2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Canım netten mi aldın fisher preice oyuncaklarini?

evet canım netten aldım cok tatlı yumuş yumuş oyuncaklar var

canım 3 gun kuralıylamı verıyosun kac ogun yada nekadar verıyosun? bızımde gunduz uykuları azaldı. hatta eskıden gunduzde baya uyurlardı sımdı kus uykusu oldu. uyuyup uyanıyolar Allahtan gece boyle degıl. bende sürekli konusuyorum cenem agrıdı artık konusunca cok mutlu oluyolar allahım dove dove sevesım gelıyo :) akılları erdıkce ılgı beklentılerı fazlalasıyo

Merhaba kızlar..
@limonlutarcinlikek benim ikizler 46 günlük. kayınvalidem şehir dışından geldi.yatılı bizde ama çoknyardımını gördüm. Evde başkasının uzun süreli kalması beni rahatsız eder ama çocuklar için takmadım.
Neredeyse 3 aylık olana kadar birileri var. Sonrasında umarım düzene gireriz. Ben de hamileyle hep senin sorduğum sorulara cevap arayıp durdum. Herkes 'bi şekilde ' büyüyecek deyince üzerlerine atlamamak için zor tutuyordum kendimi. Bi de benim ikizlerim olacağına adepte olmam uzun zaman aldı. Hâlâ da üç çocuğum olduğu psikolojisi beni bozuyor.bir çocuk için gücüm vardı ama iki çocuğa yetebileceğimi sanmıyordum. Ama herkesin dediği gibi bi şekilde oluyormuş.
M morincii canım arkadaşların dediği gibi ikisini aynı anda emzirirsen vücut iki bebek olduğunu anlayıp daha çok süt üretirmiş. Ben şimdiye kadar aynı anda çok emzirdim ama şimdi birbirlerini çok etkiliyorlar. İlk ay mama vermedim ama şimdi günde bi sefer 60 cc civarında veriyorum.

Kızlar benim sorunum uykuyla. Uyutuyoruz koyuyoruz yataklarına 3-5 dakika sonra uykularını almış bi şekilde kalkıyorlar.hadi baştan..sinir bozucu bunun gibi belki on değer tekrarlanıyor haliyle yoruluyoruz.

Düzeni nasıl sağlayacağım bilemedim. Büyük oğluma zaman kalmıyor. Çünkü ikizler 12 den önce yatmıyor.3 aylık olunca olur diyorlar doğrumu

benımde abım dıyodu cocuklar en az ıkı yasına gelene kadar uzun yolculuk yapamazsın dıye :) ama turkıyenın bı ucundan bı ucuna gıttık arabayla hemde ucakta degıl. uykusuz kalacaksın dıye banada dıyolardı aha bebelerı dokuzda uyuttum çatlasınlar gene uykumu alıyorum
uykusuz kaldıgım gunler, yoruldugum cıldırdıgım, iiiimdaaaat dedıgım gunlerde oluyor ama agzımda hep iyiki iyiki iyiki..
sen kımseyı dınleme olumlu pozıtıf dusun gerısı Allahın ıznıyle gelır.

Canım ben fazla vermedim mama. Ikisini aynı anda emzir. Biri uyuyorsa diğerini emzirebilirsin. Ikisi de uyanıksa aynı anda
Doyup doymadiklarini nasil anladin canim,benimkileri 10,12 dk emzirince kendileri birakip aranmaya basliyolar.sütmü bitti diye dusunuyorum ama onlar biraktiginda elimle sıkınca süt geliyor. Biberonun kolayliginami alistilar bilmiyorum,bir aylik olduk bu vakittem sonra biberon ve mamayi tamamen birakip sadece emzirerek devam etmek mumkunmu acaba

Bence sütün var. Yoksa sut grlmezdi. Doktora da bir sor . Ben olsam mama vermezdim.Bizimkiler doğduğunda dudaklarını sıkıca kapatırdı ilk zamanlar. Anliyordum doyduklarini. Sürekli emziriyordum. Zaten emzirince sut kanallari aciliyormus. 20 gun falan mama da verdim doktor dedi diye. Simdidaha rahatım. 2 ayı geçtik. Birlikte ağlamalarına engel olmak için saat başı birini emziriyorum 5 dakka. Yaklaşık iki ay aynı anda emzirdim.

M morincii ilk ay sürekli emiyorlardı.

Biz ayrı odalarda tutmaya başladık. Ağlayınca birbirlerini etkiliyorlar. Banyo yaptirdiktan sonra emziriyordum. Pusetin birini eşim alıp diğer odaya geçiyor. 9a doğru uyumuş oluyorlar. Istisnalar oluyor tabii. Gündüz tek olduğum için ayıramıyorum. Uyuduktan sonra birini diğer odaya koyuyorum. Birbirlerini etkilemeden biraz daha uyuyorlar:))

20 gün kac oğün mama verdin canim.birde benimkiler 5dk emince doymuyor saat basini bende deniyim. Birde kalan sütü sagip biberonla vermen gerekiyormu yoksa sadece memedenmi emiyorlar.Canim cok sordum kusura bakma,bir çare bulmaya calisiyorum

Canım sor tabii. 2 hafta sarılık olmasın diye hem emdiler hem mama verdim.
Hatırlamıyorum ama 5 olabilir. 1 hafta ise 1 defa falan verdim. Fazla acikmalarina fırsat vermeden saat başı 5 dk emzirmek iyi oluyor. Ilk ay da saat başı emziriyordum. 5 dk yetmiyordu tabii. Çok yoruluyoruz çok:)))

M morincii canım sütümü sağıp dolaba koyuyorum. Aslında akşamları biberonla vermek istiyorum gece gündüz farkını anlasınlar diye. Sonra diyorum ki emzireyim, sagdiklarim sonra lazım olacak:)

Kızlar, d vitamini bitti bizim.Gunes ışınlarından yararlansınlar diye Balkona çıkardım 15 dk. Ağladılar içeri aldım. Yoksa 2saat bekletecektim.

Bugün kontrolumuz vardı,doktor atesolcer olarak kulaktan ölçüm yapılani önerdi,Braun un.
Bende ta kendisi var çok memnunum 6 yıl oldu maşallah

Kizlar,demir ilacını aç karnına mi veriyorsunuz bebelere tok karnına mi? Tombuldut PembeHelvam Geleceksin biliyorum ???
Valla verdiğime dua ediyorum tok aç nasıl denk gelirse çünkü resmen işkence

Helal sana...bende senin gibi düşünüyorum sağlık olduğu sürece kimse tutamaz beni:))

Ay benimkilerde öyle konuşursam keyifleri yerinde

kızlar,
minişlere 2 ay bittikten sonra kaç ml süt verdiniz? bizim doktor bir şey söylemiyor. yedikleri kadar ver diyor.

Canım 2 gün verip 3. gün yeni bisey veriyorum ilk havuç verdim taneli olunca garipsediler ama ısrarla püre vermicem taneli alışsınlar iki gün havuç yediler 2 gün yoğurt simdide kabak vercem öğlen saat 12.30 gibi veriyorum ilk gün bi mama kaşığı kadar verdim sonraki gün yemek kaşığı kadar verdim çok yemiyolar zaten yoğurdu bugün yarım fincan kadar yedirdim geri kalan bütün gün emiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…