2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Yarın 2 aylık oluyoruz. Bugün de 3 tane aşı olduk. Çok ağladı kuzum. 2 bacaktan bir koldan. Önümüzdeki ay sağlık ocağında aşımız yokmuş sadece kendi doktorumuz rota aşısı yapacak.
Bir de kalça çıkığı usgsi çektirdik. Sorun çıkmadı çok şükür.

Ben emziğe alıştıramadım bir türlü doğduğundan beri vermeye çalışıyorum ısrarla istemiyor atıyor diliyle itiyor. Geçen dışarı çıktık biberona süt sağdım. Biberonu bile reddediyor süt olduğu halde. Dışarı çıkınca zorlanıyorum o yüzden keşke alışsa.

Bizde aynıyız ne emzik ne biberon . Özellikle biberon bildiğin öğürüyor cocuk biberona ööö ypıp itiyor ağlamaya baslıyor . Ama geçen karnı açken denedim aldı :) mecbur kalınca zorla alıyo demekki .

Yarın 2 aylık oluyoruz. Bugün de 3 tane aşı olduk. Çok ağladı kuzum. 2 bacaktan bir koldan. Önümüzdeki ay sağlık ocağında aşımız yokmuş sadece kendi doktorumuz rota aşısı yapacak.

Oy kıyamam . 2 aylık aşısı ateş yaparmıs inşallah hepimiz sorunsuz atlatırız. Bizimde 11 gün sonra 2. Ayımız olyor

Makina daha cok cikarmiyo mu cnm ?
Ben iki kere sagdim baş edemedim dedigin gibi hem biberondan siziyo giysime bulasiyo yapis yapis oluyo hem gogsum cok aciyo sıka sıka.ben de biraktim zaten kiralicam diye.
Ben gogsumun altina bebek mendili koyuyordum ama bosa gidiyordu sizdigi icin.ama yine de yapis yapislik oluyodu elime bulastigi icin benim de.valla elle cok zor oluyo.makina insalah daha guzel cikarir da ben de mamadan kurtulurum
Canim bence satin al gitsin. Senin ilk bebegindi degil mi emin ol kullanisli bir şey hic pisman olmazsin ikinci bebeginde de lazim olur. Bekleme kiraliycam diye bence. Durumun varsa satin almani oneririm

Sağlık ocağı 2 aylık aşımızı 2 ayı 15 gün geçince gün verdi başka gün Yok ogün açılacak aşı dedi niye acaba geceniz nasıl dı canım ateş yaptımı

Kızlar Dr larinix burun temizliği konusunda ne diyor kızımın hapsurmasjna rağmen kendi çıkmıyor gün aşırı aspiratör ile temizliyoruz görünüyor çünkü sakıncası olur mu persembe günü Dr a gittiğimde soracağım ama bugün temizlenmesi lazım aklıma takılıyor

Günaydın tatlı anneler
Benim kizimda belli aralıklarda uyumuyordi yatağına koysam hemen uyanıyordu Dr kontrolünde konuştuk her akşam duş aldır Los ortamda uyumaya çalış geçerliğini giydir bilinc altına uyku zamanının geldiği yerleşir dedi Los ortamda melanin hormonu salgılanır dedi iyasıl uyutursan uyandığında öyle uykuya dalmak ister dedi ben şimdi her gün duş aldıriyorim hergun sampuanlamiyorum üzerini giydiriyorum akşam olduğunu uyku vaktinin geldiğini ve iyi geceler diyorum ninni açıyorum bazen kucağımda bazen memede uyuya kalıyor uzun süre uyuyor çok şükür bir kaç gündür rahatız umarım sizede faydası olur
Ruya Naz0 Ruya Naz0 bebekler banyo yaparken usudukleri için titremezmis onların reflekleriymis dün dinledim suyun ve odanıne sıcaklığından elinden rahat ol ben banyo yaptırırken klimayida aciyorum
Neyin refleksiymiş peki oda sıcaklığı 25 derecede normal sanırım hergün yıkamaya nasıl cesaret ediyorsun üşütmezmi tebrikler valla sana ben korkuyorum hasta olacak diye daha çok minnaklar eşime bile sürekli ıhlamur çayları veriyorum grip ilaçları hasta olup bulaştırmasın bize diye

Biz de cuma günü 2 aylık oluyoruz inşallah :) nasıl da büyüdüler miniklerimiz çok şükür

Kızlar bu malt içeceği ne iğğğrenç bişeymiş ya çok zor içtim:KK43:
Kardeşimde bana moms tea almış ebebekte olandan kuş yemi gibi iğrenç bir kokusu var zorla içtim sütüm terim bile koktu ama ilginç olan kokusundan falan tiksinmeme rağmen içmeyince canım istedi kahve kola gibi şaşırdım

Neyin refleksiymiş peki oda sıcaklığı 25 derecede normal sanırım hergün yıkamaya nasıl cesaret ediyorsun üşütmezmi tebrikler valla sana ben korkuyorum hasta olacak diye daha çok minnaklar eşime bile sürekli ıhlamur çayları veriyorum grip ilaçları hasta olup bulaştırmasın bize diye
Refleksin aciklsmssini yapmadi klimayı açıyorum icerinjn sıcaklıgi güzel oluyor ondan sonra yıkıyorum masajini yapıp giydirdikten bir süre sonra klimayı kapatıyorum çok şükür bir sıkıntı olmadı 25 derecenin üzerine çıkar banyo sırasında ,27 28 derece olsun üşütmedigin sürece banyonun hasta edeceğini düşünmüyorum bulunduğu odada yıkıyorum inşallah hasta olmadan atlatiriz bu kışı

Kızlar Dr larinix burun temizliği konusunda ne diyor kızımın hapsurmasjna rağmen kendi çıkmıyor gün aşırı aspiratör ile temizliyoruz görünüyor çünkü sakıncası olur mu persembe günü Dr a gittiğimde soracağım ama bugün temizlenmesi lazım aklıma takılıyor
Canım normal akıntı yoksa emebiliyorsa bence aspiratör kullanma derim. Yani pislik oluyor görünüyor bazen kupkuru bazen hafif nemli ama ben hep bezle almaya çalıştım. Zaten tıkalı olsa emmek istemez diye biliyorum, yanlış bilmiyorsam. Doktoruma hiç sormadım, kontrolde de genelde her şeyine normal demişti doktorum.

Serum fizyolojikle temizle canım biz öyle yaptık. Doktorumuzda öyle dedi

Ben çalışmaya başlayınca nasıl olacak çok merk ediyorum, gece uyuma gündüz çalış eve gel bebek kucakta... Hayırlısı bakalım 2 seneyi gözden çıkardım artık...
Yok canım dr bana bu huysuzluk ve düzensizlikleri 3 ay dedi sonra düzene giriyormuş bi arkadaşımında bebeği böyleydi üstelik kadın esnaftı dükkan açmaya ara ara dükkanada gidiyordun bebeği 40 ı çıkınca yatıştı onunda gündüz uyur gece uyanıktı sürekli şimdi düzene girmiş

Canım normal akıntı yoksa emebiliyorsa bence aspiratör kullanma derim. Yani pislik oluyor görünüyor bazen kupkuru bazen hafif nemli ama ben hep bezle almaya çalıştım. Zaten tıkalı olsa emmek istemez diye biliyorum, yanlış bilmiyorsam. Doktoruma hiç sormadım, kontrolde de genelde her şeyine normal demişti doktorum.
Annem de aynısını dedi tıkalı olsa ememez dedi çok şükur emmede sıkıntı yok önde olmadigi için alamıyorum canım arkada evet bu nemli geçen aldığımızda nemli biz hep aspiratör ile aldık bir kere kendi çıkardı o zaman temizlemeyim kalsın mi

Refleksin aciklsmssini yapmadi klimayı açıyorum icerinjn sıcaklıgi güzel oluyor ondan sonra yıkıyorum masajini yapıp giydirdikten bir süre sonra klimayı kapatıyorum çok şükür bir sıkıntı olmadı 25 derecenin üzerine çıkar banyo sırasında ,27 28 derece olsun üşütmedigin sürece banyonun hasta edeceğini düşünmüyorum bulunduğu odada yıkıyorum inşallah hasta olmadan atlatiriz bu kışı
İnşallah canım

Bende gün içinde damlatiyorum ama hapsurdugunda gelmiyor sizin geliyor mu temizlemeyim bakalım akşam banyoda çıkacak mi
Canım ilk seferlerde hemen gelmiyo ama yavaş yavaş zamanla geliyo. Bazen ben yumuşak peçeteyle alıveriyorum. Aspiratör daha da tıkıyo. Serumu günde 6 kereye kadar kullanabiliyosun. Bizimki aspiratörle tam tıkanmıştı. İki gün sadce serum kullandım tam açıldı. Şimdi arada damlatıveriyorum rahatlıyo

Canım ilk seferlerde hemen gelmiyo ama yavaş yavaş zamanla geliyo. Bazen ben yumuşak peçeteyle alıveriyorum. Aspiratör daha da tıkıyo. Serumu günde 6 kereye kadar kullanabiliyosun. Bizimki aspiratörle tam tıkanmıştı. İki gün sadce serum kullandım tam açıldı. Şimdi arada damlatıveriyorum rahatlıyo
Bende uygulayım dediğini canım sağol

Back
X