2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bazen evet gazdan mızmızlanıyo babası çıkarınca rahatlıyo bazende yanımızda kucağımızda olmak için mızmızlannıyo :) aslında çok güzel birşey. Bize bağlı bizi arayan bize alışan bi melek :) zaten dertleri sınırlı: açlık, gaz, altları, Ağrı. Bunlarda değilse bizim kucağımız :) kıyamam yaa melek bunlar :) aslında böyle düşünerek de sakinleşiriz. :) bizi seviyolar güven istiyolar.
Evet böyle düşünmek çok rahatlatiyot bir gülmeleri bakmaları yetiyor bana soruyorlar nasıl bir duygu diye bakınca kalbim eriyor başka tarifi yok diyorum:)

Evet böyle düşünmek çok rahatlatiyot bir gülmeleri bakmaları yetiyor bana soruyorlar nasıl bir duygu diye bakınca kalbim eriyor başka tarifi yok diyorum:)
Bazen öyle bi bakıyo ki, bu sefer ben bakmaya kıyamayıp yüzümü çegviriyorum :) dişimi sıka sıka bakıyorum ısırası geliyo insanın :) nazar etcem diye korkuyorum :)

Bazen öyle bi bakıyo ki, bu sefer ben bakmaya kıyamayıp yüzümü çegviriyorum :) dişimi sıka sıka bakıyorum ısırası geliyo insanın :) nazar etcem diye korkuyorum :)
Ayyy hiç deme ya onun sıcaklığı öyle güzel oluyor ki insanın indiresi gelmiyor evet ya anne babanın nazarı çok degermis okuyalım bol bol :)

Uyursa ggenelde yemek yapıyorum ya da ev topluyorum, bir işim yoksa ancak yatıyorum.
Canım ben normalde düzenli biriyim ama doğumdan sonra eskiki düzen olmuyor bunu kabullendim yemeği yaptıktan sonra eğer çok yorgunsam dinleniyorum yavaş yavaş yapıyorum kalan işleri önemli olan sizsiniz şuan

Canım herşeyi gözümde canlandırıyorum ama kafayı nasıl yıkıcam onu bilmiyorum. Sırt üstü yatırdım göğüsünü ayaklarını yıkadım tamam ondan sorun yok. Ama yüz üstü çevirdiğimizde bi elle bebeği tutmamız gerekmicek mi. E bi el bebekte bi elle su döküyoruz kulağına su kaçmasın ağzına burnuna şampuanlı su gitmesin diye üçüncü bir elin de kafadan su dökerken suyu bş hışımla sıvazlaması gerekiyor orasını kestiremiyorum. Kafa şampuanlı suyu kafadan döksem ağzına ya şampuanlı Sudan girerse
Canım kafanda zorlaştırma. Eşin bebeği tutsun .Bi eli bacak arasından karnına doğru diğer eli göğüs kafesinde olsun. Kafası biraz daha yukarıda kalacak eğik açı yani. Kafasını bastırmadan şampuanla suyu dök hiç korkma kulak arkasından akıyor kulağına su gitmez zaten. Yüzüne de gelmiyor aşağı baktığı için. Sırtını poposunu yap çevirin kafasını eliyle hafif kaldırsın eşin . Karnını ayaklarını yap suyu dök. Yani biriniz bebekle biriniz su ve şampuanlama işini alsın biz öyle yapıyoruz

Kızlar buhar makinası ben de kullanmak istiyordum. Bugün doktorumuza sordum önermiyorum zararlı dedi. Ev içinde küf mantarlarının ve zararlı bakterilerin üremesine sebep oluyormuş. Kalorifer peteğinin üzerine su koy dedi. Ama benim peteklerimin üzeri kapalı. Öyle su konulacak bir alan yok. Napsam acaba kafam karıştı alsam mı makina?
Ben aldım çok memnunum. Havayı temizleme özelliği var onuda açık tutuyorum çalıştırdığım zaman. Sabahları tıkanık uyanıyorduk şimdi rahatız. Sen bilirsin canım ama nem dengesi önemli bir şekilde ayarlaman lazım tabi

Ben emziğe alıştıramadım bir türlü doğduğundan beri vermeye çalışıyorum ısrarla istemiyor atıyor diliyle itiyor. Geçen dışarı çıktık biberona süt sağdım. Biberonu bile reddediyor süt olduğu halde. Dışarı çıkınca zorlanıyorum o yüzden keşke alışsa.

Annem 40 çıkınca uykusu düzene girer dedi bizim bugün 39 günümüz bir kaç gündür çok rahatız şükür büyüdükçe dünyaya alıştıkça düzelecek çok iyi anlıyorum sabah 5 e kadar uyumadan veya yarım saat uykuyla gece geçirdim artık ayakta dolanacak halim kalmayip düşmekten korkup eşimi kaldırıyordum birazda sen dolaştır diye çok şükür bir kaç gündür iyiyiz inşallah daim olur sizinkiler de düzene girer
Ben geçen ayakta gezdirirken uyumuşum canım vestiyerin kapağına girdik bebekle bebeğin kafasını vurdum sese uyandım baktım kucağımda bebek ağlıyor ben uyuyorum çok korkunç bir andı ayakta uyunurmu hem de yürürken uyunuyor demekki Allah tan yavaş vurdum az ağladı uyudu o geceyi asla unutmucam ya ellerimden düşseydi

Ben emziğe alıştıramadım bir türlü doğduğundan beri vermeye çalışıyorum ısrarla istemiyor atıyor diliyle itiyor. Geçen dışarı çıktık biberona süt sağdım. Biberonu bile reddediyor süt olduğu halde. Dışarı çıkınca zorlanıyorum o yüzden keşke alışsa.
Benimkisi de kabul etmiyor.avent almıştım. Çok acil birşey olunca biberon vermem gerekiyor ama almıyo

Kızlar kanguru kullanan var mı ev içinde? Benim var ama yenidoğan aprtı yoktu onu aldım bekliyorum. Olursa ev içinde kullanırım ama kangurudansa sling iyi diyorlar. Olmadı sling alıcam, böyle hiç bir iş yapamıyorum.
Slingde bir elinle tutmam gerekiyor ama bebeği iş yaparken yine engel olur diye düşündüm ben

Ben şöyle bir formül buldum kızlar kucağımda gezdirirken yada sallarken bir şarkı açıyorum yüksek sesli buzuki organ kolik diye o müzik eşliğinde uyutuyorum tabi bazen bir saatte uyuyor bazen bacaklarım kopuyor gezdirmekten ama uyuyunca yerine yatırınca müzikle uyuduğu için çok fazla uyuyor müziği hiç kapatmıyorum evi süpürüyorum yemek yapıyorum tüm işimi yapıyorum

Ben geçen ayakta gezdirirken uyumuşum canım vestiyerin kapağına girdik bebekle bebeğin kafasını vurdum sese uyandım baktım kucağımda bebek ağlıyor ben uyuyorum çok korkunç bir andı ayakta uyunurmu hem de yürürken uyunuyor demekki Allah tan yavaş vurdum az ağladı uyudu o geceyi asla unutmucam ya ellerimden düşseydi
Unutlurmu hiç canım ya rabbim.bir daha yaşatmasin emzirirken benimde gözler falan gidiyor bir bakiyorimkafam düşüyor Allah'ım yardımcımız olsun kolaylıgini versin yavrularimizi esirgesin

Gogus yaraları için bir çare deyiverin ne olur bmhqvoldum artık :KK43:
Gögüs yaraları kabusum oldu parçalanmıştı iki gögüs ucumda hiç abartmıyorum kanla iltihap süzülüyordu elimi ısırark süt sagıyodum acıdan bebegimi emziremedim sagıp biberonla verdim bütün evi sesim alıyodu sanki dogum yapıyorum o kadr inliyodum aglıyodum acıdan gözüm oglumu görmüyodu aglayınca sinirleniyodum
Memelerim taş gibi olmuştu çok üşüdüm ateşimi ölçtük 39 40 çıkıyo hemen acile gittik mastit olmuşum yatırdılar serum taktılar biraz kendime geldim çok iyi bir doktordu o bile nasıl bu hale gelene kadr dayandın dedi çok kötüydüm çünkü
Antibiyotik yazdı 12 saatte bir içiyorum
Madecassol diye bir krem yazdı 8 saatte bir sürüyorum gögüs kalkanı aldım onu takıyorum çok şükür bir mememi kurtardık o krem süper birşey lansinoh falan hiç işe yaramadı bende
Oglum biberona alışmıştı maf oldum iyileşen mememi tutturana kadar savaşıyoruz halada öyleyiz gerçi :)
Ama olsun çok şüküt emiyor
Diger gögüs ucumda iyileşmek üzere oda iyileşirse süper olucak
Allahım kimseye yaşatmasın çok zor acı rabbi ssanada şifa versin inşallah o kremi al kalkan al kullan mutlaka inşallah işe yarar
Tahin de iyi gelmedi bana işe yaramadı yani tek çözümüm madecassol krem oldu inşallah sende de işe yarar sürekli sag sütünü

Oglum çok kusan bir bebek reflü yatagıda aldık ama hiç fayda etmedi hala kusuyor bazen boguluyor sürekli başında bekliyoruz yemek yapamıyorum evi temizliyemiyorum eşim evde olunca o bebegin başında bekliyo ben öyle.işlerimi halledebiliyorum ne zaman düzene giricez çok yoruldum lohusalıkta maf etti beni herşeyw sinirleniyorum aglıyorum sürekli uykusuzluk hat safhada zaten gözlerimim altı morardı çok zorlanıyorum rabbim hepimizin yardımcııs olsun dayanma gücü versin sabır versin inşallah
Bana masum bakışı zeytin gözleri beni benden alıyor anca öyle sankinleşebiliyorum

Back
X