- 12 Aralık 2009
- 565
- 602
- 103
- Konu Sahibi PembeHelvam
-
- #1.821
keci sutunu nerden buluyorsunuz?Aynı bizim gibisiniz.Her gün yogurdumuz var bizim.Sabah kahvaltıları karışım yapıyorum ben cici bebe yumurta sarisi lor peynir keçi sütüyle karistirip veriyorum bunu.İkindi gibi çorba yaptıysam çorba yoksa da meyve püresi veriyorum,hiç yeme gonullusu değiller yedikleri iki çorba kaşığı ancadir.Nasil olacak bu böyle düzelir mi sence?Bir de mama sayiniz azaldı mı hala üç saate bir mi içiyorlar?
mamanin miktarini mi yukseltmeyi deniyeyim? Dr kizim icin 65 oglum icin 75 cc dedi amaCanım biberon ile mama veriyorum günde 2 kere 100lük, geri kalan full emiyorlar ama hiç sağmadım ben. Gece sadece emziriyorum ben büyüdükçe uyanma aralığı artacak miktarı yükseltmeyi dene ya da mamala ben öyle yapıcam evet sadece anne sütü mamaya göre daha erken acıktırıyor.
Cnm slm...maşallah kuzularına senin bu dinginliğin beni benden alıyorKızlar selam, 4 ay 9 günlük olduk biz. Geçen yıl bu zamanlar transferimin 1.haftasıydı ne güzel geçti zaman şükür veren rabbime 9 gün önce oğluş 7 kg kızımcım 5.8 kg olmuş Dr gerek Yok dedi ama ek gıdaya başlasammı düşünceleri aldı beni kızım için . Benimde oğlan kucağımdan inmiyor kendi kendine uyuyan çocuk bir huysuz bir huysuz 1 haftadır bu arada kızım emziğe başladı çok şükür ne büyük kolaylıkmış ya bileydim girermiydim hiç o emzik vermeme fantezisine.. oğlanda sadece uyurken alıp kucağıma yapıştırıp sallayınca alıp uyuyor o da alışır inşallah ve kabızlığı devam bir kendi yapıyorsa 1 ben makata zeytinyağı ile yaptırıyorum o da huysuzlaştırdı uysalcık yavrumu eskiden kızım daha yaramazdı şimdi o uysal Allahım çok büyük.. şu demir damla daha da sıktı bi de zor arkaya damlat dediler diş sarartırmış diye çok zor boyuyor da batikon gibi ne yapıyorsunuz kullanmaya başladınız mı? E Emotionn35phuket79 nevesta81 @niles-selin27 benimle aynı gün doğuran biri daha vardı hatırlayamadım çok balık yiyorum ama b12 azaldı galiba:)) ve kıdemli annelerim demir damla konusunda ne ettiniz?
Sorma arkadaşım bende pertim bu diş olayları mafetti ne zormuş allah yardımcımız olsun..Hayırlısıyla cikarsinlar inşallah çok perişanim huysuzluklari,gece bağırarak uyanmalari sürekli kucak istemeleri bitirdi beni yorgun savaşçı gibiyim akşamları.
Cnm ben yakında sıyırıcam bu aralar dibe çökmüş durumdayım çocuklar ikisi birden diş çıkarıyor sürekli ağlama kucak...büyük oğlan ödev alışkanlığı olmadığı için zorla yaptırıyoruz..her akşam evde savaş var bebeler bir yandan o bir yandan bittiğimizin resmidir...destek alayım desem emziriyorum o da olmaz...sizi bilmiyorum ama ben i-na-nıl-maz zorlanıyorumE Emotionn35 sennasılsın nasıl gidiyo dersler başladı bebekler hareketlendi ne uykumuz var ne rahatımız valla 2. Sınıf bu sene hamilelikten ilgilenemedim bende çok zorlanıyoruz okuması geri yazması öle bilsemi kazandı ama götüremiyoruz bile zor çok zor çokta tatlı sıpalar
Yaşadığımız yerde güvenilir bir aile var onlardan satin alıyoruzkeci sutunu nerden buluyorsunuz?
Zor arkadasim ama inan seneye bu zamanlar o kadar rahat olacağız ki geçecek bugunler öyle telkin et kendini,ben krize girecegim zaman bunları düşünüyorum bir nebze hafif atlatıyorum:)Bunların üstüne bir çocuk daha cidden zordur Allah yardımcınız olsun.Cnm slm...maşallah kuzularına senin bu dinginliğin beni benden alıyorMaşallah...biz demir ilacını çok küçük doğdukları için Doğumdan beri kullanıyoruz bende özel damlalar araştırdım vs ama sidefer 4 yaş üstü diyor içime sinmedi dr birşey önerdi onu da bulamadık yurtdışı vs imiş..bende Ferrom veriyorum bu paraben olaylarını falan konuştuk dr der ki bir bardak içirmeyeceksin bu kadar takılmayın:)oğlum da dişte sararma yapmadı zira ağzıma damlatmak bile zorken bir de ileri aktarmak epey zor olsa gerek:))
Sorma arkadaşım bende pertim bu diş olayları mafetti ne zormuş allah yardımcımız olsun..
Cnm ben yakında sıyırıcam bu aralar dibe çökmüş durumdayım çocuklar ikisi birden diş çıkarıyor sürekli ağlama kucak...büyük oğlan ödev alışkanlığı olmadığı için zorla yaptırıyoruz..her akşam evde savaş var bebeler bir yandan o bir yandan bittiğimizin resmidir...destek alayım desem emziriyorum o da olmaz...sizi bilmiyorum ama ben i-na-nıl-maz zorlanıyorumbu kadar zor olacağını hiç tahmin etmedim
Süt için erken değilmi.bebek bisküvisini almak istemiyorum kendimde yapmaya bi fırsat bulamadım.1.2 ay böyle sürecek sanırım. Mama belki 1 öğün oda oynadıkları için çok acıkınca ve uykusu gelince akıllarına düşüyor.Aynı bizim gibisiniz.Her gün yogurdumuz var bizim.Sabah kahvaltıları karışım yapıyorum ben cici bebe yumurta sarisi lor peynir keçi sütüyle karistirip veriyorum bunu.İkindi gibi çorba yaptıysam çorba yoksa da meyve püresi veriyorum,hiç yeme gonullusu değiller yedikleri iki çorba kaşığı ancadir.Nasil olacak bu böyle düzelir mi sence?Bir de mama sayiniz azaldı mı hala üç saate bir mi içiyorlar?
Ben vermeye başladım canım.Anne sütü almadiklari için onun da besin değeri yuksekmis ya katıyorum yediklerine.Ne güzel maşallah bizim 6 öğün falan mamamiz var.Ek gidayla doymuyorlar henüz küçük oldukları için.Süt için erken değilmi.bebek bisküvisini almak istemiyorum kendimde yapmaya bi fırsat bulamadım.1.2 ay böyle sürecek sanırım. Mama belki 1 öğün oda oynadıkları için çok acıkınca ve uykusu gelince akıllarına düşüyor.
E bebekten aldım bisküviyi keçi sütlü,kendim yapamıyorum ona vakit bulsam keşke.Süt için erken değilmi.bebek bisküvisini almak istemiyorum kendimde yapmaya bi fırsat bulamadım.1.2 ay böyle sürecek sanırım. Mama belki 1 öğün oda oynadıkları için çok acıkınca ve uykusu gelince akıllarına düşüyor.
Canım benimde aynı rahat 6 vardır. Yok bizimkilerde doyumluk değil şuan eğlencesine yiyoruz gibi kızım sebze seviyor oğluşta meyve. Seninkiler nasılBen vermeye başladım canım.Anne sütü almadiklari için onun da besin değeri yuksekmis ya katıyorum yediklerine.Ne güzel maşallah bizim 6 öğün falan mamamiz var.Ek gidayla doymuyorlar henüz küçük oldukları için.
Bana ek gıdaya geçmemi sağlık ocagındaki hemşiremiz söyledi. Çok aytıntılı değil anlatışı ben internetteki tariflerden yaptım daha çokKızlar ek gıda için dr.neler vereceğimizi tek tek liste olarak veriyor mu yoksa genel anlatıp geçer mi ben cok tedirginim acaba 4.5 ay olduk biz ne zaman geçeceğiz ek gıdaya.
Bizde düzeltilmiş 4,5 aylıkken başladık biz artık onu hiç düşübmüyoruz erken prematüre değilse.çocuk ağzına birşeyleri götürüyor kafasını dik tutabiliyorsa ve ayına göre refleksleri iyiyse ona göre geçiriyorlarBiz bugün dr a gittik...normalde 5,5 aylık olduk ama 4 ay geçerli ve henüz ek gıda olmaz dedi...kg alımı iyi çok zora girersen en az bir ay daha mama takviyesi yap dedi...kararsızım açıkcası..diş henüz gözükmüyormuş ama bu aylarda salyalanma normalmiş bilemedim bir bebek ağlayarak sürekli niye elini ağzına sokar ilginç...
Banada sağlık ocağında hemşire söyledi bende o yüzden dr. görsün bir liste versin istiyorum. Hemsirenin sözüyle başlamaya çekinirim zaten çok tecrübesizim. Bizimkiler 36 haftalık doğduğu için belki 5 ayda başlatmaz dr.Bana ek gıdaya geçmemi sağlık ocagındaki hemşiremiz söyledi. Çok aytıntılı değil anlatışı ben internetteki tariflerden yaptım daha çok
.Banada sağlık ocağında hemşire söyledi bende o yüzden dr. görsün bir liste versin istiyorum. Hemsirenin sözüyle başlamaya çekinirim zaten çok tecrübesizim. Bizimkiler 36 haftalık doğduğu için belki 5 ayda başlatmaz dr.
Kesinlikle haklısın katılıyorum bu konuda.Mamayla büyüyen bebekler olduğu için erken başlamanın bir zararı olmadığını düşünüyorum.Tabiki tutup salçalı baharatlı şeyler vermiyoruz sonuçta.Biz dört buçuk aylıkken yoğurda başladık mesela.Masallah şuan sorunsuz yiyorlar.Benimkilerde 36 haftalık doğdular hemşiremiz tecrübeli. Bebekler başlayınca kaşık kaşık yrmiyorlar en az 2 ay tadım süreci 3 gün kuralı var 1 aydır veriyorum daha kızım 2-3 kaşık anca yiyor.onun için eline falan salatalık falan verinki tutmayı öğrensin.oğluma tutma konusu sıkıntı ağzıma ver diyor.kızım kendi yemek istiyor.eğer sadece anne sütü veriyorsanız geçte verseniz olurda mama olunca bence sıkıntı.tabiki bu benim düşüncem çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz
.
İkiside sebze sevmiyor benimkilerin, bende içine cici bebe ya da devam sütü katarak yediriyorum o zaman yiyorlar.Tatli şeylerde sorun yok gayet güzel yiyorlar.insallah hep böyle gitmez,severek yerler ya.Canım benimde aynı rahat 6 vardır. Yok bizimkilerde doyumluk değil şuan eğlencesine yiyoruz gibi kızım sebze seviyor oğluşta meyve. Seninkiler nasıl
Balkabaklı yedirebililirsin hem tadı hafif tatlı oluyor hem çok faydalı. Belkide yediriyorsun ama aklıma geldi.İkiside sebze sevmiyor benimkilerin, bende içine cici bebe ya da devam sütü katarak yediriyorum o zaman yiyorlar.Tatli şeylerde sorun yok gayet güzel yiyorlar.insallah hep böyle gitmez,severek yerler ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?