2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kızlar göğüs ucum yara olmuş 43 gün oldu daha iyileşmedi benim gibi olanınız var mı.. garmastan lansodin mantazol kullandım ama yine aynı süten kesmeyi bile düşünüyorum artık mecalim kalmadı

Canım benim uykum ağır oluyor bazen dün de ondan duymamışım , çünkü üstünü açmış mutlaka mız mızlanmıştır. Gece de uyanınca altına bakmıyorum, 20 dk emiyor gözlerini pek açmıyor . Yerine koyuyorum. Şöyle 4 aylık olsun uyandırmam kendi uyanmadigi sürece. Şimdi hala minik geliyor bana bir de erken doğdu şimdi 2 buçuk aylık 4 buçuk kilo. Gece beslenirse kilo alımı iyi olur belki.
şuan 2 buçuk aylikmi canım kaç haftalık doğdu bebişin ve doğum kilosu kaçtı.mama veriyomsn

Ben 40ı çıkınca eldivenleri de çıkardım tırnaklarını kestim. Arada yüzünü çiziyor ama incecik çizikler ellerini keşfetmesi gerekiyor. Gelişimi açısından eldivensiz durması gerektiğine inanıyorum
İşte o yüzden benim kontrolümde günde bir kaç kez açıyorum onunla konuşup oynuyorum. Bizimki çok fena elleri hep yüzünde. Keşfedecek diye Allah korusun arkadaşın gibi gözlerini mi çizsin. Ama sizin miniğiniz o kadar çizmiyorsa ne mutlu :)

Kızlar göğüs ucum yara olmuş 43 gün oldu daha iyileşmedi benim gibi olanınız var mı.. garmastan lansodin mantazol kullandım ama yine aynı süten kesmeyi bile düşünüyorum artık mecalim kalmadı
tahinin ustunde biriken yağdan sur demisti birisi bana sürdüm iyi gelmişti dene istersen

kizla r bebek ne zaman hareketlenmeye başlayacak bizimkisi henüz yatirdigim pozisyonda kalıyor üstünü filanda açmıyor erken mi daha 41 gunluguz

Bebeği 2 aylık olanlar uyuduğunda en uzun kaç saat uyuyor bebeğiniz? Kaç saat olunca emzirmek için uyandırıyosunuz? Hangi arkadaş yazmıştı ismini okudum ama unuttum benimkide kusuyo bizde idrar yolu enfeksiyonundan dolayı antibiyotik kullandık geçen ay bu ayda şüpheleniyorum umarım yoktur kusma şeklinden anlaşılıyormu
3 -4 saatte bir mızıldanıyor hemen emziriyorum geri uyuyor Geçmiş olsun canım tekrarı olmaz inşallah

Kızlar brnimki cingöz olmaya başladı. Uykusu varsa memeyi reddediyor resmen ama biberon verince alıyor. Biz de eds sistemi yaptık. Yani besleme hortumunu memeyr monte edip o şekilde emerken mama almış oluyor biberonla değil. Denedik gayet güzel çalışıyor ama mamayı tamamen bırakabilecek miyiz bakalım.
Günde kaç kez kaç CC mama veriyordun canım?

kizla r bebek ne zaman hareketlenmeye başlayacak bizimkisi henüz yatirdigim pozisyonda kalıyor üstünü filanda açmıyor erken mi daha 41 gunluguz
Benimki açmaya yeni yeni başlıyor kollarını kundak yapıyorum onunla cebelleşiyor 43 günlük bizimkisi ama uyumuyor pek ahh uyuşa ne iyi olur

şuan 2 buçuk aylikmi canım kaç haftalık doğdu bebişin ve doğum kilosu kaçtı.mama veriyomsn
36 haftalik doğdu canım 2190 gram 5.gun 2100gramdi evet mama da veriyorum maalesef. Günde 4 veya 5 kez 60 CC veriyorum, geceleri emziriyorum ama akşam da 10 dan sonra mama vermiyorum genelde.

Canım tahin ya da tahinin üstünde biriken yağı sür birkaç güne geçer bende öyle kurtuldum..

Canım benim uykum ağır oluyor bazen dün de ondan duymamışım , çünkü üstünü açmış mutlaka mız mızlanmıştır. Gece de uyanınca altına bakmıyorum, 20 dk emiyor gözlerini pek açmıyor . Yerine koyuyorum. Şöyle 4 aylık olsun uyandırmam kendi uyanmadigi sürece. Şimdi hala minik geliyor bana bir de erken doğdu şimdi 2 buçuk aylık 4 buçuk kilo. Gece beslenirse kilo alımı iyi olur belki.
Erken doüumda dzeltilmiş doğum tarihi hesabı yapılıyır istersen sende o şekilde devam et ama yabi dpktoruna sor. Şöyle oluyor kaç haftalık doğarsa doğaun 40 hafta baz alınıyor yani 34 haftada doğdu 6 haftalık olduğunda yeni doğmuş bebekle eş değerlendirme yapıyorlar. Ağladığı zaman uyanmoyorsan bir şey siyemem canım o zaman haklı olursun ama kıyamet gibi ağlarlar uyandırmama ihtimali yok bence ve bu gece benimkide üstünü açmış ne zaman açtı bilmiyorum ama emmek için ağladı kalktım hem emzirdim hem üzerini örttüm. Bunda üzülecek bir şey yok canım kendini yıpratma ne kadar erken doğarsa doğsun o çok güçlü

silverette gümüş kapakları pek bir övüyorlar istersen dene belki faydası olur

Benimki de evdeyken bıraktığım yerde durmaz ama dışarı çıkmaya bayılıyor. Hele kuaförde fön makinası seslerinden hemen uyuyor. Acıkınca da hemen doyuruyorum.
Çok şanslısın valla keşke benimkide dışarı çıkmayo sevse. Ben bir kere görümceme gideyim dedim aman allahım bir ağladı bir ağladı arabayı kenara çekip emzir devam et yok uyut devam et 15 dk yol oldu 1 saat burnundan geldi. 4 aylık olup etrafla ilgilenene kadar tövbe dedim

daha erken canım 2 aydan sonra daha çok hareketleniyor bir de bu çocuktan çocuğa değişir tabi.kimi çok hareketlidir kimi daha sakin

Back
X