2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Beth18 5 gün falan kardeşim vardı sadece o yemekleri yaptı okadar.eşim fırsat buldukça işten geldi yardım etti 1 aydır oda pek yardım etmiyor. Şuan 3,5 aylıklar
Yaa cok az kalmislar seninde yaninda canim. Ilk cocuklarin bide masallah sana. Beslenmelerini nasil yapiyorsun? Sutun geliyor mu? Ayni anda mi meme veriyosun?
canim ayni anda emzirmeyi denesen birine bir memeyi digerine diger memeyi versen??

peki kac ayliklar? Ne zamandir tek bakiyorsun? Kullandigin isini kolaylastiran seyler neler? Mesela ana kucagi oyun halisi gibi seyler var mi aldin mi? Birde ne zamandir oyle tek birakip isini yapiyorsun?

suan 5 aylıklar. benım esım surıyedeydı annem mecbur yanımda kalıyordu. esım geldı turkıyeye annem gıttı tabi :) ıkı aydır tek bakıyorum. oyun halısı almadım almayıda dusunmuyorum bıtane alsam sıgmazlar ıkıtane alsam uzun surelı kullanımı olmuyormus bende birsürü güzel oyuncaklar aldım özellıkle fısher price’ın poşetli hışır hışır ses cıkartan bı oyuncagı var ona ıkısıde bayılıyor bu tarz ellerınde dondurebıleceklerı oyuncaklar cok ısıme yaradı. ayrıca benımkıler dogduklarındada durağan bebelerdi. salona battnıye acıyorum kontrol ede ede onlara laf ata ata ısımıde yapıyorum en basından boyleydı

Bana herhangi birşey demedi hemşire nasıl denk gelirse bende öyle veriyorum ama biri ishal oluyor biri kabız onun için 2-3 gün arayla bi kaçgün veriyorum.

canım hergun vermıyomusun ? kan ılacını. ayrıca bızımkılerde kabız gıbı sanırım eskıden duzenlı kaka yaparlardı bu kan ılacımı kabız yapıyo ?

heh bak aynı usul en arkaya damlatıyorum ama bekletıyolar dıllerını cıkarıyolar 1 yaşa kadar verılmelıymıs galıba ama nası dayanıcaksam

aynı anda emzırmenın müthiş derecede sütünü arttırdıgını göreceksın kesınlıkle aynı anda emzır eger kucuklerse. benımkıler 5 aylık eskısı gibi aynı anda olmuyor tabıkı.ama bazen esımle kan ter ıcınde kala kala ıkısını tutturuyoruz. cunku süt artımını cok etkılıyor. mesela 3 aya kadar gece muhakkak emzırılmelı ama 4. aydan sonra gece emzırmesıne gerek yok dıyo bazı doktorlar. ama ben suan bıle gece emzırıyorum hanı meme nekadar boşalırsa okadar süt üretımı olur dıye. eger sutun az gelıyosa bence gece mama ver gunduz emzırmeyle ugraş.

yani 3 aylikken yalniz kaldin. Esin gunduz yaninda oluyor mu? Beninmde 2 3 ay birileri olabilir yanimda. Bakalim sizlerden guc kuvvet aliyorum bende tek bakmaya baya baya odakladim kendimi bakalim Allah hayirlisini versin

Canım bol su iç. Elinden geldiğince emzir ama ikizlerle pek fırsat olmuyor. Ben bir öğün mama bir öğün süt veriyorum.sütle doymazlarsa öyle az birşey daha mama. Sütün yetme durumu iyi uyku ve beslenmeden geçiyor bence.günlük 3.4 saatlik uykuyla anca geliyor.

yani 3 aylikken yalniz kaldin. Esin gunduz yaninda oluyor mu? Beninmde 2 3 ay birileri olabilir yanimda. Bakalim sizlerden guc kuvvet aliyorum bende tek bakmaya baya baya odakladim kendimi bakalim Allah hayirlisini versin

evet uc aylıkken yanlız kaldım hatta şöyle söyliyim suan 10 gunluk göreve gitti eşim. evde bebeklerle tekım :) mıllete hıc takılma ölürler zaten olumlu bı cumle kurmaya anca korkuturlar. ben bebekler yokken cok gezerdım severım dısarı cıkmayı yanı. cevrem bana hep “yok ıyı gez yok iyi değerlendır yok en az 3 sene cıkamıcan,eve tıkılıp kalıcan” dıyolardı. sımdı ınadına ınstgrama resım koyuyorum nooooldu hanı gezemezdım tek bıle kalıyorum bırazdan 101e gıdıcez koycam onlarıda bebek arabasına agustos gıbı denızede gıdıcem yanı salla sen mılletı ınan o konustukları gıbı olmuyor keyfını cıkar her anın

Yaa cok az kalmislar seninde yaninda canim. Ilk cocuklarin bide masallah sana. Beslenmelerini nasil yapiyorsun? Sutun geliyor mu? Ayni anda mi meme veriyosun?
canim ayni anda emzirmeyi denesen birine bir memeyi digerine diger memeyi versen??
Yok canım ben ikisini birden emzirmeyi pek beceremedim.süt 3 öğün zar zor yetiyor.4.5 öğünde mama veriyorum.

Ben biberon veriyorum ya soracagım sütlerine yada mamalarına karıştırıp veesem birşey olurmu.
Vitamin veriyorum günlük 12 damla onu karıştırabiliyorum.

Teşekkür ederim canım benim,alayım da en kısa zamanda yazarım sana insallah

Artık dikkatlerini cekebildigim için konuşuyorum canım aynı anda aglarlarsa,şarkı söylüyorum eşlik ediyorlar bana,daha miniklerken de emzik en büyük kurtaricimdi bezlerini değiştirirken ağlayan olursa hemen emzik verip susturuyordum eğer çok ağlarsa kucağına alıp sakinleştirip geri yatirirsin.Oyle bir uzmanı oluyorsun ki kırk yıllık bebe bakıyorsun gibi:)

Sütü sagarakmi veriyosun,biberon kullaniyomusun.bugun saglik ocagindaki ebe biberonu kesinlikle birak,boylece memede daha uzun kalip damarlardaki sütü cekmeyi ogrenirler mamayi kasikla ver dedi. Birde ayni ögünde ikiside süt ayni ogunde mama seklindemi yada birini emzirdigin ogunde digerine mama seklinde dönüsümlümü yapiyosun

Canım netten mi aldın fisher preice oyuncaklarini?

Evet canım genelde sağarak veriyorum.tabiki sağmak yerine emzirmek en iyisi ama bazen gücüm olmuyor bazende sağmış oluyorum.yada çok gögüs dolu olunca çocuklar huysuzlanıyor genizlerine kaçma daha fazla oluyor.gün içinde 1.2 kere anca veriyorum gögüsü zaten tam çekemedikleri için yetmiyor ama veriyorum arkasından..
Evet canım ikisine aynı anda süt aynı anda mama veriyorum.daha düzenli oluyor kime süt verdiğimi karıştırmamış oluyorum.

Canim cevaplarin icin cok tesekkur ederim.Bende kaşıkla verip biberonu birakmayi denicem cunku bebeklerimden biri biberon yuzunden memeyi birakma noktasina geldi umarim aglayarak pes ettirmezler

Canim cevaplarin icin cok tesekkur ederim.Bende kaşıkla verip biberonu birakmayi denicem cunku bebeklerimden biri biberon yuzunden memeyi birakma noktasina geldi umarim aglayarak pes ettirmezler
Canım karnı açken ve sakinken verirsen iyi olur bnimki öyle turuyor yoksa tutmuyor.

yaa ne kadar tatlisin. Masallah sana iki bebekle yalniz kalabiliyorsun. Bravo. Kendi annem bile 5 sene evden cikamayacaksin diyo bana daha yanimda olacagina o bile boyle soyluyor. Cevremdekiler iyi dinlen iyi uyu cok uykusuz kalacaksin. Kimse yaparsin her sey guzel olacak demiyor dedigin gibi. Ben tup bebekle gebe kalabildim. Cok istiyordum saglikli huzurlu cocuklarim olsun diye. Rabbim nasip etti insallah bende hakkiyla emanetlerine bakabilirim. Cok tesekkur ederim

Yok canım ben ikisini birden emzirmeyi pek beceremedim.süt 3 öğün zar zor yetiyor.4.5 öğünde mama veriyorum.
anladim canim. Ne kadar cok emzirirsen o kadar cok gelir diyorlar. Allah yardimcin olsun.

anladim demekki yavas yavas ogrenecegim. Dediklerinizi aklima yazdim insallah bende sizin gibi bakabilirim. Sagolun hepiniz

Merhaba kızlar 6 aylık olduk biz ek gıdaya başladık havuç ve yoğurt tattilar yavaş yavaş başladık bakalım anne sütüne devam ediyoruz sabahtan akşama oyun istiyorlar hiç iş yapamıyorum akşam onlar yatınca işleri yapıyorum artık napalim canları sağolsun gündüz çok uyumuyorlar bi türlü 20 dk dan sonra uyutamiyorum uyku eğitimi denedim ama biri ağlayınca öbürü tam uyucak kendisi ikizi ağlıyo diye oda ağlamaya başlıyo tabi oğlumda kardeşler uyumasın diye tepemde habire haliyle bütün gün huysuz oluyorlar uyumadıkları için sizin bebekler nasıl gündüz uykusu uyuyolar mi birde kızlar ben demir damlası vermiyorum sağlık ocağının verdiği damlada paraben var diye içime sinmedi sız hangi damlayı kullanıyorsunuz

2ay 9 gün. Kreş için küçük olurlar herhalde. Gerçi küçükler için de oluyor diye duymuştum. Araştırmak lazım

Devit 3. Yorumlarda bunun iyi olmadığını okudum. Korktum. 1 sise bitti henüz. Zararı ölür mu ki? Kullanmamak da zararlı olmaz mı?

Canım ben fazla vermedim mama. Ikisini aynı anda emzir. Biri uyuyorsa diğerini emzirebilirsin. Ikisi de uyanıksa aynı anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…