2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kartlsrın üstünde ögrenmesi gereken 100 sözvük var mesela meyveler hayvanlar eşyalar kartları tanıtarak ilk önce biz söylüyoruz böyle böyle o kattın üstündekini ögrenip zamanla kendi söylicek tanımış olacak. Ben çocuk gelişimciyim okurken bunkartlardsn hazırlamıştım proje ödevi gibi. Ama hazırlsr daha güzel ☺
Bu kadar küçük bebeklerin bu kartlardan bişey anladığına emin misin bence bakarken net göremiyor bile. Yani maksat onunla ilgilenip bişeyler söylemek onunla konuşmak. Yani bence sen marul resmî olan kartı gösterip bak bu marul demenle marul resmî gösterip bu koltuk demen onun için aynı şey ve aynı derecede etkiler zeka gelişimini

Bu kadar küçük bebeklerin bu kartlardan bişey anladığına emin misin bence bakarken net göremiyor bile. Yani maksat onunla ilgilenip bişeyler söylemek onunla konuşmak. Yani bence sen marul resmî olan kartı gösterip bak bu marul demenle marul resmî gösterip bu koltuk demen onun için aynı şey ve aynı derecede etkiler zeka gelişimini
Ya ilahi:)) aslında banada tuhaf geliyor.

Bendede aynı problem var doğduğundan beri saat kurup kalkıyorum resmen ağzının içine memeyi alıp uyuyor emmiyo bazen hiç açmıyo ağzını gece 1.30 gibi uyuyo sabah bazen 5 bazen 7 de kalkıyo o zamana kadar ister ayağını gıdıkla ister burnunu sık istersen yanında davul çal kalkmıyo gündüzde çok farklı değil bende kan şekeri düşer diye korkuyorum ama kilo alımı iyiydi 1.ay aşısında kalça çıkıklığı ultrasonuna gidince çocuk doktorumuza götürücem bakalım bende
Cok zor gercekten ama sanirim daha kucuk duzelir insallahhh rabbim bizi beterinden korusun doktora gidince sonucu bana da soylersen sevinirim

Ben sordum doktora daha erken dedi şu an anlamaz dediğin gibi

Daha başlamadıkki gelmedi bile ama elimde olacak şimdi degilse daha sonra bunların çok faydası var emin olun

Kızlar meraba bende 5 Aralık ta normal doğum yaptım bugün 55 gün oldu lohusalikta ilk 20 gün yoğun kanamalarim oldu 1 hafta kesildi 27.gun yine kanamam oldu bayağ yoğundu yürüyemiyordum bile doktora gitmistim ultrasonla bakip rahîm temiz demişti ama alttan muayene yapmamıştı. Bugün 55 gün oldu şuan karnimda ve kadınlarımda yoğun ağrı var ve kanama başladı yavaştan adet mi oluyorum acaba düzenli emzirenler geç olur diyolardi ve adet olunca sütte azalma olur diye okudum cogu yerde.ben düzenli emziriyorum ve sadece anne sütü ile besliyorum azalma olur mu acaba :/ :KK43: ha bide 13 gün önce kontrole gitmistim mantar var diyip kullan dedi 1 hafta kullandım tabi tekrar muayeneye gidemedim fitilin de bi etkisi olur mu
Bende 50. Gün-de regl oldum. 6 gün sürdü. Kanamam eskisine göre daha yoğun oldu. Ve sütüm yarı yarıya azaldı. Bende anne sütü veriyorum Sadece. Ama dolapta sütlerim vardı arada onlardan verdim. Hep yumuşaktı göğüslerim. Ama dünden beri normale döndü. Gece göğüs pedleri süt olmuş bütün. Regl bitince normale dönüyor. Endişe edip sakin üzülme . Ben çok üzülmüş ağlamıştım. Ama yapılmaması gerekiyor. Sadece bol bol su içmelisin. Reglin bitince herşey normale dönücek. Dolapta süt yoksa da memeyi ver sadece onu emsin. Sakın az sütüm diye mama vermeye kalkma. Tek meme de doyucagina 2 meme de doyar şu 1 hafta.. herkeste süt azalcak diye bişey yok belki sende azalmaz canım. Kötüyü düşünme sakin.

Son düzenleme:
Bende 50. Gün-de regl oldum. 6 gün sürdü. Kanamam eskisine göre daha yoğun oldu. Ve sütüm yarı yarıya azaldı. Bende anne sütü veriyorum Sadece. Ama dolapta sütlerim vardı arada onlardan verdim. Hep yumuşaktı göğüslerim. Ama dünden beri normale döndü. Gece göğüs pedleri süt olmuş bütün. Regl bitince normale dönüyor. Endişe edip sakin üzülme . Ben çok üzülmüş ağlamıştım. Ama yapılmaması gerekiyor. Sadece bol bol su içmelisin. Reglin bitince herşey normale dönücek. Dolapta süt yoksa da memeyi ver sadece onu emsin. Sakın az sütüm diye mama vermeye kalkma. Tek meme de doyucagina 2 meme de doyar şu 1 hafta.. herkeste süt azalcak diye bişey yok belki sende azalmaz canım. Kötüyü düşünme sakin.
Çok teşekkür ederim çok üzülmüştüm bide erken olmayı beklemiyodum hiç aklıma gelmemişti dolabada hiç koymadım süt bugün bayağ yoğun oluyo tam başladı yani ama hala aynı azalma olmadı umarım olmaz diğer günler de :dua:

Garip bir şey yemedim aslında neden oldu anlamadım ama şimdi emdi.
Ben dayanamayıp acısız çiğköfte yedim durum hem de. Ama çok canim çekti eşim karşımda yerken al dedim bana da benim basim kel mi?
Bende ilk çok kullandım ama şuan günde bazen 1 bazen hiç yapmıyorum genellikle sabahları oluyo uyanınca kaloriferlere ikişer suluk taktık bazen ıslak havlu koyuyorum üstlerine onunda faydası oluyo hava kuruluğundan kaynaklanıyo genelde bizimki odanın nemi nasıl sizin
Hava nemlendirici aldık biz. Ondan önce daha fazla tıkamıyordu. Nemlendiricinin bize bile faydası oldu. Ama kocaman çıkanı görünce acaba alıştırıyor muyum diyorum

Tabiki sonraki zamanlarında faydalı şu an kullanılması doğru gelmiyor bana
Şuan küçükler ama 1 ay sonra herşeyin farkında olmaya başlayacak ellerini çevreyi incelemeye başlayacak buyüzden bu kartlar güzel gelişimsel kartlar yani atıyorum çocuk 1 yaşında konuşacaksa 7 aylıkken konuşmaya başlar yarım yarım değil tam cümleler kurar gibi bende lisede çocuk gelişimi okudum para tuzağı değil yani birkaç aylıkken etkisi başlıyor

Şuan küçükler ama 1 ay sonra herşeyin farkında olmaya başlayacak ellerini çevreyi incelemeye başlayacak buyüzden bu kartlar güzel gelişimsel kartlar yani atıyorum çocuk 1 yaşında konuşacaksa 7 aylıkken konuşmaya başlar yarım yarım değil tam cümleler kurar gibi bende lisede çocuk gelişimi okudum para tuzağı değil yani birkaç aylıkken etkisi başlıyor
Bende katılıyorum. Arkadaşım başladı 4 aylıkken şuan bir yaşında çok faydasını gördüğünü söylüyor. Kızım kitaplarla haşır neşir hiç değilse bu yeter küçük yaşında. Oyuncak yerine kitap ister olmuş :)

Back
X