeye dönersin canım .Emen bebek gerçekten her yönden kolaylık
Bizimki de çok ıkınıyo canım. Ben normal sanıyodum, her bebek aynı değil mi ki? Çok kasılıuo yaparken bizimkiKizlar bebegi ikinarak cok zor kaka yaoan varmi gunluk yapio ama kabiz gibi mahvoluyi yavrum bi de sümüklü gibi kaka.dr prebiyotikli dvit verdi ondan mi kullaniyim napiyim bilemedim
Tamam canım çok sağolTedirgin olma cnm. Drlar isin kolayina kaciyor kesin cozum kortizonlu krem geciriyor diye hemen yaziyorlar. Ama neden boyle olmus bebegin saci kasi kimsenin umrunda degil. Benim ilk oglumda yuzu tamamen kipkirmizi olmustu kulagi dusecek sanmistim. Sivilce gibi akiyor kabuk bagliyordu. Sonra kafasi da oldu. Mustelanin kopuk seklinde konak sampuani var onu kullanmistim. Yuzu icin pembe saci iicin sari corasatin kullandim. Bi araştır dr una sor ona gore bi daha cikarsa kortizonlu krem yerine bunu surersin . Cok gecmis olsun