2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
İnşallah valla artık gttikçe umutsuzlaşıyorum. Annemlerin yanında yine iyiyim ama eve gidip tek kalmaya başlayınc afakanlar basacak yine. Bakamadığımdan değil de bunalıyorum çok, ne yapsan kolunda bebek...ona da yansıymamaya çalışıyorum hep gülerek konuşuyorum seviyorum falan ama sahip olmak istediğim hayat bu değildi maalesef...
gececk inan bana ne guzel ona yansitmaman inan bende ayni seyleri dusunuyorum surekli daginik bir ev sac bas ust bas daginik vs vs uzayip gidiyor liste bunlar aklima geldikce cildiriyorum sinirli oluyorum bide ablamiz var 9 yasinda ki aman aman inan bebekden faha fazla yoruyor oglum var 13 yasinda yanimda değil ona ayri uzuluyorum ama olumlu seyleri dusunuyorum buyuyecegini evden ucup gideceklerini dusunup teselli ediyorum kendimi olumsuz dusunceler aklima geldimi aklimdan atmaya calisiyorum bebegi daha cok aliyorum kycagima konusuyorum falan ki unutayim diye evin daginikligini dusunmemeye calisiyorum hergun dısari cikiyorum buyuyecek bidaha bu zmaanlari olmayacak filan reselli ediyorum kendimi😊 umarim gulerek anariz bu gunleri😊

Çok saol cnm benim valla ben de araştırıyorum bu neden tekrar eder diye 3 ten sonra araştırılıyormuş öyle demişti dr ama allerjik olma ihtimali de var tabi şuan soğukta aldı düşün geçen hafta tekrar etti diye bir sürü iğneler yedi şimdi de bu çıktı cigerde hafif var dedi dün geceki dr ama sanki artttı gibi hızlı hızlı alıyor nesef offf bi rahat etmedim valla sürekli hastaneler de açıyoruz gözümüzü şükür diyorum buna da ama bakıyorum ne güzel Bahar geldi herkes dışarda biz eve tıkılmış iyi olmayı bekliyoruz dışarı çıkmaya korkar oldum her çıktığım da başımıza işler geldi sanırım bu çocuk büyütme işini beceremiyorum olmuyor yanı koruyamıyorum çocuğu sürekli hasta allahım şifa versin yavrularımıza :dua:
canim alerjiyi daha cok sen bulmata calis bizim kanda cikmiyor ama biliyoruzki tozdan drda kanda cikip cikmamasi onemli degil yari yariya dogruluk payi var asil olan klinik bulgular demisti birde canim sakin soguktan oluyor diye kendini paralama sogukla alakasi yok hatta öksuruk krizlerine soguk hava cok iyi geliyor

Annesi de mutlu olsaydı bi
Canım yanlış anlama ama sanki iyi olmamak için özel çaba harciyormussun gibi geliyor. Neden bu kadar karamsarsin. Profiline yazdığın mesajlar, profil resimlerin vs. Sürekli kendindeki olumsuz duyguları pekiştiriyorsun. Biraz kendine de rol yapmak iyi gelecektir bence. Bazen zoraki gulumseyince bile bı sure sonra mutlu gibi hissedebiliyor insan kendini.

Ben de çocuk sahibi olmayı hiç düşünmeyen bı insandim. Daha kucağıma bir bebeği alıp sevmisligim bile yoktu kızıma kadar. Sırf acaba yaşlanınca pişman olur muyum diye bı korku geldi ve ilk denemede hamile kaldım. Olmasa bi daha da denemezdik. Muhtemelen kendimi biraz koyversem ben de seninle aynı duyguları yaşamaya başlayacağım. Ama hiç odaklanmamaya çalışıyorum aklıma olumsuz hisler geldiginde. Öyle yavrum evladim,kokusu her şeye bedel kafalarına da giremedim tam anlamıyla. Annelik bana göre bir şey değil biliyorum ama içinde bana da keyif verecek bı şeyler bulabiliyorum. Ne bileyim tuvalet iletişimi blw yıkanabilir bez filan araştırıp kendimi meşgul ediyorum. Parmak kuklalar, kitaplar filan aldım Montessori odası yaptım onlarla eğlendirmeye çalışıyorum kızımı da kendimi de. Yani bı şekilde keyif alacağım alanlara yönelip o karanlik tarafa gecmemeye çalışıyorum. Kısıtlanma hissi diyorsan bir çok şey hayatımızı kısıtlıyor zaten. İlk çalışmaya başladığımda, ilk evlendigimde de benzer kisitlanma hissi gelmişti bana. Bundan sonra mecbur her gün işe gidicem, mecburen her sabah aynı adamı görücem diye. Bu uyum sağlayıp mutlu olunamayacak bir şey değil. Biz insanlar her şarta adapte olup mutlu olabilen güçlü canlılarız. Bi araştırmada okumuştum herkesin bir mutluluk eşiği var ve olumlu olumsuz ne yaşarsak yaşayalım bir süre sonra yine aynı eşiğe gelip aynı oranda mutlu olarak devam ediyoruz hayatımıza. Yani akışına bırakan sağlıklı bir insan mutlaka bir süre sonra yine eskisi gibi mutlu hissedecektir kendini. Diger konunu da okudum oradaki olumsuz yorumları ciddiye bile alma. Onlar mutsuz olmayı tercih edip bundan beslenen insanlar. Öyle olmasa sırf seni de aşaga çekmek için bu kadar cabalamazlar. Sen onlar gibi değilsin. Sorumluluk sahibisin, ihmalkar değilsin. Bu kadar çok emek verdiğin bı şeyin sonunda illaki mutlu olacaksın.

Çok geçmiş olsun canım, kuzucuğunun yakasını bırakmadı şu illet hastalık :KK43: havalar ısınsa rahatlarsınız, şimdi tam mevsim geçişi alerjik hastalıkları çok tetikliyor. Doktor anne sütüne devam diyor ısrarla da kilo kaybı varsa toparlanması lazım ama, siz en iyisi mama için rapor çıkartın canım ne olur ne olmaz, tadı için bebek alışıncaya kadar içine vanilya şurubu katılıyor sanırım, Lalekiran Lalekiran bilir.
Hıh evet vanilya şurubuydu bir türlü aklıma gelmedi bugün. Starbuckslarda falan varmış.

Ikıncı aksamımiz uyku arkadaşlı emziğini sevdi sanırım. Uykuya geçerken emziği atıp elini ağzına sokmaya çalışır debelenirdi bu akşam hiç yapmadı onu.

Eklentiler

• 20190313_215518.webp
    20190313_215518.webp
    72 KB · Görüntüleme: 60
Ikıncı aksamımiz uyku arkadaşlı emziğini sevdi sanırım. Uykuya geçerken emziği atıp elini ağzına sokmaya çalışır debelenirdi bu akşam hiç yapmadı onu.
Ya acaba benm de böyle bişey mi almam lazım emziği düşürüyor ya benimki. Belki arkasındaki oyuncak tutar emziği 🤔 buarada maşallah kuzuma 🧿

çok tatlı maşaAllah ❤️ ya hep merak etmişimdir bu uyku arkadaşını ☺️ o ayıcık ağır gelmiyor mu? emzik ağzından düşmüyor mu?

Canım yanlış anlama ama sanki iyi olmamak için özel çaba harciyormussun gibi geliyor. Neden bu kadar karamsarsin. Profiline yazdığın mesajlar, profil resimlerin vs. Sürekli kendindeki olumsuz duyguları pekiştiriyorsun. Biraz kendine de rol yapmak iyi gelecektir bence. Bazen zoraki gulumseyince bile bı sure sonra mutlu gibi hissedebiliyor insan kendini.

Ben de çocuk sahibi olmayı hiç düşünmeyen bı insandim. Daha kucağıma bir bebeği alıp sevmisligim bile yoktu kızıma kadar. Sırf acaba yaşlanınca pişman olur muyum diye bı korku geldi ve ilk denemede hamile kaldım. Olmasa bi daha da denemezdik. Muhtemelen kendimi biraz koyversem ben de seninle aynı duyguları yaşamaya başlayacağım. Ama hiç odaklanmamaya çalışıyorum aklıma olumsuz hisler geldiginde. Öyle yavrum evladim,kokusu her şeye bedel kafalarına da giremedim tam anlamıyla. Annelik bana göre bir şey değil biliyorum ama içinde bana da keyif verecek bı şeyler bulabiliyorum. Ne bileyim tuvalet iletişimi blw yıkanabilir bez filan araştırıp kendimi meşgul ediyorum. Parmak kuklalar, kitaplar filan aldım Montessori odası yaptım onlarla eğlendirmeye çalışıyorum kızımı da kendimi de. Yani bı şekilde keyif alacağım alanlara yönelip o karanlik tarafa gecmemeye çalışıyorum. Kısıtlanma hissi diyorsan bir çok şey hayatımızı kısıtlıyor zaten. İlk çalışmaya başladığımda, ilk evlendigimde de benzer kisitlanma hissi gelmişti bana. Bundan sonra mecbur her gün işe gidicem, mecburen her sabah aynı adamı görücem diye. Bu uyum sağlayıp mutlu olunamayacak bir şey değil. Biz insanlar her şarta adapte olup mutlu olabilen güçlü canlılarız. Bi araştırmada okumuştum herkesin bir mutluluk eşiği var ve olumlu olumsuz ne yaşarsak yaşayalım bir süre sonra yine aynı eşiğe gelip aynı oranda mutlu olarak devam ediyoruz hayatımıza. Yani akışına bırakan sağlıklı bir insan mutlaka bir süre sonra yine eskisi gibi mutlu hissedecektir kendini. Diger konunu da okudum oradaki olumsuz yorumları ciddiye bile alma. Onlar mutsuz olmayı tercih edip bundan beslenen insanlar. Öyle olmasa sırf seni de aşaga çekmek için bu kadar cabalamazlar. Sen onlar gibi değilsin. Sorumluluk sahibisin, ihmalkar değilsin. Bu kadar çok emek verdiğin bı şeyin sonunda illaki mutlu olacaksın.
Harika bir motivasyon yazısı 👏🏻

Maşallah ne kadar huzurlu uyuyor 😍Uyku eğitimi için de bu emzikten öneriyorlar hep. Bizimkiler daha yapamaz ama ilerde düşerse gece yatağın içinde bulup yeniden uykuya devam edebiliyorlarmis kendi kendilerine.

Cnm allah razı olsun çok saol İnan elimden geleni yapıyorum temizliyorum sürekli değişiyorum havalandırıyorum günde belki 7 kez parfüm sigara yok yumuşatıcı bıraktım hatta kimyasal ne varsa kullanmamaya çalışıyorum perdeleri yıkadım benim de Bahar aylarında hapşırmam olur allerji mi bilmiyorum oğlum kesin alerjik buna artık inanıyorum üstüne soğukta alınca tamamen tıkanıyor yoksa bir sürü bebek grip soğuk algınlığı geçiriyor neden onların da ciğere inmiyor demekki tamamen allerjik bir durum bi kere kaptı o pis virüsü gitmek bilmedi yavrumdan en iyisi bir allerji dr götürmek ama dr hep çok erken yaptıran da çıkmaz diyorlar nasıl olacak 2 yaş öncesi yanıltıcı diyorlar sen kaç yaşındayken yaptırdın o testi ?
Kızım 5 aylıkti canım hasta olduğunda malesef bende o dönem alerji olayını falan bilmiyodum 2 yaşına kadar hangi doktoru dedilerse gittim en son bi doktor alerji testi yaptır dedi 2 buçuk yaşında yaptırdık bize 2 koruyucu ilaç verdiler o çok rahatlatmisti. Dualarım seninle inşallah hemen atlatır bebeğin hastalığı :(

çok tatlı maşaAllah ❤️ ya hep merak etmişimdir bu uyku arkadaşını ☺️ o ayıcık ağır gelmiyor mu? emzik ağzından düşmüyor mu?
Maşallah ne kadar huzurlu uyuyor 😍Uyku eğitimi için de bu emzikten öneriyorlar hep. Bizimkiler daha yapamaz ama ilerde düşerse gece yatağın içinde bulup yeniden uykuya devam edebiliyorlarmis kendi kendilerine.
Ya acaba benm de böyle bişey mi almam lazım emziği düşürüyor ya benimki. Belki arkasındaki oyuncak tutar emziği 🤔 buarada maşallah kuzuma 🧿
Bende ağır diye açmamıştım kutuyu.hamileyken ablam almıştı. dün tesadüfen üstünde 0+ işaretini görünce denemek istedim. Ağır değil baya hafif peluş gibi tüylü birşey değil güzel bir yumuşaklığı var.ilk gece uyudu diye çıktım odadan 10dakika sonra gittim emziği çıkarmış ayıcık elinde gözlerini dikmiş bakıyor şaşkın şaşkın 🤣🤣 emzik avent smoothie ile aynı nerdeyse

Kizlar, kızım sabah 8 de kalktı. O zamandan beri 5 dakika bile uyumadı. Hâlâ ayakta, hep ilgi istiyo. Konuşalım beraber gülelim istiyo. Keyfî yerinde, niye uyumaz ki bu kadar saat? Ben bile dayanamaz oldum😔

Siz test edip ondan sonra mı rapor çıkardınız ? Ben sordum dr birşey demedi geçiştirdi çünkü
Yok canım kan testinden önce rapor çıkarttı doktor iki dk da . Bebekler küçük olunca hem kan hem deri testinde çıkmayabilir . Önemli olan şikayetler nedir. Bak hırıltı burun akıntısı besin alerjisi de de oluyor hatta biz alerji doktoruna gittik dinledi hırıltı yok dedi. Yani eğer sen diyet yapınca şikayetleriniz azalıyor ise diyete devam etmen gerekiyor.
Hem bebeğin bağırsakları hem bedeni rahatlıyor. Tabi 1 ay düzenli yapmak gerekiyor en az . Süt alerjili bağırsak tepkili bebekler gurubun adı bu. Ben orayı takip ettim hala da ediyorum . Biraz kaka paylaşım i oluyor . Ama ne nedir neyden kaynaklanıyor az çok anladım . Bir de alerjiyle yaşam grubu var. Orası da iyi.

Çok saol cnm benim valla ben de araştırıyorum bu neden tekrar eder diye 3 ten sonra araştırılıyormuş öyle demişti dr ama allerjik olma ihtimali de var tabi şuan soğukta aldı düşün geçen hafta tekrar etti diye bir sürü iğneler yedi şimdi de bu çıktı cigerde hafif var dedi dün geceki dr ama sanki artttı gibi hızlı hızlı alıyor nesef offf bi rahat etmedim valla sürekli hastaneler de açıyoruz gözümüzü şükür diyorum buna da ama bakıyorum ne güzel Bahar geldi herkes dışarda biz eve tıkılmış iyi olmayı bekliyoruz dışarı çıkmaya korkar oldum her çıktığım da başımıza işler geldi sanırım bu çocuk büyütme işini beceremiyorum olmuyor yanı koruyamıyorum çocuğu sürekli hasta allahım şifa versin yavrularımıza :dua:
Cani m benim sakin kendini suclama. Elinden gelenin en iyisini yaptigina eminim cocuk bu hastalanicak ateslenicek senin bi sucun yok insallah en kisa surede iyilesir minnosun

Canım 3 aylık kilosu 6 kg idi ama kilo verdi kuzum hastaydı diye şuan kaç bilmiyorum kontrol 4 nisanda
Teşekkürler canım .benim 3 aylık olacak ama 5.300 falan muhtemel bakalım cuma günü gideceğiz kontrole.. farklı markalardan aldım bende kalıbına göre karar vereyim ozaman canım

Kızlar bebişlerinin odasını ayıran var mı acaba ?

Kizlar, kızım sabah 8 de kalktı. O zamandan beri 5 dakika bile uyumadı. Hâlâ ayakta, hep ilgi istiyo. Konuşalım beraber gülelim istiyo. Keyfî yerinde, niye uyumaz ki bu kadar saat? Ben bile dayanamaz oldum😔
Bugün bizimki de uyumadı ya kuzum normalde öğlen uyurdu en az 1 saat bugün maalesef uyumadı akşam erken uyur dedim o da yok ama dişi kaşınıyor sanırım bez ile ağzına tuttum ısırdı baya ☹️ en son 11de uyudu şimdi yine uyandı emziriyorum

Çok geçmiş olsun canım, kuzucuğunun yakasını bırakmadı şu illet hastalık :KK43: havalar ısınsa rahatlarsınız, şimdi tam mevsim geçişi alerjik hastalıkları çok tetikliyor. Doktor anne sütüne devam diyor ısrarla da kilo kaybı varsa toparlanması lazım ama, siz en iyisi mama için rapor çıkartın canım ne olur ne olmaz, tadı için bebek alışıncaya kadar içine vanilya şurubu katılıyor sanırım, Lalekiran Lalekiran bilir.
Maalesef vanilya şurubu koyuyoruz hala her ölçek için 1 damla koyuyorum. Tadı değişmiyor kokusu da pek değişmiyor ama onsuz da içmiyor içse de kusuyor maalesef. H haticeci0606 biz kahve dünyasından aldık şurubu tabi önce şurubsuz dene birkaç kez ben öyle yaptım ama en son pes ettim. Ama kimi bebek sade içiyor. Bir de tat almaları gelişmeden alışırsa iyi olur canım geç kalma. Sonradan hiç içmeyen bebekler oluyor maalesef 😔😔

Back
X