• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
bizimki de böyleydi canm. Atopik dermatit bu. Serra'nın da sadece yanağında çıkıyor

Doktor pek umursamadı anlasılan bizi . Ki bende öyle tahmin etmiştim . E ne yapmamız lazım peki biraz araştırayım su dermatiti . Baska bi doktota daha göstreyim en iyisi hiçte istemıyorum hastaneler mikrop yuvası ama yapcak bısey yok

Ağustosta taşındık kuzum. Pek çevrem yok burada. Teyzem yakın ona sorucam, 1000 e falan bakacak ihtiyacı olan iyi birisi var mı diye. Ilk bulup sonra başvurmak istiyorum.
Çalışmam şart. Yoksa bu devirde tek maaşla rahatca çocuk büyütmek imkansız
aynen canım valla. Benim eşim serbest meslekle uğraşıyor. Sabit bir maaş olmadan zor bu devirde rahat şartlarda yaşamak. Yoksa ben de istemezdim minicik bebeği bırakıp işe başlamak. Allahtan işim rahat. Öğlen babaanneye gittim kızımı emzirdim öptüm kokladım geldim.

Kızlar 3 günde üzüntüden 4 kilo verdim idrar yolu enfeksiyonu olmuş kızım üremede çıktı 10 günlük tedavi verildi biberonu kabul etmiyor beslenmeyi red ediyor beni kendi yerinize koyun kaşık maması aldık tükürüyor yemiyor kızı olan anneler alt temizliğinde her defasında orasını açıp siliyormusunuz banyoda nasıl yıkıyorsunuz bi akıl verin ben nerde yanlış yaptımda kızıma enfeksiyonu kaptırdım neolur yazın bişeyler ben kaka yapmadığı için arasını açıp silmiyordum kaka yapınca siliyordum kakayıda 5 gün yapmıyor 3 gün üst üste yapıp tekrar 5 gün yapmıyor banyoda hiç kurcalamam arasını yıkamam su döküyoruz hafifçe açıp ovmak yok ne olur yazın ya napacağımı şaşırdım

Doktor pek umursamadı anlasılan bizi . Ki bende öyle tahmin etmiştim . E ne yapmamız lazım peki biraz araştırayım su dermatiti . Baska bi doktota daha göstreyim en iyisi hiçte istemıyorum hastaneler mikrop yuvası ama yapcak bısey yok
canım o zaman ben biraz bilgi vereyim :) ben baya araştırdım baya doktora sordum çünkü. Atopik dermatit yani halk arasındaki adıyla egzama tam anlamıyla tedavi edilebilen, tamamen geçen birşey değil. Çocuk 7-8 yaşına da gelse vücudunda kızarıklıklar görülebiliyor. genellikle ailede egzama olan biri varsa çocukta görülüyor. Bizim dayımızda var egzama. Kızarıklık olan yerleri bolca nemlendirmek sürekli nemli tutmak gerekiyor. Kesinlikle yünlü şeyler giydirmemek, sen emzirirken senin üzerinde de yünlü şeyler olmaması gerekiyor. Bulunduğu ortamda toz, kıl, tüy olmaması gerekiyor. Hatta mümkünse halıları kaldırın diyorlar. Bebeğe kullandığın deterjan da önemli. Mutlaka sizin kıyafetlerden ayrı yıkamalı ve sabun tozu kullanmalısın. Mutlaka ütülemelisin. Bebekle temas eden sizin kıyafetlerinizi de onun deterjanıyla yıkamalısın. Biz nemlendirici olarak mustele stelatopia kullanıyoruz. Baya iyi geldi. Ama dediğim gibi tamamen geçmiyor. 2-3 gün geçiyor sonra tekrar kızarmaya başlıyor. Yine bolca nemlendirici sürüyorum yine geçiyor. İlerleyen süreçte kollarında ve bacaklarında çıkma ihtimali de var. Hatta boynunda koltukaltlarında da görebilirsin. Eklem yerlerinde çıkanlar zaman zaman sulanabilir ve koku yapabilir. O zaman mantara dönmüş oluyor ve dermotrosyd kullanmalısın. Aklıma gelenler bunlar. Senin soracağın birşey olursa yardımcı olurum. Ama mutlaka başka bir doktora göster. Cildiyeye de götürebilirsin hatta. En önemli tavsiyem kortizonlu ilaç verirlerse asla kullanma.

aynen canım valla. Benim eşim serbest meslekle uğraşıyor. Sabit bir maaş olmadan zor bu devirde rahat şartlarda yaşamak. Yoksa ben de istemezdim minicik bebeği bırakıp işe başlamak. Allahtan işim rahat. Öğlen babaanneye gittim kızımı emzirdim öptüm kokladım geldim.
Ohh ne guzell kuzum. Hayat şartları, naparsin. Buna çok şükür. 😘
Benim çalışacağım yer de eve çok yakın. Öğlen bile gelir giderim. Inşallah birisini bulurum yaa❤

Kızlar 3 günde üzüntüden 4 kilo verdim idrar yolu enfeksiyonu olmuş kızım üremede çıktı 10 günlük tedavi verildi biberonu kabul etmiyor beslenmeyi red ediyor beni kendi yerinize koyun kaşık maması aldık tükürüyor yemiyor kızı olan anneler alt temizliğinde her defasında orasını açıp siliyormusunuz banyoda nasıl yıkıyorsunuz bi akıl verin ben nerde yanlış yaptımda kızıma enfeksiyonu kaptırdım neolur yazın bişeyler ben kaka yapmadığı için arasını açıp silmiyordum kaka yapınca siliyordum kakayıda 5 gün yapmıyor 3 gün üst üste yapıp tekrar 5 gün yapmıyor banyoda hiç kurcalamam arasını yıkamam su döküyoruz hafifçe açıp ovmak yok ne olur yazın ya napacağımı şaşırdım
Kızı olanlar cevap bekliyorum ne olur aylardır yardımcı olabileceğim konularda ben herkese elimden geleni yaptım burda neolur alt temizliğinizi ve banyonuzu anlatın yanlışı bulmam lazım

canım çok geçmiş olsun ama kendini suçlama lütfen. Benim kızım 1.derece yanık gibi pişik olmuştu burada foto paylaşmıştım hatta bakamamıştınız bile. Ben kendimi suçlamaktan ölmüştüm altını yıkamadım ıslak mendil kullandım böyle oldu diye. Seni iyi anlıyorum ama çözüm inan ki bu değil. Tek tavsiyem ıslak mendil kullanıyorsan tamamen hayatından çıkarman ve sadece musluğun altına tutup yıkaman olur. Çiş yaptığında silmiyorum ben. Doğal ph'ını bozuyor diye. Kaka yapmadığı günler sadece 1 defa altını yıkıyorum. Bir de kaka yaptığında yıkıyorum. Tertemiz oluyor.

canım çok geçmiş olsun ama kendini suçlama lütfen. Benim kızım 1.derece yanık gibi pişik olmuştu burada foto paylaşmıştım hatta bakamamıştınız bile. Ben kendimi suçlamaktan ölmüştüm altını yıkamadım ıslak mendil kullandım böyle oldu diye. Seni iyi anlıyorum ama çözüm inan ki bu değil. Tek tavsiyem ıslak mendil kullanıyorsan tamamen hayatından çıkarman ve sadece musluğun altına tutup yıkaman olur. Çiş yaptığında silmiyorum ben. Doğal ph'ını bozuyor diye. Kaka yapmadığı günler sadece 1 defa altını yıkıyorum. Bir de kaka yaptığında yıkıyorum. Tertemiz oluyor.
Canım benim hiç görmedim o pişik resmini kurban olurum ben ona mustela dan başka bildiğim Yok zaten tamam bende yıkarım banyoda nasıl yapıyorsunuz

Tesekkur ederim kuzum. Hastaneden çıkamaz olduk, tabii çok şükür bi sıkıntımız yok ama, insan kendini unutuyor. Hiç gitmek istemiyorum artık. Genelde tansiyon ve sekerim düşük oluyor. Ondan heralde.
Demir falan da düşük. Hiç vitaminlerimi icmıyorum ama, akıllanmam ben
kendine de bakman gerekiyor canım yoksa bensu'ya kim bakar annesi ☺️ kan ilacını gece iç canım faydası oldu bende zaten gece emzirmeye uyanıyoruz veya wc ye felan o zaman iç başucuna koy unutma 😘

Canım bende banyoda üstünden yıkıyorum arayı açmıyorum. Kaka yapınca da arasını yukarıdan aşağıya doğru actirmadan siliyorum. O sildigim kısmı tekrar kullanmıyorum. Her seferinde temiz bir şeyle temizliyorum. Pamuk değil ıslak mendil kullanıyorum. Banyodayken de ilk önce orayı yıkıyorum. Popoyu yıkayıp sonrada orayı yıkamıyorum. Başka ekstra bir şey yapmıyorum.
Çok geçmiş olsun kuzum. Inşallah atlatır yavrun 😞 dualarım sizinle❤

Canım bende banyoda üstünden yıkıyorum arayı açmıyorum. Kaka yapınca da arasını yukarıdan aşağıya doğru actirmadan siliyorum. O sildigim kısmı tekrar kullanmıyorum. Her seferinde temiz bir şeyle temizliyorum. Pamuk değil ıslak mendil kullanmıyorum. Banyodayken de ilk önce orayı yıkıyorum. Popoyu yıkayıp sonrada orayı yıkamıyorum. Başka ekstra bir şey yapmıyorum.
Çok geçmiş olsun kuzum. Inşallah atlatır yavrun 😞 dualarım sizinle❤
Pamuk mu kullanıyorsun canım tam anlamadım ıslak mendili çıkarıcam hayatımdan ya

Canım benim hiç görmedim o pişik resmini kurban olurum ben ona mustela dan başka bildiğim Yok zaten tamam bende yıkarım banyoda nasıl yapıyorsunuz
altını tamamen çıkarıyorum üst kısmını sıyırıyorum yukarı kadar. Musluğu açıp altına sokuyorum. tek elimle koltuk altlarından tutuyorum tek elimle de poposunu vajinasını iç kısımlarını iyice yıkıyorum. Araları da yıkıyorum kaka kalmasın diye. bacak aralarını da yıkıyorum. İyice temizlendiğinden emin olmadan kapatmıyorum musluğu. Sonra bir havluya yatırıp detaylıca inceliyorum birşey kalmış mı diye. kaldıysa tekrar suya sokuyorum. Asla ıslak mendil yada başka bir pamukla bezle silmiyorum ki başka yerlere bulaşmasın diye. Tamamen temizlendiğinde havluyla iyice kurulayıp ıslak yer kalmadığına emin olunca bezini bağlıyorum. Kızarıklık olmadıkça pişik kremi kullanmıyorum.

Evet hissedildi walla.baya şiddetliydi uykumdan uyandım çünkü. Burda böyle hissedildiyse orda kimbilir nasıl olmuştur. 5.5 diyo haberlerde hiç sanmıyorum yani o şekilde olduğunu. Ölen mi olmuş yaaa Allah rahmet eylesin :KK43: önce can falan değil yani önce evlat. :KK43:( umarım tekrarı olmaz :KK43: 15 20 saniye dakikalar geliyo insana.
gecmis olsn cnm

Kızlar kızımın yüzüne bakar mısınız sadece oralarda kabarlar var zımpara gibi doktor öpmekten dedi ama geçmiyor özellijle akşamları hepten kıpkırmızı oluyo sabahları daha hafif sanki soyuk gibi oluyor. Atopik dermatit böyle bisey değil dimi ? Vucudunda falan hıcbıyerınde yok sadece yüzünün yanları böyle .
Bu atopik dermatit opmekten boyle olmaz cunku ayni benin kizimin boyle sadece yuzu halada gecmiyor kortizonlu krem verdi kullaninca geciyor tekrar oluyor hep ayni yerde sut alerjisi olabilir dedi tum sut olan urunleri kestim ama kizim mamada aldigi icin tam bir sonuc alamiyorum alerji doktoruna randevu almaya calisiyoruz ama hep dolu diyip randevu vermiyorlar bakalim insallahhh alabiliriz ben cok kafaya takiyorum yuzunu boyle gordukce cunku birturlu duzelmiyor umarim sizinkide biran once gecer

Kızı olanlar cevap bekliyorum ne olur aylardır yardımcı olabileceğim konularda ben herkese elimden geleni yaptım burda neolur alt temizliğinizi ve banyonuzu anlatın yanlışı bulmam lazım
normalde erkek bebekte idrar yolu enfeksiyonu cok gorulmez benim oglumda da cikmisti 1 hafta igne kullandik biz ben de cok uzulmustum ama tedavisini olsn iyilescektir uzulme annesi

çok geçmiş olsun Ayşegül :( kendini suçlama bu kadar. belki alt temizlemeden değildir ayaklarından soğuk kapmış da olabilir canım. ben pek oynamam ön tarafıyla haftada bir anca pamuk ve suyla siliyorum başkada silmem. peki beslenmeye ne dediler doktorlar? nasıl ne yapacakmışsın? yatış felan mı verdiler?

Tabi canım herkesin kendi tercihi Burda hepimiz birbirimizin herşeyini bilmiyoruz ki. Belki aynı meshepten hatta aynı dinden bile değiliz . Ben her zamanki boşboğazlılığım yüzünden maydanoz oldum konuya 😂 herkes bebeği için en iyiyi en doğruyu yapıyordur eminim 👍🏻🙏
Sorma onu bende çok yapıyorum sonra 2 gün siteye girmeme cezası veriyorlar :)

Back
X