2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Bizim kız için uyku saati yeni geliyor. Bütün gece ayaktayız saat 6da yatıyoruz. Ben bu çocuğa gece uyumasını nasıl ogreticem ya geceleri cin gibi gözler fildir fıldır.

Bebegi korkan var mi? Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bazen ellerini kaldirip. Normal mi acaba?
Bizimki de çok yapıyor onu bol bol okumak lazım nazar değiyor kuzucuklara. En çok anne babanın nazarı değermiş.

Bizim kız için uyku saati yeni geliyor. Bütün gece ayaktayız saat 6da yatıyoruz. Ben bu çocuğa gece uyumasını nasıl ogreticem ya geceleri cin gibi gözler fildir fıldır.
Gün içinde çok uyutma canım özellikle akşam uyutma ki gece uyusun. Benimki dün çok uyudu hem gündüz hem akşam. Gece fıldır fıldır dı gözler. Akşamları misafir olup da kucaktan kucağa sevdiklerinde uyanık kalıyor gece full uyuyor emmeye kalkıyor sadece gözler kapalı şekilde

Kızlar uyuma problemini aştık galiba. 1 haftadır Gündüz emdikce 5-10dk uyuyo başka hiç uyumuyo akşam 10da gözler gidiyo ondan sonra emzir 2 saat uyku yapiyoruz. Bugün ona bile uyanmamış 5 saat uyumuşuz. Ama problem şu gündüz kv görümce.zorla uyutmaya çalisiyolarçocugu. Uyumasın diyorum kendi ayarliyo diyorum yok uyudukçanbüyücek diyolar ya da 10 dk uyuyosa sallıyolar sırf gece uykusu bozulsun diye. Çocuk uyanıkken oyalaması zor geliyo direk pışpış. Özellikle görümcem yapiyo o oldugu zamn bırakıp wc bile gidemiyorum

Son düzenleme:
Kızlar uyuma problemini aştık galiba. 1 haftadır Gündüz emdikce 5-10dk uyuyo başka hiç uyumuyo akşam 10da gözler gidiyo ondan sonra emzir 2 saat uyku yapiyoruz. Bugün ona bile uyanmamış 5 saat uyumuşuz. Ama problem şu gündüz kv görümce.zorla uyutmaya çalisiyolarçocugu. Uyumasın diyorum kendi ayarliyo diyorum yok uyudukçanbüyücek diyolar ya da 10 dk uyuyosa sallıyolar sırf gece uykusu bozulsun diye. Çocuk uyanıkken oyalaması zor geliyo direk pışpış. Özellikle görümcem yapiyo o oldugu zamn bırakıp wc bile gidemiyorum
Şöyle şeyler okudukça sinirlerim yıpranıyor. Çok ciddi soruyorum canım mesela istemediğin bişeyi yapıyolar ve sen sert bi şekilde farkında mısın bilmiyorum ama bu çocuğun annesi Benim ve yapılmıcak diyorsam yapılmıcak desen ne der sana. Kv üstünü değiştirirken bunun altına bunu mu giydireyim bunu mu diye bile bana sorar. Nasıl bu kadar hayatlarınıza müdahale edebiliyorlar. Siz mi fırsat veriyorsunuz acaba onu merak ediyorum. Geçen gün kv bendeydi. Görümcem eşiyle dışardaymış annesiyle konuşurken de akşam uğrarız demiş. Ben evde sütyen falan takmıyorum. Gayet cıbıl cıbıl geziyorum yani. Akşam oturuyoruz hep beraber zil çaldı allah allah kim ki bu saatte olduk eşimle. kv ablanlardır demez mi. bir baktım gerçekten görümcem ve kocası. Onlar gittikten sonra açtım ağzımı yumdum gözümü. Burası lohusa evi sen bana sormadan Benim evime nasıl misafir kabul edersin halimi görmüyor musun bir de erkekli geliyor bi daha bu eve çat kapı gelinirse tavrım böyle olmaz dedim. Hiç bişey diyemedi. Biraz da siz yumuşak davranıyo olabilirsiniz. Ben kv olduğu için değil öz annem de olsa yeminnederim böyle davranırrım herkesin bi çizgisi olmalı Benim hayatıma müdahale ederken. İzin vermem özelime karışmalarına .

Bebegi korkan var mi? Uykusundan sıçrayarak uyanıyor bazen ellerini kaldirip. Normal mi acaba?
Biz de aynı durumdayız canm. Kundak yapayım ellerini bağlayayım diyorum ona da müsaade etmiyor. Sürekli sıçrıyor sonra ellerinden korkup ağlayarak uyanıyor.

Benimki o zaman fazla değil. Biz de 2 ay 1 haftalık olduk. 2,5-3 saatte bir 90 ccye çıkarınca tereddüt etmiştim. O zaman devam edeyim.
Benimki karni doyunca asla agzini geri acmiyor ben daha cok yyesin cok kilo alsin istiyorum.Bazi bebekler simdiden 120cc iciyormus bizimki asla icemez.Biberonlada alakali belki ben cok yavas akis kullaniyorm dr anne memesi gibi dedi dr browns icin

Bugün 52. Günümüz. Sadece anne sütü verenler bebeğiniz kaka durumunda değişiklik var mı. Bizim paşanın kakası azaldı. Arkadaşın 5 aylık haftada ya da on günde bir yapıyormuş normalmiş. İki aya yakın kakasında azalma normal mi sizlerde durum nedir
Bazen 4gunde bir bazende bir gunde 4kez yapiyor bizimki

Canım mama termosunun fotoğrafını atarmısın nereden aldın
Screenshot_20190124-080608.webp
Ebebekten aldim cnm

Bende bu sekil cozum buldum gece 10da gece utkusuna geciyor direk insallah devamli olur

Sizinki de memeyi almayanlardan mı?Ben de doğduğu günden beri sağıp biberonla verdim .25 günlük olduk şimdi anca alışıyor memeye
Yok cnm benimki memeyi aliyo.ama bizim bi ilk ay kilo kaybimiz oldu mama takviyesi yap dedi doktor 3 4 kere gunluk mama veriyordum.kilosu toparlaninca simdi gunde 1 e indirdim bazi gunler vermiyorum sagdigim zmnlar.ama malesef sagamiyorum bu siralar.sadece kucak istiyo benimki bi taraftan emzirip bi taraftan sagmayi denemeye calistim yapamadim.benimki hep kucak istedigi icin kucak kucaga uyuyoruz hep nasil bas edicem ilrde bilmiyorum.ve hep meme istiyo.oyle olunca da zaten sagamiyorum.sans eseri koltukta uyursa bu sefer ben dinlenmek biseyler yemek istiyorum yine sagamiyorum.
Benimki sag memeyi tutmuyo ama cnm.

Kızlar ben pimpirikli halimden nasıl kurtulacağım bilmiyorum. Hep oğluma bir şey olacakmış korkusu oluyor hasta olacak diye tedirgin oluyorum. İlla ki olacak ki bağışıklık kazanacak diyorum kendime. Ama yine de bı an oluyor içim kötü oluyor .
Gündüz görümcem e gittik bebek arabasıyla yürüyerek. Puseti çok iyi kapattık, ama ev çok soğuktu odada klima vardı iyiydi emzirmek için başka odaya geçince aşırı soğuk geldi bana hatta ilk kez bebeğimin burnunda sümük gördüm :KK43:
Şimdi de acaba hasta olacak mı diye kendi kendime kuruntu yapıyorum. bir kez kimyasal gebelik yaşadım hamileliğimde de erken doğum riski öncesinde lekelenme kanama alani olmuştu, üstüne erken doğum oldu 21 kilo dogdu bunlar mı böyle yaptı beni , geçer mi bu hallerim bilmiyorum. Kendimden rahatsız oluyorum maalesef.
Cnm benim bebegimde de sumuk oluyo korkma.ates olcerin varsa her gun olc rahatlarsin.ben oyle yapiyorum.ben de atesten korkuyorum.diger turlu emziriyosan korkma dogal antibiyotik anne sutu.
Ve kanguruyu ineririm bu havalarda sicacik tutuyo bebisi.ben de pusete hic guvenmiyorum bu havada.agzini kapatamiyoruz mikrop soguk hava girer falan diye kanguru cok guzel muhafaza ediyo.
Ama iste benimki bi sevmemeye basladi ya.evin icinde alistirma yapiyorum kanguruyi sevsin diye.

E ebruebrulii cnm gunduz uyutmamayi nasil sagliyosun memede uykuya daliyo benimki.
Bana da akil ver de ben de bi cozum buluyum cok yorgunum ya.
Ama senin bebis gazli degil mi.benimki gazina uyaniyo.dun nurse haveys gaz ilaci aldik aslinda biraz iyi gelmis olabilir dun ciglik cigligaydik asiri yorgundum.kiraz cekirdegi masajlar sicak su torbasi gaz ilaci derken cok zor sakinlesti.
Benkmkinin en fazla uykusu 1.5 2 saat.o da kucak kucaga uyursak 2 saat bana 5 6 saat gibi geliyo o derece.
Masallah subhanallah nazarlar degmsin uykusuna bebisin aman kimseye deme.
Ben evelsi gun 3 saat uyudum diye sevindirik olmustum o da 3 saat bi 1 saat bi.ay uykumu aldim bugun dedim deyis o deyis dun mahvoldum.annenin nazari cok degermis.benjm nazarim degdi kizima.
Bu arada aksam 10 a kadar bebegin uyumuyosa nasil yemek falan yapip yiyosun cnm.ya benimki kucaktan koltuga koyyum ta da pusete hemen agliyo napcam bilmiyom.

Naptın sağım işini kaç cc çıkıyo canım
Cnm aslinda vaktim olsa iki kere 50 lik sagarim ama bi kere sagabiliyorum.bazen bi kerede 30 luk sagdigimda oluyo.bebek hic durmuyoki hep kucak istiyo.
Ya bi de ben sagiyosam o gun hic gogsumden sut akmiyo ped kullanmama gerek kalmiyo sutumu azaltmaz dimi sagmak.o da takildi kafama.bi de hemen vicik vicik oluyo.o zmnda zor aliyo benimki

Back
X