- 15 Temmuz 2017
- 971
- 3.148
- 113
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
kızlar,
minişlere 2 ay bittikten sonra kaç ml süt verdiniz? bizim doktor bir şey söylemiyor. yedikleri kadar ver diyor.
Biz de 46 günlük olduk bugün neredeyse yedikleri anlar dışında full uyudular bugünlüktür herhalde daha mı çok uyuyacaklar artık yoksa gece mi ayağa dikecekler bizi görecez rekor resmen hasta olmasınlarda görünürde bişey Yok ama...Allah yardımcı n olsun canim. Her gun banyo yaptiemak iyi geliyor. Sonra pusetlere koyup tv karsisinda salliyoruz biz. Esim var yardomcim . Canini sikma . Nasilsa gececek bunlar . Guzel fotograflar cek. Ben geri donsem oyle yapardim. Nasilsa yoruluyoruz keyfini cikarmaya calisalim. 45 gunden sonra daha fazla uyumaya baslayacaklar, boylece dinlenmeys vaktin olacak. Biraz sabir
Canım 2 gün verip 3. gün yeni bisey veriyorum ilk havuç verdim taneli olunca garipsediler ama ısrarla püre vermicem taneli alışsınlar iki gün havuç yediler 2 gün yoğurt simdide kabak vercem öğlen saat 12.30 gibi veriyorum ilk gün bi mama kaşığı kadar verdim sonraki gün yemek kaşığı kadar verdim çok yemiyolar zaten yoğurdu bugün yarım fincan kadar yedirdim geri kalan bütün gün emiyolar
Canım yemeleri düzenlimi bilmiyorum.ağladıkça mama yada süt verincede gazlanıyorlarbizde 50 günlük olduk oğlan çok gazlıydı bio Gai diye bi damla veriyorum baya düzene girdi bide sub gaz ilacı onun dışında devamlı yiyoyalar annem evine döndü büyük oğlumun kıskançlık krizlerigeri döndü yorulduk karı koca 3 parçaya bölündük
Hayal gibi geldi bana dokuz saat uyku ne demek yaa ve bes saat kesintisiz uyku..Hasretim valla;( Hiç mi acikmamış bebeler ya?Kızlar dün benim yavrular 9 saat uyumuşlar. Dün misafir vardı 5 saat kesintisiz uyumuşum onlarda seslenmeyince.sizlerdede böyle başınıza geldimi saat kuracagım bu sefer.normalde 3 kere kalkarlardı
Cadı saatidir canım en geç 4.ayda geçer sabret :)1 haftadır akşamları 7 den sonra ağlamalar başladı. Ama böyle katıla katıla sanki bir yerlerini kopartıyorlar. 2-3 saat sonra geçiyor. Başlarda gaz sandım mama değiştirdik çünkü ama acaba kolik denilen bebeklerden mi oldular? 38 günlükler ama 36. hafta doğdular. Öff. Şimdilik gece uykuları güzel, gündüzde pek sıkıntı yok ama o ağladıkları 2 saat beni benden alıyor
Bence sarı gri daha güzel yeşil iç karartıcı geldi bana hem sarıyla turuncu koyu yeşil falan kombin olur başka aksesuarlarda ama o yeşilin tonuyla hiç bişeyi uyduramazsınagustosun basında ama nasıl olacak bılmıyorum esımı gene cagırdılar 15 gunlugune sankı adam 10gunde ulke fethedecek :)))) cok magdur olduk anlayacagın. bebek tarhanasını arkadasım önerdı banada eczanelerde satılıyor ama şöyle dıyım eger evındekı tarhana acı degılse oda oluyo yanı ben pek fark göremedım hatta evımdekındende verdım onuda yediler
evet sarı canlı duruyor ama yeşil daha içacıcı gıbı sarıyı eledım tesekkur ederım :*
Allah yardımcın olsun canım 15gün yanlızmı kalacaksın? Anneni çağırsan yine yanlız çok zor olurkızlar bugun eşim gitti 15 gunlugune göreve
evde tek kaldım. normalde bebekler saat 8-9 gıbı uyuyor sallamıyorumda. hani istedıgım zaman dısarı cıkarım nebıleyım hırcın hırcın aglamazlar öyle binde bir olur. neyse eşim gitti yolculadık.
aman yarabbiii !!! çıldırdılar eskiden aynı anda emzırıyodum ama sımdı kocaman oldular aynı anda emzıremıyorumda ikisini yataga koydum nasıl bagırıyolarşoka girdim elim ayagıma dolaştı. mama yapmak için odadan mutfaga bir koşuşum var usain bolt halt yemiş yanımda
yatırdım ikisini sakinleşmiyolarki bıberonu emsınler biri fışkırtıyo biri eliyle itiyo sacım basım yolunmuş tavuk gıbızaaar zor yedirdim
koydum besıkelrıne uyudular. Allah sureklı aglayan bebegı olanlara yardım etsın. umarım bir kereye mahsus yasamısımdır. burdan “benim tek cocuk ama on cocuga bedel” ve “ikisi aynı anda büyüyor amaağğn nolcak” diyen patavatsızlarada selam olsun
Ana kucağı büyük kurtarıcı bence bana eşimin yeğenleri verdi biri nuna marka çok kullanışlı, diğeri Kraft elektrikli çok kullanışlı değil hep prizin yanında durmak zorunda ama nunayı balkona bile çıkarıyorum vE 80kg Ya kadar taşıdığı için 3-4 yaşında bile kullanıyorlarIyi geceler kizlar
Ana kucagi aldiniz mi sizce gerekli mi
Ben bebislere kismetse tek bakacagim cok ihtiyacim olur mu?
Aldiysaniz hangi marka ve kac adet aldiniz? Ikiser tane mi?
Bende anlamadım ki bende uyanırlar diye saat kurmadım.kalktım bir vicdan azabıyla.Hayal gibi geldi bana dokuz saat uyku ne demek yaa ve bes saat kesintisiz uyku..Hasretim valla;( Hiç mi acikmamış bebeler ya?
İlk bebeği yıkadıktan sonra küvetteki suyu döküyorum sonra ikinciyi yıkıyorumBende öyle düşündüm ama su birikecek ya doktukce onunla nasıl uğraşırız sürekli dok dur suyu diye cesaret edemedim canım ya
Kan damlası beslenmeden 1saat sonra vE 1saat önce olmalı iki beslenme arası vE süt veya mamaya konulduğunda etkisi gider canım ayrıca sağlık ocaklarının verdiği kan damlaalrında paraben olduğu için bizim doktorumuz kullanmamızı istemedi “sidefer damla” kullanıyoruz kan ilacı olarak parabensiz ve ayrıca renksizBen biberon veriyorum ya soracagım sütlerine yada mamalarına karıştırıp veesem birşey olurmu.
Vitamin veriyorum günlük 12 damla onu karıştırabiliyorum.
Helal sana...bende senin gibi düşünüyorum sağlık olduğu sürece kimse tutamaz beni:))
Canım 2 gün verip 3. gün yeni bisey veriyorum ilk havuç verdim taneli olunca garipsediler ama ısrarla püre vermicem taneli alışsınlar iki gün havuç yediler 2 gün yoğurt simdide kabak vercem öğlen saat 12.30 gibi veriyorum ilk gün bi mama kaşığı kadar verdim sonraki gün yemek kaşığı kadar verdim çok yemiyolar zaten yoğurdu bugün yarım fincan kadar yedirdim geri kalan bütün gün emiyolar
Bence sarı gri daha güzel yeşil iç karartıcı geldi bana hem sarıyla turuncu koyu yeşil falan kombin olur başka aksesuarlarda ama o yeşilin tonuyla hiç bişeyi uyduramazsın
Allah yardımcın olsun canım 15gün yanlızmı kalacaksın? Anneni çağırsan yine yanlız çok zor olur
Kızlar dün benim yavrular 9 saat uyumuşlar. Dün misafir vardı 5 saat kesintisiz uyumuşum onlarda seslenmeyince.sizlerdede böyle başınıza geldimi saat kuracagım bu sefer.normalde 3 kere kalkarlardı
Kan damlası beslenmeden 1saat sonra vE 1saat önce olmalı iki beslenme arası vE süt veya mamaya konulduğunda etkisi gider canım ayrıca sağlık ocaklarının verdiği kan damlaalrında paraben olduğu için bizim doktorumuz kullanmamızı istemedi “sidefer damla” kullanıyoruz kan ilacı olarak parabensiz ve ayrıca renksiz
kucukler icinde benim yakinimda bir kres var ama tek bebek 1800 tl2ay 9 gün. Kreş için küçük olurlar herhalde. Gerçi küçükler için de oluyor diye duymuştum. Araştırmak lazım
bir sekilde alisicam sanirim canim eger cok bunalirsam bakici tutucamMerhaba kızlar..
Beth18 benim ikizler 46 günlük. kayınvalidem şehir dışından geldi.yatılı bizde ama çoknyardımını gördüm. Evde başkasının uzun süreli kalması beni rahatsız eder ama çocuklar için takmadım.
Neredeyse 3 aylık olana kadar birileri var. Sonrasında umarım düzene gireriz. Ben de hamileyle hep senin sorduğum sorulara cevap arayıp durdum. Herkes 'bi şekilde ' büyüyecek deyince üzerlerine atlamamak için zor tutuyordum kendimi. Bi de benim ikizlerim olacağına adepte olmam uzun zaman aldı. Hâlâ da üç çocuğum olduğu psikolojisi beni bozuyor.bir çocuk için gücüm vardı ama iki çocuğa yetebileceğimi sanmıyordum. Ama herkesin dediği gibi bi şekilde oluyormuş.
@morincii canım arkadaşların dediği gibi ikisini aynı anda emzirirsen vücut iki bebek olduğunu anlayıp daha çok süt üretirmiş. Ben şimdiye kadar aynı anda çok emzirdim ama şimdi birbirlerini çok etkiliyorlar. İlk ay mama vermedim ama şimdi günde bi sefer 60 cc civarında veriyorum.
Kızlar benim sorunum uykuyla. Uyutuyoruz koyuyoruz yataklarına 3-5 dakika sonra uykularını almış bi şekilde kalkıyorlar.hadi baştan..sinir bozucu bunun gibi belki on değer tekrarlanıyor haliyle yoruluyoruz.
Düzeni nasıl sağlayacağım bilemedim. Büyük oğluma zaman kalmıyor. Çünkü ikizler 12 den önce yatmıyor.3 aylık olunca olur diyorlar doğrumu
haklisin. Benkm evliligimin 5. Senesi Allah nasip etti insallah hakkiyla bakabilirim yavrularima. Pozitif dusunecegim söz canim sende cok pozitifsin masallahbenımde abım dıyodu cocuklar en az ıkı yasına gelene kadar uzun yolculuk yapamazsın dıye :) ama turkıyenın bı ucundan bı ucuna gıttık arabayla hemde ucakta degıl. uykusuz kalacaksın dıye banada dıyolardı aha bebelerı dokuzda uyuttum çatlasınlar gene uykumu alıyorum
uykusuz kaldıgım gunler, yoruldugum cıldırdıgım, iiiimdaaaat dedıgım gunlerde oluyor ama agzımda hep iyiki iyiki iyiki..
sen kımseyı dınleme olumlu pozıtıf dusun gerısı Allahın ıznıyle gelır.
Ayy yerim yavrucaklariBen yazarken yarim kalıyor bazenBebisler izin verdiği sürece bakıyorum mesajlara.
bakayim bende nuna markaya canim tesekjurlerAna kucağı büyük kurtarıcı bence bana eşimin yeğenleri verdi biri nuna marka çok kullanışlı, diğeri Kraft elektrikli çok kullanışlı değil hep prizin yanında durmak zorunda ama nunayı balkona bile çıkarıyorum vE 80kg Ya kadar taşıdığı için 3-4 yaşında bile kullanıyorlar
Canım bende geçen ay kullanmaya başladım ama biri ishal biri biri kabız. Bende kutuyu okuyunca gördüm.dedim ıslak mendili bile parabensiz almaya çalışıyorum bu gittiğimde hemşireye söyleyeyim bende öyle yapayım.vitaminide zaten farklı kullanıyorum.Kan damlası beslenmeden 1saat sonra vE 1saat önce olmalı iki beslenme arası vE süt veya mamaya konulduğunda etkisi gider canım ayrıca sağlık ocaklarının verdiği kan damlaalrında paraben olduğu için bizim doktorumuz kullanmamızı istemedi “sidefer damla” kullanıyoruz kan ilacı olarak parabensiz ve ayrıca renksiz
3,5 ayımızı geçtik artık canım. 9 saat olunca birqz uzun geldi.4.aya kadar takip ederim eger kendileri bi rutin oluşturursa bende uyarım daha ne isterimki kilo kaybı olmadıktan sonra.dinlenen anne enerjik anne, mutlu anne demek bana görevalla benımkılerde gece uyanmıyor ıkı ayrı sehırdekı doktora sordum acıksalar uyanırlar bı sıkıntıları olsa uyanırlar dedı ıkı ayrı doktorda. hem bıde soyle bişe öğrendım 4.aydan sonra gece emzirmesine gerek kalmıyormuş.ama ben genede sütüm azalmasın dıye gece kendım uyandırıp emzırıyorum bir kere. senın bebeler ufakmıydıkı ? kac aylık
Yaaa ben tek başıma çıkamıyorum çocuklarla evden bebek arabasına bindir falan biri evde biri apartman girişinde nasıl yapıyorsun ben daha cesaret edemedimaynen öyle cok sukur halımıze. annenın üşenmemesi, pratık olması, istekli olması lazım tabı herseyden once iş bebelerde bıtıyor. bak bugun gece girdik eve evdekı uyku duzenlerı dısarda bozulmuyor maşallah dıyeyım :) bin şükür. buarada braun kulaktan ve alından ates olcer aletı oluyomus ıkısınıde yapan senınde oylemı ? degılse hangısını almak daha saglıklı kulakmı alındanmı ?
ılk basta sarıya takmıstım ama sonradan mıllet vazgecırdi ben ayran gönüllü oldum vallabakalım gıdınce hangısını yaptırırsam artık
sagol canım
yok cagırmadım annemı bugun hatta bebelerle kahvaltıya gıttık arkadasıma. çokta yakın degıldi hani yurudum baya. sonra gerı eve geldık ust bas degıs hazırlan vs aksamda semaver cayına gıttıksımdılık sıkıntı yok ama esım bır ıkı gune gelır zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?