2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Ayy aynı bende düşerim diye kaç defa eşimi kaldırdım. Şimdi gece uyku düzenini biraz daha oturttuk ama bu sefer gündüz full ayakta :) oturunca bile mızmızlanıyo. Allahıma şükür hişç öyle bangır bangır ağlamadı şimdiye kadar, ben mızmızlansa bile kıyamayıp kucaklıyorum. Ağlamasına fırsat vermiyorum.öyle olunca da hep kucakta
Bence en doğrusunu yapıyorsun bende ağlamaya başladiginda başka odadaysam sesleniyorum geliyorum diye sesimi duyunca bile sakinleşip bekliyorum şuan ihtiyaçlarının istediği an karşılanması çok önemli diğer türlü kendilerini çaresiz hissederler dün nasıl akşam oldu anlamadım ben yatırdım o kalktı ben yatirdim o kalktı elime bir iş alıyorum kaç defada bitiyor Allah bilir :) ama sakinleştirip yerine koy zamanla alışır mizildandiginda aldığında o bilecek annem ihtiyacım oldugunda yanımda diye birde yatağına yatırırken kendinden birden ayırıp yatırmayacakmissin sende sonuna kadar eğilip yavaşça yaptıracaksin birden bırakıp yatirdiginda sicriyir gibi oluyorlar

Canım bende reflü yatağı aldım. Memeden çekilir çekilmez de hemen kaldırıp 20 dakika hem kucakta tutuyorum hemde gazını çıkarıyorum ama bizimkisi yine kusuyo. Dün yine fışkırarak kustu. Çok emmişti. Sen başka ne yapıyosun ve hala kusuyo mu seninkiside
Kaç gunluksunuz canım ben ekstra başka birşey yapmıyorum kusuyor ama fışkırarak değil ağzının kenarindan bana Dr 15 günlük olduktan sonra ortaya çıkar dedi kurduğunu söyledim daha artar kuşması dedi ama çok şükür yoğun kuşması azaldı başka Dr a gittim o da bebekten bebeğe değişir iki üç ayda geçende var 6 ay bir sene surende dedi

Enjeksiyon şırınga denedin mi canım onunla rahat olur

Biberondan önce ben onunla denedim, bebek çekmedi halbuki videolarda yenidogan hatta prematüre bebekler nasil çekiyor, damla damla agzina damlattim kasıktan beter oldu ağzından aktı uzun sürdü. Dun yine kaşıkla denedim yine döküldü çok zor biberon olmadan. Emzirme danışmanı video koymuş insta da bebek şırıngayı emme refleksi ile çeker diyor bizimki niye çekmiyor o vakit. Sinir oluyorum hep teorik bilgiler veriyorlar uygulaması zor olur her bebek ayni değil demiyorlar hiç.

Rabbim kolaylıgini verir bir bakmışsın düzene girmiş herşey sen bile farkına varmadan çünkü gelisimleri günden güne değişiyor yatırdığı da eğer aglamiyorsa sabırla mizildandiginda kucağına al sakinlestir geri yatır yvet yatır kalk olacak ama öyle öyle alisiyorlar
İnşallah canım bir günü bir gününü tutmuyor. Bir gün uyuyor bir gün uyumuyor bir gün huzursuz falan... Böyle böyle büyüyecekler inşallah ama zormuş yani keşke ailem yakın olsaydı bu kadar zorlanmazdım.

İnşallah canım bir günü bir gününü tutmuyor. Bir gün uyuyor bir gün uyumuyor bir gün huzursuz falan... Böyle böyle büyüyecekler inşallah ama zormuş yani keşke ailem yakın olsaydı bu kadar zorlanmazdım.
Aynen dediğin gibi canım böyle böyle büyüyecekler zaman çok çabuk geçiyor her anın tadını çıkarmak lazım evet çok yardımcı olurlardı ama kendine inan güven sen annesinin senin yavrun ve sena artık çok güçlüsün bunun üstesinden geleceksin

Kızlar süt için tahin-pekmez, helva tüketin çay olarakta (kimyon tohumu, ısırgan otu,ihlamur,anason,rezene) demlemesi yapın bebeğinizin gazinada iyi gelir ve rahatlatır uyku verir ayrıca papatya çatıda yapıp icebilirsiniz hem size hem bebeğinize sakinlik verir Dr söylemişti bana
ben her ogunden sonra kimyon tohumu demleyip.iciyorum ayrıca diğer karışımıda yapip iciyorum ve bolca su

Bence en doğrusunu yapıyorsun bende ağlamaya başladiginda başka odadaysam sesleniyorum geliyorum diye sesimi duyunca bile sakinleşip bekliyorum şuan ihtiyaçlarının istediği an karşılanması çok önemli diğer türlü kendilerini çaresiz hissederler dün nasıl akşam oldu anlamadım ben yatırdım o kalktı ben yatirdim o kalktı elime bir iş alıyorum kaç defada bitiyor Allah bilir :) ama sakinleştirip yerine koy zamanla alışır mizildandiginda aldığında o bilecek annem ihtiyacım oldugunda yanımda diye birde yatağına yatırırken kendinden birden ayırıp yatırmayacakmissin sende sonuna kadar eğilip yavaşça yaptıracaksin birden bırakıp yatirdiginda sicriyir gibi oluyorlar
Herkes kötü yapmışım gibi konuşuyordu canım :) bu iyi oldu. Yatırınca bayağı bekliyorum başında :) dün Bizimkiside aynıydı. Öğleden sonra 2 de kalktı akşam banyodan sonra 11 de uyudu. Babasının kucağında uyudu. Lavaboya bile gidememiştim. :)

Kaç gunluksunuz canım ben ekstra başka birşey yapmıyorum kusuyor ama fışkırarak değil ağzının kenarindan bana Dr 15 günlük olduktan sonra ortaya çıkar dedi kurduğunu söyledim daha artar kuşması dedi ama çok şükür yoğun kuşması azaldı başka Dr a gittim o da bebekten bebeğe değişir iki üç ayda geçende var 6 ay bir sene surende dedi
Canım normalde kenarından kusuyordu gazını kendi çıkarırkn. Ama dün akşam nefes alamadı tıkandı, napacağımı şaşırdım sonra üstümden aşağı baya fışkırır gibi kustu. 27 günlüğüz

Herkes kötü yapmışım gibi konuşuyordu canım :) bu iyi oldu. Yatırınca bayağı bekliyorum başında :) dün Bizimkiside aynıydı. Öğleden sonra 2 de kalktı akşam banyodan sonra 11 de uyudu. Babasının kucağında uyudu. Lavaboya bile gidememiştim. :)
Banada aynısını diyorlar canım kucağa alışır diye ben en basindnsberi diyorum diyenlere şuan bana beni hissetmeye ihtiyacı var diye kimseyi dinlemedim içimden geldiği gibi davraniyorum :)
Canım düzenleri oluşuyor bizimde akşam üzeri uysniyor geceye kadar uyanık :) bende lavaboya giderken kaç defa düşünüyorum :) bak mesela bazen gazı varkende kucak istiyor kucağima aliyorum gazını cikariuor geri yatıyor :)

Kızlar kanguru kullanan var mı ev içinde? Benim var ama yenidoğan aprtı yoktu onu aldım bekliyorum. Olursa ev içinde kullanırım ama kangurudansa sling iyi diyorlar. Olmadı sling alıcam, böyle hiç bir iş yapamıyorum.

Canım normalde kenarından kusuyordu gazını kendi çıkarırkn. Ama dün akşam nefes alamadı tıkandı, napacağımı şaşırdım sonra üstümden aşağı baya fışkırır gibi kustu. 27 günlüğüz
Canım o dönemlerde bizimde öyleydi çok şükür geçmeye başladı kaç defa tıkanmasına firladik yataktan inşallah sizinkide geçer baya hafifledi bizim büyüdukce geçiyor

Kızlar süt için tahin-pekmez, helva tüketin çay olarakta (kimyon tohumu, ısırgan otu,ihlamur,anason,rezene) demlemesi yapın bebeğinizin gazinada iyi gelir ve rahatlatır uyku verir ayrıca papatya çatıda yapıp icebilirsiniz hem size hem bebeğinize sakinlik verir Dr söylemişti bana
ben her ogunden sonra kimyon tohumu demleyip.iciyorum ayrıca diğer karışımıda yapip iciyorum ve bolca su
Canım bana hiç bir faydası olmuyor, gün içinde neler içiyorum. Humana çay, rezene anason vb karışımı, bol su, malt içeceği, süt. Ama yine aynı yine aynı. Ne azaldı ne arttı sütüm...

Canım bana hiç bir faydası olmuyor, gün içinde neler içiyorum. Humana çay, rezene anason vb karışımı, bol su, malt içeceği, süt. Ama yine aynı yine aynı. Ne azaldı ne arttı sütüm...
Akşamları olsa da dinleniyormusun peki dinlenmek çok önemli ben uyuduktan sinrs biriktigini hissediyorum

Banada aynısını diyorlar canım kucağa alışır diye ben en basindnsberi diyorum diyenlere şuan bana beni hissetmeye ihtiyacı var diye kimseyi dinlemedim içimden geldiği gibi davraniyorum :)
Canım düzenleri oluşuyor bizimde akşam üzeri uysniyor geceye kadar uyanık :) bende lavaboya giderken kaç defa düşünüyorum :) bak mesela bazen gazı varkende kucak istiyor kucağima aliyorum gazını cikariuor geri yatıyor :)
Bazen evet gazdan mızmızlanıyo babası çıkarınca rahatlıyo bazende yanımızda kucağımızda olmak için mızmızlannıyo :) aslında çok güzel birşey. Bize bağlı bizi arayan bize alışan bi melek :) zaten dertleri sınırlı: açlık, gaz, altları, Ağrı. Bunlarda değilse bizim kucağımız :) kıyamam yaa melek bunlar :) aslında böyle düşünerek de sakinleşiriz. :) bizi seviyolar güven istiyolar.

Back
X