2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kizlar bebegimin kakası dogdugundan beri zaten sulu ama bugun daha bi ishal gibi geldi hafif burun tikanikligida var sık sık emziriyorum aspiratörle burnunu açiyorum. Baska ne yapabilirim. Insallah atesi çikmaz. Bide ustüne bugun misafir geldi bebek gormeye evde tek olunca benegim kucagimdaydi mecbur bebegimle karsiladim. Cocugu hastaymis bebegime dogru öksürdü sinir oldum ya gelme cocugun hastaysa. Hemen baska odaya goturdum bbegimi onlar gidincede odayi havalandirdim temas ettigi herseyi kaldirdım. Şu an atesi ve öksürüğu olmadigi icin göturmedim doktora hastaneler daha beter çunkü. Baska yapabilecegim seyler varmi daha çok minnaklar 41 gunluk bugun
Hastayken gelen insanları öldüresim geliyo gerizekalı beyinsiz bencil pislikler

Anne sütü alırken takviye olarak mı veriyorsun mamayı.Ben sütümü sağarak biberonla veriyorum gece de bir kez keçi sütü maması.Herkes mama verme diyor ama benimki de uyumuyor gazdan
Evet günde 1 ya da 2 kere veriyorum çok sık emmek istediğizamanlar. Gece yarım saatte bir uyandı mesela süt kalmadı maka verdim mecburen.

Bu uykular ne zaman düzene girecek ya. 1 ay oldu şimdiden bıktım aylarca böyle olacak diye çok gözüm korkuyor. Arkadaşın bebeği 1 yaşında, 3 saat kesintisiz uyumadım 1 yıldır diyor :KK43:
Cnm benim 1/5 ayı geçti neredeyse 2 aylık olacak ama maalesef hala uyku haram bana 2 saat uyusam o gün çok uyudum iyi diyorum sürekli ıkınıyor sürekli huzursuz çoğunlukla ağlıyor zaten ıkınmaktan testisinde fıtık oluştu düşün yani allah yardımcımız olsun

@nefertityy ucak seyahatinizi yaptinizmi? Onumuzdeki gunlerde bende yapicam tecrubelerini paylasirmisin
Ben yaptım cnm daha 25 günlükken hiç sıkıntı olmadı şükür ki ben yalnızdım yanımda yardım edende yoktu zaten oradaki herkes yardımediyor endişe etme sadece rica et mutlaka yardım alacaksın bir de çok kalın giydirmiştim terlemişti sen o hatayı yapma be çok ince ne çok kalın olsun üstündekiler Allah’ın izniyle bir sorun olmaz merak etme

Cnm benim 1/5 ayı geçti neredeyse 2 aylık olacak ama maalesef hala uyku haram bana 2 saat uyusam o gün çok uyudum iyi diyorum sürekli ıkınıyor sürekli huzursuz çoğunlukla ağlıyor zaten ıkınmaktan testisinde fıtık oluştu düşün yani allah yardımcımız olsun
Annem çağırıyor beni memlekete, gel arada gece ben bakarım diyor. Çok aklıma yatıyor ama eşimi de bırakmak istemiyorum. Mamadan önce gayet güzel uyurdu mamaya başlayınca ıkınma bbaşladı bizde de ya da çok küçüktü gazı olmamıştı bilemiyorum. 40 çıksın geçer diyorlar ama yok öyle bir şey galiba...

Annem çağırıyor beni memlekete, gel arada gece ben bakarım diyor. Çok aklıma yatıyor ama eşimi de bırakmak istemiyorum. Mamadan önce gayet güzel uyurdu mamaya başlayınca ıkınma bbaşladı bizde de ya da çok küçüktü gazı olmamıştı bilemiyorum. 40 çıksın geçer diyorlar ama yok öyle bir şey galiba...
Ben gittim geldim cnm evet çok iyi geldi çok uyumadım belki ama psikolojik olarak okadar rahattım ki ohhh dedim bakan var Pazar’a gittim yemek yedim istediğim saatte istediğim kadar kaldım yemekte çay kahve baya iyi geldi evde açlıktan ölecektim ama düzene sokmak zorundayız şimdi yemek fazla yapıyorum öyle idare etmeye çalışıyorum ama yine yemek yerken burnundan geliyor bence git kesinlikle tavsiye ederim ve o diyenler bi zahmet bi sussun ya hiçbir bebek aynı değil hepsi bir birinden farklı geçecek diyip iyi şeyler diliyelim ki düzelsinler

R

Aaa onlar ney kii? Valla ben hiç bişey bilmiyom :KK43:
Birincisinde kırklama banyosu sabah erken saatlerde evde yapılır. Banyoyu yaptıracak kişi gelirken yoldan, 40 taş ve 40 mevsim çiçeği toplar. Bunlar kaynatılıp sterilize edildikten sonra, dualar eşliğinde banyo suyuna atılır. Ayrıca suyun içine nazar değimesin diye nazar boncuğu, ayı temsil için gümüş, güneşi temsil içinse altın atılır. Genelde kırklama annesi de yanında minik bir altın getirir ve suyu hazırlarken fark ettirmeden bu altını da suya atar.

Kırklama annesi eğer abdestini alamamışsa, abdestini alır ve dualar eşliğinde ellerini 40 kez banyo suyuna sokup çıkarır. Bu sudan 40 tas (kepçe) anne için, 40 tas (kepçe) de bebek için bir kenara ayrılır ve banyonun bitiminde “Su aşağı, boyu yukarı olsun! Su gibi ömrü uzun olsun!” gibi cümlelerle bebeğin ve annenin başından dökülerek, her ikisinin de kırkı çıkarılmış olur.

Banyonun bitiminden sonra bebeğe kırklık kıyafetleri giydirilir. Bu kıyafetlerin yeni olması gerektiğine inanılıyor. Anne de en şık kıyafetlerini giyer ve böylece kırk gezmesine çıkmaya hazır hale gelinmiş olur.

Canım nette bu şekilde yazıyo

Back
X