• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Merhaba sevgili anneler, 3 buçuk aylık bir bebeğim var aralık 2018 de doğdu forumu yazamasamda uzakdan zaman zaman takip ediyorum,size sormak istediğim şu bazı sayfalarda bebeğini saat 19.30 da uyuduğunu söyleyen anneler var bunu nasıl başarıyorsunz lütfen banada yardım edin. bütün günüm üç aydır kucakda bebek emzirmekle geçiyor emerken kucağmda uyuyor yerine koyar koymaz uyanıyor. sabah 6 da uyanıyor gece 11,30-12,00 da uyuyor ve tüm bu süre içinde kucağmda emzir uyuklasın yerine koy 10 dakka sonra uyansın altını değiş tekrar emzir tekrar uyuklasın olarak geçiyor ne ev işi ne yemek yapabiliyorum bırakınca en fazla beş ondakka durup ağlıyor, gece uykusu için akşam 7-8 gibi emzirmeye başlıyorum uyusun yerine koy kaldır derken saatler geçiyor 12 yi geçince derin uykuya geçiyor . ve tabiki böyle düzensiz emmeye sütüm yetmiyor hiç dinlenmeden süt üretemiyor vucut, çok yoruldum çok yıprandm işede başlamam lazım çok az sürem kaldı bu şekilde ne dışarı beraber çıkabiliyoruz nede anneme bırakabiliyorm üç aydır sadece doktora gitmek için çıktık. bi dışarı çıkıp gezmedim uyumak için sadece emmek istiyor meme ağzından çıkınca uyanıyo, emzik vermeyi çok denedim ama kesinlikle tutmuyor her markayı aldık denedik , ağlıyorda ağlıyor, banyo yapacak bile zamanım yok siz nasıl başarıyorsunz????? nasıl akşam erken yatmasını sağlıyorsunuz???
Benim bebegim akşam 5 te uyursa sabaha kadar uyuyor yalnız sabaha karşı uyanıyor o ara uykulu onu oyalayamak zor geldigi icin 7 ile 9 arası uyutuyorum. Önce dediğin gibi erkenden baslıyordum bu akşam erken uyutucam diye bir de bakmışım yat kalk yine 12de uyumuş. Ne yaptım?? Her akşam aynı tulumu giydirdim aynı klasik müziği açtım oda loş ve kesinlikle sözlü konuşma uyu bebeğim filan yok. Sadece şşş şşş emerken kucağımda salladım. Önce 10a çektim saati bazen şaştı yine uyumadı ısrarla aynı saatte gerekirse eşimle elimizde salladık uyuttuk. O saate alıştı. Emerek uyumasını istemeyenler var ama benim bebegim memeye düşkün değildi böylece uykusu olduğunda kafasını çevirip meme arıyor. Bir kaç gün sabret düzelir inşallah.

Ama nedense hep aklımda kalıyor çünkü kendi kafasına göre yapmak istiyor, ben bir şey bilmiyor muyum diyor ama 3 aylık bebeğin kafasını koltuk kırlentine dayıyor görümcem hiçbir şey demiyor ☹
Bir de sürekli alıngan huyu var anne şöyle yap desem çekip gidecek gibi. Dün sağlık ocağı nda aşı ya giderken aldık onu da oradan görümceme geçeceğiz. Oğlum ağlıyor ben pamukları bastırıyorum kan gelmesin diye hemşire aşı kartını alıp gitti. Eşime dedim git hemşirenin arkasına bana diyor sen git. Ben oğlumu nasıl bırakayım dedim. Bundan bile alınıyor kendisine bırakmak istemiyorum anlıyor. Halbuki oğlum çok ağladı üzüldüm onu yalnız bırakmamak için gitmedim. Anlayacağın ota bka alınıyor kaynanam .
Ayyy benim annemi anlatıyorsun 🤦🏻‍♀️

canım Allahım afetlerden korusun. nerdesiniz siz?
Istanbul canım. Baya hissetmiştik 99 depremini 🙁🙏
Cnm ben erken yatiyorum belki ondan 2 cocukla benim pilim aksam bitiyor mutlaka oglumu uyutunca en gec 10 10.30 da uyumaliyim. Hatta bazen 9.30 da uyuyorum. Gec yatsam o gun heralde olurum ya.
2 çocuklu hayat tahmin edemiyorum canım.allah kolaylık versin sana. Erken yatmak iyi birşey ama iş-güç toparla eşimle iki sohbet falan derken 12 oluyor.

Canım çok geçmiş olsun benim kızımda da daha önce oldu suçlama kendini neden olduğunu bulamamıştım herşeyine dikkat ettiğimi düşünüyorum ama yinede bizde geçirdik.Her alt değiştirmede arasını açıp temizlemiyorum.Kaka yapmışsa açmadan yukardan aşağı bi kerede ıslak mendille siliyorum.küvetinde fileyle yıkıyorum suyun içine yatırmıyorum poposunun değdiği sudan enfeksiyon almasın diye.Bunlara rağmen yinede oldu kendini suçlama çok geçmiş olsun.

Ocean kullanıyorum ben cnm

Aynı ben inanamıyorum ya keşke istanbulda olsan şaka gibiyiz

Benimki 60 cm 6200 hm 4-6 tam geliyodu 2 hafta önce aldığımda yeni alsam 6-9 alırım hala 4-6 giyiyo ama uzun süre giyemez.Eşofmanlar sıkmasın diye biraz büyük istiyorum ben yoksa bebeğim kilolu değil aslında
Kızım var bizde bişey gerçekten bak normal değil bu kadarı 😂😂😂

Ben de çok araştırdım alerjisi olanları etkileyebilir dediler . Çocuk doktorumuz da yaptırmayın dedi o da doktor arkadaşına sordu. Neyse inşallah çabuk toparlar.
Bu arada rota kapan kişilere sordum grupta birisi AVM de alt değiştirme den olduğunu düşünüyor, diğeri de hastanedeki emzirme odasında alt değiştirmiş. Aklınızda olsun kızlar dikkat edin emzirme odalarına
Ben hiç bir yere değdirmeden çocuğu kendi alt açma örtümü seriyorum. Sonra atıyorum onu kullanmıyorum tekrar.
Meme reddi yaşayanlar yada kilo alımı azalanlar idrar testi verin benim kızımın bunlara ek olarak çişli bezleri bir değişik kokuyordu artık bi anlam veremedim aklıma hiç gelmedi
Canım önceki sorunu ilk cevaplayım. Idrar yolu enf.ne kadar dışardan gibi gorunsede bence vücudun içerden verdiği bir tepki. Ablam kızında çok dikkat ederdi pamuk su kullanırdı ama yeğenim çok sık olurdu.ben hep unibaby kullandım ve prima. Hemde yeni doğan yerine yanlışlıkla sensitivite almışım. Hergun banyo yaptırıyoruz. Banyo da özel birşey yapmıyorum su döküp yıkıyoruz.ciste çok detaya girmeden tek mendil ile üstten siliyoruz.kakada azsa mendil nede olsa akşam banyo var diye ama çoksa lavaboda yıkıyorum. On tarafı iyice silmeye çalışıyorum
Ikinci konu kilo alimimiz az ve 1.5 ay oldu meme reddi var ama doktor sagdigimi içtiği ve mama yediği için tahlile gerek görmedi. Zayıf bir çocuk olacak demek ki dedi.

Canım bizimki bağırsak tepkili oluyor . Burun akıntısı hırıltı solunum tepkili, vücutta egzama kızarıklık olursa cilt tepkili oluyor.
Bizde gürültülü kaka gaz, çok kötü kokuyordu gazı, mukuslu köpüklü kaka yapıyordu sürekli
Her iki veya üç şekilde de tepki verebiliyor bebekler tabi alerji seviyesine göre .
Bebekler küçük olduğu için kanda çıkmayabilir. Kimisinde yüksekse kanda da çıkıyor..
Siz hangi tahlili yaptirdiniz

Ben mekik çekmeye başladım çünkü hızlı bir şekilde ürüyor yağlar orda😀 göbek konusunda çok takıntılıyım o ordan gidecek😊
bende oğlumu kucağıma alıyorum koltuğun ucuna oturup iyice öne eğilip geri gidiyorum hem oğlumun hoşuna gidiyor hem biraz olsun hareket

Annesini izlemek için girdiği hâller 😍

Eklentiler

• SI_20190320_211338.webp
    SI_20190320_211338.webp
    16 KB · Görüntüleme: 61
Ben de çok araştırdım alerjisi olanları etkileyebilir dediler . Çocuk doktorumuz da yaptırmayın dedi o da doktor arkadaşına sordu. Neyse inşallah çabuk toparlar.
Bu arada rota kapan kişilere sordum grupta birisi AVM de alt değiştirme den olduğunu düşünüyor, diğeri de hastanedeki emzirme odasında alt değiştirmiş. Aklınızda olsun kızlar dikkat edin emzirme odalarına
Cnm 3 doktor da aynısını dedi ve hepsi biliyo süt allerjisinin olduğunu ama yine de yapılması gerekiyor dedi hatta bugün sordum tekrar bir sıkıntı olur mu diye bir kaç hasta da öyle dedi fakat ben de şüphe edip allerji dr arkadaşıma sordum böyle birşey yok dedi sadece bazı hastaların bu aşıya reaksiyon gösterdiğini söyledi ben de baya araştırdım ama vicdanen hiç rahat değildim yapıldı az biraz huzursuzluğumuz ve bir kaç kez kakamız oldu bakalım inş sıkıntısız geçer

Pazartesi öğle yaptırdık canım. Bizde de ıshal vardı geçtiğimiz ay, ondan biraz daha az kilo almıştık. Bi hafta önce falan atlattık ishali, hemen yaptırdık asiyi. Birisi yazmıştı hatırlamıyorum kimdi, hafif ıshal yaparmış rota diye
Aynen dr söyledi olabilir ishal o virüsü yüklüyoruz normal diye bizim de geçtiğimiz haftalarda ishal olmuştu ama antibiyotik kullajıyoduk bitti yine devam etmişti dr normal dedi sanırım senin de bebeğin süt allerjisi vardı dimi ?

Kızlar 3 günde üzüntüden 4 kilo verdim idrar yolu enfeksiyonu olmuş kızım üremede çıktı 10 günlük tedavi verildi biberonu kabul etmiyor beslenmeyi red ediyor beni kendi yerinize koyun kaşık maması aldık tükürüyor yemiyor kızı olan anneler alt temizliğinde her defasında orasını açıp siliyormusunuz banyoda nasıl yıkıyorsunuz bi akıl verin ben nerde yanlış yaptımda kızıma enfeksiyonu kaptırdım neolur yazın bişeyler ben kaka yapmadığı için arasını açıp silmiyordum kaka yapınca siliyordum kakayıda 5 gün yapmıyor 3 gün üst üste yapıp tekrar 5 gün yapmıyor banyoda hiç kurcalamam arasını yıkamam su döküyoruz hafifçe açıp ovmak yok ne olur yazın ya napacağımı şaşırdım
Cnm benim kendini suçlama lütfen ben onu çok yaptım kendime ettim İnan bana biz de geçen 10 gün önce filan antibiyotik iğne kullandık o süre de bizimki de emmiyordu kaşıkla bile reddediyordu çünkü sen bile antibiyotik kullansan senin bile iştahın gider bunlar daha el kadar ne yazikki enfeksiyon oldu mu sıkıntı oluyor ana şükür ki tedavisi var şimdi sen aynen benim yaptığım gibi asla pes etmiyorsun sürekli emzirmek yada kaşıkla her neyle vereceksen devam ediyorsun çünkü biz güçlü olmak zorundayız allah yardımcın olsun cnm yavruna da çok geçmiş olsun

Back
X