2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
kizlar bebeginde sut alerjisi cikanlar bakabilirmi kakasi nasil bebegin bugun ilk kez mukuslu kaka nasil olurmuş gördüm üzüldüm dogrusu ne kadar zorlandi bebegim neler yapıyosunuz diyet mi sadece dra sormadim gerci de.
Canım asitli bir şey yeyince de etkileniyor ben bir kez portakal yedim ve ardına böyle geldi. Normalde de oluyor tabi ama diyetle gidiyor. Süt ve süt ürünleri olan hiçbir şey tüketmiyorum canım. Mama alıyorsa onda da tıbbi mama ile devam ediliyor.

Merhaba sevgili anneler, 3 buçuk aylık bir bebeğim var aralık 2018 de doğdu forumu yazamasamda uzakdan zaman zaman takip ediyorum,size sormak istediğim şu bazı sayfalarda bebeğini saat 19.30 da uyuduğunu söyleyen anneler var bunu nasıl başarıyorsunz lütfen banada yardım edin. bütün günüm üç aydır kucakda bebek emzirmekle geçiyor emerken kucağmda uyuyor yerine koyar koymaz uyanıyor. sabah 6 da uyanıyor gece 11,30-12,00 da uyuyor ve tüm bu süre içinde kucağmda emzir uyuklasın yerine koy 10 dakka sonra uyansın altını değiş tekrar emzir tekrar uyuklasın olarak geçiyor ne ev işi ne yemek yapabiliyorum bırakınca en fazla beş ondakka durup ağlıyor, gece uykusu için akşam 7-8 gibi emzirmeye başlıyorum uyusun yerine koy kaldır derken saatler geçiyor 12 yi geçince derin uykuya geçiyor . ve tabiki böyle düzensiz emmeye sütüm yetmiyor hiç dinlenmeden süt üretemiyor vucut, çok yoruldum çok yıprandm işede başlamam lazım çok az sürem kaldı bu şekilde ne dışarı beraber çıkabiliyoruz nede anneme bırakabiliyorm üç aydır sadece doktora gitmek için çıktık. bi dışarı çıkıp gezmedim uyumak için sadece emmek istiyor meme ağzından çıkınca uyanıyo, emzik vermeyi çok denedim ama kesinlikle tutmuyor her markayı aldık denedik , ağlıyorda ağlıyor, banyo yapacak bile zamanım yok siz nasıl başarıyorsunz????? nasıl akşam erken yatmasını sağlıyorsunuz???
Banyo yaptırdık, bir yemek yiyelim öyle yatıralım yatağına dedik ama 7’de koltukta uyuyakaldı. Birazdan yatağına alacağım, sabaha kadar uyur. 2-3 defa acıkıp uyanır. Biz rutine alıştırmakta bulduk çözümü. Her akşam aynı şekilde uykuya geçiyoruz. Bir tek bugün eve geç geldiğimiz için rutinimiz şaştı onda da kendisi uyuyakaldı. Ama her bebek bir değil tabii ki. İnşallah sizin de tez zamanda düzene girer uykularınız.

Eklentiler

• 3F21D0E9-F037-40B8-8880-FBFC0D6CA86D.webp
    3F21D0E9-F037-40B8-8880-FBFC0D6CA86D.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 68
teşekkürler canım onu da inceleyeyim. Sanırım lcw deneyeceğim bu sefer , teşekkürler :)
lcw deneyeceğim canım bende bu sefer :)
bende o sıralamayla yapıyorsun. Havlunun şapkasını takıp kafasını vücudunu iyice kurulayıp Müslinde masaj ve yağ sürme işlemini yapıyorum . Elektrikli soba ile ısıtıyorıuz onun önünde giydiriyorum o yüzden üşümüyordur diye müslin de masaj yeterli olur diye düşünüyorum
Aynen soba açık üşümez bence ben 4 aydır böyle yapıyorum. Havlu ilk suyunu alıyor ve nemli oluyor sadece bezini bağlayana kadar havluda duruyor bağlandıktan sonra hemen muslin in içine koyuyorum ebebek muslin i çok geniş sariyorum her yerini sonra yağla giydir.

Merhaba sevgili anneler, 3 buçuk aylık bir bebeğim var aralık 2018 de doğdu forumu yazamasamda uzakdan zaman zaman takip ediyorum,size sormak istediğim şu bazı sayfalarda bebeğini saat 19.30 da uyuduğunu söyleyen anneler var bunu nasıl başarıyorsunz lütfen banada yardım edin. bütün günüm üç aydır kucakda bebek emzirmekle geçiyor emerken kucağmda uyuyor yerine koyar koymaz uyanıyor. sabah 6 da uyanıyor gece 11,30-12,00 da uyuyor ve tüm bu süre içinde kucağmda emzir uyuklasın yerine koy 10 dakka sonra uyansın altını değiş tekrar emzir tekrar uyuklasın olarak geçiyor ne ev işi ne yemek yapabiliyorum bırakınca en fazla beş ondakka durup ağlıyor, gece uykusu için akşam 7-8 gibi emzirmeye başlıyorum uyusun yerine koy kaldır derken saatler geçiyor 12 yi geçince derin uykuya geçiyor . ve tabiki böyle düzensiz emmeye sütüm yetmiyor hiç dinlenmeden süt üretemiyor vucut, çok yoruldum çok yıprandm işede başlamam lazım çok az sürem kaldı bu şekilde ne dışarı beraber çıkabiliyoruz nede anneme bırakabiliyorm üç aydır sadece doktora gitmek için çıktık. bi dışarı çıkıp gezmedim uyumak için sadece emmek istiyor meme ağzından çıkınca uyanıyo, emzik vermeyi çok denedim ama kesinlikle tutmuyor her markayı aldık denedik , ağlıyorda ağlıyor, banyo yapacak bile zamanım yok siz nasıl başarıyorsunz????? nasıl akşam erken yatmasını sağlıyorsunuz???
Canım benim oğlum da öyleydi . Zayıf doğduğu için mama takviyesi yapıyorduk hala da veriyorum ama az. Mama ağırlık yapıyor benim oğlumda çok efor sarf etmeden midesi dolduğu için uykuya kolay geçiyor. Ardından biraz emip tam dalıyor koyunca uyanmıyor. Yanlış anlama ya mama ya da sütünü sağıp biberonla versen belki sen de biraz dinlenirsin.
Tabi en güzelini sen bilirsin.. Bilmiyorum bazı bebekler meme aşığı oluyor. Benim oğlum da sürekli emiyor. Uyku konusunda biz de sorun yaşadık en başta . Biraz kilo alımı olunca artık ayakta gezemedim..
Bilmiyorum yapıyor musun, yapmıyorsan bebeğine konuş canım başını okşa alnından öp. Bir de uyumasını beklemeden en geç 9 gibi ışıkları kapat.
Bizim de tam düzen yok ama en geç 12 gibi uyuyor sabah 8 e kadar iki veya üç kez kalkıyoruz. Gündüz de emzir uyut emzir uyut şeklinde. Akşam da 7 den sonra dalsa bile yerine koyunca uyanıyor ben de kucağımda tutuyorum uyusun diye . Bizim durumlar böyle ilerleyen zamanlarda nasıl olur bilemiyorum.

Bugün 4. Ay aşısını olduk benim oğlum uykusuzdu acayip ağladı kızlar . İç çeke çeke, baya huysuz oldu sonra da banyo yaptırdık şimdi uyuya kaldı . Bu ay 600 gram almış oğlum 5600 olmuş minik sıpam 🤗
Maşallah canım 😊🧿 dün Serra da çok ağlamış iç çeke çeke. Akşam ben geldiğimde de huzursuzdu ama erkenden uyudu sabaha normale dönmüştü. Bu ayı da atlattık 6.ay aşısına Allah kerim 😊

Maşallah canım 😊🧿 dün Serra da çok ağlamış iç çeke çeke. Akşam ben geldiğimde de huzursuzdu ama erkenden uyudu sabaha normale dönmüştü. Bu ayı da atlattık 6.ay aşısına Allah kerim 😊
Sağol kuzum çok şükür geldik bu günlere . Ay ilk defa oğlum bu kadar ağladı daha önce elinin üstünden kan alındı kaç kez böyle ağlamadı. Zaman ne çabuk geçiyor ya😊 nasıl güzel büyüyorlar hepsi 🤗

Sağol kuzum çok şükür geldik bu günlere . Ay ilk defa oğlum bu kadar ağladı daha önce elinin üstünden kan alındı kaç kez böyle ağlamadı. Zaman ne çabuk geçiyor ya😊 nasıl güzel büyüyorlar hepsi 🤗
Gerçekten çok çabuk geçiyor zaman bazen çok hoşuma gidiyor büyümesi bazen de üzülüyorum daha sonra özleyeceğiz bebeklik günlerini diye:)

m
Banyo yaptırdık, bir yemek yiyelim öyle yatıralım yatağına dedik ama 7’de koltukta uyuyakaldı. Birazdan yatağına alacağım, sabaha kadar uyur. 2-3 defa acıkıp uyanır. Biz rutine alıştırmakta bulduk çözümü. Her akşam aynı şekilde uykuya geçiyoruz. Bir tek bugün eve geç geldiğimiz için rutinimiz şaştı onda da kendisi uyuyakaldı. Ama her bebek bir değil tabii ki. İnşallah sizin de tez zamanda düzene girer uykularınız.
masallah Serraya

Bugün 4. Ay aşısını olduk benim oğlum uykusuzdu acayip ağladı kızlar . İç çeke çeke, baya huysuz oldu sonra da banyo yaptırdık şimdi uyuya kaldı . Bu ay 600 gram almış oğlum 5600 olmuş minik sıpam 🤗
masallah kucuk pasaya.😊aşıdan sonra hemen banyo yapiliyor mu canm

y
A oyle mi canim bu ara 2 gun gecmeye basladi insallah ondandir sadece ve gecicidir. Bana da yediklerin etkiler dedi ama hep ayni seyleri yiyorum aslinda🤔

Ben de foto cektim aynen yediklerin etkiler normaldir dedi. Insallah sorun yoktur bebeklerimizde canm.
inslh canim ya bunu baska birindrn daha duydum biraz rahatladi icim tesekkur ederim

Benimki çok şükür 40 indan beri 7.30 da uyuyor. Bence istikrarlı olup rutini oturtmak çok önemli. Saat 7.30 oldugunda ne olursa olsun ihmal etmeden uyuyacagi odaya gidip odayı karartiyorum ninni söyleyerek kucağımda hafif hafif sallayarak uyutuyorum. Yerine koyunca yanına uzanıp pişpişliyorum bı sure tam dalana kadar. Başlarda uyumadigi oluyordu ama uyumasa da o odadan çıkartıp uykusunun dağılmasına izin vermedik. Bazen 12 ye kadar uyumadigi oldu nöbetleşe eşimle devam ettik karanlık odadan cikmadan uyutmaya çalışmaya . 1-2 hafta sonra filan alıştı o saate. Sürekli misafir gelip gittiği için tam düzen oturtmamiz uzun sürdü bence üzerine egilsen 4-5 güne alışır. Meme konusuda sakinleştirmek için hep emzirme yoluna basvurdugun için o da azıcık bunaldiginda emerek rahatlamayi alışkanlık haline getirmiş olabilir. Bence her agladiginda meme verme başka şekillerde sakinleştirmeye çalis öncelikle. En azından 2 saat olana kadar aşamalı aşamalı uzat süreyi.

bizim gece 21.5 derece oluyor gayet iyi yani hatta sıcak basıyor bazen pencereyi açıyorum 10 dk felan hava girsin diye=) hasta niye olsunlar da? üstü örtülü sonuçta, ha açık olsa tamam derim ama örtülü üstü yani.
aslinda normal fakat bizim babamiz asiri usudugunden oyle saniyor dış kapinin altinda ortu olmasa ta kapilar kapali iken salondan hissediyo sogul esiyomus 🤦‍♀️😁

kizlar bebeginde sut alerjisi cikanlar bakabilirmi kakasi nasil bebegin bugun ilk kez mukuslu kaka nasil olurmuş gördüm üzüldüm dogrusu ne kadar zorlandi bebegim neler yapıyosunuz diyet mi sadece dra sormadim gerci de.
benimkide arada boyle yapiyo cogunlukla ip gibi bartiküller de var ama dr normal dedi

Benim kızım diş çıkarıyor galiba. Elini emmiyor ısırıyor damağına sürtüyor. Benim parmağımı tutup agzina götürüyor kaşıyor, her bulduğu şeyi ağzına sokuyor. Şu Sophie denen diş kaşıyıcıyı gören kullanan var mı aranizda? Çok pahalı ya. O parayı hak ediyor mu? Bütün gün ağzında plastik bı şeyle oynasın istemiyorum. O
kauçukmus ama ona da o kadar para vermeye kıyamıyorum ya kullanmazsa diye. Eskiler pırasa filan veriyorlarmis daha küçük diye onu da veremem. Ne yapsam bilmiyorum.

Kızıma kanguru aldım bas bas bagirdi içinde bacakları acıdı galiba, ne hayallerim vardı gezecektim kızımla 😭

Kanguru kullananlar nasil kullaniyorsunuz? Bacaklari m şeklinde açılmıyor, kangurunun içine de buyuk geliyor bacakları yastigi var desteklemek icin ama cok ağladı kızım :KK43:
hangi marka cnm.bnde alcam ne kadara aldin

Back
X