2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Maşallah Allah daim etsin canım sütünü özellikle süt olsun diye yediğin veya içtiğin bir şey var mı?
Yok canım herseyi yiyorum ama gaz yapar diye kısmiyorum damlasi var nasilsa. Bide bende patatesle visne kompostosu cok sut yapiyor. Ayrıca satilan caylarin rezene falan hicbirini icmedim onlar uzum vadede süt azaltici etkisi var kanitlanmis. Böyle cok olmasida problem ama bu seferde ememiyo oda kötu yani ortası yok mu bu işin anlamadimki

S sujeee lillypot lillypot kızlar bişey sorucam peki bu bezlerde ıslaklık hissetmiyor mu bebekler. Hazır bezler emiyor ve kupkuru kalıyor ya sizin kullandıklarınızda emicilik nasıl oluyor? Biz ilk haftalarda pişik olunca annem de bana yıkanabilir bez kullanmamı söyledi ama emici olmaz diye istemedim

Herkes yapabilir ama işte gözlerinde büyütüyor insanlar.
Ben her altını açtığımda banyoya goturup tuvalete tutuyorum uykudan yeni uyanmissa kesin çişini yapıyor. Sonra orda poposunu yıkayıp geliyorum. Kakası da çok bariz anlaşılıyor benimkinin ihliyor. Anlayınca hemen kapıp götürüyorum. Bence sen de gözlemlesen en azından kakalari yakalarsin. Biraz daha büyüyünce kakalarinin şekli değişecek ama o zaman da sıklığı azalacak düzenli olacakola aramızdaki iletişim de artacak diye düşünüyorum. Bence de bir
yaşına kadar bezden kurtulacagiz.
Cok dogru soyluyorsun kakayı yakalayabilirim gercekten genelde anliyorum kakayi. Ciste yaptiktan hemen sonra huzursuz oluyor. Kakalari yakalamaya calisacagim insallah bakalim

Amerikan bezi dediğim kumasin cinsi. eski beyaz carsaflarimi kesip yaptım. Pamuklu beyaz her kumaş olur. Dış bezlerin de çitcitlari var boy boy ayarlanabiliyor. Aynı bezi yenidogandan 3 yasa kullanabiliyorsunuz.
ne güzelmiş teşekkür ederim açıklama için. tek çocuklu olunca olabilir de iki tane ile zorlanırım =)

S sujeee lillypot lillypot kızlar bişey sorucam peki bu bezlerde ıslaklık hissetmiyor mu bebekler. Hazır bezler emiyor ve kupkuru kalıyor ya sizin kullandıklarınızda emicilik nasıl oluyor? Biz ilk haftalarda pişik olunca annem de bana yıkanabilir bez kullanmamı söyledi ama emici olmaz diye istemedim
Islaklık hissediyor tabi ama sağlıklı olanın zaten hissetmesi olduğunu söylüyorlar. Bu sayede bebekler daha erken tuvaletini kontrol etme becerisi kazaniyormus. Ayrica diğerinde ıslaklık hissetmemesi daha konforlu olduğu anlamına gelmiyor bebek icin. Kendin ped kullandığında Rahat hissediyor musun? Islaklık olmasa bile illa bi nem ve hava alamama hissi oluyor, yakıyor , kaşınıyor. Zaten dediğim gibi hiç pişik yaşamadık daha. O ıslaklık cildine zararlı olsa pişik olurdu.

Kızlar bebeğim bir haftadır ağzından salya akıyor ama özellikle dik tuttuğum da ve yüz üstü yatırdığım da geliyor bildiğim kadarıyla bu aylarda salya pek olamazmış ama anlayamadım sizin de var mı salyası ?
Cnm salya degilde tukrugu acikinca mi cikario bilmem ama tukruk oluyo agzin kenarinda

Islaklık hissediyor tabi ama sağlıklı olanın zaten hissetmesi olduğunu söylüyorlar. Bu sayede bebekler daha erken tuvaletini kontrol etme becerisi kazaniyormus. Ayrica diğerinde ıslaklık hissetmemesi daha konforlu olduğu anlamına gelmiyor bebek icin. Kendin ped kullandığında Rahat hissediyor musun? Islaklık olmasa bile illa bi nem ve hava alamama hissi oluyor, yakıyor , kaşınıyor. Zaten dediğim gibi hiç pişik yaşamadık daha. O ıslaklık cildine zararlı olsa pişik olurdu.
Anladım. Dedikleriniz çok mantıklı geldi. İkna oldum ben. Ama biraz fedakarlık ve zaman istiyor. Annem beni 3 aylıkken tuvalete alıştırmış. Şimdi de 3 aylıkken kızıma bakmaya başlayacak. Onu da erkenden alıştıracağını söylüyor. Aynen sizin yaptığınız gibi sık sık çişe tutacakmış. Umarım hepimiz tez zamanda kurtuluruz bezlerden:)

Ne güzel bir soru :) evet tabiki ıslaklık hissediyor biz altımıza kaçırsak hemen degisme ihtiyacı hissediyoruz. Bebek altını temiz hissettikce kakasını cisini yaptıgını farketmiyor bile uyumaya devam ediyor. Tuvalet iletisimi ve yikanabilir bebek bezi felsefesi de zaten bebegin cisini kakasini yaptigini erkenden farketmesi ve dogal bir bicimde erkenden bezden kurtulmasini temel aliyor. Uykusu bolunur mu gibi dusuneceksin ama benim bebegim gece sabaha kadar uyuyor. Eger cisini yapmissa hafif inliyor kalkip degisiyorum aynen uyumaya devam ediyor. Ben tuvalet iletisimi uygulamaya baslayamadim henuz S sujeee arkadasimiz baslamis. Tebrik ediyorum gercekten. Ben de baslayacagim insallah

Benim annem şimdi kekikle naneye taktı kaynat ver çocuğa diyo sürekli bende diyorum ben kekik içiyorum arada ona geçerdir ertesi gün geliyor sen kekik içtin sütun acı oldu ondan emmiyor çocuk kalbini kırmiyim diye seslenmiyom ona tamam diyorum kendi bildiğimi yapıyorum:) Allah yinede başımızdan eksik etmesin onları
He deyip geçiyorum ben de aynen. Napalim başımızdan eksik olmasınlar da.

Anladım. Dedikleriniz çok mantıklı geldi. İkna oldum ben. Ama biraz fedakarlık ve zaman istiyor. Annem beni 3 aylıkken tuvalete alıştırmış. Şimdi de 3 aylıkken kızıma bakmaya başlayacak. Onu da erkenden alıştıracağını söylüyor. Aynen sizin yaptığınız gibi sık sık çişe tutacakmış. Umarım hepimiz tez zamanda kurtuluruz bezlerden:)
3 aylıkken nasıl alıştırmış peki? Öyleyse gerçekten çok başarılı Bi durum.

Ne güzel bir soru :) evet tabiki ıslaklık hissediyor biz altımıza kaçırsak hemen degisme ihtiyacı hissediyoruz. Bebek altını temiz hissettikce kakasını cisini yaptıgını farketmiyor bile uyumaya devam ediyor. Tuvalet iletisimi ve yikanabilir bebek bezi felsefesi de zaten bebegin cisini kakasini yaptigini erkenden farketmesi ve dogal bir bicimde erkenden bezden kurtulmasini temel aliyor. Uykusu bolunur mu gibi dusuneceksin ama benim bebegim gece sabaha kadar uyuyor. Eger cisini yapmissa hafif inliyor kalkip degisiyorum aynen uyumaya devam ediyor. Ben tuvalet iletisimi uygulamaya baslayamadim henuz S sujeee arkadasimiz baslamis. Tebrik ediyorum gercekten. Ben de baslayacagim insallah
Canm gerçekten çok takdir ettim sizi. Herkesin gösterebileceği bir fedakarlık değil.

İnsanlar birbirine girmis acaba hangi deterjani kullansam diye ama nedense butun gun bebegin cinsel organina degen bezin icinde ne oldugunu dusunmuyoruz. Malesef duzen boyle olmus. Ozumuz bu iken ybb kullaniyorum deyince cilginlik gibi bakiyor insanlar

Hatirlamiyorum ama tahlilden sonra kültür istemislerdi onun sonucuna göre antibiyotik kullanmıştık, antibiyotik sonrasi lökosit sayisi düşmüştü. Tedaviyi bitirdi doktor. Bu ay kontrolümüzde de uyku sorunumuz oldugunu söyledim. Huzursuzlugu devam ederse tekrar bir idrar tahlili testi yaptırın dedi.

Boşuna vermiyordur canım bu kadar küçük bebeklerde bu riski almazlar ama enfeksiyona da müdahale etmek zorundalar. Kiz bebeklerde çok sık görülüyormuş malesef. Internette kafa karıştırıcı yazılar var. Başka bir doktordan fikir al istersen. Aile hekiminize götür istersen sonuçları ona da daniş.
Bi baska doktora daha danısıcam cnım . 2 aydır hep antibiyotik yazık gunah ufacık bebege

Back
X