- 7 Nisan 2017
- 2.554
- 1.798
- 53
- 34
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
Canım karnı açken ve sakinken verirsen iyi olurCanim cevaplarin icin cok tesekkur ederim.Bende kaşıkla verip biberonu birakmayi denicem cunku bebeklerimden biri biberon yuzunden memeyi birakma noktasina geldi umarim aglayarak pes ettirmezler
Canım netten mi aldın fisher preice oyuncaklarini?
Merhaba kızlar 6 aylık olduk biz ek gıdaya başladık havuç ve yoğurt tattilar yavaş yavaş başladık bakalım anne sütüne devam ediyoruz sabahtan akşama oyun istiyorlar hiç iş yapamıyorum akşam onlar yatınca işleri yapıyorum artık napalim canları sağolsun gündüz çok uyumuyorlar bi türlü 20 dk dan sonra uyutamiyorum uyku eğitimi denedim ama biri ağlayınca öbürü tam uyucak kendisi ikizi ağlıyo diye oda ağlamaya başlıyo tabi oğlumda kardeşler uyumasın diye tepemde habire haliyle bütün gün huysuz oluyorlar uyumadıkları için sizin bebekler nasıl gündüz uykusu uyuyolar mi birde kızlar ben demir damlası vermiyorum sağlık ocağının verdiği damlada paraben var diye içime sinmedi sız hangi damlayı kullanıyorsunuz
yaa ne kadar tatlisin. Masallah sana iki bebekle yalniz kalabiliyorsun. Bravo. Kendi annem bile 5 sene evden cikamayacaksin diyo bana daha yanimda olacagina o bile boyle soyluyor. Cevremdekiler iyi dinlen iyi uyu cok uykusuz kalacaksin. Kimse yaparsin her sey guzel olacak demiyor dedigin gibi. Ben tup bebekle gebe kalabildim. Cok istiyordum saglikli huzurlu cocuklarim olsun diye. Rabbim nasip etti insallah bende hakkiyla emanetlerine bakabilirim. Cok tesekkur ederim
Doyup doymadiklarini nasil anladin canim,benimkileri 10,12 dk emzirince kendileri birakip aranmaya basliyolar.sütmü bitti diye dusunuyorum ama onlar biraktiginda elimle sıkınca süt geliyor. Biberonun kolayliginami alistilar bilmiyorum,bir aylik olduk bu vakittem sonra biberon ve mamayi tamamen birakip sadece emzirerek devam etmek mumkunmu acabaCanım ben fazla vermedim mama. Ikisini aynı anda emzir. Biri uyuyorsa diğerini emzirebilirsin. Ikisi de uyanıksa aynı anda
Doyup doymadiklarini nasil anladin canim,benimkileri 10,12 dk emzirince kendileri birakip aranmaya basliyolar.sütmü bitti diye dusunuyorum ama onlar biraktiginda elimle sıkınca süt geliyor. Biberonun kolayliginami alistilar bilmiyorum,bir aylik olduk bu vakittem sonra biberon ve mamayi tamamen birakip sadece emzirerek devam etmek mumkunmu acaba
Merhaba kızlar..
@limonlutarcinlikek benim ikizler 46 günlük. kayınvalidem şehir dışından geldi.yatılı bizde ama çoknyardımını gördüm. Evde başkasının uzun süreli kalması beni rahatsız eder ama çocuklar için takmadım.
Neredeyse 3 aylık olana kadar birileri var. Sonrasında umarım düzene gireriz. Ben de hamileyle hep senin sorduğum sorulara cevap arayıp durdum. Herkes 'bi şekilde ' büyüyecek deyince üzerlerine atlamamak için zor tutuyordum kendimi. Bi de benim ikizlerim olacağına adepte olmam uzun zaman aldı. Hâlâ da üç çocuğum olduğu psikolojisi beni bozuyor.bir çocuk için gücüm vardı ama iki çocuğa yetebileceğimi sanmıyordum. Ama herkesin dediği gibi bi şekilde oluyormuş.
M morincii canım arkadaşların dediği gibi ikisini aynı anda emzirirsen vücut iki bebek olduğunu anlayıp daha çok süt üretirmiş. Ben şimdiye kadar aynı anda çok emzirdim ama şimdi birbirlerini çok etkiliyorlar. İlk ay mama vermedim ama şimdi günde bi sefer 60 cc civarında veriyorum.
Kızlar benim sorunum uykuyla. Uyutuyoruz koyuyoruz yataklarına 3-5 dakika sonra uykularını almış bi şekilde kalkıyorlar.hadi baştan..sinir bozucu bunun gibi belki on değer tekrarlanıyor haliyle yoruluyoruz.
Düzeni nasıl sağlayacağım bilemedim. Büyük oğluma zaman kalmıyor. Çünkü ikizler 12 den önce yatmıyor.3 aylık olunca olur diyorlar doğrumu
20 gün kac oğün mama verdin canim.birde benimkiler 5dk emince doymuyorBence sütün var. Yoksa sut grlmezdi. Doktora da bir sor . Ben olsam mama vermezdim.Bizimkiler doğduğunda dudaklarını sıkıca kapatırdı ilk zamanlar. Anliyordum doyduklarini. Sürekli emziriyordum. Zaten emzirince sut kanallari aciliyormus. 20 gun falan mama da verdim doktor dedi diye. Simdidaha rahatım. 2 ayı geçtik. Birlikte ağlamalarına engel olmak için saat başı birini emziriyorum 5 dakka. Yaklaşık iki ay aynı anda emzirdim.
20 gün kac oğün mama verdin canim.birde benimkiler 5dk emince doymuyorsaat basini bende deniyim. Birde kalan sütü sagip biberonla vermen gerekiyormu yoksa sadece memedenmi emiyorlar.Canim cok sordum kusura bakma,bir çare bulmaya calisiyorum
Bende ta kendisi var çok memnunum 6 yıl oldu maşallahBugün kontrolumuz vardı,doktor atesolcer olarak kulaktan ölçüm yapılani önerdi,Braun un.
Valla verdiğime dua ediyorum tok aç nasıl denk gelirse çünkü resmen işkenceKizlar,demir ilacını aç karnına mi veriyorsunuz bebelere tok karnına mi?Tombuldut PembeHelvam Geleceksin biliyorum ???
Helal sana...bende senin gibi düşünüyorum sağlık olduğu sürece kimse tutamaz beni:))evet uc aylıkken yanlız kaldım hatta şöyle söyliyim suan 10 gunluk göreve gitti eşim. evde bebeklerle tekım :) mıllete hıc takılma ölürler zaten olumlu bı cumle kurmaya anca korkuturlar. ben bebekler yokken cok gezerdım severım dısarı cıkmayı yanı. cevrem bana hep “yok ıyı gez yok iyi değerlendır yok en az 3 sene cıkamıcan,eve tıkılıp kalıcan” dıyolardı. sımdı ınadına ınstgrama resım koyuyorumnooooldu hanı gezemezdım tek bıle kalıyorum bırazdan 101e gıdıcez koycam onlarıda bebek arabasına agustos gıbı denızede gıdıcem yanı salla sen mılletı ınan o konustukları gıbı olmuyor keyfını cıkar her anın
Güneşi pek sevmiyorlar rahatsız oluyorlar:)Kızlar, d vitamini bitti bizim.Gunes ışınlarından yararlansınlar diye Balkona çıkardım 15 dk. Ağladılar içeri aldım. Yoksa 2saat bekletecektim.
Güneşi pek sevmiyorlar rahatsız oluyorlar:)
Kizlar nasil tesekkur etsem size bilemiyorum o miniklere bakarken bide bana cevap yaziyorsunuz Allah hepinizden razi olsun
Ay benimkilerde öyle konuşursam keyifleri yerindeevet canım netten aldım cok tatlı yumuş yumuş oyuncaklar var
canım 3 gun kuralıylamı verıyosun kac ogun yada nekadar verıyosun? bızımde gunduz uykuları azaldı. hatta eskıden gunduzde baya uyurlardı sımdı kus uykusu oldu. uyuyup uyanıyolar Allahtan gece boyle degıl. bende sürekli konusuyorum cenem agrıdı artıkkonusunca cok mutlu oluyolar allahım dove dove sevesım gelıyo :) akılları erdıkce ılgı beklentılerı fazlalasıyo
Kızlar, d vitamini bitti bizim.Gunes ışınlarından yararlansınlar diye Balkona çıkardım 15 dk. Ağladılar içeri aldım. Yoksa 2saat bekletecektim.
Onu veriyorum canim d vitamini çok önemli bebislere demir damlasını vermiyorumDevit 3. Yorumlarda bunun iyi olmadığını okudum. Korktum. 1 sise bitti henüz. Zararı ölür mu ki? Kullanmamak da zararlı olmaz mı?
Canım 2 gün verip 3. gün yeni bisey veriyorum ilk havuç verdim taneli olunca garipsediler ama ısrarla püre vermicem taneli alışsınlar iki gün havuç yediler 2 gün yoğurt simdide kabak vercem öğlen saat 12.30 gibi veriyorum ilk gün bi mama kaşığı kadar verdim sonraki gün yemek kaşığı kadar verdim çok yemiyolar zaten yoğurdu bugün yarım fincan kadar yedirdim geri kalan bütün gün emiyolarevet canım netten aldım cok tatlı yumuş yumuş oyuncaklar var
canım 3 gun kuralıylamı verıyosun kac ogun yada nekadar verıyosun? bızımde gunduz uykuları azaldı. hatta eskıden gunduzde baya uyurlardı sımdı kus uykusu oldu. uyuyup uyanıyolar Allahtan gece boyle degıl. bende sürekli konusuyorum cenem agrıdı artıkkonusunca cok mutlu oluyolar allahım dove dove sevesım gelıyo :) akılları erdıkce ılgı beklentılerı fazlalasıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?