• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Biz yine gezmedeyiz😂

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    52,8 KB · Görüntüleme: 54
  • image.webp
    image.webp
    53,4 KB · Görüntüleme: 54
Bende küvet içinde yıkıyorum ama su doldurup degil. Neden önerilmiyor acaba
Kuvetin ustunde file ile yikiyosan sorun degil cnm. Kuvetin icine yatirip yikiyorsan vucudunu poposunu sacini yikadidigin su sonucta steril degil nispeten kirli oldugu icin idrar kanalindan iceri girip hasta ediyormus . Ilk cocugum kiz ve ben bunu o zaman ogrenmistim ve uyguladim.

Kızlar 3 günde üzüntüden 4 kilo verdim idrar yolu enfeksiyonu olmuş kızım üremede çıktı 10 günlük tedavi verildi biberonu kabul etmiyor beslenmeyi red ediyor beni kendi yerinize koyun kaşık maması aldık tükürüyor yemiyor kızı olan anneler alt temizliğinde her defasında orasını açıp siliyormusunuz banyoda nasıl yıkıyorsunuz bi akıl verin ben nerde yanlış yaptımda kızıma enfeksiyonu kaptırdım neolur yazın bişeyler ben kaka yapmadığı için arasını açıp silmiyordum kaka yapınca siliyordum kakayıda 5 gün yapmıyor 3 gün üst üste yapıp tekrar 5 gün yapmıyor banyoda hiç kurcalamam arasını yıkamam su döküyoruz hafifçe açıp ovmak yok ne olur yazın ya napacağımı şaşırdım

Canım üzme kendini lütfen . Bizde 1 aylık ve 2 aylıkken geçirdik enfeksiyon . Kız bebeklerde temizliğe dikkat etsek bile kakalar sıvı dolayısıyla ön tarafına bulasıyor ve mesaneye giden yol kısa oldugundan cok cabuk enfeksiyon olabılıyor lar Malesef. Ben cok dikkat ettim ilk enfeksiyondan sonra temizliği mutlaka önden arkaya doğru yapmalıyız . Arasını acıp cok kurcalamıyorum doktora sormak lazım onu kaka bulaşmışsa temizliyorum . Bezini sık değiştiriyorum . Banyo suyuna oturtmamaya çalısıyorum ama olcağı varsa oluyo malesef . Geçer üzmw kendini

canım o zaman ben biraz bilgi vereyim :) ben baya araştırdım baya doktora sordum çünkü. Atopik dermatit yani halk arasındaki adıyla egzama tam anlamıyla tedavi edilebilen, tamamen geçen birşey değil. Çocuk 7-8 yaşına da gelse vücudunda kızarıklıklar görülebiliyor. genellikle ailede egzama olan biri varsa çocukta görülüyor. Bizim dayımızda var egzama. Kızarıklık olan yerleri bolca nemlendirmek sürekli nemli tutmak gerekiyor. Kesinlikle yünlü şeyler giydirmemek, sen emzirirken senin üzerinde de yünlü şeyler olmaması gerekiyor. Bulunduğu ortamda toz, kıl, tüy olmaması gerekiyor. Hatta mümkünse halıları kaldırın diyorlar. Bebeğe kullandığın deterjan da önemli. Mutlaka sizin kıyafetlerden ayrı yıkamalı ve sabun tozu kullanmalısın. Mutlaka ütülemelisin. Bebekle temas eden sizin kıyafetlerinizi de onun deterjanıyla yıkamalısın. Biz nemlendirici olarak mustele stelatopia kullanıyoruz. Baya iyi geldi. Ama dediğim gibi tamamen geçmiyor. 2-3 gün geçiyor sonra tekrar kızarmaya başlıyor. Yine bolca nemlendirici sürüyorum yine geçiyor. İlerleyen süreçte kollarında ve bacaklarında çıkma ihtimali de var. Hatta boynunda koltukaltlarında da görebilirsin. Eklem yerlerinde çıkanlar zaman zaman sulanabilir ve koku yapabilir. O zaman mantara dönmüş oluyor ve dermotrosyd kullanmalısın. Aklıma gelenler bunlar. Senin soracağın birşey olursa yardımcı olurum. Ama mutlaka başka bir doktora göster. Cildiyeye de götürebilirsin hatta. En önemli tavsiyem kortizonlu ilaç verirlerse asla kullanma.

Bilgiler icin cok sagol canım . Cok üzüldüm gerçekten , tabi bunada hamd olsun . Amcamızın oglunda var 7 yasında ve dediğin gibi onun eklem yerleri faalan epey kötü kortizonlu krem kullanınca geçiyormus . Ama önerini dikkate alıcam ben kullanmıcam . Onunkisi 5 yasından sonra gorulmus .

Kıyafetlerini ayrı ve bebek detarjanıyla yıkıyorum dalan yada dalin granüş sabun ile bikaç kezde durulama yapıyorum . Ütülemeyi yeni bırakmıstım tekrar baslıcam mutlaka ve yün yeleklerini kaldırıcam . Zormus gerçekten konduramadım cunku bende ve babasında alerjik bişey yoktu olmaz dedim . Nemlendirici oalrak hindistan cevizi yağı kullanıyorum .
Dediğim gibi gündüz çok bi kızarıklık olmuyor ama akşam olunca kıpkırmızı oluyor cocugun suratı . Sizdede böyle mi

Öyle tombik yanagi olmasın onun da 😃 Suna bak insan nasıl dursun onları öpmeden. Yattığı yer de dantel naylon filan tahriş edici bı şey olabilir mi. Sanki tam yan yatınca kafasını dayadigi yer gibi
Yaaa ☺️☺️
Yok canım hep penye tarzı seyler kullanıyoruz battaniyesi nevresimi pamuklu falan .

Kuvetin ustunde file ile yikiyosan sorun degil cnm. Kuvetin icine yatirip yikiyorsan vucudunu poposunu sacini yikadidigin su sonucta steril degil nispeten kirli oldugu icin idrar kanalindan iceri girip hasta ediyormus . Ilk cocugum kiz ve ben bunu o zaman ogrenmistim ve uyguladim.
Ben hiç düşünemedim bunu üşümesin biraz eğlensin diye hep öyle yıkıyorum en son kaldırıp su tutup çıkartıyorum. Çok iyi oldu söylediğin sağol canım.

ca
Kızlar 3 günde üzüntüden 4 kilo verdim idrar yolu enfeksiyonu olmuş kızım üremede çıktı 10 günlük tedavi verildi biberonu kabul etmiyor beslenmeyi red ediyor beni kendi yerinize koyun kaşık maması aldık tükürüyor yemiyor kızı olan anneler alt temizliğinde her defasında orasını açıp siliyormusunuz banyoda nasıl yıkıyorsunuz bi akıl verin ben nerde yanlış yaptımda kızıma enfeksiyonu kaptırdım neolur yazın bişeyler ben kaka yapmadığı için arasını açıp silmiyordum kaka yapınca siliyordum kakayıda 5 gün yapmıyor 3 gün üst üste yapıp tekrar 5 gün yapmıyor banyoda hiç kurcalamam arasını yıkamam su döküyoruz hafifçe açıp ovmak yok ne olur yazın ya napacağımı şaşırdım
canim once sakin ol kendini paralama 2 yasindan 9 yasina kadar bu illetle ugrasiyoruz ilk alti ay teshis koyamadilar film cekmek ici n enfeksiyon olmamasi lazimmis 6 ay 10 gun ilac iki gun ara tahlil tekrar 10 gun ilac seklinde gitti enfeksiyon gecmedi 6 ayda 11 şise antibiyotik igneler haric kullandik neden oluyo diyoruz e koli cikiyo alt temizligine dikkat et onden arkaya sil eee zaten mecburen oyle siliniyor ki bezsizdi 15 gun boyunca her gun her wc den sonra yiladim camasir utulu giydirdim falan tahlil sonucu yine var artik piskolojim bozuldu sonra bi profa gittim anlattim pislikten olsa aksama kadar besi degisilmeyen bebekler var onlarda da olurdu dedi ve teshis kabizmis ki hergun kaka yapiyodu ama tam bisaltamoyomus 15 gunde bir ayda bir baya dolu altina kacirirdi meger kabizlik mis kabizligi tedavi ettik sukur iki ayda uc ayda bir tekrarladi simdi koruyucu kullaniyor ilaci biraktimi tekrarliyor burda da goturduk hic bisey yok bazi cocuklarda boyle sebebsiz olabiliyor enfeksiyon buyudukce kendikendine duzelecek dediler kusura bakma cok uzattim cok dertliyim sen kendini yipratma sakin temizlik falan diye hatta bana bi kac dr sadece normal sil yika kuru pecete ile silsen de bise olmaz ama surekli orayi iyice silersen sabunlarsan falan florasi bozulur daha kotu dedi sende normal temizligini yap bezini sık degis okadar bence inslh biran once duzelir ve tekrarlamaz benim kizim 6 snedir cekiyo ve artik antibiyotik ise yaramiyor koruyucu ilacino 3 e cikariyoruz bitek o ise yariyor eger devam edrrse bence hic cocuk drlari ile vakit kaybetmeden cocuk nefrolojiye goturun iyi bi dr bulup biz o hatayi da yaptik 6 ay bosa ilac kullandi salk doltor hastanede yatirsa 10 gunde iyilesirdi ki 6 ay sonunda oyle gecti 😔 gecmis olsun tekrat

Canim bu site cok guvenli benim is arkadaslarim cok alisceris yapiyor burdan. Mallarida guzel
Bedenlerin kalıpları nasıl canım biliyomusun. Mesela biz şimdi 3.5 ayligiz . Hm 'de 6-9 ay kullanıyoruz. Bunda nasıl acaba çokta pahalı değil ürünler güzelse alınabilir.

Canım hiç kendini suçlama bazı bunyelerde enfeksiyona yatkınlık oluyor çok fazla. Islak mendili çıkar hayatindan. Önden arkaya doğru sil ve kaka yaptığını farkedince hemen temizle yeter bence. Meme reddi de vardı ya çok sıvı alamayınca tetiklemistir. Bence kaşık maması dan ziyade sıvı mama ver. Doktor ne dedi bilmiyorum ama su icirmeyi filan onerebilirler belki bu durumlarda. İdrar sirkülasyonu fazla olsun da enfeksiyon çabuk atilsin vücuttan diye.

Bugün doktora gittik bu eskisinden de ilgisiz çıktı kadına diyorum rota aşısını önerirmisiniz diye bana ben bişey diyemem ailelere bırakıyorum özel aşı riskleri var alerjik reaksiyonlar gösteriyor diyorum damaklarını çok kaşıyor çıkan diş yok ama sertleşme var 3 aylıkta azı dişi çıkaracaktık sanki delirtti kadın beni arkadaşlar kullandığınız d vitamini önerilerinizi alabilirmiyim sağlık ocağı monovit d3 verdi bu pek içime sinmiyor neyle değiştirsem acaba daha kapsamlı bi vitamin var mı ki
Wellcare 400 ıu kullanıyoruz çoğu kişi de burda bunu kullanıyor diye biliyorum. Günlük 1 fıs.

Sen de o şekilde karşılığını alcaksın gibi düşün çocuğuna bakcak ne güzel
Ama nedense hep aklımda kalıyor çünkü kendi kafasına göre yapmak istiyor, ben bir şey bilmiyor muyum diyor ama 3 aylık bebeğin kafasını koltuk kırlentine dayıyor görümcem hiçbir şey demiyor ☹️
Bir de sürekli alıngan huyu var anne şöyle yap desem çekip gidecek gibi. Dün sağlık ocağı nda aşı ya giderken aldık onu da oradan görümceme geçeceğiz. Oğlum ağlıyor ben pamukları bastırıyorum kan gelmesin diye hemşire aşı kartını alıp gitti. Eşime dedim git hemşirenin arkasına bana diyor sen git. Ben oğlumu nasıl bırakayım dedim. Bundan bile alınıyor kendisine bırakmak istemiyorum anlıyor. Halbuki oğlum çok ağladı üzüldüm onu yalnız bırakmamak için gitmedim. Anlayacağın ota bka alınıyor kaynanam .

Bilgiler icin cok sagol canım . Cok üzüldüm gerçekten , tabi bunada hamd olsun . Amcamızın oglunda var 7 yasında ve dediğin gibi onun eklem yerleri faalan epey kötü kortizonlu krem kullanınca geçiyormus . Ama önerini dikkate alıcam ben kullanmıcam . Onunkisi 5 yasından sonra gorulmus .

Kıyafetlerini ayrı ve bebek detarjanıyla yıkıyorum dalan yada dalin granüş sabun ile bikaç kezde durulama yapıyorum . Ütülemeyi yeni bırakmıstım tekrar baslıcam mutlaka ve yün yeleklerini kaldırıcam . Zormus gerçekten konduramadım cunku bende ve babasında alerjik bişey yoktu olmaz dedim . Nemlendirici oalrak hindistan cevizi yağı kullanıyorum .
Dediğim gibi gündüz çok bi kızarıklık olmuyor ama akşam olunca kıpkırmızı oluyor cocugun suratı . Sizdede böyle mi
hindistan cevizi yağını bir sor doktora canım. O da egzamayı tetikliyor olabilir.
Bizim de gün içinde iyi. Uyurken de birşeyi yok. Sabah kalktığında bir bakıyoruz yanağı pütür pütür kızarmış. Sonra bolca nemlendiriyoruz gün içinde geçiyor.

Back
X