2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Oyyyy maşallah prenses olmuş balım benim hepiniz bebeği benim gibi duygulanıyorum hasta olduklarında üzülüyorum şikayetlerinizde dua ediyorum öyle merhamet doldumki senin kız beni duygulandırdı ya kıyamam canım benim Allah kabul etsin
Amin kuzum aminn. Hepimiz zor hamilelikler geçirdik, çok sıkıntılar yaşadık ve bu sıkıntıları burada birbirimizle paylaştık. Şimdi doğan bebeklerin hepsi bizim bebeklerimiz. Ben de seninle aynı duyguları yaşıyorum. Allahım hepsine huzurlu sağlıklı ve upuzun bir ömür nasibetsin.

Teyzeler bir maşallahınızı alırız :nazar: Bugün mevlid okuttuk kızıma. Baya kalabalıktı ev. En son 35’i saydım sonra saymayı bıraktım:) çok yoruldum. Neyse ki annem ve kv pek iş yaptırmadılar bana. Bunu da atlattık hayırlısıyla.
Kızlar da ayrı bi sevimli oluyor kıyafetini yesinler onun:D maşallah, Allah kabul etsin, sağlıkla büyüsün inşallah

2100 gram doğdu 1.ay kontrole kadar emzirme ağırlıklıydı günde 3 kez 30 CC mama veriyordum hatta son hafta 2 kez mama vermiştim. Kontrolde 500 gram almış çıktı doktor da mamayı arttır dedi. Mama ile 1 ayda 1400 gram aldı şimdi işte böyle devam ediyoruz. Geceleri mama vermiyorum genelde hep emiyor ben de dinlendiğim için göğüslerim iyi dolu oluyor . Ama gündüzleri dinlenme fırsatı bulamıyorum çok fazla öyle olunca emse de yoruluyor artık maalesef en son çare mama veriyorum . Hani doysa dursa vermiyorum mamaui
Merhaba. Bende bi sure sut problemi yasadim. Sonra arkadasim bi hosaf tarifi verdi bana iyi geldi gunluk olarak yapiyorum hergun bi dene sende istersen. Kuru incir hurma kuru kayisi gun kurusu kuru uzum cubuk tarcin bunlari kaynat gunde 2 bardak tuket. Umarim sende de ise yarar

Merhaba. Bende bi sure sut problemi yasadim. Sonra arkadasim bi hosaf tarifi verdi bana iyi geldi gunluk olarak yapiyorum hergun bi dene sende istersen. Kuru incir hurma kuru kayisi gun kurusu kuru uzum cubuk tarcin bunlari kaynat gunde 2 bardak tuket. Umarim sende de ise yarar
İncir ve çubuk tarçın yok canım yarın aldırayım eşime deneyeyim

Teyzeler bir maşallahınızı alırız :nazar: Bugün mevlid okuttuk kızıma. Baya kalabalıktı ev. En son 35’i saydım sonra saymayı bıraktım:) çok yoruldum. Neyse ki annem ve kv pek iş yaptırmadılar bana. Bunu da atlattık hayırlısıyla.
Maşallah küçük prensese.rabbim bağışlasın.mevlidiniz hayırlı ve kabul olsun inşallah

Canım acaba bı emzirme danismanindan yardım filan mı alsan. İnstagramda filan goruyorum bilmiyorum gercekten işe yarıyolar mi ama sen gerçekten isteklisin denemeye değer bence. Bı araştır istersen. Uzun vadede mamadan çok daha ekonomik olur bence. Ya da en kotu git sağlık ocağına ebelerden yardım iste sana danışmanlık yapsınlar. Görevleri o aslinda. Bizim buradaki ebe her gittiğimde alıyor emzirme odasına beni izliyor nasıl emzirdiğimi filan. Sik sık arayıp emzirmeyle ilgili sıkıntı yaşayıp yaşamadığımi soruyor sorularıma cevap veriyor.
Sağlık ocağından çok aşırı bir şey olmaz yani emzir sürekli diyor ne zaman isterse emzir . Bunu yapıyorum zaten. Midesini büyütmedim diye düşünüyorum yani 60 CC mama fazla değildir 2 aylık bebek için hatta mama arkasındaki ölçüden hep az yaptım hiç kusma problemimiz olmadı tıka basa doymuş olsa kusardı diyorum.
Cidden bedenimde dinlemek ve beslenmek çok güzel süt yapıyor . Hatta oğlum da emiyor huzurla ya uyuyor uyanık ise de duruyor yerine koyunca. Ama benim düzen aksayınca sütüm de az oluyor o zaman emiyor yine ama yutkunma sesi olmuyor nerdeyse çekince akan süt e bakıyorum aşırı ince . Onu çekeceğim diye yorulmuş oluyor iki kez . O zaman da işte mecbur mama yapıyorum.

Sağol 1 gün yazinca digerlerine :) peki günde ne kadar kullandın cünku kurutuyomus bunlar cok gerekmedikce kullanmam ama biraz burnu tıkali bu aralar
Bebegim icin bunu almadim cnm ben kizim icin kullanmistim ama sonucta ikiside ayni sey gunde 5 6 kez yapabilirsin serumlar masum oluyor merak etme

bunu bende yazacaktım soracaktım benim bebeğim de gece sürekli ıkınıyor, ıkına ıkına uyuyor yani gözleri kapalı. Ben süt ürünleri kesecem yani minimuma indirecem sanırım ondan da olabilir. kakasında hep beyaz benekler var.
Canım bildiğimi beyaz renk mi benekler ? Bizimde kakamız bi değişik oldu pütürler var boncuk boncuk ama rengi kaka renginden biraz daha açık böyle bişey mi seninkidw yoksa beyaz mı ? Bildigin kakada boncuk arıyorum

Ben düz bı kumaş aldım kendim kestim ölçülerine göre 30 liraya mal oldu elimde de kumaşın 2/3 si kaldı daha. Önceki sayfalarda resmini de paylaşmıştım. Bence para vermeye gerek yok dümdüz bı kumaş cünkü. Zaten çocuk biraz büyüyünce veya yazın kullanıma çok uygun değil wrap sling dedikleri. Ama şu anda hayat kurtarıyor. Onun için bence ya kumaş al ya da uygun kumaş bulamıyorsan en ucuzunu al çünkü markasından başka bi farkı olacağını sanmıyorum dümdüz kumaşın. Ben yaz icinde halka slinglerden yapmaya calisicam bakalım. Çünkü resmen özgürlük sling. Arabanın hantalligiyla filan hiç uğraşılmaz dışarıda. Kangurular da pek ergonomik değiller.
Düz kumaş derken ligralı kumaşmı aldım canım aslında mantıklı gerçekten

Amin kuzum aminn. Hepimiz zor hamilelikler geçirdik, çok sıkıntılar yaşadık ve bu sıkıntıları burada birbirimizle paylaştık. Şimdi doğan bebeklerin hepsi bizim bebeklerimiz. Ben de seninle aynı duyguları yaşıyorum. Allahım hepsine huzurlu sağlıklı ve upuzun bir ömür nasibetsin.
Amin canım benim

Gaz için biogaia damlayı öneren arkadaşlar allah sizden razı olsun oglum gaz çıkardı maşallah bayadır uyuyo bende rahatladım biraz oglumu iiy görünce
Peki siz nasıl veriyosunuz damlayı eczacı suyla beraber çay kaşıgına 5 damla demiş

Maşallah güzelliğine tatlılığına çok şeker:nazar:Allah kabul etsin canım mevlidinizi

Kızlar oglumun kakası bayadır yeşil renge döndü kaynanam kulagı agrıyo diye sancısı var o yuzden kakası yeşil diyo dogru mu sancısı var diyemi kakası yeşile döndü

Cnm sutun yemeyle icmeyle alakasi yok. Birazda bunyesel yani. Ben dogru duzgun beslenmiyorum ama sukur bebegime yetiyor sutum. Sadece su icsen bile yeter sen yapacagini yapiyormussun zaten uzulmene gerek yok.

Ozgebalaban11 Ozgebalaban11 canım düşündüm de, acaba çok sık emzirdiğin için mi tam dolu olmuyo? Bi de daha fazla uyumaya çalış. Ben uykudan uyanınca göğsüm taş gibi oluyo. Bi de öyle dene istersen, 2 saatte bir emzir. Daha sık Emzirme.

Canım sen elinden geleni yapiyosun sürekli bu konuya takilmaktan vazgeç . Bu süt miktarından çok meme yapısıyla alakalı bı durum bence süt kanalları veya meme basindaki delikler genis olduğu için öyle oluyor ve çocuğum kaç kere tıkanıp boğuldu benim o yüzden. Sürekli yapış yapış pislik içindeyim. Yani bu istenecek sağlıklı olan bi durum değil. Yanlış hatirlamiyosam kilo alımı da iyi dedin bebeğin. Zaten aslında olması gereken bebek uyardığında akmasi. Belki şu an en olması gereken süt üretimine sen sahipsin. 3-4 litre süt içmen cok fazla bence. Gaz yapıcı bı şey sonuçta. Sağlıklı beslen bol bol emzir yeter. Bu konuya bu kadar enerjini harcama çıkar kafandan. Kilo alımıyla ilgili bı sıkıntı yaşarsan sonra bı çözüm düşünürsün.

Aynen kızlar dediğiniz gibi artık takmıcam bebeğim doyuyor mu doyuyor kilo alıyor mu alıyor. Benim bünyem de böyle çalışıyor demekki

Gaz için biogaia damlayı öneren arkadaşlar allah sizden razı olsun oglum gaz çıkardı maşallah bayadır uyuyo bende rahatladım biraz oglumu iiy görünce
Peki siz nasıl veriyosunuz damlayı eczacı suyla beraber çay kaşıgına 5 damla demiş
Ben sütümden damlatıyorum biraz canım .

Back
X