2018 dogum yapmis ikiz anneleri

Kızlar selam, 4 ay 9 günlük olduk biz. Geçen yıl bu zamanlar transferimin 1.haftasıydı ne güzel geçti zaman şükür veren rabbime 9 gün önce oğluş 7 kg kızımcım 5.8 kg olmuş Dr gerek Yok dedi ama ek gıdaya başlasammı düşünceleri aldı beni kızım için . Benimde oğlan kucağımdan inmiyor kendi kendine uyuyan çocuk bir huysuz bir huysuz 1 haftadır bu arada kızım emziğe başladı çok şükür ne büyük kolaylıkmış ya bileydim girermiydim hiç o emzik vermeme fantezisine.. oğlanda sadece uyurken alıp kucağıma yapıştırıp sallayınca alıp uyuyor o da alışır inşallah ve kabızlığı devam bir kendi yapıyorsa 1 ben makata zeytinyağı ile yaptırıyorum o da huysuzlaştırdı uysalcık yavrumu eskiden kızım daha yaramazdı şimdi o uysal Allahım çok büyük.. şu demir damla daha da sıktı bi de zor arkaya damlat dediler diş sarartırmış diye çok zor boyuyor da batikon gibi ne yapıyorsunuz kullanmaya başladınız mı? E Emotionn35 phuket79 nevesta81 niles-selin27 benimle aynı gün doğuran biri daha vardı hatırlayamadım çok balık yiyorum ama b12 azaldı galiba:)) ve kıdemli annelerim demir damla konusunda ne ettiniz?

Bizde demir damlasına başlayalı 10 gün oldu dişlerde sarartma yapar demediler ama bende alternatif sidefer duydum onu araştıracağım bu doktora gidişimde sorarım.
Benim oğlanlar 4 ay 10 günlük oldular ve 10 gün önce ikiside 6.450kg idi nasıl bu kadar aynı oldular hemsirelerde şaşırdı. Ben emzirme+günde 1 yada 2 kez 90cc mama ile gidiyorum simdilik.
Sağlık ocağından bu ay çıkınca ev yapımı yoğurt ve lor peyniri ile başlarsın dediler ama bu hafta dr.a gidip detaylı konuşmadan başlamam.
Birde benim oğlanlardan biri halen gece 4 kez uyanıp emmek istiyor digeride 2 kez emiyor seninkiler ne durumda uzun uyuyorlar mı artık ?

Oh maşallah maşallah canım ne güzel ikisininde ayni kiloda olması. Ben de günde 2 100lük veriyorum ve emziriyorum. 90'dan 100'e çıkardım. Gece konusu bizde de çok enteresan oğlan 3 saatte bir kalkıyor kızım bıraksan 5 saat uyuyor ben de oğlanı yatırınca onu uyandırıp emziriyorum. Dün ilk defa 4 saat aralıksız uyudular bende uyudum resmen şarj oldum bende gündüz uyuma alışkanlığı da yok uykuya hasretim. Belki uyutmadan mama versek dozu arttırıp daha çok uyurlar bilemedim.

Evet canım emdikleri için uzun uyumuyorlar diyor herkes ve bende hiç gündüz uyuma fırsatım olmadı gecede sürekli uyanıyorum ve sabah ezandan önce kalkıyoruz.
Sen şu an hep evde misin ben 2.5 ay kaldı işe başlamama ve şimdiden panik haldeyim.

Ben yapıcam gündüzleri daha yorucu artık uyuyunca süt daha çok artıyor ve dünya varmış dedim dün hamilelikten idmanlıyım ama artık istiyor vücut. Ben evdeyim 2 yılı geçti şimdilik kaç yaşlarına kadar çalışmam bilmiyorum. Herşey onlar için elbet yoluna girer 6 aydan sonra daha düzene girer hem uyku hem beslenme yani inşallah:) koşa koşa gelir sarılırsın yavrularına.

Malesef öyle canım bi ara o kadar bunaldımki sağmaktan onların kucagımda kafalarını geriye atmaları Emmiyorlarsa kesilsinde kurtulayım dedim.ama şükürki o an dua kapım açık değilmişki hala kesilmedi.uykusuzluk bitiriyordu o ara. Ne yapayım birşekilde alsınlarda süt gücümün yettiği kadar sağacagım.

Canım benim 4 saati buluyor 120-130 arası çıkıyor keşke 2 saate sağabilsem ama çok zor

kizlar goguslerinizden yaklasik kac cc sut cikiyor? Birde mamayi biberonla mi veriyorsunuz? En son olarakta benimkiler sadece emerse daha sık uyaniyorlar sizinkilerde oyle mi?

kizlar goguslerinizden yaklasik kac cc sut cikiyor? Birde mamayi biberonla mi veriyorsunuz? En son olarakta benimkiler sadece emerse daha sık uyaniyorlar sizinkilerde oyle mi?
Canım biberon ile mama veriyorum günde 2 kere 100lük, geri kalan full emiyorlar ama hiç sağmadım ben. Gece sadece emziriyorum ben büyüdükçe uyanma aralığı artacak miktarı yükseltmeyi dene ya da mamala ben öyle yapıcam evet sadece anne sütü mamaya göre daha erken acıktırıyor.

Allah kolaylık versin haliyle iki çocuk benimde arada bittiğim dönemler oluyor.akşam onları yatırınca hiç bir şeye bakmadan direk yatıyorum anca öyle toparlıyorum uyumayınca olmuyor canım benim tek avantajım fazla kucak diye tutturmuyorlar.gece ağlayarak uyanmalarıda bi ara çoktu şimdi biraz daha sakiniz.

Geleceksin biliyorum Nasıl canım ek gidayla aranız?Neler yediriyorsun bebişlere?
Bende sana soracaktım neler veriyorsun yiyorlarmı diye.Canım kızım 1-2 kaşık zorla oğlumda güzel yiyordu onun3-4 gündür dişten sanırım fazla yemiyor.
Sabahları yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kadar lor peynir yaptım onunla veriyorum . İkindi gibi hangisi denk gelirse meyveli muhallebi, püre,bebek tarhanası aldım kemik suyuyla yapıyorum ondan veriyorım ama çok az yiyorlar malesef yarısı çöp oluyor.
Ayları bizden önde olan anneler sizler neler veriyorsunuz

Ben senin yer de olsam başlamam be dtacım çocukların topaç gibi bak maşallah sütün yerinde belli benimkiler 7600 oğlan kız 6800 olmuş ben üzümsuyu tadımlık mandalina suyu verdim kuzenim Dr başla tattırmaya emmiyorlar dedi ama oğlum uzun zaman emdi çok geç başladım benimde saçlar dökülüyo ama nasıl topak topak bende osteocare başladım

Aynı bizim gibisiniz.Her gün yogurdumuz var bizim.Sabah kahvaltıları karışım yapıyorum ben cici bebe yumurta sarisi lor peynir keçi sütüyle karistirip veriyorum bunu.İkindi gibi çorba yaptıysam çorba yoksa da meyve püresi veriyorum,hiç yeme gonullusu değiller yedikleri iki çorba kaşığı ancadir.Nasil olacak bu böyle düzelir mi sence?Bir de mama sayiniz azaldı mı hala üç saate bir mi içiyorlar?

Çocuklar annenin iliğini kemiğini çekiyo ben büyük oğlumda devamlı uçuk çıkarıyodum iki evlat emziriyosun kolay diil ne yesen yetmez elevitde devam etmelisin bide arkadaşım hormonlar insanı tepetaklakta ediyo yukarıda çıkarıyo napalım bu dönemde böle geçicek bende emzirmiyorum ama hala ne regl düzenim yerinde ne de polikistik överim her ay kist oluyo ama çok kilo verdim koşturmaktan mı hormonlardan mı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…