Ben daha öncede mustela kullanmıştık şampuanı ve pişik kremi ikiside harikaydı sudocremde iyidir pişik kremi olarak onuda almıştım deterjan dalindi sanırım bebeğin kıyafetlerini hep ayrı yıkamıştım uzunca bir süre yine öyle yaparım .süt sağma mak avent elektrikli aldım yine çok memnun kalmıştım biberonda yine avent alacağım nukta iyidir birde madela var bende kızımdan kalma kullanmamıştı çekmesi biraz zordur emziren annelere genelde onu tavsiye ederler memeden kopmaması için çekim gücü zordur ..bezde prima kullandım daha önce yine prima ıslak mendil umibaby yenidoğan ..henüz bunları almadım bende ama temmuz ağıstos tamamyaşayacağım bunlarıda göğüs ucu kremi,göğüs kalkanı avent marka ,göğüs pedleri bunlarıda wkleyebilirsiniz listenize :)Bebeklerinize hangi şampuan, krem vs almayı düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler neler kullandınız? Deterjan olarak ne almak lazım? Bebek 2 aylıkken işe geri döneceğim malesef, süt sağma makinesi ve biberon hangi marka almalıyım? Bez olarak hangi markaları tavsiye edersiniz? Artık bir liste oluşturup netten almaya başlayacağım eksikleri. Markalara karar verirsem daha kolay hallolacaktır.
Tabiki kulllanabilirsiniz iyice yıkayıp dezenfekte edin biberonunu değiştirebilirsiniz isterseniz zöellikld ağız kısmını bende ilk kızımda avent kullandım sonra bir arkdşım doğum yaptı ona verdim oyüzden tekrar aldım şimdi yoksa aynısınk kullanırdım bendeKızlar Merhabalar benim size bir sorum olacaktı burada ikinci hamileliğini yaşayan bazı arkadaşlarımızın ilk çocuktan kalma değil de yeni süt sağma makineleri aldıklarını görüyorum inanın cahilliğimden soruyorum tekrar kullanılamıyor mu zararı mı oluyor benim 32 aylık kızım var ondan aventin elektrikli makinesi var onu kullanmayı düşünüyordum ama kafam karıştı internette de pek bir şey bulamadım yardımcı olabilir misiniz acaba
ben çalışmadığım galde kullanmıştım eğer sütün çok olursa gerekli birşey bebek çok fazla tüketemiyor gelen aütleri ve göğüsler şişiyor geriliyoe acı veriyor eğer boşaltmazsan ben günde 2-3 kez de makina ile sağıyordum hem rahatlıyodu göğüslerim hem çoğalıyordu sütlerim hemde o sütleri buzluğa atıyordum süt sağma poşetleriyle tarihlerini üstlerine yazıp sütün ilerleyen aylarda azalırsa yda dışarı fln çıkman gerektipinde verebiliyorsun o sütlerden bence kesinlikle gerekli ama dedğiö gibi sütü çok olanlar için ama yinede artırdığını düşünüyoeum makinalarınBen süt sağma makinası almayı düşünmüyorum kendimce kendimi garip hissettim şimdi. Almalimiyim? Şubatta bitecek iznim Allah izin verirse ihtiyaç olursa alayim demistim ama alsam mi ne yapsam?
Onu kuzenim de dedi ilk başta çok olur sağarsın diye. Dondurucuda ki süt ne kadar süre kullanılıyor? Biberon vermekte istemiyorum aslında ama yine de aventin biberonunu aldimBen
ben çalışmadığım galde kullanmıştım eğer sütün çok olursa gerekli birşey bebek çok fazla tüketemiyor gelen aütleri ve göğüsler şişiyor geriliyoe acı veriyor eğer boşaltmazsan ben günde 2-3 kez de makina ile sağıyordum hem rahatlıyodu göğüslerim hem çoğalıyordu sütlerim hemde o sütleri buzluğa atıyordum süt sağma poşetleriyle tarihlerini üstlerine yazıp sütün ilerleyen aylarda azalırsa yda dışarı fln çıkman gerektipinde verebiliyorsun o sütlerden bence kesinlikle gerekli ama dedğiö gibi sütü çok olanlar için ama yinede artırdığını düşünüyoeum makinaların
Ben d
Ben daha öncede mustela kullanmıştık şampuanı ve pişik kremi ikiside harikaydı sudocremde iyidir pişik kremi olarak onuda almıştım deterjan dalindi sanırım bebeğin kıyafetlerini hep ayrı yıkamıştım uzunca bir süre yine öyle yaparım .süt sağma mak avent elektrikli aldım yine çok memnun kalmıştım biberonda yine avent alacağım nukta iyidir birde madela var bende kızımdan kalma kullanmamıştı çekmesi biraz zordur emziren annelere genelde onu tavsiye ederler memeden kopmaması için çekim gücü zordur ..bezde prima kullandım daha önce yine prima ıslak mendil umibaby yenidoğan ..henüz bunları almadım bende ama temmuz ağıstos tamamyaşayacağım bunlarıda göğüs ucu kremi,göğüs kalkanı avent marka ,göğüs pedleri bunlarıda wkleyebilirsiniz listenize :)
Teşekkür ederim canım cevabın için kafam karışmıştı inan acaba kullanılmıyor mu diye. Ben de öyle dezenfekte edip kullanmayı düşünüyorum. Bu arada süt sağma makinesi benim hayatımı kurtarmıştı resmen ilk üç gün fazla sütüm gelmemişti sezeryan olduğundan sonra bir çoğaldı çatlayacaktı süt doluluğundan yani herkesin süt miktarı aynı olmuyor ama benim biraz fazlaydı galiba sürekli sağıp sağıp atmıştım bebek zaten azıcık içiyor kalanı göğüste kalıyor sütün. İşe 11 aylıkken başladım ara ara yine sağıyordum ben yokken isterse içsin diye. Hemen ulaşabileceğiniz kadar yakınsa kızlar markayı netleştirin sadece doğumdan sonra d alabilirsiniz ama ne zaman nerede ihtiyaç olacağı belli olmuyor aklınızda bulunsunTabiki kulllanabilirsiniz iyice yıkayıp dezenfekte edin biberonunu değiştirebilirsiniz isterseniz zöellikld ağız kısmını bende ilk kızımda avent kullandım sonra bir arkdşım doğum yaptı ona verdim oyüzden tekrar aldım şimdi yoksa aynısınk kullanırdım bende
Evet bence kesinlikle gerekli diye düşünüyorum hatta hastanede bile sormuşlardı bana sezeryan olduğum için sütüö gelsin diye ..6sydı sanırım süresi sütlerin ama zaten daha öncesinde tüketiyorsun benim kızım memeyi bırakmıştı 7 aylıklen bir sürede dolaptakileri verdim mesela biberonlaOnu kuzenim de dedi ilk başta çok olur sağarsın diye. Dondurucuda ki süt ne kadar süre kullanılıyor? Biberon vermekte istemiyorum aslında ama yine de aventin biberonunu aldim
Onu kuzenim de dedi ilk başta çok olur sağarsın diye. Dondurucuda ki süt ne kadar süre kullanılıyor? Biberon vermekte istemiyorum aslında ama yine de aventin biberonunu aldim
Zeynep e aldıklarımi yıkayacaktım ama hangi deterjanı kullanmam lazım bilgim yok. Uni baby alacaktım ama ona da leke çıkarmıyor yazmışlar ne almalıyım
Doğumumuz aynı güne denk geliyor Allah kısmet ederse..Kızlar karnımda bazen yumru gbi şişlik oluyor sanki bebek ayagını poposunu dayıyor gbi sizce normal mi bu ? Orası semsert oluyor o esnada
Ben zeytinyağı kullanmayı düşünüyorum canım fısfıslı bir şişeye koyacağım 2 3 fıs yeterli olur :)Benim aklıma da bi kaç gündür bebeğime banyodan sonra süreceğim yağ-losyon takılıyor.
Bebek yağı iyi değil diyorlar. Annem kayınvalide zeytinyağ diyor ama bizdeki işlenmemiş ve oldukça ağır onu yenidogana süremem ph değerini bile bilmiyorum. Geçen araştırırken yağ sürülen bebeklerin bağışıklık sistemlerinin zayifladigini okudum bi araştırma sonucunda.
Banyo yaptırdıktan sonra ne süreceğim yavruma şaştım kaldım. Losyonlara bakacağım birde.
Siz ne yapacaksınız hanımlar?
Bana da yüzlük yükleme yapılacak bakalım hayırlısı inşalllah çıkmaz da rahat bi şekilde geçiririz hamileliğiCanım çok teşekkür ederim koltuk değneği temin ettik. Zeytinyağiyla masaj yapıldı. Bugün şeker yüklemeyi 2.kez yaptırdım çok bulantı yapti, kusmamam gerekiyomus iptal olurmuş. Zor dayandım, 3-4 saat sürekli kan alındı hiç halim kalmadı yatirdilar. Bu da yüksek çıkarsa ya diyetisyen ya insülin. Ne zormuş hamilelik, her günü, her ayı...
Bi ara benim baya bi acıyordu ama şuan yok geçtiKızlar göbeğinin içi acıyan var mı ara ara
Deterjan sana kalmis canim ama ben lekeyi umursamiyorm. Kimyasal olmasin yeter. Ben dogal bi deterjan sirke ve karbont kullanyrm her sefernde. Kizim 1 yasinda hep oyle kullandm. Smdi bende yikamaya basladim yeni bebgiminkileri. Ayni yontemle.Zeynep e aldıklarımi yıkayacaktım ama hangi deterjanı kullanmam lazım bilgim yok. Uni baby alacaktım ama ona da leke çıkarmıyor yazmışlar ne almalıyım
Zeytinyagi en guzeli. Losyon falan kullanmadm kizimda. Hep baslarda zeytnyagiyla masaj yaptim. Arastrp alablirsnz. Yani losyonlarda yok yoktu. Ama en guzeli icinize sineni bulmanizBenim aklıma da bi kaç gündür bebeğime banyodan sonra süreceğim yağ-losyon takılıyor.
Bebek yağı iyi değil diyorlar. Annem kayınvalide zeytinyağ diyor ama bizdeki işlenmemiş ve oldukça ağır onu yenidogana süremem ph değerini bile bilmiyorum. Geçen araştırırken yağ sürülen bebeklerin bağışıklık sistemlerinin zayifladigini okudum bi araştırma sonucunda.
Banyo yaptırdıktan sonra ne süreceğim yavruma şaştım kaldım. Losyonlara bakacağım birde.
Siz ne yapacaksınız hanımlar?
Zeytinyagi en guzeli. Losyon falan kullanmadm kizimda. Hep baslarda zeytnyagiyla masaj yaptim. Arastrp alablirsnz. Yani losyonlarda yok yoktu. Ama en guzeli icinize sineni bulmaniz
Ben zeytinyağı kullanmayı düşünüyorum canım fısfıslı bir şişeye koyacağım 2 3 fıs yeterli olur :)
Bence de saf zeytinyağı. Her cilt sorununa iyi geliyor
Ben de zeytinyagi kullanmayi dusunuyorum. Belki biraz suyla karistiririm. Bir de tene surmeden once biraz elde ogusturmak daha uygun olur sankiBence de saf zeytinyağı. Her cilt sorununa iyi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?