- 24 Ağustos 2012
- 12.441
- 28.881
- 798
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
Yaa cok az kalmislar seninde yaninda canim. Ilk cocuklarin bide masallah sana. Beslenmelerini nasil yapiyorsun? Sutun geliyor mu? Ayni anda mi meme veriyosun?Beth18 5 gün falan kardeşim vardı sadece o yemekleri yaptı okadar.eşim fırsat buldukça işten geldi yardım etti 1 aydır oda pek yardım etmiyor. Şuan 3,5 aylıklar
canim ayni anda emzirmeyi denesen birine bir memeyi digerine diger memeyi versen??Kizlar ikizlerinize meme/mama duzenini nasil oturttunuz.bu konuyla kafayi yemek uzereyim. İlk hafta cok gelen sütüm bebekler eve gelince azaldi ama yetip yetmeyecegini nasil anlicam. Doktorum 15dk emzir sonrada enaz 30cc olacak sekilde nekadar icerlerse sagdigin sütü yada süt cikmazsa mamayi biberonla icir dedi bol . Gunde 4'5 kez ancak sagabiliyorum ondada toplam 300/350 cc ancak süt cikiyor dolayisiyla ögünlerin cogunda mama vermem gerekiyor. Sabah saglik ocaginda emzirme seminerine katildim,doktor ikizlerede anne sütü yeter bol bol emzir dedi,mama vermeden bol emzirme karariyla eve geldim birini emzirirken digeri agladi digerini emzirirken digeri agladi.ikisaat boyunca surekli sirayla emzirdim ve biraktigim anda ikiside aranmaya ve aglamaya basladi uykuya gecemediler.mecburen mamalarini yapip icirdim ikiside 1saattir uyuyor. Ben nasil bir yol izlemeliyim mamayi tamamen birakamasam bile minimuma indirmenin bir yolu yokmu nolur bana bir fikir verin cildiricam
peki kac ayliklar? Ne zamandir tek bakiyorsun? Kullandigin isini kolaylastiran seyler neler? Mesela ana kucagi oyun halisi gibi seyler var mi aldin mi? Birde ne zamandir oyle tek birakip isini yapiyorsun?
Bana herhangi birşey demedi hemşire nasıl denk gelirse bende öyle veriyorum ama biri ishal oluyor biri kabız onun için 2-3 gün arayla bi kaçgün veriyorum.
Canım benimde aynı çıkmadı. En güzeli benim oğlan ağlarken ağzını kocaman açtığı için :) kaşığın ucuna damlatıyorum o tam ağlarken en arka tarafa damlatıyorum hiç biryer batmıyor süper oluyor.boğazdan akıp gidiyor
Kizlar ikizlerinize meme/mama duzenini nasil oturttunuz.bu konuyla kafayi yemek uzereyim. İlk hafta cok gelen sütüm bebekler eve gelince azaldi ama yetip yetmeyecegini nasil anlicam. Doktorum 15dk emzir sonrada enaz 30cc olacak sekilde nekadar icerlerse sagdigin sütü yada süt cikmazsa mamayi biberonla icir dedi bol . Gunde 4'5 kez ancak sagabiliyorum ondada toplam 300/350 cc ancak süt cikiyor dolayisiyla ögünlerin cogunda mama vermem gerekiyor. Sabah saglik ocaginda emzirme seminerine katildim,doktor ikizlerede anne sütü yeter bol bol emzir dedi,mama vermeden bol emzirme karariyla eve geldim birini emzirirken digeri agladi digerini emzirirken digeri agladi.ikisaat boyunca surekli sirayla emzirdim ve biraktigim anda ikiside aranmaya ve aglamaya basladi uykuya gecemediler.mecburen mamalarini yapip icirdim ikiside 1saattir uyuyor. Ben nasil bir yol izlemeliyim mamayi tamamen birakamasam bile minimuma indirmenin bir yolu yokmu nolur bana bir fikir verin cildiricam
yani 3 aylikken yalniz kaldin. Esin gunduz yaninda oluyor mu? Beninmde 2 3 ay birileri olabilir yanimda. Bakalim sizlerden guc kuvvet aliyorum bende tek bakmaya baya baya odakladim kendimi bakalim Allah hayirlisini versinsuan 5 aylıklar. benım esım surıyedeydı annem mecbur yanımda kalıyordu. esım geldı turkıyeye annem gıttı tabi :) ıkı aydır tek bakıyorum. oyun halısı almadım almayıda dusunmuyorum bıtane alsam sıgmazlar ıkıtane alsam uzun surelı kullanımı olmuyormus bende birsürü güzel oyuncaklar aldım özellıkle fısher price’ın poşetli hışır hışır ses cıkartan bı oyuncagı var ona ıkısıde bayılıyor bu tarz ellerınde dondurebıleceklerı oyuncaklar cok ısıme yaradı. ayrıca benımkıler dogduklarındada durağan bebelerdi. salona battnıye acıyorum kontrol ede ede onlara laf ata ata ısımıde yapıyorum en basından boyleydı
canım hergun vermıyomusun ? kan ılacını. ayrıca bızımkılerde kabız gıbı sanırım eskıden duzenlı kaka yaparlardı bu kan ılacımı kabız yapıyo ?
heh bak aynı usul en arkaya damlatıyorum ama bekletıyolar dıllerını cıkarıyolar1 yaşa kadar verılmelıymıs galıba ama nası dayanıcaksam
Canım bol su iç. Elinden geldiğince emzir ama ikizlerle pek fırsat olmuyor. Ben bir öğün mama bir öğün süt veriyorum.sütle doymazlarsa öyle az birşey daha mama. Sütün yetme durumu iyi uyku ve beslenmeden geçiyor bence.günlük 3.4 saatlik uykuyla anca geliyor.Kizlar ikizlerinize meme/mama duzenini nasil oturttunuz.bu konuyla kafayi yemek uzereyim. İlk hafta cok gelen sütüm bebekler eve gelince azaldi ama yetip yetmeyecegini nasil anlicam. Doktorum 15dk emzir sonrada enaz 30cc olacak sekilde nekadar icerlerse sagdigin sütü yada süt cikmazsa mamayi biberonla icir dedi bol . Gunde 4'5 kez ancak sagabiliyorum ondada toplam 300/350 cc ancak süt cikiyor dolayisiyla ögünlerin cogunda mama vermem gerekiyor. Sabah saglik ocaginda emzirme seminerine katildim,doktor ikizlerede anne sütü yeter bol bol emzir dedi,mama vermeden bol emzirme karariyla eve geldim birini emzirirken digeri agladi digerini emzirirken digeri agladi.ikisaat boyunca surekli sirayla emzirdim ve biraktigim anda ikiside aranmaya ve aglamaya basladi uykuya gecemediler.mecburen mamalarini yapip icirdim ikiside 1saattir uyuyor. Ben nasil bir yol izlemeliyim mamayi tamamen birakamasam bile minimuma indirmenin bir yolu yokmu nolur bana bir fikir verin cildiricam
yani 3 aylikken yalniz kaldin. Esin gunduz yaninda oluyor mu? Beninmde 2 3 ay birileri olabilir yanimda. Bakalim sizlerden guc kuvvet aliyorum bende tek bakmaya baya baya odakladim kendimi bakalim Allah hayirlisini versin
Yok canım ben ikisini birden emzirmeyi pek beceremedim.süt 3 öğün zar zor yetiyor.4.5 öğünde mama veriyorum.Yaa cok az kalmislar seninde yaninda canim. Ilk cocuklarin bide masallah sana. Beslenmelerini nasil yapiyorsun? Sutun geliyor mu? Ayni anda mi meme veriyosun?
canim ayni anda emzirmeyi denesen birine bir memeyi digerine diger memeyi versen??
Ben biberon veriyorum ya soracagım sütlerine yada mamalarına karıştırıp veesem birşey olurmu.suan 5 aylıklar. benım esım surıyedeydı annem mecbur yanımda kalıyordu. esım geldı turkıyeye annem gıttı tabi :) ıkı aydır tek bakıyorum. oyun halısı almadım almayıda dusunmuyorum bıtane alsam sıgmazlar ıkıtane alsam uzun surelı kullanımı olmuyormus bende birsürü güzel oyuncaklar aldım özellıkle fısher price’ın poşetli hışır hışır ses cıkartan bı oyuncagı var ona ıkısıde bayılıyor bu tarz ellerınde dondurebıleceklerı oyuncaklar cok ısıme yaradı. ayrıca benımkıler dogduklarındada durağan bebelerdi. salona battnıye acıyorum kontrol ede ede onlara laf ata ata ısımıde yapıyorum en basından boyleydı
canım hergun vermıyomusun ? kan ılacını. ayrıca bızımkılerde kabız gıbı sanırım eskıden duzenlı kaka yaparlardı bu kan ılacımı kabız yapıyo ?
Evet canım bana hergün 4 damla dedi ama ishal yada kabız olursa 3 gün bırak tekrar devam et dedi.bende kabızlıkları ishalleri geçince tekrar başlıyorum. Zaten günde 1 kere anca kakalarını yapıyorlar.
heh bak aynı usul en arkaya damlatıyorum ama bekletıyolar dıllerını cıkarıyolar1 yaşa kadar verılmelıymıs galıba ama nası dayanıcaksam
Teşekkür ederim canım benim,alayım da en kısa zamanda yazarım sana insallahcanım cok gecmıs olsun bende chıcconun civalı olceri var ama benımde kulaktan yada alından olcer bıtane almam lazım en garanti
bizde tayıncı oldugumuz ııcn aılelerden uzagız tek bakıyorum suanda. ama bu cocukların gazlı huylu huysuz olmalarına baglı. benımkıler suanlık iyiler misal odada oyuncak verıp bırakıyorum yemeğimide yapıyorum
ben en basından beri sallamadım ayagımda hic hala da sallamıyorum aksam rutın 8:30 9 gıbı uyuyorlar. ya emzırerek uyutuyorum yada emzıklerını verıyorum besıklerınde kendı kendıne uyuyolar. düzeni bozmamak cok onemlı bence. mesela esımın memleketıne gittik mekan ve hava degsıımınden dolayı huysuzlanmıslardı ılk basta ama odadan yerı geldı 3 saat cıkmadım uyuttum. uyumadıklarında asla kucagıma alıp salona ışığa cıkarmıyorum . eve geldık gene devam ettı eskı duzen
benım bı arkadasımda braun tavsıye etmıstı alırsan banada soylermısın hıc bı fıkrım yok marka konusunda. memnun kalırsan bende alayım
genelde emzırdıkten sonra verıyorum ama su kan ılacından gına geldı artık ya. cay kasıgıyla verıyorum nekadar dıkkat etsemde bulasıyor ustlerıne. su verıyorum agızlarını hemen sılıyorum ama ellerını agıza goturunce gene kıyafetler batıyor ve cıkmıyorda sizinde oylemı kızlar cidden bıktırdı beni bu ılac
Artık dikkatlerini cekebildigim için konuşuyorum canım aynı anda aglarlarsa,şarkı söylüyorum eşlik ediyorlar bana,daha miniklerken de emzik en büyük kurtaricimdi bezlerini değiştirirken ağlayan olursa hemen emzik verip susturuyordum eğer çok ağlarsa kucağına alıp sakinleştirip geri yatirirsin.Oyle bir uzmanı oluyorsun ki kırk yıllık bebe bakıyorsun gibi:)bebeklerin kac aylik oldular? Yani kv ne zamandir yaninda canim? Gece de sizinle birlikte mi kaliyor?
bende oyle diyorum haftada 1 gelse yardimci evi temizlese 2 3 kap yemek yapsa benim baya isimi gorur diye dusunuyorum.senin bebisler ne kadarlik oldu? Ne zamandir tek bakiyorsun?
Canim bakiciya nasil guvenceksin? Ben krese veririm diye dusunuyorum goreve baslayinca. Senin bebisler kac aylik ne zamandir tek bakiyorsun.
Peki canim ayni anda agladiklarinda yada altlari degsimesi gerektiginde nasil yapiyorsun? Biri aglarsa digerini de huzursuz etmiyor mu? Elin ayagina dolasmiyor mu?
peki kac ayliklar? Ne zamandir tek bakiyorsun? Kullandigin isini kolaylastiran seyler neler? Mesela ana kucagi oyun halisi gibi seyler var mi aldin mi? Birde ne zamandir oyle tek birakip isini yapiyorsun?
Sütü sagarakmi veriyosun,biberon kullaniyomusun.bugun saglik ocagindaki ebe biberonu kesinlikle birak,boylece memede daha uzun kalip damarlardaki sütü cekmeyi ogrenirler mamayi kasikla ver dedi. Birde ayni ögünde ikiside süt ayni ogunde mama seklindemi yada birini emzirdigin ogunde digerine mama seklinde dönüsümlümü yapiyosunCanım bol su iç. Elinden geldiğince emzir ama ikizlerle pek fırsat olmuyor. Ben bir öğün mama bir öğün süt veriyorum.sütle doymazlarsa öyle az birşey daha mama. Sütün yetme durumu iyi uyku ve beslenmeden geçiyor bence.günlük 3.4 saatlik uykuyla anca geliyor.
Canım netten mi aldın fisher preice oyuncaklarini?suan 5 aylıklar. benım esım surıyedeydı annem mecbur yanımda kalıyordu. esım geldı turkıyeye annem gıttı tabi :) ıkı aydır tek bakıyorum. oyun halısı almadım almayıda dusunmuyorum bıtane alsam sıgmazlar ıkıtane alsam uzun surelı kullanımı olmuyormus bende birsürü güzel oyuncaklar aldım özellıkle fısher price’ın poşetli hışır hışır ses cıkartan bı oyuncagı var ona ıkısıde bayılıyor bu tarz ellerınde dondurebıleceklerı oyuncaklar cok ısıme yaradı. ayrıca benımkıler dogduklarındada durağan bebelerdi. salona battnıye acıyorum kontrol ede ede onlara laf ata ata ısımıde yapıyorum en basından boyleydı
Evet canım genelde sağarak veriyorum.tabiki sağmak yerine emzirmek en iyisi ama bazen gücüm olmuyor bazende sağmış oluyorum.yada çok gögüs dolu olunca çocuklar huysuzlanıyor genizlerine kaçma daha fazla oluyor.gün içinde 1.2 kere anca veriyorum gögüsü zaten tam çekemedikleri için yetmiyor ama veriyorum arkasından..Sütü sagarakmi veriyosun,biberon kullaniyomusun.bugun saglik ocagindaki ebe biberonu kesinlikle birak,boylece memede daha uzun kalip damarlardaki sütü cekmeyi ogrenirler mamayi kasikla ver dedi. Birde ayni ögünde ikiside süt ayni ogunde mama seklindemi yada birini emzirdigin ogunde digerine mama seklinde dönüsümlümü yapiyosun
Canim cevaplarin icin cok tesekkur ederim.Bende kaşıkla verip biberonu birakmayi denicem cunku bebeklerimden biri biberon yuzunden memeyi birakma noktasina geldi umarim aglayarak pes ettirmezlerEvet canım genelde sağarak veriyorum.tabiki sağmak yerine emzirmek en iyisi ama bazen gücüm olmuyor bazende sağmış oluyorum.yada çok gögüs dolu olunca çocuklar huysuzlanıyor genizlerine kaçma daha fazla oluyor.gün içinde 1.2 kere anca veriyorum gögüsü zaten tam çekemedikleri için yetmiyor ama veriyorum arkasından..
Evet canım ikisine aynı anda süt aynı anda mama veriyorum.daha düzenli oluyor kime süt verdiğimi karıştırmamış oluyorum.
Canım karnı açken ve sakinken verirsen iyi olur bnimki öyle turuyor yoksa tutmuyor.Canim cevaplarin icin cok tesekkur ederim.Bende kaşıkla verip biberonu birakmayi denicem cunku bebeklerimden biri biberon yuzunden memeyi birakma noktasina geldi umarim aglayarak pes ettirmezler
yaa ne kadar tatlisin. Masallah sana iki bebekle yalniz kalabiliyorsun. Bravo. Kendi annem bile 5 sene evden cikamayacaksin diyo bana daha yanimda olacagina o bile boyle soyluyor. Cevremdekiler iyi dinlen iyi uyu cok uykusuz kalacaksin. Kimse yaparsin her sey guzel olacak demiyor dedigin gibi. Ben tup bebekle gebe kalabildim. Cok istiyordum saglikli huzurlu cocuklarim olsun diye. Rabbim nasip etti insallah bende hakkiyla emanetlerine bakabilirim. Cok tesekkur ederimevet uc aylıkken yanlız kaldım hatta şöyle söyliyim suan 10 gunluk göreve gitti eşim. evde bebeklerle tekım :) mıllete hıc takılma ölürler zaten olumlu bı cumle kurmaya anca korkuturlar. ben bebekler yokken cok gezerdım severım dısarı cıkmayı yanı. cevrem bana hep “yok ıyı gez yok iyi değerlendır yok en az 3 sene cıkamıcan,eve tıkılıp kalıcan” dıyolardı. sımdı ınadına ınstgrama resım koyuyorumnooooldu hanı gezemezdım tek bıle kalıyorum bırazdan 101e gıdıcez koycam onlarıda bebek arabasına agustos gıbı denızede gıdıcem yanı salla sen mılletı ınan o konustukları gıbı olmuyor keyfını cıkar her anın
anladim canim. Ne kadar cok emzirirsen o kadar cok gelir diyorlar. Allah yardimcin olsun.Yok canım ben ikisini birden emzirmeyi pek beceremedim.süt 3 öğün zar zor yetiyor.4.5 öğünde mama veriyorum.
anladim demekki yavas yavas ogrenecegim. Dediklerinizi aklima yazdim insallah bende sizin gibi bakabilirim. Sagolun hepinizArtık dikkatlerini cekebildigim için konuşuyorum canım aynı anda aglarlarsa,şarkı söylüyorum eşlik ediyorlar bana,daha miniklerken de emzik en büyük kurtaricimdi bezlerini değiştirirken ağlayan olursa hemen emzik verip susturuyordum eğer çok ağlarsa kucağına alıp sakinleştirip geri yatirirsin.Oyle bir uzmanı oluyorsun ki kırk yıllık bebe bakıyorsun gibi:)
bebeklerin kac aylik oldular? Yani kv ne zamandir yaninda canim? Gece de sizinle birlikte mi kaliyor?
bende oyle diyorum haftada 1 gelse yardimci evi temizlese 2 3 kap yemek yapsa benim baya isimi gorur diye dusunuyorum.senin bebisler ne kadarlik oldu? Ne zamandir tek bakiyorsun?
Canim bakiciya nasil guvenceksin? Ben krese veririm diye dusunuyorum goreve baslayinca. Senin bebisler kac aylik ne zamandir tek bakiyorsun.
Peki canim ayni anda agladiklarinda yada altlari degsimesi gerektiginde nasil yapiyorsun? Biri aglarsa digerini de huzursuz etmiyor mu? Elin ayagina dolasmiyor mu?
Merhaba kızlar 6 aylık olduk biz ek gıdaya başladık havuç ve yoğurt tattilar yavaş yavaş başladık bakalım anne sütüne devam ediyoruz sabahtan akşama oyun istiyorlar hiç iş yapamıyorum akşam onlar yatınca işleri yapıyorum artık napalim canları sağolsun gündüz çok uyumuyorlar bi türlü 20 dk dan sonra uyutamiyorum uyku eğitimi denedim ama biri ağlayınca öbürü tam uyucak kendisi ikizi ağlıyo diye oda ağlamaya başlıyo tabi oğlumda kardeşler uyumasın diye tepemde habire haliyle bütün gün huysuz oluyorlar uyumadıkları için sizin bebekler nasıl gündüz uykusu uyuyolar mi birde kızlar ben demir damlası vermiyorum sağlık ocağının verdiği damlada paraben var diye içime sinmedi sız hangi damlayı kullanıyorsunuz
Kizlar ikizlerinize meme/mama duzenini nasil oturttunuz.bu konuyla kafayi yemek uzereyim. İlk hafta cok gelen sütüm bebekler eve gelince azaldi ama yetip yetmeyecegini nasil anlicam. Doktorum 15dk emzir sonrada enaz 30cc olacak sekilde nekadar icerlerse sagdigin sütü yada süt cikmazsa mamayi biberonla icir dedi bol . Gunde 4'5 kez ancak sagabiliyorum ondada toplam 300/350 cc ancak süt cikiyor dolayisiyla ögünlerin cogunda mama vermem gerekiyor. Sabah saglik ocaginda emzirme seminerine katildim,doktor ikizlerede anne sütü yeter bol bol emzir dedi,mama vermeden bol emzirme karariyla eve geldim birini emzirirken digeri agladi digerini emzirirken digeri agladi.ikisaat boyunca surekli sirayla emzirdim ve biraktigim anda ikiside aranmaya ve aglamaya basladi uykuya gecemediler.mecburen mamalarini yapip icirdim ikiside 1saattir uyuyor. Ben nasil bir yol izlemeliyim mamayi tamamen birakamasam bile minimuma indirmenin bir yolu yokmu nolur bana bir fikir verin cildiricam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?